Top 20 ČR: Hotel Transylvánie si parádním výsledkem urval zlato

Vydáno: 09.10.2012 08:30 - Alžběta Fridrichová | foto: Sony Animation

Už z předpremiérových čísel se daly očekávat velké věci, ale přesto se rodinný animák Hotel Transylvánie vyšvihl pěkně vysoko. České drama Ve stínu zůstalo v jeho stínu, ale zůstalo před druhou novinkou - thrillerem 96 hodin: Odplata.
Animátor Genndy Tartakovsky si vlastně režii ambiciózního celovečerního snímku nikdy pořádně nevyzkoušel. Má za sebou řadu seriálových zkušeností, ale cellekm lehko by šlo označit animák Hotel Transylvánie za jeho debut. A že se na jeho představení o víkendu dveře netrhly, dokazuje výsledkem lehce přesahujícím tři a čtvrt milionů korun. Není se čemu divit, protože návštěvnost se vyšplhala k úctyhodným dvaadvaceti tisícům diváků.
Naopak český snímek Ve stínu ztratil po třech týdnech svou vedoucí pozici a taktéž i vcelku stabilní skóre. Tentokrát se propadl o celých sedmatřicet procent, což ho spíše než zlaté příčce přiblížilo k trojce, kterou obsadila novinka s Liamem Neesonem. 96 hodin: Odplata vydělal přes milion dvě stě tisíc a jako poslední v aktuálním hodnocení si připsal sedmimístnou cifru.
Senzačně si svou pozici drží Rebelka, která sice oproti minulému víkendu oslabila svoje tržby o téměř čtvrtinu, ale nestálo ji to víc než jedinou příčku a zůstává pěkně vysoko, rovnou pod bednou.
Po Cestě z města přichází Tomáš Vorel s Cestou do lesa a není z toho bomba ani propadák. Novinka si připsala přes tři čtvrtě milionu, což jí tak tak stačilo na třetí ze série premiér, horor Kletba z temnot.
Až sedmou příčku, což znamená ztrátu pěti míst, si aktuálně připisují Expendables: Postradatelní 2. Ti odečítají přes pětačtyřicet procent a svým sestupem berou umístění Době ledové 4, která podílově ztrácí mnohem méně. Na devítku padá s více než poloviční ztrátou česká komedie Svatá čtveřice. Napak i přes drobný odečet v tržbách si o jedno místo polepšila komedie Druhá šance, která se po týdnu opět vrací do první desítky.
Vůbec největší pokles zájmu zanamenal Resident Evil: Odveta, který zřejmě nedovedl konkurovat čestvé dávce strachu v podobě Kletby z temnot. Ze čtyřky ho třiašedesátiprocentní propad stáhl až na dvanáctku. O moc lépe se nevedlo ani třetím Bastardům nebo novince z minula Divoši, ti odečítají více než polovinu posledních tržeb.
Standardní umístění si drží nesmrtelný Madagaskar ve třetím pokračování, který v TOP 20 bojuje už sedmnáct týdnů. A výhledově to nevypadá, že bychom se s ním měli brzy rozloučit.
Zhruba podobný pokles tržeb zaznamenala jak Sousedská hlídka, tak Země bez zákona, avšak komedii v čele s Benem Stillerem to stálo pět příček, zatímco western s povedeným soundtrackem Nicka Cavea pouze jedinou. Sedmnáctka patří komedii s dvojicí Kunis - Wahlberg Méďa, která si v žebříčku také našla svou rovnovážnou pozici, kterou si zuby nehty drží již pár týdnů.
Bez dvou za dvacet to má aktuálně Norman a duchové a devatenáctku obsadil se stejně zápornou bilancí taneční snímek Let’s Dance: Revolution. Na úplný konec žebříčku pak sklouzlo drama The Words, které z této pozice vytlačilo Temného rytíře, jehož dny jsou tak v TOP 20 alespoň dočasně sečteny.
Ve čtvrtek bude nadílka novinek po několika týdnech zase poněkud skromnější. Jediným velkým snímkem, který se distributoři rozhodli uvést, bude akční thriller Looper, kde si ústřední dvojici zahraje lákavá kombinace fešáků Joseph Gordon-Levitt a Bruce Willis.
Kromě této sci-fi střílečky se dočkáme i dánského dramatu o kulturistice s legračním názvem Mazel. A pro milovníky dokumentárních filmů se v programech kin objeví německý 4.revoluce nebo americká Arktida 3D.
TOP 20 ČR OD 4. 10. 2012
  1. Hotel Transylvánie 3,5 mil. (novinka)
  2. Ve stínu 1,6 mil.
  3. 96 hodin: Odplata1,3 mil. (novinka)
  4. Rebelka 772 tis.
  5. Cesta do lesa 761 tis. (novinka)
  6. Kletba z temnot 653 tis. (novinka)
  7. Expendables: Postradatelní 2 621 tis.
  8. Doba ledová 4: Země v pohybu 543 tis.
  9. Svatá čtveřice 408 tis.
  10. Druhá šance 384 tis.
  11. Resident Evil: Odveta 318 tis.
  12. Bastardi 3 317 tis.
  13. Divoši 292 tis.
  14. Madagaskar 3 285 tis.
  15. Sousedská hlídka 268 tis.
  16. Země bez zákona 200 tis.
  17. Méďa 163 tis.
  18. Norman a duchové 157 tis.
  19. Let’s Dance: Revolution 153 tis.
  20. The Words 127 tis.
Všechny tržby jsou vedeny v českých korunách. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami si můžete stáhnout zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY