Pixar bude hledat Nema i podruhé

Vydáno: 18.07.2012 17:22 - Simona Knotková | foto: Pixar

Klaun Nemo se úspěšně hledal už v roce 2003. Není tedy divu, že studio Pixar jeho tvůrci Andrewu Stantonovi dává zelenou i podruhé. Jestlipak budou kinosály praskat ve švech i tentokrát?
Režisér Andrew Stanton nás naposledy v kinech těšil dobrodružným sci-fi snímkem John Carter: Mezi dvěma světy, známý je však především pro svůj um na poli animovaných filmů. Scenáristicky se kupříkladu podílel na všech třech dílech Toy Story - Příběhu hraček, jeho nejlepším režisérským zářezem je pak Hledá se Nemo. Ten se se svým obrovským kasovním úspěchem řadí na druhé místo nejvýdělečnějších pixarovských kousků (první místo patří Toy Story 3: Příběhu hraček) a odnesl si také Oscara za nejlepší animovaný počin.
A právě tento animák se dočká i svého pokračování, a to opět se Stantonem za kamerou. Do filmařského týmu se také přidává Victoria Strouse, autorka zatím převážně seriálových scénářů, a producentka Lindsey Collins, která se podílela rovněž na prvním dílu.
Je jasné, že po tržním debaklu Johna Cartera, Stantonova hraného debutu, studio Disney už neponechá nic náhodě a své peníze vloží raději do jistějších vod. Každopádně filmová adaptace románu Princezna z Marsu z pera Edgara Rice Burroughse si našla i své příznivce a potenciální sequel je stále na stole, přestože režisér prohlásil, že k němu dojde pouze za předpokladu úspěchu jedničky.
Uvidíme, jak sdílnější bude Disney po uvedení dvojky Nema do kin. Toho se dočkáme nejdříve až v roce 2016. To první Nemo, konvertovaný do 3D, nás čeká již letos v září.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY