Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 23. 3. 2012 - 29. 3. 2012

TV tipy: Návrat k osvědčeným hitům a neprofláklé filmy

Vydáno: 23.03.2012 16:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: Focus Features

Aktuální televizní týden na první pohled nenabízí nikterak zásadní kousky a přednost dává spíše vysílání některých trvalých diváckých hitů, případně ne tak úplně známým snímkům. Vedle Vysvobození tak zaujmou třeba Nájemní vrazi.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Plakát filmu Vetřelec: Vzkříšení Vetřelec: Vzkříšení (Alien: Resurrection) (sobota 24. 3., Prima Family, 0.15 - 02.25)
Závěr originální tetralogie přešel z hollywoodských rukou pod křídla francouzského režiséra Jeana-Pierra Jeuneta a výsledek byl opět úplně jiný než u předchozích dílů. Místo atmosféry se tu sází zejména na hlášky a místy přehnanou komiksovou stylizaci, která film posouvá do úplně jiné dimenze. Jeho devadesátkový původ je na něm dost znát, tudíž trpí nevyrovnaným tempem a někdy nefungujícími neakčními scénami. I když až přehnaný nadhled a jakási zvláštní "úchylnost" nemusejí každému sednout, jde o více než slušné zakončení jedné legendární ságy.
Synopse: Ač je Ellen Ripley (Sigourney Weaver) už dvě stě let po smrti, vojenští vědci ji ze starých krevních vzorků znovu naklonují. Jelikož materiál není úplně čistý, jejich výsledkem je žena s lidskou podobou, ale vetřelčí náturou. Díky svému šestému smyslu a nadpřirozeným schopnostem moc dobře ví, že Vetřelci ještě neřekli poslední slovo a chystají lidem strašnou pomstu.
Zajímavost: Podvodní scény, které se ve filmu objeví, se točily tři týdny a během jedné z nich se málem utopila herečka Winona Ryder.

Originální trailer filmu Vetřelec: Vzkříšení

Plakát filmu Krajina střelců Krajina střelců (Open Range) (sobota 24. 3., ČT1, 21.30 - 23.45)
Po letech úpadku se Kevin Costner rozhodl vrátit k tomu, co ho dostalo na vrchol, a natočil v zahraničí poměrně slušně hodnocený western. O nějak převratný příspěvek do skoro mrtvého žánru ovšem nešlo. Ani solidní herecká sestava nedokázala zakrýt obyčejnost fádního příběhu a nezajímavost celého konceptu. Na druhou stranu je tu několik výtečných scén a vyvedená druhá polovina snímku. Kdyby režisér více stříhal a ubral kýčovitě plakátových obrazů, které film zbytečně protahují, mohl být výsledek o dost lepší. I tak ale za zhlédnutí stojí, pro zaryté milovníky kovbojek jde jednoznačně o povinnost.
Synopse: Charlie Waite (Kevin Costner), Boss Spearman (Robert Duvall), Button (Diego Luna) a Mose Harrison (Abraham Benrubi) žijí společně na venkově, kde se snaží uniknout své nelichotivé minulosti. Ta jim ale nedá pokoj a bývalí drsní muži jsou v rámci spravedlnosti znovu nuceni vzít zákon do vlastních rukou. O to víc, když bezprávím trpí křehká Sue Barlow (Annette Bening).
Zajímavost: Sám režisér dlouhou dobu natáčel a hrál s prasklým slepým střevem.

Originální trailer filmu Krajina střelců

Plakát filmu Oko dravce Oko dravce (Eagle Eye) (sobota 24. 3., Nova, 22.15 - 00.40)
Nenáročná a ryze popcornová zábava na víkendový večer bude fungovat, když svou osobní mozkovou kapacitu hodně snížíte. Režírující D. J. Caruso si v ní eklekticky vybírá to nejlepší z přiznaných inspiračních zdrojů a vše velice efektně skládá za sebe tak, že výsledkem je slušný thriller splňující přesně požadavky hollywoodského velkofilmu. Pokud si ještě přidáte herecké trio Shia LaBeouf, Michelle Monaghan, Billy Bob Thornton, na světě je vydařená akční jízda, která vám naštěstí nedovolí příliš přemýšlet.
Synopse: Rachel (Michelle Monaghan) je svobodná matka osmiletého syna. Jerry (Shia LaBeouf) je sice drzý, ale bezúhonný mladík, jenž jednoho dne najde ve svém bytě zásoby středně velké teroristické organizace. Aniž to oba tuší, spojuje je neznámý hlas v telefonu, který o nich evidentně ví úplně vše a právě převzal vládu nad jejich životy. Co tím sleduje, se pokouší vyšetřit nejen oni, ale také zkušený agent FBI (Billy Bob Thornton), který ví, že věřit se nedá nikomu.
Zajímavost: Takřka všechny akční scény ústředního dua se obešly bez účasti dublérů.

Originální trailer filmu Oko dravce

Plakát filmu Vysvobození Vysvobození (Deliverance) (sobota 24. 3., ČT1, 23.50 - 01.35)
U nás ne tolik známý dobrodružný thriller Johna Boormana nominovaný na tři Oscary za film, režii a střih vyniká precizní psychologií postav a její proměnou v mezní situaci. Do značné míry nabourává zaběhnuté představy o filmovém dobru a zlu a v některých chvílích jde až na dřeň lidské morálky, s níž to nikdy nebylo příliš slavné. Vše korunují fantastické herecké výkony Jona Voighta, Burta Reynoldse, Neda Beattyho a Ronnyho Coxe. Jelikož jde o hodně fyzický a skutečně drsný snímek, slabším povahám se doporučit rozhodně nedá. Všem ostatním ale určitě ano.
Synopse: Čtveřice mužů sjíždí během víkendu na kánoích úsek divoké řeky v Apalačských horách. Romantická představa dovolené ovšem bere brzy za své, čehož muži využijí k dokazování toho, že navzdory městskému způsobu života mohou pokořit přírodu. Nepočítali ovšem s drsnými horaly, jež vyznávají úplně jiné hodnoty a v oblasti žijí celý život. Nevyhnutelné střetnutí tak dost možná skončí tragédií.
Zajímavost: Rok po premiéře filmu utonulo jednatřicet lidí, kteří se pokoušeli sjet totožný úsek řeky jako hlavní hrdinové.

Originální trailer filmu Vysvobození

Plakát filmu Nepohodlný Nepohodlný (The Constant Gardener) (neděle 25. 3., Nova Cinema, 21.45 - 00.05 / pondělí 26. 3., 01.55 - 04.15)
Výborné drama kombinující klasickou romanci a politický thriller vychází z literární předlohy uznávaného Johna le Carrého, na což také ve výsledku dojíždí. Brazilec Fernando Meirelles se pokouší vyprávět až příliš příběhů a navíc ještě zvolil komplikovanou nelineární stavbu, čímž pro mnoho diváků učinil film nestravitelným. Pokud si k němu ale najdete cestu, odměnou vám bude silný snímek na stále aktuálnější a nepříjemně reálné téma trpící Afriky. V hlavních rolích září Ralph Fiennes a hlavně Oscarem odměněná Rachel Weisz.
Synopse: V odlehlé části Keni je nalezena brutálně zavražděná aktivistka Tessa Quayle (Rachel Weisz). Jelikož se úřady k vyšetřování její smrti moc nemají, pokusí se o něj manžel oběti Justin (Ralph Fiennes), člen Britského komisařství v Nairobi. Vše ukazuje na zločin z vášně, a oddaný muž se tak vydává na cestu do minulosti milované manželky, která možná ukrývá spiknutí vedoucí do hodně vysokých politických míst.
Zajímavost: Kameru, která snímá příběh z perspektivy postavy Ralpha Fiennese, obsluhoval sám herec.

Originální trailer filmu Nepohodlný

Plakát filmu Utajený Utajený (Caché) (neděle 25. 3., ČT2, 21.55 - 23.50)
Další thriller svérázného německého tvůrce Michaela Hanekeho, který rozděluje diváckou obec na dvě poloviny. Pro jednu je pseudointelektuální, odtažitý a příliš puntičkářský, ta druhá vynáší do nebes jeho propracovanost, inteligenci, záměrnou odtažitost a tajemno. Ať už se po zhlédnutí zařadíte do kterékoli z ní, musíte uznat alespoň to, že tuctové a zdánlivě ohrané téma zpracoval režisér svébytně a originálně a nezvykle se popasoval i s mnohdy problematickým závěrem. Bonusem budiž také sugestivní výkony Daniela Auteuila a Juliette Binoche.
Synopse: Televizní pracovník Georges (Daniel Auteuil) obdrží zvláštní balíček, jenž obsahuje tajně natočený záznam jeho rodiny a nesrozumitelné kresby. Jelikož jsou scény na videu dost osobní, je jasné, že odesílatel zná Georgese už dlouho. Policie s nastalou skutečností nechce nic dělat, protože nemá důkaz o konkrétním nebezpečí. Strach celé rodiny však narůstá.
Zajímavost: Britské Timesy zvolily Utajeného nejlepším filmem nultých let.

Originální trailer filmu Utajený

Plakát filmu Nájemní vrazi Nájemní vrazi (Assassins) (neděle 25. 3., Nova, 23.05 - 01.40)
Solidní devadesátková akční záležitost, která spojila tehdy stagnujícího Sylvestera Stalloneho s vycházející španělskou hvězdou Antoniem Banderasem, jimž navíc dělá společnost nádherná Julianne Moore, je příjemnou vzpomínkou na nenáročné, ale kvalitní bijáky, v nichž se nešetřilo střelivem ani nemožnými scénami. Vše z režijní stoličky bedlivě sledoval veterán Richard Donner a výsledek zkrátka nemohl být špatný. Ani sebepovedenější akce však nedokázala skrýt nedotažený a logicky i v rámci žánru nezdravě děravý scénář a pro někoho možná lehce směšný konec. V rámci nostalgie to ale leckterý divák tvůrcům milerád odpustí.
Synopse: Robert Rath (Sylvester Stallone) je stárnoucí profesionální vrah, který při plnění jedné zakázky narazí na konkurenta, jímž je mladý a ambiciózní Miguel Bain (Antonio Banderas). Od té doby ho potkává úplně všude a začne si myslet, že ho podle jeho mínění nezkušený zabiják chce vyzvat na souboj. To se mu potvrdí, když zjistí, že oba mají za úkol zlikvidovat schopnou hackerku Electru (Julianne Moore), která zcizila přísně tajná data. A vyhrává vždy jen jeden.
Zajímavost: Scénář snímku napsalo později velice slavné duo Andy a Larry Wachowští.

Originální trailer filmu Nájemní vrazi

Plakát filmu Soumrak dne Soumrak dne (The Remains Of The Day) (středa 28. 3., ČT2, 22.20 - 00.30)
Vynikající romantické drama od specialisty na podobné kousky Jamese Ivoryho nikam nespěchá a v pomalém tempu pečlivě analyzuje běžný život jednoho panství v Anglii. Dalšími devízami na osm Oscarů nominovaného snímku jsou brilantně zachycená atmosféra třicátých let a zejména excelentní herecké výkony Anthonyho Hopkinse a Emmy Thompson, které doplňuje kupříkladu "Superman" Christopher Reeve v jedné ze svých posledních rolí před těžkou nehodou. Dá-li se filmu vůbec něco vytknout, jsou to možná lehce přepálená délka a již zmiňované extrémně pomalé tempo. Jinak ale téměř dokonalý komorní snímek.
Synopse: Pan Stevens (Anthony Hopkins) pracuje jako oddaný majordomus na panství Darlington a službě svému pánovi zasvětil celý život. Když ten majetek prodá a přichází nový majitel, řeší Stevens nedostatek personálu tím, že se rozjede za slečnou Kentonovou (Emma Thompson), která už dříve na panství pracovala. Ty dva pojil velmi zvláštní vztah hraničící s křehkou nenaplněnou láskou, kterou však Stevens z důvodu horlivé služby přehlédl. Na milovanou ženu ale nikdy myslet nepřestal.
Zajímavost: Hugh Grant, který se ve snímku taktéž objeví, prohlásil, že Soumrak dne je nejlepší v celé jeho filmografii.

Originální trailer filmu Soumrak dne

Plakát filmu Julie Julie (Julia) (čtvrtek 29. 3., ČT1, 00.05 - 02.25)
V našich končinách takřka neznámý francouzský thriller láká hlavně na famózní (a opět nijak neoceněnou) Tildu Swinton, která tu dokonce vypadá i jako žena. Ztroskotalá alkoholička, která se rozhodne k zoufalému činu, je další zajímavou hrdinkou, kterou ztvárnila, a společně s režisérem Erickem Zoncou nabízí hlubokou sondu do psychiky těžce zkoušené ženy. Nebýt dost přehnané délky, kvůli níž film někdy neví kudy kam a začíná se nepříjemně opakovat, šlo by o takřka dokonalý zážitek. Pro milovníky evropské kinematografie a neokoukaných filmů by toto měla být jasná volba.
Synopse: Život extrovertní alkoholičky Julie (Tilda Swinton) se začíná hroutit. Ztratila práci, a tím pádem i pravidelný příjem. Aby se finančně zajistila, rozhodne se unést osmiletého syna bohatých sousedů své babičky. Následky však úplně nedomyslí.
Zajímavost:Tilda Swinton ztvárňuje alkoholičku, ve skutečném životě skoro vůbec nepije, neboť prý po prvním panáku okamžitě usíná.

Oficiální trailer filmu Julie

Plakát filmu Začalo to jedné žhavé noci Začalo to jedné žhavé noci (One Night At McCool's) (pátek 30. 3., Prima Family, 00.45 - 02.35)
Překvapivě povedená a vtipná černá komedie je dost možná nejlepší film jinak packala Haralda Zwarta. V záplavě nekorektního humoru se neztratí ani v rámci žánru promyšlený příběh, v němž je jen minimum nelogičností a naopak vše do sebe hladce zapadá. Potěší i zajímavá a relativně hvězdná herecká sestava, která si své party užívá. Liv Tyler navíc snad nikdy nebyla víc sexy než zde. Pokud nebudete moc očekávat, mohli byste si zpříjemnit pozdní noční hodiny a díky svěžímu tempu zůstat vzhůru až do konce. A pak vám vlastně ani nebude vadit překomplikovaný a za vlasy přitažený závěr.
Synopse: Všechno začalo jedné noci v baru jménem McCool´s. Barmana Randyho (Matt Dillon), právníka Carla (Paul Reiser) a detektiva Dehlinga (John Goodman) momentálně spojuje nález mrtvoly. A za vším samozřejmě hledej ženu - v tomto případě nádhernou Jewel (Liv Tyler), která, věrna svému jménu, všechny tři okouzlila. Všichni také kvůli ní zapomněli na své manželky, z nichž jedna je onou mrtvolou. Ani jeden z nich jí ale není schopen dát to, co by si přála.
Zajímavost: Liv Tyler nosila kvůli velikosti poprsí během natáčení vycpanou podprsenku.

Originální trailer filmu Začalo to jedné žhavé noci

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Horizon: An American Saga - Chapter 1 (27.02.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- Téma: Série Vymítač ďábla seřazená od nejhoršího dílu po nejlepší (15.10.2023 09:30 v Články | Publicistika)
- Zemřel Michael Gambon (28.09.2023 15:06 v Novinky | Zprávy)
- Kevin Costner se vrací k westernu (29.01.2022 09:30 v Novinky | Zprávy)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2021 opustily (22.12.2021 16:00 v Novinky | Zprávy)
- Zemřel režisér a producent Richard Donner (06.07.2021 10:22 v Novinky | Zprávy)
- Zemřel herec Ned Beatty (14.06.2021 09:43 v Novinky | Zprávy)
- Zemřel Lynn Stalmaster (13.02.2021 07:00 v Novinky | Zprávy)
- Zemřel spisovatel John le Carré (14.12.2020 19:03 v Novinky | Zprávy)
- Téma: série Vetřelec seřazená od nejhoršího k nejlepšímu (05.12.2020 12:00 v Články | Publicistika)
- Zemřel herec Michael Lonsdale (21.09.2020 18:41 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Všechny filmy Sylvestera Stallona od nejhoršího k nejlepšímu (04.07.2020 10:30 v Články | Publicistika)
- Téma: Sigourney Weaver: herečka bojující s Vetřelci (06.10.2019 08:30 v Články | Publicistika)
- Zemřel mladý herec Cameron Boyce (07.07.2019 19:07 v Novinky | Zprávy)
- Oscar 2019: Nejlepší herečka v hlavní a vedlejší roli (16.02.2019 09:30 v Články | Publicistika)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2018 opustily (26.12.2018 13:23 v Novinky | Zprávy)
- Téma: top 40: hrdinové akčních filmů část 2. (02.12.2018 12:00 v Články | Publicistika)
- Zemřel legendární herec Burt Reynolds (06.09.2018 22:04 v Novinky | Zprávy)
- 30 kultovních filmů, na které nelze zapomenout (26.08.2018 12:00 v Články | Publicistika)
- Podle Ridleyho Scotta je pátý Vetřelec mrtvý (01.05.2017 17:26 v Novinky | Zprávy)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu