Oliver Stone představuje novinku Savages na plakátu

Vydáno: 03.04.2012 15:35 - Martin Bubrín | foto: Bontonfilm

Letos v létě by měla do kin dorazit novinka režiséra Olivera Stonea Savages, která nebude ničím menším než kriminálním thrillerem a gangsterkou v jednom. Co nám napovídají první materiály?
Uznávaný režisér Oliver Stone v posledních letech své diváky více zklamával, než překvapoval. Patetické World Trade Center, nedoceněný portrét George Bushe W. a rozporuplně přijaté pokračování Wall Street: Peníze nikdy nespí možná někoho utvrdily v tom, že tvůrce geniální Čety nebo JFK už není to, co býval.
To by se však mohlo změnit letos s jeho novinkou Savages, která mimo přitažlivé gangsterské zápletky překypuje i nebývale velkým množstvím hereckých hvězd. Konkrétní podobu filmu nejspíše napoví až první trailery, ale i tak je z popisu synopse možné vytušit, že tady nepůjde o nějakou sofistikovanou kritiku americké společnosti.
Příběh pojednávající o dvou pěstitelích marihuany, kteří se zapletou s mexickým kartelem, jenž na oplátku unese přítelkyni jednoho z nich, zní stejně dobře jako černohumorná gangsterka i jako temný kriminální thriller. Pokud bychom měli soudit čistě podle zjevu plakátu, řekl bych, že nás Stone láká na další "kriminální ságu", v níž se propletou osudy několika lidí dohromady. Ne namátkou si vzpomenete například na Soderberghův Traffic.
A koho na plakátu můžeme vidět? Především půjde o další roli pro Taylora Kitsche, který se aktuálně snaží prorazit v amerických blockbusterech, zahlédnout můžeme také typický zjev drsného mexikánce Benicia del Tora, dále i Blake Lively, Salmu Hayek nebo Johna Travoltu.
V samotném filmu se pak k hercům ještě připojí také Aaron Johnson, Emile Hirsch, Uma Thurman nebo Demián Bichir. Díky hvězdnému obsazení by si člověk snad i tipl, že se na výsledný snímek budou stát před kinem fronty...
Savages dorazí do amerických kin 6. června letošního roku, ve zbytku světa by měl být uveden od září. Zatím můžeme doufat, že mezi šťastnými bude i Česká republika, protože v kalendáři premiér je zatím nahlášena premiéra na 7. července. Jen aby ale nakonec distributoři Stoneův film nezabili jako například Město Bena Afflecka.
P. S.: Pokud se vám zdá, že jste podobný plakát už někde viděli, nemýlíte se. Jeho obdobnou verzi najdete v naší galerii.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY