DVD tipy: 30. týden

Vydáno: 22.07.2012 14:00 - Kateřina Hejdová | foto: H.C.E.

Novinky na DVD vycházejí tentokrát v následujících dnech jen dvě: Soderberghův těžko stravitelný thriller Zkrat a naopak velmi oddechové kriminální drama Dům u vycházejícího slunce.
DVD obal filmu Zkrat Zkrat (Haywire) (H.C.E.)
Loňský film amerického režiséra Stevena Soderbergha je sice akčním thrillerem, nenechte se ale hned zkraje mýlit. Namísto nové Lary Croft přichází ve Zkratu na scénu hrdinka z masa a kostí, která se musí spoléhat na klasickou "fyzickou" akci bez velkých triků a filmových efektů, ba dokonce bez dvojníků a kaskadérů. Soderbergh totiž hlavní roli ve svém prvním (a možná i posledním) akčním snímku svěřil Gině Caran, bývalé šampionce bojových umění a hvězdě pořadu American Gladiators. Agentce Mallory Kane dodává skoro až hrozivou přesvědčivost v realistických scénách bitev a honiček. Zkrat je vůbec výjimečným filmem, a to nejen vzhledem k hvězdnému hereckému obsazení - tak často vedle sebe nevidíte jména jako Antonio Banderas, Michael Douglas, Ewan McGregor či Michael Fassbender. Soderberghova pocta žánru potěší především znalce jeho předchozích filmů a naprosto výlučného autorského rukopisu.
Synopse: Mallory Kane je tajnou vládní agentkou, která pracuje v těch nejnebezpečnějších a nejšpinavějších koutech světa a její mise nejsou vždy tak úplně legální. Po úspěšném osvobození jednoho čínského novináře jí někdo z kolegů podrazí a chce její smrt. Stane se terčem zabijáků, kteří znají každý její krok, a aby přežila, musí dopadnou ty, jenž jí zradili. Díky svému vojenskému výcviku vymyslí dokonalou – a nebezpečnou – léčku. (oficiální text distributora)
Bonusy: interaktivní menu, výběr scén

Český dabing: ano

České titulky: ano
Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 23. července 2012.

Originální trailer filmu Zkrat

DVD obal filmu Dům u vycházejícího slunce Dům u vycházejícího slunce (House of the Rising Sun) (H.C.E.)
Nenáročně americké akční drama natočil loni režisér Brian A Miller podle stejnojmenné knihy spisovatele a vysloužilého federálního agenta Chucka Hustmyra. Hlavním hrdinou je bývalý policista Ray Shane (Dave Bautista), propuštěný právě z vězení. Ve snaze žít tentokrát jinak (a lépe!) nastoupí v New Orleans jako šéf ochranky v nočním klubu s názvem Dům u vycházejícího slunce. Jeho prozíravost bere za své ale velmi rychle - klub je totiž v příslušných kruzích známý jako ilegální mafiánské hráčské doupě. Když je pak během jedné z Rayových služeb podnik přepaden a vyloupen a při přestřelce je zabit syn majitele, policie za iniciátora loupežného přepadení označí samozřejmě Raye. Tomu poté nezbývá nic jiného, než najít skutečného viníka. Paradoxně se tak vrhá do pátrání po největším nepříteli svého původního nepřítele.
Synopse: Bývalý policista Ray byl právě propuštěn z vězení. Pokouší se začít nový život a vyhýbat se problémům. Začne pracovat jako šéf bezpečnosti v nočním klubu, který je znám jako ilegální hráčské doupě místní mafie. Během jedné Rayovy služby je podnik vyloupena při přestřelce je zabit syn majitele. Policie za iniciátora loupežného přepadení označíRaye. Tomu nezbývá nic jiného, než najít skutečného viníka, získat zpět svou česta očistit své jméno. (oficiální text distributora)
Bonusy: komentář tvůrců, rozhovory a dokument z natáčení

Český dabing: ano

České titulky: ano
Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 23. července 2012.

Originální trailer filmu Dům u vycházejícího slunce

Na co se z našich tipů těšíte nejvíce? Nebo jsme zapomněli zmínit váš oblíbený film a chcete na něj upozornit ostatní čtenáře? Napište svůj názor do diskuze pod článkem!


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY