Síť kin Premiere Cinemas rozezvučí Dolby Atmos

Vydáno: 06.03.2013 17:00 - Amaya Tomanová | foto: Twentieth Century Fox

Po smršti 3D, IMAX a jiných oko těšících lahůdek se provozovatelé některých kin rozhodli pohladit i ucho diváka - březnové premiéry vybraných snímků uslyšíte ve formátu DOLBY ATMOS.
Co se vizuální stránky promítání filmů týče, mohlo by se zdát, že oko filmového fanouška je již přesycené a hodně těžko se bude hledat něco, čím by šlo potěšit či překvapit. Ale co zvuk? Pro ty, kteří při filmu chtějí potěšit co nejvíce smyslů, vyvinula společnost Dolby nový systém ozvučení s názvem Dolby Atmos. Systém Dolby Atmos nabízí až 128 bezztrátových zvukových stop za využití až čtyřašedesáti zvukových kanálů. Otestovat jej můžete v sítích kin Premiere Cinemas od 7. března.
Hostivařské kino Premiere uvede premiéru Mocného vládce Oz ve 3D s titulky a zvukem Dolby Atmos, následovat bude Smrtonosná past: Opět v akci, předpremiéra animáku Croodsovi a koncem března snímek G.I. Joe 2: Odveta.
Hostivařský Premiere Cinemas disponuje projekcí SONY 4K se čtyřnásobně vyšším rozlišením obrazu. Všechny kinosály jsou vybaveny nadstandartním zvukovým systémem DOLBY Surround 7.1. V prosinci 2012 byl v největším kinosále č. 2 s kapacitou 361 míst poprvé v České republice nainstalován zvukový systém DOLBY® Atmos™. Zvukové efekty si diváci v PREMIERE CINEMAS PARK HOSTIVAŘ nyní vychutnají prostřednictvím soustavy devětačtyřiceti reproduktorů umístěných za plátnem, na stropě, bočních stěnách a na zadní stěně kinosálu.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY