Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 8. 3. 2013 - 14. 3. 2013

TV tipy: Hororové pecky i odlehčené komedie

Vydáno: 08.03.2013 13:00 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: 20th Century Fox

Následující televizní týden se nese ve znamení zajímavého žánrového rozvržení. Na jednu stranu nechybí třeba legendární horor Osvícení a válečné drama, na tu druhou se zase dočkáte kultovních Krotitelů duchů a odlehčených filmů.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Plakát filmu Osvícení Záření (The Shining) (pátek 8. 3., Nova Cinema, 21.45 - 00.00 / sobota 9. 3., 02.10 - 04.05)
Nenechte se zmást netradičním názvem - jde opravdu o vynikající horor legendárního Stanleyho Kubricka, který všichni známé pod titulem Osvícení. Geniální filmař tu po svém interpretuje literární předlohu Stephena Kinga a v hlavní roli nechává vyniknout fantastického a děsivého Jacka Nicholsona. Vedle něho uvidíte třeba i Shelley Duvall nebo Scatmana Crotherse. Nechybí tu ani hutná atmosféra, perfektní kamera a jedinečná režijní práce, která stupňuje napětí až takřka k nevydržení. Přes třicet let starý snímek má jen minimum chyb a dodnes děsí úplně stejně jako v době svého vzniku.
Synopse: Spisovatel Jack Torrance (Jack Nicholson) řeší manželskou krizi a zároveň hledá klidné místo na psaní dalšího románu. Proto přijímá místo zimního správce odlehlého horského hotelu. Při pohovoru se dozvídá o svém předchůdci, který zde zešílel a vyvraždil celou rodinu. Ač historce nevěří, sám brzy poznává, že přečkat samotu uprostřed hor není jednoduché a i on postupně přichází o rozum.
Zajímavost: V průběhu natáčení volal Kubrick několikrát uprostřed noci Kingovi a zeptal se ho, jestli věří v Boha.
Originální trailer filmu Záření

Plakát filmu Tucker & Dale vs. Zlo Tucker & Dale vs. Zlo (Tucker & Dale vs Evil) (sobota 9. 3., Prima Cool, 00.10 - 01.50 / 02.10 - 03.30)
Nekompromisní kanadská hororová komedie režiséra Eliho Craiga je přijímána hodně rozporuplně. Někteří jí vytýkají přílišnou obhroublost a místy i trapnost, jiní zase oceňují vtipné hlášky a poměrně slušnou snahu o parodii. Většina komentářů se ale shoduje na tom, že konec se moc nepovedl a lehce popřel sám sebe. V hlavních rolích uvidíte nepříliš známého Alana Tudyka a Tylera Labineho, které doplňuje třeba Katie Bowden. Pokud budete s tvůrci naladěni na stejnou notu, mohli byste se v sobotu ráno slušně pobavit.
Synopse: Tucker (Alan Tudyk) a Dale (Tyler Labine) jsou vesničtí burani, kteří si chtějí udělat příjemnou dovolenou v polorozpadlé barabizně, které říkají chata. Když je ale cestou potká skupina středoškoláků, která se domnívá, že jako oni dva můžou vypadat jen nebezpeční a šílení zabijáci, zvrhne se kýžené volno v boj o život.
Zajímavost: Hrubý sestřih filmu unikl na veřejnost, takže bylo později dobře vidět, kde všude se používaly postprodukční zásahy.
Oficiální trailer filmu Tucker & Dale vs. Zlo

Plakát filmu Cobb Cobb (Cobb) (sobota 9. 3., Fanda, 15.20 - 17.45)
V našich končinách de facto neznámé sportovní drama je slušnou ukázkou toho, jak by měla filmová biografie vypadat. Režírující Ron Shelton se nebojí určité kontroverze a nevyhýbá se místy i vulgárním momentům. Také díky tomu se po celou dobu nedostaví nuda. Tvůrce se může opřít i o zajímavý scénář, který naštěstí nesklouzne k slzopudnému konci, propracované charaktery a hlavně výtečného Tommyho Lee Jonese v titulní roli, kterému pak víceméně pouze přihrávají třeba Lolita Davidovich a Robert Wuhl. Nedostatky snad budiž jen příliš americké téma a přetažená délka.
Synopse: Ty Cobb (Tommy Lee Jones) byl prvním baseballistou, který byl uveden do Dvorany slávy. Jeho chování mimo hřiště ale nebylo zrovna vybrané a neměl nouzi ani o skandály. Při psaní jeho biografie se tak novinář Al Stump (Robert Wuhl) musí rozhodnout, zda napíše pravdu, nebo se bude zabývat jen hráčovými sportovními úspěchy. Když ale zažije jeho hulvátské chování, zdá se být jasno.
Zajímavost: Tommy Lee Jones si před natáčením zlomil nohu, takže jeho průběh tomu musel být přizpůsoben.
Originální trailer filmu Cobb

Zatím spolu, zatím živi Zatím spolu, zatím živi (Knight and Day) (sobota 9. 3., Nova, 20.20 - 22.25 / neděle 10. 3., Nova Cinema, 16.05 - 18.05)
Velmi příjemná a nenáročná akční jednohubka Jamese Mangolda s nevhodným českým názvem rozhodně neoplývá chytrým scénářem a logika u ní zrovna nefunguje, většinu toho ale vyváží svěží režie, povedené efekty, odlehčená hudba Johna Powella a dost vtipných momentů a hlášek. V hlavních rolích vše jistí Tom Cruise a svým způsobem sexy Cameron Diaz, jejíž věk sice lehce kontrastuje s rolí, zas tak zásadně to ovšem nevadí. Chemie mezi nimi taktéž funguje, takže si v podstatě není na co stěžovat. Jde zkrátka o ideální zábavu na víkendový večer.
Synopse: Tuctová žena June (Cameron Diaz) se dá v letadle do řeči se sympatickým a záhadným Royem (Tom Cruise) a je znát, že je jím dost okouzlena. V dalším okamžiku ale letadlo nečekaně padá do obilí a nehodu kromě nich dvou nikdo jiný nepřežije. Jak se ukazuje, Roy je tajný agent a June byla svědkyní jedné z jeho akcí. Z toho důvodu je nucena s ním trávit další dobu a procestovat půl světa, aby si zachránila holý život.
Zajímavost: Natáčení některých dodatečných scén probíhalo pouhých sedm týdnů před oficiální premiérou.
Oficiální trailer filmu Zatím spolu, zatím živi

Plakát filmu Kiss Kiss Bang Bang Kiss Kiss Bang Bang (Kiss Kiss Bang Bang) (sobota 9. 3., Nova Cinema, 21.40 - 23.35 / neděle 10. 3., 01.45 - 03.25)
Režijní debut scenáristy Shanea Blacka je poměrně vydařenou noirovou komedií, která zaujme hlavně vtipným příběhem a břitkými dialogy. Řemeslně sice občas vázne a některé scény se nepříjemně táhnou, to ale ve výsledku až tak nevadí. Casting se totiž povedl a je takřka bezchybný. Vedle výborného a opět hláškujícího Roberta Downeyho Jr. překvapí zejména více než snesitelný Val Kilmer, třešinkou na dortu budiž sexy Michelle Monaghan. Pro všechny milovníky buddy movies jednoznačná povinnost.
Synopse: Harry (Robert Downey Jr.) je drobný zlodějíček, který by rád konal dobro, ale neví jak. Jednoho dne se na něho usměje štěstí, když se náhodou ocitne na filmovém konkurzu a vzápětí v letadle do Los Angeles. Tady ho dostane na starost drsný detektiv Gay Perry (Val Kilmer), jenž ho má připravit na roli ve filmu. Už tak chaotická situace se ještě víc zamotá, když oba muži potkají krásnou Harmony (Michelle Monaghan), která po nich chce vyšetřit sebevraždu své sestry. Rázem se objevují a mizí mrtvoly a všem začíná jít o život.
Zajímavost: Robert Downey Jr. se v průběhu natáčení léčil ze závislosti na drogách a alkoholu.
Originální trailer filmu Kiss Kiss Bang Bang

Plakát filmu Nehoda Nehoda (Yi ngoi) (sobota 9. 3., ČT1, 23.45 - 01.10)
Devízou hongkongského thrilleru režiséra Pou-Soi Cheanga je inteligentní a chytrý scénář, který dovedně pracuje s náhodami a nehodami. Atmosféra je tvořena záměrně pomalým tempem, umírněnou režií, melancholickou hudbou a zajímavou vizuální stránkou, která vychází z toho, že hlavní hrdina trpí paranoiou. Autentický dojem dotvářejí u nás neznámí herci, jež vsázejí hlavně na civilnost. Vadou na kráse je tak snad jen konec, který už to s množstvím náhod přehání a stává se poněkud samoúčelným. Fanouškům asijské kinematografie ale vřele doporučuji.
Synopse: Elitní skupinka zabijáků je vyhledávána, aby spáchala vraždy, které mají ve výsledku vypadat jako nešťastné náhody. Proto je výborně a do detailu přesně organizovaná a všechno musí zapadnout do sebe bez nejmenších pochybností. Svou roli v jejich práci hraje i jedna jediná vteřina. Při další zdánlivě rutinní akci se však stane něco nečekaného. Je možné, aby se objevila konkurence?
Zajímavost: Snímek pochází z produkční dílny takřka kultovního Johnnieho To.
Originální trailer filmu Nehoda

Plakát filmu Krotitelé duchů Krotitelé duchů (Ghost Busters) (neděle 10. 3., Nova, 09.45 - 11.45 / Nova Cinema, 14.05 - 16.05)
Velmi slavná sci-fi komedie Ivana Reitmana se nese na odlehčené vlně a nabízí spoustu nesmrtelných vtipů a dnes už zlidovělých hlášek. Taktéž ústřední píseň nominovanou na Oscara zná i ten, kdo film nikdy neviděl. Z technického hlediska upoutají zejména na svou dobu revoluční triky (také oscarová nominace), které obstojí i po skoro třiceti letech od svého vzniku. V hlavních rolích pochopitelně baví Bill Murray, Dan Aykroyd, Sigourney Weaver, Harold Ramis a další. Hledat na téhle klasice chyby, nemá smysl.
Synopse: V New Yorku se začínají množit duchové, strašidla a paranormální jevy. Jedinými, kteří mohou velkoměsto zachránit, jsou tři nezaměstnaní parapsychologové (Bill Murray, Dan Aykroyd, Harold Ramis). Ti vytvoří jeden tým a vydávají se do boje s přesilou slizkých oblud.
Zajímavost: Původní verze scénáře začínala rovnou jedním ze zásahů krotitelů duchů.
Originální trailer filmu Krotitelé duchů

Plakát filmu Lovci pokladů Lovci pokladů (National Treasure) (neděle 10. 3., Prima Family, 20.15 - 23.10)
Ryze průměrná dobrodružná zábava dojíždí na nedotažený scénář a nevýraznou režii Jona Turteltauba, kterému sice nedělá problém tempo, nedokáže ale natočit invenční akční scény. Film tak do značné míry stojí na charismatu Nicolase Cage, jemuž stačí jet na neutrál. Podobně jsou na tom i Harvey Keitel a Jon Voight, jimž toho scénář příliš neumožňuje. Spíš na okrasu tady je Diane Kruger, jejíž výkon může někoho iritovat. Při sledování to tedy chce příliš nepřemýšlet.
Synopse: Benjamin Gates (Nicolas Cage) celý život obětoval hledání bájného pokladu Templářů, po kterém už pátralo šest generací jeho rodiny. Teprve on ale nalezl důvěryhodné stopy v podobě mapy ukryté na zadní straně Deklarace nezávislosti. O objevu se ale dozvěděl i jeho nepřítel Ian (Sean Bean), který si na něj dělá vážný zálusk. Benjamin se tak ocitá před těžkým morálním dilematem - pokud nezcizí inkriminovanou mapu sám, udělá to Ian. Jak to nakonec dopadne?
Zajímavost: Diane Kruger zvládla většinu akčních scén bez pomocí kaskadérek.
Oficiální trailer filmu Lovci pokladů

Plakát filmu Zlomené květiny Zlomené květiny (Broken Flowers) (pondělí 11. 3., ČT2, 21.50 - 23.35)
Komorní romantická dramedie Jima Jarmusche vsází na jednoduchost a opakování a překvapivě jí to vychází. Režisér tu velmi citlivě nastavuje uvolněné tempo, nikam nespěchá a některé scény záměrně protahuje. Ve většině filmu navíc nezní žádná hudba, což celkový zážitek ještě umocňuje. K vytvoření fungujícího vtipu tvůrcům stačí jen vhodný střih. V hlavní roli exceluje Bill Murray, jenž opět používá svůj proslulý psí pohled a znovu si s ním diváka získá. Dále pak uvidíte také Tildu Swinton, Sharon Stone nebo Jessicu Lange. Příjemná záležitost.
Synopse: Zapřísáhlého starého mládence Dona (Bill Murray) právě opustila jeho poslední láska. Příliš to ale neřeší a většinu času chce trávit hlavně před televizí. Když mu ovšem přijde anonymní dopis naznačující, že má syna, je Don nucen zamyslet se nad vlastní minulostí. Vydává se tedy hledat své dávné přítelkyně a pokouší se nenápadně zjistit, která by mohla být matkou jeho dítěte.
Zajímavost: Jarmusch napsal scénář za dva a půl týdne.
Oficiální trailer filmu Zlomené květiny

Plakát filmu Hlídka v Ardenách Hlídka v Ardenách (A Midnight Clear) (úterý 12. 3., Barrandov, 23.05 - 01.10)
Skoro neznámé válečné drama je poněkud netradiční. Místo hutné atmosféry a velkolepých akčních scén nabízí režírující Keith Gordon hlubokou psychologii postav a také příběh, který má co dělat s tajemnem a záhadami. Akce tu uvidíte vskutku hodně málo, což ale vlastně nevadí. Hodně slušné je i obsazení, v němž se objeví kupříkladu Peter Berg, Kevin Dillon, Ethan Hawke a Gary Sinise. Nechybí tu ani několik emočně vypjatých scén. Zmiňovaná osobitost je zároveň také největším záporem filmu, neboť ne každému sedne. Za pokus to ale stojí.
Synopse: Šestice průzkumníků pod vedením rotmistra Knotta (Ethan Hawke) je v prosinci 1944 vysazena do ardenských lesů. Zde má zajistit strategicky význačnou budovu a zjistit, co se stalo s jejími předhcůdci, kteří se nehlásí. Vše se změní v momentě, když skupina zjistí, že ji má na mušce elitní jednotka Wehrmachtu. Proč na ni ale nestřílí? Jde snad o novou psychologickou strategii vedení boje? Nebo jsou na vině blížící se Vánoce?
Zajímavost: V průběhu natáčení řádila v Utahu nejhorší zima za třiaosmdesát let.
Ukázka z filmu Hlídka v Ardenách

Na co se z našich tipů těšíte nejvíce? Nebo jsme zapomněli zmínit váš oblíbený film a chcete na něj upozornit ostatní čtenáře? Napište svůj názor do diskuze pod článkem!

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Oscar 2024: filmem roku je Oppenheimer (11.03.2024 07:07 v Novinky | Zprávy)
- Nejhorším filmem je levný krvavý horor (09.03.2024 14:32 v Novinky | Zprávy)
- Nicolas Cage čelí apokalypse (07.03.2024 18:45 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Iñárritu a Cruise poprvé spolu (23.02.2024 09:32 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Dva Jakeové odhalují zhoubné zlo v Moulin Rouge (16.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Sněhurka provedla poslední loupež a žije šťastně až na věky (09.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Teaser: Longlegs (03.02.2024 13:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Přátelé z dovolené mají těžký život a tvoří řetěz bláznů (26.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: 28 dní s Benedettou a rok se Salingerem (12.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Zdá se mi, že s tebou nikdy, krvavý Johanne (10.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Zlatý glóbus vyhráli Oppenheimer a Chudáčci (08.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Portrét: Nicolas Cage - Nesnesitelná tíha obrovského talentu (07.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Il Boemo ví, jak je důležité míti Filipa (05.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu