Blu-ray tipy: 31. týden

Vydáno: 28.07.2012 13:00 - Honza Srp | foto: EEAP

Prázdniny se přehouply do druhé poloviny a máme tu další dávku nových Blu-ray disků. Kromě vizuální hostiny v podobě kolekce Titánů za zmínku stojí i horor Žena v černém s Danielem Radcliffem.
BD obal filmu Žena v černém Žena v černém (The Woman in Black) (Magic Box)
Remake působivého hororu z osmdesátých let je první pořádnou rolí Daniela Radcliffa mimo ságu o Harrym Potterovi a díky tomu se na film upřela větší pozornost, než by se asi od jinak nenápadného snímku dalo očekávat. Žena v černém je klasická duchařina, které nechybí žádná důležitá složka: starý opuštěný dům, pohnutá minulost, nevysvětlitelné pohyby nábytku... však to znáte. I přes tu hromadu žánrových klišé se ale jedná o skvěle natočený horor, který spíše než na laciné lekačky vsází na postupné budování strašidelné atmosféry.
Synopse: Duchařský příběh ze začátku 20. století sleduje osud mladého anglického právníka Arthura Kippse (Daniel Radcliffe), který přijíždí do odlehlé vesnice, aby získal dokumenty potřebné k uzavření případu zesnulého majitele panství Eel Marsh House. Po příjezdu se ale setkává s podezřelou neochotou místních spolupracovat a jejich zjevnou snahou přimět ho k návratu. Do rezidence se tak musí vydat sám a záhy pozná, co na ní všechny vesničany tolik děsí. Arthur několikrát spatří přízrak ženy v černém, jejíž zjevení podle zdejších pověr vždy předchází tragické smrti některého z místních dětí.
Bonusy: Film je distribuován bez bonusů.

Obraz: 1920x1080p
Zvuk: česky DTS-HD Master Audio 5.1, anglicky DTS-HD Master Audio 5.1

Titulky: české
Doporučená cena: 499 Kč. V obchodech od 1. srpna 2012.

Český trailer filmu Žena v černém

BD obal kolekce Titáni Souboj titánů + Hněv Titánů (Clash of the Titans+Wrath of the Titans) (Magic Box)
Dvoudisková kolekce Titáni obsahuje moderní remake klasického Souboje Titánů a letošní akční hit Hněv Titánů. Málokdy jsou dva snímky v sérii tak vyrovnané, že se dá jen těžko určit, který z filmů je lepší. V tomto případě tedy spíše horší. Oba díly jsou vzácně vyrovnané a oba v podstatě o tom samém. Sam Worthington v roli válečníka Persea v nich chodí od někud někam a po cestě likviduje zástupy nepřátel. Primitivnost scénáře však naštěstí vyvažuje špičkové zpracování – všechna ta odpudivá monstra a velkolepé scenérie jsou prostě dechberoucí, a pokud máte doma kvalitní výbavu, máte se na co těšit. A co teprve v případě 3D verze, kterou oba filmy také disponují.
Souboj titánů
Synopse: Ve filmu Souboj titánů staví boj o moc muže proti králům a krále proti bohům. Boj mezi bohy samotnými může zničit celý svět. Perseus (Sam Worthington) – syn boha vychovávaný člověkem – neuspěje v záchraně své rodiny před Hadem (Ralph Fiennes), pomstychtivým bohem podsvětí. Když už nemá co ztratit, rozhodne se pro nebezpečnou misi, jejímž cílem je zničit Hada dřív, než se jemu podaří zničit Dia (Liam Neeson) a rozpoutat peklo na zemi. Perseus se spolu s dalšími neohroženými bojovníky vydává na nebezpečnou cestu hluboko do zakázaných světů. Musí se utkat s pekelnými démony a hrůzostrašnými příšerami. Zvítězí pouze, pokud přijme svou moc a sílu jako bůh a vzepře se svému osudu a půjde svou vlastní cestou. (oficiální text distributora)
Bonusy: WB MAXIMUM MOVIE MODE – ZKROŤTE BOHY a čeká vás MIMOŘÁDNÝ DIVÁCKÝ ZÁŽITEK EPICKÝCH ROZMĚRŮ, jaký může poskytnout jen Blu-ray! Sam Worthington, Liam Neeson, Ralph Fiennes a režisér Louis Leterrier vám ukážou, jak vdechli filmu život ve speciálním bonusu Obraz v obraze. Rozbor vynechaných scén. Rozbor vizuálních efektů. Bližší pohled na Krakena, Škorpiona, Medúzu, kaskadérské kousky, místa, kde se natáčelo a ještě mnohem více., SAM WORTHINGTON: AKČNÍ HRDINA JAKO STVOŘENÝ PRO DÁVNÉ DOBY, Jak se z herce stane bojový stroj, ALTERNATIVNÍ KONEC Perseus a Zeus na Olympu, DODATEČNÉ SCÉNY

Obraz: 16:9 / 2,40:1
Zvuk: česky DD 5.1 / anglicky DD 5.1 / anglicky DTS-HD Master Audio / maďarsky DD 5.1 / polsky DD 5.1 / rusky DD 5.1 / thajsky DD 5.1 / turecky DD 5.1 / ukrajinsky DD 5.1 / čínsky DD 5.1

Titulky:česky, anglicky pro neslyšící, arabsky, bulharsky, čínsky, estonsky, hebrejsky, chorvatsky, indonéské, korejsky, litevsky, lotyšsky, maďarsky, polsky, rumunsky, rusky, řecky, slovinsky, srbsky, thajsky, turecky

Originální trailer filmu Souboj titánů

Hněv Titánů
Synopse: Sam Worthington si coby Persus užívá zaslouženého válečného odpočinku a živí se jako rybář. Mezitím se ovšem rozpoutává ohromující spor. Boj o moc proti sobě svádí nikdo jiný, než Titáni v čele s pánem času Kronosem a olympští bohové v čele s Diem. Druhý jmenovaný ve válce prohrává. Jeho soukmenovci Áres a Hádes se spojí s titány a Dia zajmou. Perseus jakožto polobůh a Diův syn v jednom tak musí opět vzít spravedlnost do svých rukou a živoucí peklo, které na zemi propuklo, vrátit opět do správných kolejí.
Bonusy: Zvolte si svůj osud a vyberte jednu ze dvou unikátních zkušeností - Cestu lidí nebo Cestu bohů, Porovnání Storyboardů, Obraz v obraze, Bonusové informace, A JEŠTĚ MNOHEM VÍCE!

Obraz: 16:9 / 2,40:1
Zvuk: česky DD 5.1 / anglicky DD 5.1 / anglicky DTS-HD Master Audio / maďarsky DD 5.1 / polsky DD 5.1 / rusky DD 5.1 / thajsky DD 5.1 / turecky DD 5.1 / ukrajinsky DD 5.1 / čínsky DD 5.1

Titulky:česky, anglicky pro neslyšící, arabsky, bulharsky, čínsky, estonsky, hebrejsky, chorvatsky, indonéské, korejsky, litevsky, lotyšsky, maďarsky, polsky, rumunsky, rusky, řecky, slovinsky, srbsky, thajsky, turecky
Doporučená cena: 899 Kč. V obchodech od 1. srpna 2012.


Český trailer filmu Hněv Titánů

Na co se z našich tipů těšíte nejvíce? Nebo jsme zapomněli zmínit váš oblíbený film a chcete na něj upozornit ostatní čtenáře? Napište svůj názor do diskuze pod článkem!


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY