Top 20 ČR: Bitevní loď nepotopila Okresní přebor

Vydáno: 24.04.2012 07:00 - Alžběta Fridrichová | foto: Bontonfilm

Sebevědomá novinka Bitevní loď těsně minula vrchol a Okresní přebor si tak už počtvrté posadil na hlavu královskou korunu. Do třetice na bedně nechybí ani Prci, prci, prcičky: Školní sraz.
Hned pět ze šesti novinek dokázalo proměnit svou šanci a probojovalo se s větším či menším úspěchem mezi dvacítku privilegovaných. Nejlépe si zejména díky masové propagaci vedl akční trhák Bitevní loď, kterému jednička unikla o něco málo přes sto tisíc. Peter Berg, který má na svědomí třeba Hancocka, tentokrát stvořil sci-fi snímek, který pracuje s jednou z mnoha teorií, jak by mohlo dopadnout setkání lidstva s mimozemskými civilizacemi.
Ani tak vděčný námět, jako jsou mimozemšťané, ale nedokázal ze sedla shodit Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka, jenž vévodí českým kinům už čtvrtý týden. Jeho tržby se však pohybují směrem k řadovým členům TOP 20 v opravdu velkých skocích. Za aktuální víkend si oproti tomu minulému pohoršil o čtyřiačtyřicet procent, a tak si s dvěma a půl miliony uhájil zlatou pozici jen o fous.
Na třetí příčku se posunulo pokračování oblíbené teenage série Prci, prci, prcičky: Školní sraz, které si za tři týdny stihlo vydobýt nejlepší hodnocení diváků ze všech dílů. O kvalitách této komedie svědčí i šestnáct a půl tisíce diváků, kteří si ji nenechali ujít. O třetinu hubenější je po uplynulém víkendu Titanic, jehož tržby se zastavily na jednom a půl milionu. Obnovená premiéra ke stému výročí obohacená o 3D efekty a čtyřdílný soundtrack tak uzavírá skupinu čtyř milionových megafilmů.
Zhruba o půlku méně vydělal i čerstvý přírůstek mezi ostřílené spolubojovníky o přízeň diváků - komedie Jiřího Stracha Vrásky z lásky klesla na pátou příčku a na konto si připsala něco málo pod devět set tisíc. Podobný výkon podal i Hněv Titánů, který za relativní úspěch vděčí více 3D příplatku než divákům, kteří i některé jeho dvojdimenzionální kolegy navštěvovali více.
Pouhé šestadvacetiprocentní ztráty, které jsou za současných podmínek velice stabilní výsledek, zajistily české komedii s Jiřím Mádlem Probudím se včera zachování sedmé příčky. Na osmičku se vyšplhala novinka, snažící se přiblížit vznik dnes již naprosto běžné věci, jako je vibrátor. Komedie Vrtěti ženou přilákala přes pět tisíc diváků a celkově si za premiérový víkend vydělala skoro tři čtvrtě milionu.
Dvojice snímků pro děti - Sněhurka a animák Hurá do Afriky! - spolu drží basu i tentokrát a se shodným odečtem klesají o jednu příčku na devítku a desítku.
Následující dvě místa obsadily dvě novinky, jejichž premiérové tržby přestřelily tři sta tisíc. Jedenáctka patří dramatu se Zacem Efronem Talisman, na dvanácté místo se pak vyškrábal Báječný hotel Marigold, jehož předpremiéra dosáhla před čtrnácti dny stěží jednaosmdesátého místa.
Padesát procent a tři příčky ztrácí adaptace celosvětově úspěšné knihy pro teenagery Hunger Games. První díl z předpokládané trilogie vydělal za pátý týden v TOP 20 více než dvě stě šedesát tisíc. Čtrnáctka patří předpremiéře animáku Piráti, který nám po úspěšné Velké vánoční jízdě servíruje studio Aardman.
Těsně pod dvěma sty tisíci skončila novinka Knoflíková válka odehrávající se na pozadí druhé světové války a na šestnáctku sklouzl s osmapadesátiprocentním propadem Lorax. A novinka z předminulého týdne Koupili jsme zoo si i přes kladnou kritiku nedokázala udržet slibnou pozici a klesá o šest míst.
Osmnáctku obsadila s třetinovým propadem Železná lady a na devatenácté místo poskočil film Alvin a Chipmunkové 3, který se drží zuby nehty a o opuštění TOPky nechce ani slyšet. Poslední příčku nejlepší dvacítky pak obsadila premiéra minulého týdne S ledovým klidem, pro niž Bruce Willis nepřilákal oproti minulému víkendu skoro ani třetinu diváků.
Před nástupem jednoho z nejočekávanějších blockbusterů letošního roku - ano, Avengers - si distributoři nedovolili vytasit se s ničím, co by se tematicky jen trochu dotklo tohoto obřího konkurenta, a tak se dočkáme jenom trojlístku novinek. James McTeigue se vytasí s hororovou detektivkou Havran, za Česko se do boje vrhne komedie Můj vysvlečenej deník a dorazí v plné námořní i animák Piráti.
TOP 20 ČR: VÍKEND OD 19. 4. 2012
  1. Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka 2,7 mil.
  2. Bitevní loď 2,5 mil. (novinka)
  3. Prci, prci, prcičky: Školní sraz 2,3 mil.
  4. Titanic 1,4 mil.
  5. Vrásky z lásky 890 tis.
  6. Hněv Titánů 794 tis.
  7. Probudím se včera 779 tis.
  8. Vrtěti ženou 732 tis. (novinka)
  9. Sněhurka 510 tis.
  10. Hurá do Afriky! 448 tis.
  11. TalismanTalisman 348 tis (novinka)
  12. Báječný hotel Marigold 323 tis. (novinka)
  13. Hunger Games 264 tis.
  14. Piráti 221 tis. (předpremiéra)
  15. Knoflíková válka 198 tis (novinka)
  16. Koupili jsme zoo 130 tis.
  17. Lorax 127 tis.
  18. Železná lady 113 tis.
  19. Alvin a Chipmunkové 3 108 tis.
  20. S ledovým klidem 86 tis.
Všechny tržby jsou vedeny v českých korunách. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami si můžete stáhnout zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY