Box Office: Wolverine přepral démony

Vydáno: 29.07.2013 09:12 - Amaya Tomanová | foto: facebook tvůrce

Tento víkend patřily horní příčky žebříčků návštěvnosti spíše velkorozpočtovým snímkům. Jak se změnila pozice V zajetí démonů oproti minulému víkendu? A jak vysoko se vyšplhal Wolverine?
Hugh Jackman ve filmu Wolverine / The WolverinePoslední červencový víkend v kinech se nesl ve znamení souboje dlouho očekávaného komiksového blockbusteru Wolverine a příjemného hororového překvapení V zajetí démonů.

Vítězství Wolverina se dalo lehce předvídat. Filmu předcházelo dovedně budované napětí prostřednictvím promyšlené propagační kampaně a x-menovská série stále ještě táhne. V pořadí šestý snímek komiksové řady obsadil první příčku s výdělkem rovných pětapadesáti milionů dolarů, čímž se nejvíce přiblížil První třídě z roku 2011 (ten překročil zisk Wolverina o sto tisíc dolarů). Předchozí Wolverinovský díl vynesl svým tvůrcům pětaosmdesát milionů, Poslední vzdor dokonce přes sto milionů. Kritiky jsou prozatím spíše příznivé, dá se tedy očekávat, že i v příštím týdnu si Rosomák povede dobře.

Fotografie z filmu V zajetí démonů / The ConjuringÚspěch The Conjuring po premiéře ostře kontrastuje s rychlým propadem, jakého se po obřím úspěchu "opening weekendu" dočkala Očista. Ta po týdnu spadla rovnou o čtyři příčky dolů a v následujících týdnech přišel ještě prudší pád. Duchařský horor Jamese Wana sice vydělal během druhého víkendu zdánlivě zanedbatelných dvaadvacet milionů, vzhledem k původnímu rozpočtu a rozpačitým předpovědím jde o nemalý úspěch a jméno režiséra se pomalu, ale jistě stává zárukou kvalitní podívané.
 
Na bronzové pozici se usadil úspěšný animák Já padouch 2, který ani po měsíci neopouští medailové stupínky. S postupným poklesem se potýká další kreslený snímek - Turbo. Na Padoucha jednoduše nemá - mimo jiné i proto, že mu nepředchází veleúspěšný první díl, jeho propagace byla téměř nulová a nemá tedy dohromady nač nalákat diváky.

Melissa McCarthy, Sandra Bullock ve filmu Drsňačky / The Heat
Následují dva naprosto rozdílné snímky: nepochopitelně úspěšná taškařice Machři 2 a nápaditý "důchodcovský" akčňák Red 2. Z šestého místa na sedmé spadl Pacific Rim, na osmičce se stále drží Drsňačky, devátá a desátá příčka patří R.I.P.D. a Fruitvale Station. Další z novinek -  The To Do List startují z patnácté a Jasmíniny slzy Woodyho Allena z devatenácté pozice. 

Příští víkend přijde do kin akční komedie 2 zbraně a animovaná dvojka Šmoulů. Ohrozí některý ze zmíněných snímků Wolverina?

BOX OFFICE: VÍKEND OD 26.07. 2013:

1. Wolverine 55 mil. (novinka)
2. V zajetí démonů 22,1 mil.
3. Já padouch 2 16 mil.
4. Turbo 13,3 mil.
5. Machři 2 11,5 mil.
6. Red 2 9,4 mil.
7. Pacific Rim - Útok na Zemi 7,5 mil.
8. Drsňačky 6,9 mil
9. R.I.P.D.- URNA: Útvar Rozhodně Neživých Agentů 5,9 mil.
10. Fruitvale Station 4,7 mil.

Všechny tržby jsou vedeny v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY