Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Redakční topka: Vánoční výprodej robotů

Redakční topka: Vánoční výprodej robotů

Vydáno: 28.11.2011 21:00 v sekci Články | Žebříčky - Redakce | foto: Touchstone Pictures

Droidi, androidi, kyborgové, (Google)boti a především roboti. Vítejte v naší specializované předvánoční nadílce! Překvapivý hit podzimu Ocelová pěst v kinech boduje a my si říkáme, že si říkáte, že byste si také nějakého toho plecháče domů pořídili. No ne?

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
SUPERSTAR TÝDNE: T-800
Společnost Skynet (dříve Cyberdyne Systems) je již řadu let předním světovým výrobcem bojových robotů. Naše stroje jsou spolehlivé, odolné a vhodné do extrémních podmínek. Vámi zakoupená verze T-800 se vyrábí od roku 2029 a jedná se o náš nejrozšířenější typ. Ač stroj využívá dnes již nemoderní technologii, zákazníci se k němu stále s oblibou vracejí. Nepoškozené starší kusy mají dokonce sběratelskou hodnotu. Největšího úspěchu dosáhla T-800 v modelové řadě 101, tedy s tváří a tělem populárního rakouského kulturisty 20. století Arnolda Schwarzeneggera. Pro správné užívání, prosím, si pečlivě přečtěte několik následujících rad:
1) T-800 se na trh dodává v programových nastaveních "Zabiják" a "Ochránce". Toto nastavení má na jednání stroje zásadní vliv, proto se ještě před zadáním cíle ujistěte (dle nápisu na krabici), že jste obdrželi vámi požadovaný typ. Následné reklamace nebudou uznány.
2) T-800 je primárně určen do akce, nejde o společenský typ a jeho hlavním výrazivem jsou činy. V původní verbální výbavě má pouze základní anglické fráze, které dokola opakuje. Je schopen se učit, ale velmi pomalu. Jeho neměnný výraz, mlčenlivost a netečnost k okolí tudíž nejsou poruchou.
3) Kovový skelet stroje je pokryt latexovou slupkou simulující lidskou kůži. Ta může být poškozena i při vykonávání běžných úkolů. V případě porušení vrchní vrstvy z důvodu plnění činností, ke kterým je stroj určen (zásahy kulek, odření o silnici, sežehnutí...), vám poskytneme bezplatné kosmetické opravy. Kontaktujte, prosím, našeho hlavního maskéra Stana Winstona.
4) Přestože se typ T-800 vyznačuje extrémní odolností, nikdy jej neumísťujte do hydraulického lisu a nepotápějte do roztaveného železa. Hrozí rozsáhlé poškození stroje.
5) Stroj lze bez omezení posílat do minulosti, kde si sám vyhledá vhodné ošacení.
Děkujeme, že jste si vybrali právě náš výrobek, a pevně věříme, že vám poslouží dle vašich představ.
Doporučuje: Zbyněk Kubín


(UN)HAPPY HOURS: MARVIN, PARANOIDNÍ ANDROID
Prolog: V jednom koutě zhrouceně seděl robot. Zářivě lesklá kovová hlava mu bezvládně visela mezi zářivě lesklými kovovými koleny. I on zářil novotou, ale přestože byl tak nádherně zkonstruován a vyleštěn, z nějakého neznámého důvodu vypadal, jako by jednotlivé části jeho v podstatě humanoidního těla do sebe úplně přesně nezapadaly...
Gratulujeme, do rukou se vám dostává naprosto ojedinělý robot Marvin, jehož kapacita mozku dosahuje velikosti planety. Je padesát tisíckrát chytřejší než člověk, což mu na jednu stranu přináší neomezené možnosti, ale jsou vykoupeny vážnými psychickými problémy. Pro krikitské roboty měl Marvin řešit válečnou strategii a mimochodem u toho vyřešil také všechny hlavní matematické, psychické (nikoli své!), chemické, biologické, sociální, filozofické, etymologické, meteorologické a psychologické problémy vesmíru. Třikrát. Od dob jeho (nedobrovolného) angažmá však všichni krikitští roboti trpí depresemi. Stejně jako Marvin, pro nějž je znuděná a depresivní nálada stejně přirozená jako pro kyborgy sluneční brýle.
Vše je dáno především tím, že byl předchozími majiteli využíván převážně na úkoly hodné zaměstnance městských technických služeb a jeho potenciál nebyl žádným z bývalých majitelů využit ani z... prostě vůbec. Máte možnost vše změnit, doporučujeme položení otázky Jaká otázka by plně využila kapacitu tvého mozku, Marvine...
Jsme si vědomi, že nezařazením Marvina na pozici Superstar týdne jsme jeho duševnímu stavu moc nepomohli a že nás momentálně nesnáší, ale vykládejte to T-800 s brokovnicí v ruce...
Doporučuje: Miroslav Böhm


LIKVIDACE (ZÁSOB): HAL 9000
Heuristicky naprogramovaný algoritmický počítač z vesmírné lodi Discovery One musel už hrdinům z Kubrickova opusu 2001: Vesmírná Odysea přijít jako dokonalý (ne)přítel do nepohody. Nejenže uměl mluvit, rozpoznávat řeč nebo odezírat ze rtů, konstruktéři mu do jeho standardní výbavy navíc přidali i vysoce nadprůměrnou inteligenci a lepší deduktivní schopnosti, než měl Sherlock Holmes, takže vás mohl drtit v šachu a znepříjemňovat vám cestu na Jupiter zároveň. Pokud byste podnikli něco, co by narušilo naprogramovanou misi, ani na vteřinku neváhá a začne pěkně rychle snižovat hladinu kyslíku na místě, kde se právě nacházíte. Jeho příjemný vyrovnaný hlas a minimalistická podoba červeného kamerového oka vám bude zdařilým doprovodem jak v okamžicích každodenní pohody, tak i během zběsilého boje o vlastní život. Pokud si ale odmyslíme jeho bezemotivní projev a vražedné sklony, je to docela sympaťák. Na druhou stranu zase nezabere moc místa, stačí ho naprogramovat do nejbližšího počítače a doufat, že vám místo pomáhání s domácností nezačne odpírat jídlo z ledničky.
Doporučuje: Martin Bubrín


DVA ZA CENU JEDNOHO: C-3PO (+ R2D2)
Dostává se vám do rukou speciální verze domácího robota C-3PO. Nejedná se - jak by se mohlo zdát - o variantu protokolárního droida. C-3PO je custom model z rukou mladého nadějného tvůrce Anakina Skywalkera.
Povšimněte si netradičního vzhledu spočívajícího především v absenci povrchových plátů. Tento nedostatek má negativní dopad na zranitelnost robota, a to jak po technické, tak po "psychické" stránce. Mezi nejvýrazněji propracované funkce tohoto robota patří především znalosti jazyka a protokolu. Je velice zdatný v překládání. Slabinou je paměť, ale droid je velice učenlivý.
Jeho povaha vyžaduje bezmeznou trpělivost ze strany majitele. Droid je oddaný, přátelský a kromě doprovodného stroje R2D2 nevyžaduje žádné další doplňky. Předem si dovolíme upozornit na problematičnost shánění náhradních součástek - model C3PO se skládá z většinou neznačkových, nestandardním způsobem pořízených komponentů. Riziková a zranitelná oblast se nachází mezi hrudní částí a pasem.
Doporučuje: Amaya Sardá


SEZONNÍ VÝPRODEJ: WALL-E
Základní model o velikosti přibližně jednoho metru, složený v pohotovostním tvaru má tvar menší krychle, vybaven pásovými koly pro pohyb i v tom nejnepřístupnějším terénu, dvěma kamerami s vysokým rozlišením a párem multifunkčních mechanických rukou. Jeho vysoce kvalitní povrch odolá i žáru tryskových motorů přistávajícího raketoplánu.
Účel: Primárně sestrojen k vyhledávání a zpracování odpadků na Zemi. Integrovaným lisem dokáže směstnat velký objem odpadu do malých krychlí, které pak odklízí na předem vytyčené skládky. V případě poruchy je schopný sám sebe opravit a je velmi svědomitý při plnění zadaných úkolů.
Vlastnosti a speciální přídavné funkce: Některé modely umějí zpívat a tančit na muzikálové melodie. Je schopný se výborně postarat i o domácího mazlíčka, i kdyby jím měl být většině lidí odporný šváb. Má slabost pro elegantní roboty opačného pohlaví, nejlépe s bílou kapotou. V případě potřeby připraví romantický večer pro dva za svitu vánočních svíček. Ohrozit ho při plnění úkolu dokážou pouze šílení roboti různých druhů.
Doporučuje: Katka Samková


TOTÁLNÍ VÝPRODEJ: BENDER
Bender je robot původně zkonstruovaný jako ohýbací jednotka určená pro strojírenský průmysl, díky svému originálnímu procesoru se však osvědčil i pro další komerční využití, např. dobře zvládá pozici pomocné síly v zásilkových společnostech. Nejvíce se však Bender osvědčil v roli nejlepšího přítele pro zvláště osamělé mládence, kteří rádi sledují televizi nebo navštěvují restaurační zařízení.
Bender je nenáročný na provoz, je však nutné mu v pravidelných dávkách poskytovat alkohol (nejraději má pivo, avšak nepohrdne ani jiným typem lihoviny) a femboty (roboty s ženským genderem). Bender je velmi hrdý na svůj zářivý kovový zadek a rád vyzývá k jeho políbení, nedoporučujeme to však zkoušet. Bendera udržujte z dosahu silného magnetu - způsobuje mu neodolatelnou chuť zpívat. V blízkosti Bendera si VŽDY hlídejte své cennosti. Je zakázáno Bendera ponechávat bez dozoru s dětmi a mládeží do 18 let.
Doporučuje: Petra Janků


HIT (Z) MĚSÍCE: BUMBLEBEE
Transformers nejsou jen spektakulárním soubojem dobra a zla, jsou také podmanivým příběhem o chlapci a jeho prvním autě. Místo otřískané dodávky má šťastlivec Sam Witwicky otřískané žluté camaro, které se během chvíle promění v sedmnáct stop vysokého mimozemského robota. Ten se navíc umí upgradovat na vyšší level a zmorfovat v oslnivý koncept Camaro 2006. Znáte to? Kdo by neznal. A tady je vaše vlastní kopie!
A tím to nekončí: Bumblebee je pravý opak svých hrdinných souputníků. Je oddaný jako labrador, jen zavrtět ocasem, má smysl pro humor, umí přivábit sexbombu od vedle a neváhá si zahrát na DJ. Zároveň je to obětavý kamarád, který nikdy nezklame a žárlivě střeží, aby zabránil promiskuitním sklonům svého páníčka. Ale pozor, stejně jako Sam je pořád zlobivý teenager, takže když ho naštve nějaký vládní ouřada s klotovými rukávy, s robotickou přesností jej "počurá". Prostě robomazel.
Typ: mimozemský robot z planety Cybetron
Zvláštní znamení: Nemůže mluvit, protože utrpěl poškození hlasového procesoru při mučení, kterému ho podrobil vrchní záporák Megatron.
Slabiny: příšerný hudební vkus, obsedantní žárlivost
Popularita: Všichni ho milují. Kromě Decepticonů. Úspěch Bumblebeeho dokonce pomohl Chevroletu Camaro poprvé v historii překonat v prodejích odvěkého rivala -kultovní Ford Mustang.
Známá hláška: Chci zůstat s chlapcem. (Ano, v češtině to zní divně.)
Doporučuje: Natálie Bergerová


ZAVÁDĚCÍ CENA: ROBOCOP
Původně to vlastně nebyl robot. Jmenoval se James Murphy a pracoval jako policista. Měl rodinu a žil spokojený život. Při jednom zátahu byl ale brutálně zabit gangstery. Odnesla to hlavně jeho hlava, která byla rozstřílena na kousíčky. Jelikož byl Murphy spolehlivý pracovník, rozhodlo se tajné oddělení policie využít jeho tělo k novému projektu - vytvoření RoboCopa. Ten měl v sobě naprogramovány tři základní úkoly: obnovit důvěru k policii, chránit nevinné a pod heslem "Živý, nebo mrtvý - půjdeš se mnou" prosazovat zákon. A zločinci se vždy třásli strachy.
Jako každý stroj má ale i RoboCop své mouchy. Tou největší je, že si dokáže útržkovitě vzpomenout na minulý život a čas od času si přehraje scénu, ve které o něj přišel. Tudíž se začíná vymykat kontrole a chce se pomstít. Je to holt drsný robot (člověk). Jediný, kdo ho dokáže plně ukočírovat, je nizozemský ďábel Paul Verhoeven, který mu rozumí a umí s ním pracovat. Proto jej v případě nouze kontaktujte.
Ano, nebyl samozřejmě jediný, kdo se pokusil RoboCopa ukočírovat. Veškeré další pokusy o spolupráci člověka s robotickým policistou však skončily tu menší, ale většinou spíše drtivou porážkou lidského pokolení. A nejvíce u ní trpěl divák.
Doporučuje: Vratislav Šálek


GARANCE NEJNIŽŠÍ CENY: ČÍSLO 5 (ŽIJE!)
Číslo pět má v konkurenci ostatních robotů na trhu jednu zásadní výhodu - je živé! Uhodil do něj blesk a spálil mu nějaké ty obvody, následky to pro něj však mělo převážně pozitivní. Už žádné zbrojení: dělá snídaně, ne válku. Netrpí žádnou existenciální krizí. Číslo pět, zvané též Johnny pětka, je totiž robot-optimista a prostě rád užívá života plnými doušky. Obdivuje se přírodě či ženám, miluje projížďky krajinou za volantem (kradené) dodávky. Kde může, tam nasává nová data. Po večerech to roztáčí na parketu jako mladý Travolta v Horečce sobotní noci, flirtuje s krásnými hlavními hrdinkami, ve dne je rád zachraňuje z hrozícího nebezpečí a přitom cituje filmové klasiky - jednoduše žije naplno. Trápí ho maximálně Nova. Nova Laboratories, abych byl přesný, jejichž váleční štváči mu jdou po krku a chtěli by ho rozmontovat. Proto buďte neustále ve střehu. Ale Johnny pětka se jen tak nedá. Číslo pět navždy!
Doporučuje: Eda Spáčil


MNOŽSTEVNÍ SLEVA: CYLONI
Gratulujeme! Právě jste obdrželi nejkvalitnějšího a nejkomplexnějšího robota z celých třinácti kolonií. Cyloni jsou vyráběni v osmi základních verzích, z nichž každá má svoje specifika a využití. Ke komerčnímu užití je však zkonstruován pouze jeden model. Pro ostatní je nutno mít speciální certifikát osvědčující vlastníkovu dostatečnou kvalifikaci a zkušenosti. U těchto modelů může totiž v případě špatného zacházení velice snadno dojít ke vzpouře. Jejich přednostmi je maximální připodobnění člověku, disponují kompletní škálou lidských emocí a každý ze sedmi dostupných modelů má jinou verzi osobnosti, navíc se u každého kusu postupně vyvíjí osobnost vlastní.
Pokud je váš model jeden z lidských, v balení naleznete certifikát o způsobilosti k jeho vlastnictví. Dobře jej uschovejte, v případě ztráty hrozí pokuta, v horším případě vězení. U cylonů není potřeba žádná údržba, v případě potřeby si váš robot zajistí vše sám. Lidské modely fungují stejně jako tělo člověka. Mechanická verze pracuje nezávisle na majiteli, v tichosti plní jakékoliv rozkazy. Pokyny pro zadávání naleznete ve FAQ.
Humanoidní série vyžaduje pravidelnou interakci s člověkem a udržování vztahu, v opačném případě hrozí ztráta kontaktu s realitou a poruchy psychiky vedoucí až k ohrožení sebe i okolí. Přejeme mnoho příjemných okamžiků s vaším robotem!
Doporučuje: Tomáš Chlebek


Chybí vám něco? Napište nám co a proč do reakcí níže a my se pokusíme naši nabídku pro příště doplnit...

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 18. víkend
Box office: Kaskadér je první Na prvním místě amerického žebříčku se umístil Kaskadér s Ryanem Goslingem a Emily Blunt, který je poctou kaskadérskému řemeslu ve filmech. čtěte zde
Vydáno: 06.05.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 3. 5. 2024 - 9. 5. 2024
TV tipy: Damien na Chesilské pláži snědl Bobovy burgery a našel lásku nebeskou V aktuálním týdnu je televizní nabídka poměrně střídmá a opět spoléhá na jistotu v podobě osvědčených repríz. V našem výběru tak nejvíce zaujme pokračování hororu Přichází satan! a pár téměř zapomenutých počinů.... čtěte zde
Vydáno: 03.05.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 18. týden
Kinopremiéry: Sloní muž našel v tarotu recept na štěstí První květnové premiéry jsou především ve znamení zábavné akční podívané Kaskadér, která sice nebude bořit žebříčky návštěvnosti, milovníky filmařiny by ale měla uspokojit. Po letech se do kin vrací také oceňovaný... čtěte zde
Vydáno: 01.05.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 17. týden
Top 20 ČR: Brouček stoupá na vrchol Domácí komedie Prázdniny s Broučkem si po minulém týdnu, kdy se musela sklonit před animákem Jak zachránit draka, bere uzmuté první místo. čtěte zde
Vydáno: 30.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 17. víkend
Box office: U pokladen skórovali Rivalové Dospělácké drama Rivalové se Zendayou zasazené do tenisového prostředí skórovalo u pokladen kin a patří mu první místo amerického žebříčku Box office. čtěte zde
Vydáno: 29.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat (17.03.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Arnold bude The Man With the Bag (13.03.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Recenze: Český fantasy horor Krvavý Johann je laciným brakem od fanoušků žánru (13.01.2024 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Recenze: Sly je osobní zpovědí Sylvestera Stallona (04.11.2023 10:30 v Recenze | Za horizontem)
- Recenze: Expend4bles: Postr4datelní (22.09.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Recenze: Vizuálně úchvatný a propracovaný animák Mezi živly shazuje až příliš jednoduchý příběh (17.09.2023 10:30 v Recenze)
- TV recenze: Arnold Schwarzenegger je zpátky v seriálu FUBAR (05.06.2023 12:30 v Recenze)
- Stroj času: Sylvester Stallone versus Wesley Snipes ve filmu Demolition Man (21.05.2023 10:30 v Recenze | Stroj času)
- Sequel Dvojčat nebude (17.05.2023 11:02 v Novinky | Zprávy)
- Trailer: Arnold (10.05.2023 18:56 v Novinky | Trailery)
- Arnold Schwarzenegger bude znovu akční (25.04.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Arnold Schwarzenegger je zpátky (19.04.2023 19:58 v Novinky | Trailery)
- Joseph Baena jde do filmu Gunner (07.04.2023 15:30 v Novinky | Zprávy)
- Arnold Schwarzenegger je zpátky (27.02.2023 18:30 v Novinky | Trailery)
- Zemřel Earl Boen (07.01.2023 09:30 v Novinky | Zprávy)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu