Nová naděje: Disneyho Impérium vrací restaurovaný úder

Vydáno: 21.08.2014 15:00 - | foto: LucasFilm

Že bychom konečně měli možnost zhlédnout původní trilogii Star Wars (Hvězdných válek) v podobě, v jaké šla v době své premiéry do kin? U Lucasfilmu se to zdálo nemožné, ovšem po odkoupení Disneym zde naděje je.
Lawrence Kasdan, George Lucas, Mark Hamill při natáčení filmu Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder / Star Wars: Episode V - The Empire Strikes BackKonečně se dozvíme, kdo střílel první. Uvidíme, jak vypadal Jabba Hut předtím, než se z něj stal mimozemštan. Neuslyšíme výkřik "Ne!" na konci šesté epizody - a hlavně nikdo z nové trilogie nenahradí duchy zesnulých v epilogu celé ságy, což byla změna, která šla zcela proti vyznění cesty rodiny Skywalkerových.

Zní to slibně, ale zatím není nic oficiální, a tak musíme pouze doufat. Veškeré novinky na téma "původní trilogie Star Wars (Hvězdných válek) v restaurované podobě na Blu-ray" vychází z jedné stránky, jíž je server Comicbook.com.

Anthony Daniels při natáčení filmu Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediho / Star Wars: Episode VI - Return of the JediV článku stručně, výstižně a atraktivně nazvaném Original, Unaltered Cut of Star Wars Trilogy To Be Released On Blu-Ray By Disney totiž stálo, že dva na sobě nezávislé zdroje potvrdily plán společnosti Disney vydat Star Wars: Epizoda IV - Nová nadějeStar Wars: Epizoda V - Impérium vrací úderStar Wars: Epizoda VI - Návrat Jediho na Blu-ray. A to bez jakýchkoliv dodatečných úprav (s výjimkou restaurování), tj. bez přidaných a upravených triků (z obnovené premiéry z druhé poloviny 90. let) a zásahů spojujících původní s novou trilogií (z DVD premiéry).

Jistě si ale pamatujete, že to požadovali fanoušci při souborném vydání Epizod IVI, ale Lucasfilm se tehdy vyjádřil, že stav původní trilogie není zrovna nejlepší a že by restaurování do HD kvality bylo velmi obtížné. (V zahraničí vyšla původní trilogie v původní podobě alespoň na rychle rozebraných DVD.) Disney se toho ale nebojí a plánuje vydání před premiérou Epizody VII. Snad nebude práce uspěchaná, protože kdo viděl Impérium vrací úder na krrrnovské přehlídce, ví, že to bude chtít spoustu času.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY