Tajný projekt režiséra Star Wars odtajněn. Chcete vědět víc?

Vydáno: 11.09.2013 12:00 - | foto: Universal Pictures

Po zveřejnění teaseru s názvem Stranger se začalo spekulovat, co vůbec avizuje. Jde o první (zkušební) záběry k sedmému dílu Star Wars? Seriálovou adaptaci Kingovy knihy? Upoutávku na připravovaný román?
J.J. Abrams při natáčení filmu Super 8 / Super 8O teaseru jsme psali před necelým měsícem v samostatném článku, ve kterém jsme vyvrátili, že by se mělo jednat o cokoliv spojeného se Star Wars, ačkoliv se minutové video snažilo různě na původně Lucasovo fikční universum odkazovat (počáteční záběr na nebe, vertikální panorámování). Jak bývá u Abramsových projektů zvykem (viz Super 8), po druhé upoutávce je už jasné, o co šlo. Možná se ale za tím skrývá něco víc, než...

Kdo tipoval, že půjde o knihu, měl pravdu. Román napsaný Dougem Dorstem podle Abramsova konceptu dorazí do amerických knihkupectví koncem příštího měsíce a bude o dvou studentech vysoké školy Ericovi a Jennifer, kteří si vyměňují poznámky a stránky z fiktivní publikace z roku 1949 od autora se jménem V. M. Straka. Vydání by tak mělo být skutečně nápadité, protože bude obsahovat části románu uvnitř románu, ručně psané poznámky, novinové výstřižky, ubrousek s namalovanou mapou apod.

Riley Griffiths, Joel Courtney ve filmu Super 8 / Super 8Zveřejněný trailer naznačuje, že jeden ze studentů by se nejspíš měl dostat do problémů, protože ona publikace z konce 40. let nebyla vůbec fiktivní. Samozřejmě nebude chybět záhada a nejspíš i nadpřirozené prvky, které jsou ale v rozporu s noirovým laděním celé kampaně. Ovšem vypravěčova slova "The book is just the beginning" a provokativní následný záběr na zašívaná ústa ("víc neprozradíme") dávají další důvod ke spekulacím. Kniha stojí na počátku. Znamená to, že ji bude následovat seriál? Film? Rozhodně jde o další vydařenou virální kampaň studia Bad Robot, v rámci které jsou postupně dávkovány potřebné informace a poskytována vodítka k rozřešení záhady (nápis z minulého teaseru byl názvem internetové stránky, důraz na S byla jasná nápověda, Star Wars měla jenom odvést pozornost).

Na trailer se podívejte jak jinak než na konci tohoto článku a pokud vás zaujme, využijte výhody internetu, kolektivní inteligence, k prodiskutovávání s dalšími, jestli za S. bude něco víc než několik stovek stran jedné knihy.

Trailer na knihu S.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY