Světové tržby: Djanga stále nikdo nedokázal zkrotit

Vydáno: 09.02.2013 15:16 - Zbyněk Kubín | foto: examiner

Již třetí víkend v řadě si pro sebe na světových trzích urval Nespoutaný Django a celosvětově se přehoupl přes třísetmilionovou metu. Z nižších stupínků příhlížejí Jeníček, Mařenka a Abraham Lincoln.
Scenárista a režisér Quentin Tarantino je na koni stejně, jako hrdinové jeho westernu. Nespoutaný Django se ve světovýcjh kinech nebývale drží a při svém třetím víkendu dodal do kasičky 30,3 milionu dolarů z 65 trhů. Celkové tržby ze zbytku světa se tak již vyšplhaly na 158,4 mega a celosvětově padlo 310 milionů dolarů.
Django byl první ve většině velkých svých trhů a například v Neměcku a Francii se drží na v čele již třetí týden v řadě. Tento víkend Nespoutaný Django překoná celkově 321 milionové tržby Hanebných panchartů a stane se celosvětově nejvýdělečnějším filmem šílence z videopůjčovny.
Druzí jsou opět Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic, kteří si vydělali 16,6 milionu dolarů. Pohádkové béčko již již v zámoří nasbíralo 63,9 mega a v těchto dnech spokojeně překračuje celosvětovou stovku.
Spielbergův oscarový favorit Lincoln se rozrostl do celkových 43 trhů, odkud vyřečnil 13,2 mega dolarů. Životopisné drama mělo solidní start ve Francii (2,9 mil.) a také slučně pokračovalo ve výnosném podnikání ve Velké Británii (2,2 milionu dolarů). Doma už Lincoln nastřádal 171 mega, ze světa je to prozatím jen chudých 32,6 milionu.
Bídníci a Pí a jeho život pokračují ve svých světových žních a bondovka Skyfall už to díky skvělým tržbám v Číně dotáhla na celeosvětových 1,094 miliardy.
BOX OFFICE: SVĚTOVÉ TRŽBY ZA VÍKEND OD 01.02.2012
  1. Nespoutaný Django 30,3 mil.
  2. Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic 16,6 mil.
  3. Lincoln 13,2 mil.
  4. Bídníci 11,4 mil.
  5. Pí a jeho život 10,5 mil.
  6. Terapie láskou 7,8 mil.
  7. Nic nás nerozdělí 7,7 mil.
  8. Let 6,9 mil.
  9. Hobit: Neočekávaná cesta 4,9 mil.
  10. Jack Reacher: Poslední výstřel 4,9 mil.
  11. Gangster Squad - Lovci mafie 4,5 mil.
Všechny tržby jsou uvedeny v dolarech. Rozbor severoamerických tržeb z aktuálního víkendu naleznete zde, aktualizovaná čísla tady. Žebříček českých tržeb je k nahlédnutí v tomto článku.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY