Světové tržby: Další prvenství pro Johna Cartera

Vydáno: 23.03.2012 08:31 - Zbyněk Kubín | foto: Falcon

John Carter se doma do čela nikdy nedostal, ale žebříčku tržeb ze zbytku světa vládne již podruhé. Přesto u Disneyho vyčíslili předpokládanou ztrátu na závratných 200 milionů dolarů.
Článek je založen na odhadech tržeb podle hollywoodských studií a na základě dostupných informací od distributorů z jednotlivých států.
Ze čtyřiapadesáti trhů se tentokrát na konto předraždeného fantasy spektáklu přisypalo 40,7 milionů dolarů, což jeho celkové tržby ze zbytku světa navýšilo na slušných 180 milionů.
V zemích, kde si John Carter: Mezi dvěma světy odbyl premiéru před týdnem, došlo k průměrným poklesům tržeb o 57 procent, což podobně jako na jeho domácí půdě naznačilo, že čtvrtmiliardový "blockbuster" nebude plnit kina příliš dlouho. Na to studio Disney zareagovalo prohlášením, že v konečném součtu u Johna Cartera předpokládá ztrátu kolem 200 milionů dolarů. To asi bude někoho stát fleka.
Naopak tučné prémie mají jisté tvůrci animovaného Loraxe, který se bohatě zaplatí už z domova, ale i výdělky ze zbytku světa nebudou zanedbatelné. Chlupatý grínpísák vtrhl na šestnáct světových trhů z nichž vytáhl 12,1 milionů. Z toho polovina příšla z Ruska.
V úspěšném tažení světovými kiny pokračuje romantická akce Tohle je válka!, která si opět připisuje necelých deset mega a navyšuje svoje zahraniční konto na 70 milionů.
O čtvrté a páté místo se dělí v šestnácti trzích otevírající akčně-komediální novinka 21 Jump Street (té se dařilo předevšém ve Velké Británii a Austrálii) a nízkorozpočtový úspěšný horor Ďábel v těle.
Těsně v závěsu opět úřaduje povedený francouzský megahit Intouchables, který už vydělal fascinujících 281 milionů dolarů.
BOX OFFICE: SVĚTOVÉ TRŽBY ZA VÍKEND OD 16.03.2012
  1. John Carter: Mezi dvěma světy 40,7 mil.
  2. Lorax 12,1 mil.
  3. Tohle je válka! 9,2 mil.
  4. 21 Jump Street 7,2 mil (novinka)
  5. Ďábel v těle 7,2 mil.
  6. Intouchables 7,1 mil.
  7. Project X 5,9 mil.
  8. Cesta na tajuplný ostrov 2 5,2 mil.
  9. Hugo a jeho velký objev 4,2 mil.
  10. Kronika 3,6 mil.
Všechny tržby jsou uvedeny v dolarech. Rozbor severoamerických tržeb z aktuálního víkendu naleznete zde, aktualizovaná čísla tady. Žebříček českých tržeb je k nahlédnutí v tomto článku.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY