Top 20 ČR: Madagaskar 3 má třetí nejlepší otvírák roku

Vydáno: 19.06.2012 07:00 - Alžběta Fridrichová | foto: Bontonfilm

Podle všech očekávání si Madagaskar 3 urval suverénní zlato před sci-fi Prometheus. Jeho premiéra se navíc stala i třetí nejúspěšnější v tomto roce. Marvelovští Avengeři i třetí Muži v černém se museli poklonit zvířecím kamarádům z newyorské zoo.
Žebříčku letošních premiérových víkendů vévodí dvě české komedie Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka a Líbáš jako ďábel. Animák Madagaskar 3 si za tento víkend vydělal deset a tři čtvrtě milionů a pětasedmdesát tisíc diváků ho katapultovalo na bronzovou příčku. Se svým předchůdcem se však měřit nemůže - dvojka vydělala zhruba asi ještě o milion více.
První pětka žebříčku šla kvůli silné konkurenci s tržbami rapidně dolů. Prometheus pohubl až o šedesát procent a z premiérových osmi milionů mu zbyly sotva tři. Shodný, zhruba poloviční pokles si připsali jak Muži v černém 3, tak Líbáš jako ďábel, a beze změny řazení jsou posledními milionovými snímky.
Na pětku sklouzla ve třetím týdnu fantasy Sněhurka a lovec, jejíž tržby se smrskly na něco málo pod osm set milionů. Přes půl milionu se ještě vyškrábala adaptace autobiografie Philippa Pozza di Borga s titulem Nedotknutelní a stagnuje na šestém místě. Taktéž Diktátor si podržel svoje postavení, ačkoliv se propadl o šedesát procent.
Na osmičku se vyšplhala druhá novinka - komedie Stephana Elliotta Pařmeni. Svérázný britsko-australský snímek si během víkendu vydělal dvě stě pět tisíc, což mu stačilo na to, aby předčil blockbuster Avengers, který tím pádem padá na devítku. A první desítku uzavírá třetí z novinek - česko-slovenská hudební komedie DONT STOP, která zachycuje, jak to u nás vypadalo s punkem v 80. letech.
Na jedenáctku a už pod sto tisíc spadla komedie Tady hlídám já, dvě příčky ztatily také Temné stíny s upírem Barnabasem coby Johnnym Deppem. A od třináctky startuje série comebacků mohykánů, kteří využili úbytku diváků novějších kolegů - ze třetí desítky se navrátil jak Titanic 3D, tak i Vrásky z lásky, tedy filmy, které brousí v českých kinech už dva a půl měsíce.
Na patnáctku se propadl animák Hurá do Afriky!, který navštívily jen zhruba tři stovky diváků, a šestnáctku si urvala Železná lady, jež se probojovala zpátky do žebříčku z devětačtyřicátého místa. Dalším úspěšným navrátilcem pak je český dokument Tomorrow Will Be Better s tržbami na čtrnácti tisících, který jen o fous předběhl britský dokument Urbanized.
Velkým skokem dolů to vzal Okresní přebor, přes pět příček až na devatenáctku, a kompletní dvacítku pravděpodobně jen na jediný týden uzavírá Kocour v botách, kterého už za dvacet devět týdnů v českých kinech vidělo dvě stě šedesát tisíc diváků.
Na první letní den vtrhne do českých kin Piraňa 3DD, pokračování béčkového hororu z roku 2010 Piraňa 3D. Další jednoduchou zábavu přinese komedie plná filmových i seriálových hvězd Jak porodit a nezbláznit se. A do třetíce se připojí i belgicko-německé drama Marieke, Marieke.
TOP 20: VÍKEND OD 14. 06. 2012
  1. Madagaskar 3 10,7 mil. (novinka)
  2. Prometheus 3,0 mil.
  3. Muži v černém 3 2,1 mil.
  4. Líbáš jako ďábel 1,5 mil.
  5. Sněhurka a lovec 889 tis.
  6. Nedotknutelní 530 tis.
  7. Diktátor 270 tis.
  8. Pařmeni 205 tis. (novinka)
  9. Avengers 202 tis.
  10. DONT STOP 105 tis. (novinka)
  11. Tady hlídám já 93 tis.
  12. Temné stíny 76 tis.
  13. Titanic 3D 27 tis.
  14. Vrásky z lásky 25 tis.
  15. Hurá do Afriky! 19 tis.
  16. Železná lady 15 tis.
  17. Tomorrow Will Be Better 14 tis.
  18. Urbanized 14 tis
  19. Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka 13 tis.
  20. Kocour v botách 13 tis.
Všechny tržby jsou vedeny v českých korunách. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami si můžete stáhnout zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY