Seriál: 2 Broke Girls

Vydáno: 19.11.2012 18:00 - Petra Janků | foto: CBS Broadcasting, Inc.

Druhá sezóna úspěšného sitcomu 2 Broke Girl odstartovala vtipně a v zajetých kolejích. I letos nás snad čekají příjemné večery s Max, Caroline a "Cupcake Business".
Mediální kolos CBS se v posledních letech vytáhl se sitcomy, které se i u nás staly velmi populární, a to hlavně díky internetu a jeho nekonečným možnostem. Vedle těchto televizních stálic (zejména seriály The Big Bang Theory a How I Met Your Mother) se letos představuje již druhá sezóna ne až tak známého, ale povedeného seriálu 2 Broke Girls.
Seriál 2 Broke Girls je o dvou dívkách Max a Caroline, které pocházejí z úplně jiného sociálního prostředí a hrou osudu spolu momentálně pracují i bydlí. A mají velký sen. Chtějí si založit "Cupcake Business" (toto slovní spojení uslyšíte v seriálu častěji, než je zdrávo) a vymanit se ze spárů chudoby. Max a Caroline jsou odlišné nejen původem a životními zkušenostmi, ale jsou si i fyzickým protikladem.
Caroline pochází z vrstvy newyorské smetánky, je blond, štíhlá a má trochu neurotickou povahu. Je zároveň velmi cílevědomá a vzdělaná. Její otec je zavřený za zpronevěru, a ona je proto nucena pracovat jako servírka a místo toaleťáku používat staré letáky. Postavu Caroline hraje herečka Beth Behrs, pro kterou je tato role opravdu první velkou hereckou příležitostí.
Max je holka, která je zvyklá starat se sama o sebe už od útlého věku. Nikdy dříve na budoucnost nemyslela, až s příchodem Caroline zjišťuje, že by své schopnosti skvělé pekařky mohla využít. Max je jednoznačně nejvýraznější postava seriálu, doslova jeho stavební kámen. Kat Dennings, která postavu Max hraje, je talent, který doufejme bude v budoucnu více využit. Kat Dennings se také objevila po boku Natalie Portman ve filmu Thor a je i součástí jeho pokračování.
Další postavy seriálu jsou zábavné, a jak to u seriálu tohoto typu bývá, značně typizované. Setkáme se se sexuálním loudilem Olegem (Jonathan Kite), stydlivým šéfem bistra Hanem (Matthew Moy), s ráznou Sophie ( "Stiflerova máma" Jennifer Coolidge) a postarším, ale stále čilým Earlem (Garrett Morris).
Seriál 2 Broke Girls je velice vtipný, i když v podstatě nemá žádný děj. Je to takový ten seriál, u kterého zkouknete dva, tři díly a buď ho odložíte s tím, že to pro vás prostě není, nebo u něj zůstanete a necháte si zpříjemnit pár večerů v roce. Není ani šokují, ani napínavý, ani překvapující a existují přesně dva důvody, proč se na něj koukat:
1. Protože vás baví humor.
2. Protože Maxiny prsa.
Zatím je odvysíláno šest dílů druhé řady a zdá se, že se tvůrci drží kolejí, které si v průběhu první řady definovali. Humor seriálu staví na dvojsmyslech, je lehce štiplavý, ale stále v mezích politické korektnosti a postavy říkají a reagují přesně tak, jak od nich divák očekává. Jediné překvapení se zatím událo hned v prvním díle druhé řady, protože jsme měli možnost vidět otce Caroline, i když se zdálo, že to bude spíše taková ta postava, o které se mluví, ale nikdo ji nikdy neuvidí.
Seriál 2 Broke Girls první sezónou nakročil správným směrem. Pokud se ale v druhé řadě neobjeví nějaká nová postava (napočítáme-li epizodní role) nebo dějový zvrat (alespoň malinký), budou mít tvůrci co dělat, aby se seriál nestal nudným a předvídatelným. A to by byla opravdu velká škoda.


Promo druhé sezóny seriálu 2 Broke Girls


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY