Top 20: Doba ledová předstihla Madagaskar

Vydáno: 08.07.2012 17:29 - Alžběta Fridrichová | foto: Bontonfilm

Kdo by to byl čekal, že to veverčák spolu s mamutí rodinkou a lenochodem dotáhnou takhle vysoko? Premiéru třetího Madagaskaru nechali pěkně daleko za sebou a Doba ledová 4 tak přebírá bronz mezi letošními otvíráky.
Bylo jasné, že tyhle dva animáky z dílny DreamWorks a Blue Sky Studios si půjdou pěkně po krku, ale že Doba ledová 4 za svůj premiérový víkend třetí Madagaskar tak přestřelí, je velké překvapení. Kam se hrabou Alex, Glorie, Marty a párek tučňáků, když Země v pohybu přilákala o více než dvacet tisíc diváků více?
Dohromady z toho čtvrté Době ledové vypadlo téměř čtrnáct milionů korun, což prehistorické partě stačilo k tomu, aby se probojovala na čtrnácté místo nejúspěšnějších premiér všech dob v tuzemských kinech.
Madagaskar 3, který v českých kinech řádí už od půlky června, šel za tento víkend kvůli silné konkurenci dolů zhruba o čtyřicet procent, což v přepočtu dělá něco před dva miliony. Na trojce se s pouze drobným poklesem udrželi Muži v černém 3, kteří si v celkovém hodnocení vedou lépe než dvojka.
Na bednu už se tentokrát nevešel sci-fi thriller Prometheus, který se jen těsně dostal přes milion. To už se nepovedlo pětce, české komedii Líbáš jako ďábel, která se co do počtu diváků už dotahuje na Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka. Jeho návštěvnost je pro letošní rok top, ale zdá se, že je jen otázkou času, kdy mu Marie Poledňáková korunu sebere.
Na šestce stagnuje fantasy snímek Sněhurka a lovec, který si vydělal přes tři sta osmdesát tisíc korun, a na sedmičku se tudíž z páté příčky propadla minulá premiéra Jak porodit a nezbláznit se. Komedie Kirka Jonese o rodičovských strastech pěti párů ztratila přes třiatřicet procent.
O jedno místo níže se posunuli Nedotknutelní, jejichž návštěvnost zůstala vcelku stabilní, zato česká rodinná komedie Tady hlídám já poskočila o slušná třii místa vpřed. Pětadevadesát procent navrch katapultovalo snímek s Lukášem Vaculíkem v hlavní roli na devítku. A poslední v první desítce končí slábnoucí Avengers, kteří česká kina brázdí už devět týdnů.
S pětinovým poklesem se na jedenáctku posunul Diktátor s dvanáctistovkou diváků. V podstatě všem českým snímkům kromě Okresního přeboru se tento víkend vedlo. Vyjma již zmiňované komedie Juraje Šajmoviče se o dvě příčky vytáhla i komedie s Filipem Blažkem a Jiřím Mádlem Probudím se včera. A Modrý tygr zvládl dokonce postup ze sedmnáctky na třinácté místo, přičemž si připsal více jak dvojnásobek svých minulých tržeb.
Naopak diváci zanevřeli na 3D horor Piraňa 3DD, jehož výdělek se za uplynulý víkend propadl o šedesát tisíc a čtyři příčky. Lehce si pohoršila také nejnovější burtonovka s titulem Temné stíny na patnáctce a Okresní přebor tedy výjimečně oproti ostatním tuzemským snímkům ztratil tři místa a bere šestnáctku.
Sedmnáctá příčka patří evropskému animáku Hurá do Afriky!, jenž si polepšil o dvaasedmdesát procent, a na osmnáctku spadla americká komedie Pařmeni. Nezvyklou přízeň diváků zaznamenala dvojice Železná lady a Cesta na tajuplný ostrov 2, která si svorně připsala až o několik set procent navrch a probojovala se zpět do TOP 20.
TOP 20: VÍKEND OD 28. 06. 2012
  1. Doba ledová 4: Země v pohybu 13,9 mil. (novinka)
  2. Madagaskar 3 3,6 mil.
  3. Muži v černém 3 1,1 mil.
  4. Prometheus 1,0 mil.
  5. Líbáš jako ďábel 822 tis.
  6. Sněhurka a lovec 386 tis.
  7. Jak porodit a nezbláznit se 360 tis.
  8. Nedotknutelní 331 tis.
  9. Tady hlídám já 184 tis.
  10. Avengers 164 tis.
  11. Diktátor 156 tis.
  12. Probudím se včera 121 tis.
  13. Modrý tygr 79 tis.
  14. Piraňa 3DD 59 tis
  15. Temné stíny 56 tis.
  16. Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka 48 tis.
  17. Hurá do Afriky! 43 tis.
  18. Pařmeni 39 tis.
  19. Cesta na tajuplný ostrov 2 37 tis.
  20. Železná lady 32 tis.
Všechny tržby jsou vedeny v českých korunách. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami si můžete stáhnout zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY