Filmografie 2013: epický a dojemný sestřih

Vydáno: 12.12.2013 20:00 - | foto: facebook tvůrce

Sestřihy filmů patří ke konci roku stejně jako bilancování. Pokud si chcete připomenout, co jste mohli letos vidět, či tipovat, z čeho je použitá ukázka, klikněte na "čtěte zde".
Matt Damon, George Clooney ve filmu Památkáři / Počátkem tohoto týdne jsme upozorňovali na Final Cut 2013, první pozoruhodný sestřih filmů, které byly letos uvedeny v angloamerické kinodistribuci. Včera přišla každoroční série Filmography se svým příspěvkem, který můžete zhlédnout v článku dole pod textem. V sedmiminutové montáži je snad úplně všechno. A to včetně snímků, jejichž premiéra se posunula na příští rok, jako tomu bylo v případě válečné parťácké komedie Památkáři.

Pozitivem sestřihu je, že se neomezuje na jeden typ produkce, a tak uvidíte ukázky jak z blockbusterů (Mocný vládce Oz, Pacific Rim - Útok na Zemi, Osamělý jezdec ad.), tak z indie festivalovek (Frances Ha, Upstream Color, Život Adéle ad.). A nezapomíná se dokonce ani na natolik okrajové záležitosti, jako je superhrdinský bollywoodský hit Krrish 3 či poslední díl s Madeou.

Adèle Exarchopoulos, Léa Seydoux ve filmu Život Adéle / Pokud byste nepoznali na tři stovky titulů, z nichž byla vybrána obrazová či zvuková ukázka, nápomocný by vám měl být tento link. Pokud se vám na montáži Final Cut 2013 nezamlouvalo, že je spojení záběrů - scén z různých děl vytvářeno hlavně na základě podobnosti prvků v nich, se sestřihem Filmography 2013 byste měli být spokojeni. Spoléhá se totiž na mluvené slovo, které významově zastřešuje jednotlivé bloky, a na texty písní, případně stejné motivy napříč počiny. Přesvědčit se o tom můžete níze:


Sestřih Filmography 2013.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY