Oscarový tvůrce předělá film o Čechovi, co přežil holocaust

Vydáno: 08.10.2013 12:00 - | foto: 2012 Dave M. Benett

Francouzský režisér Michel Hazanavicius před pár lety se svou poctou klasické nemluvné kinematografii The Artist posbíral pět Oscarů včetně toho za film a režii. Teď natáčí aktualizovanou předělávku Poznamenaní.
Fotografie z předávání cen BAFTAMichel Hazanavicius byl ve své domovině znám jako tvůrce divácky velmi úspěšných výsměšných nápodob amerických žánrových vzorů (Agent 117, OSS 117: Ztracen v Riu), než uspěl se snímkem The Artist. Hold klasické hollywoodské kinematografii si z oscarového klání odnesl pět Oscarů (za film, režii, nej. mužský herecký výkon pro Jeana Dujardina a za hudbu Ludovica Bource), a tak bylo otázkou, do jakého celovečerního počinu se Hazanavicius pustí příště.

Hazanavicius v srpnu tohoto roku bez větší mediální pozornosti začal v Gruzii s kameramanem Guillaumem Schiffmanem natáčet remake poválečného dramatu Poznamenaní Freda Zinnemanna, které bylo koncem 40. let nominováno na několik Oscarů, z nichž si dva odneslo. Jeden za námět, druhý za dětský herecký výkon českého rodáka Ivana Jandla. Ten si zahrál Karla Malíka, který přežil osvětimský koncentrační tábor a po válce ho byl vychováván americkým vojákem Stevem, zatímco své dítě hledá Malíkova matka.

Ludovic Bource - The Artist OSTOd Hazanaviciuse se rozhodnutí remakeovat právě takto ceněný snímek může jevit jako vypočítavost (po multi-oscarovém titulu předělávka americké oscarové klasiky), ale není tomu tak, protože Zinnemanovo dílo se rozhodl značně aktualizovat. Děj se nebude odehrávat krátce po druhé světové válce, ale v současné Čečně, kdy bude sledovat ženu pracující pro NGO. Bérénice Bejo, jež si zahrála hlavní ženskou roli již v The Artist, se v Poznamenaní zhostí ústředního partu. Po jejím boku by se měla objevit Annette Bening, ale tato informace ještě nebyla oficiálně potvrzena. 

Myslíte, že o tomto projektu na příštích předávání cen Akademie uslyšíme?



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY