Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 36. týden

Kinopremiéry: Beetlejucie sleduje světýlka, poslouchá hlas pralesa a klade past na myši

Vydáno: 04.09.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Warner Bros.

Společně se školním rokem se na začátku září vrátil do kin Beetlejuice, kterému to ovšem trvalo dlouhých třicet šest let. A právě jeho pokračování má v aktuálním týdnu největší divácký potenciál. Dokáže ho využít?

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Beetlejuice Beetlejuice (Beetlejuice Beetlejuice) (Vertical Entertainment)

Český plakát filmu Beetlejuice Beetlejuice / Beetlejuice Beetlejuice
© CSFD
Po dlouhých šestatřiceti letech se do kin vrací pokračování úspěšné a oblíbené fantasy komedie. Potěšující pro fanoušky je to, že u režie zůstal Tim Burton, společně s nímž se vrátili i klíčoví představitelé Winona Ryder a Michael Keaton. K těm se přidali ještě Jenna OrtegaWillem DafoeMonica BellucciJustin Theroux nebo Danny DeVito. Ohlasy ani komentáře zatím dostupné nejsou, doufejme ale, že legendární režisér své vlastní značce velkou ostudu neudělá a třeba nechá zavzpomínat na dobu, kdy byl na vrcholu. Jasná premiéra týdne.

Synopse: Tři generace rodiny Deetzových se po nečekané tragédii vracejí domů do Winter River. Lydii (Winona Ryder) stále pronásleduje Beetlejuice a její život se úplně obrátí naruby, když její dospívající vzpurná dcera Astrid (Jenna Ortega) na půdě objeví tajemný model města, čímž nevědomky otevře portál do posmrtného života. V obou říších se tvoří problémy a je tak jen otázkou času, kdy někdo třikrát vysloví Beetlejuiceovo jméno a rozpustilý démon se vrátí, aby vytvořil typický chaos.

Český trailer filmu Beetlejuice Beetlejuice / Beetlejuice Beetlejuice

Ozi: Hlas pralesa (Ozi: Voice of the Forest) (Continental Film)

Český plakát filmu Ozi: Hlas pralesa / Ozi: Voice of the Forest
© CSFD
Už ze synopse a osoby jednoho z produkujících Leonarda DiCapria je jasné, že hlavním tématem britsko-francouzského animáku je ekologie. O nic jiného víceméně nepůjde a dá se očekávat spíše silně agitační podívaná s jednoduchým příběhem, která se těm nejmenším bude snažit srozumitelně ukázat důsledky ničení deštných pralesů. Ohlasy dosud neexistují, což asi nikoho nepřekvapí. Informačně se ještě sluší dodat, že režisérem je debutující Tim Harper a v originálním znění, které bohužel v tuzemských kinech ke slyšení pravděpodobně nebude, se sešla slušná plejáda známých jmen. Premiéra pro celou rodinu.

Synopse: Zvídavá orangutanka Ozi žije hluboko v pralese se svými rodiči. Jednoho dne ale jejich domov zpustoší požár a Ozi je rázem oddělena od rodičů, naštěstí ji zachrání Kirani s Robertem z místního útulku pro osiřelé orangutany. Ozi je vyděšená a zmatená, díky laskavosti a trpělivosti své adoptivní rodiny se ovšem brzy naučí komunikovat pomocí znakové řeči. Zanedlouho dokonce začne na internetu zveřejňovat zábavné návody na život a stane se virtuální senzací na celém světě. Když se dozví, že její rodiče jsou možná naživu, okamžitě se vydává do pralesa, kterému kdysi říkala domov a snaží se je najít. Jenže bujná krajina z jejích vzpomínek se zcela liší od toho, co vidí dnes. Pomocí svých internetových přátel se tak rozhodne, že dá všem vědět, co se s její domovinou děje.

Český trailer filmu Ozi: Hlas pralesa / Ozi: Voice of the Forest

Past na myši (Mickey Mouse’s Trap) (Vertigo International)

Český plakát filmu Past na myši / Mickey Mouse's Trap
© Vertigo International
Není to tak dlouho, co autorská práva na použití jména a postavy disneyovské ikony Mickey Mouse vypršela a je možné s nimi volně nakládat. Toho se okamžitě chytili tvůrci kanadského komediálního hororu, kteří z něj rovnou udělali vraždící monstrum. Konkrétně se jedná o málo známého režiséra Jamieho Baileyho, který zároveň obstaral kameru, a scenáristu Simona Phillipse, který si pro změnu zahrál hlavní roli. Ohlasy a komentáře jsou ovšem zdrcující a mluví o ryzí trapnosti, která nedosahuje ani céčkové (!) úrovně, je notně zoufalá a mění se v divácké utrpení. Dle všeho tedy premiéra, které je třeba se obloukem vyhnout.

Synopse: Alex (Sophie McIntosh) v den svých jedenadvacátých narozenin uvízne kvůli práci v zábavní pasáži. Její kamarádi se ji rozhodnou překvapit a do arkády se vkradou po zavírací době. Party s překvapením se ale změní v noční můru ve chvíli, kdy se objeví maskovaný vrah převlečený za Mickey Mouse a skupinku přátel v pasáži uvězní. V tu chvíli začíná hra o holý život.

Zajímavost: Nepřekvapivě jde o první film, který není animovaný nebo rodinný, v němž se postava Mickey Mouse objevuje.

Český trailer filmu Past na myši / Mickey Mouse’s Trap

Dan Da Dan: First Encounter (Dan Da Dan: First Encounter) (Piece of Magic Entertainment)

Plakát filmu Dan Da Dan: First Encounter / Dan Da Dan: First Encounter
© CSFD
Je obdivuhodné, že i v našich kinech se v poslední době objevuje tak minoritní žánr, jakým je japonská manga. Jeho příznivci by si měli pospíšit, protože logicky bude uvedení dost limitované a v programech se dlouho vyskytovat nebude. Ti ostatní to zřejmě ani nezaregistrují, protože rozhodně neznají ani samotný subžánr, ani seriál, z něhož film vychází. Režisérem je celovečerně debutující Fuga Yamashiro, takže fanouškům nezbývá než doufat, že se mu vše povedlo přesně, jak zamýšlel. Premiéra pro naprosté fajnšmekry.

Synopse: Momo věří na duchy, ale ne na mimozemšťany, zatímco jeho spolužák Okarun to má přesně obráceně. Aby zjistili, kdo z nich má pravdu, rozhodnou se samostatně navštívit místa spojená s okultismem a nadpřirozenem. Ukáže se, že se ani jeden z nich nemýlil, ocitnou se ale spolu v jednom zvláštním dobrodružství.

Oficiální trailer filmu Dan Da Dan: First Encounter / Dan Da Dan: First Encounter

Za horami (Oura el jbel) (Film Europe)

Český plakát filmu Za horami / Oura el jbel
© Cinema City
Velmi podobně jako počin výše je na tom koprodukční, převážně však tuniské drama, které ze synopse působí hodně zajímavě a svým způsobem originálně. A právě samotný příběh bude tím jediným lákadlem pro zdejšího diváka, protože režiséra a scenáristu Mohameda Ben Attiu zná jen málokdo a představitel hlavní role Majd Mastoura na tom z tohoto hlediska není o moc lépe. Nepomohou ani ohlasy, které zcela nepřekvapivě prakticky neexistují. Další premiéra pro fajnšmekry.

Synopse: Po propuštění z tuniského vězení, kde seděl čtyři roky za zdemolování své bývalé kanceláře, je Rafik (Majd Mastoura) přesvědčen o tom, že umí létat. Navzdory skepsi své rodiny je odhodlaný dokázat svému malému synovi Yassinovi (Walid Bouchhioua), že jeho vize je skutečná. Jednoho dne tak vezme Rafik svého synka ze školy a vydává se do hor, kde najde dočasné útočiště v jednom venkovském domě jedné buržoazní rodiny, kam se vloupá. Rafik je zjevně psychicky nemocný, což ale jeho potomek netuší.

Český trailer filmu Za horami / Oura el jbel

Světýlka (Bontonfilm)

Plakát filmu  / Světýlka
© CSFD
Česko-slovenské drama vypadá ze synopse dost nejasně a jméno režisérky a scenáristky Beaty Parkanové navíc prozradí, že rozhodně neútočí na čelní místa žebříčků návštěvnosti. Ohlasy jsou stejně jako u jejích předchozích filmů dost rozporuplné a hovoří o zcela specifickém zážitku, jemuž moc neprospívá to, že se autorka rozhodla snímek zabírat z pohledu malé holčičky. Tu zahrála Mia Bankó, vedle které dostali důvěru Veronika ŽilkováElizaveta MaximováMartin Finger nebo Jenovéfa Boková. V tomto případě tak půjde jen a pouze o to, jak je potenciální divák naladěn a jaká má očekávání. Náročnější premiéra.

Synopse: Amálka (Mia Bankó) se probouzí do zcela obyčejného letního dne, který sdílí se svým kocourem, rodiči, dědou a babičkou. Na zahradě jsou důvěrné kouty, za plotem les a rybník, silnice a louka, nade vším se tyčí nebe. Měl by to být den s drobnými zádrhely i drobnými radostmi. Ale nebude. Někde se něco děje, plíží se nepokoj a ten si nechce hrát.

Originální trailer filmu Světýlka

tata_bojs.doc (Aerofilms)

Plakát filmu  / tata_bojs.doc
© CSFD
Hudební skupina Tata Bojs patří k těm, které mají solidní fanouškovskou základnu a zároveň většinou uspokojí i odborníky. Jelikož jejich hudba je hodně specifická a i přístup k albům a koncertům je osobitý, asi málokoho překvapí, že také celovečerní dokument o nich je pojat netradičně a formou koláže. Ta sestává z archivních záběrů, záznamů koncertů i zvláštních hereckých vložek, které obstaralo divadlo Vosto5. Režie a částečně scénáře se chopil zkušený Marek Najbrt, který zatím sklízí samé nadšené ohlasy, kterých tedy není mnoho a pocházejí převážně z karlovarského festivalu, kde byl snímek uveden. Fanoušci "kluků z Hanspaulky" by na něj ale šli bez ohledu na tato hodnocení. Dost možná nejoriginálnější tuzemský snímek roku.

Synopse: Hitů, které vyprodukovala pražská kapela Tata Bojs, je nepřeberné množství. Jsou vždy energičtí, mnohokrát ale úplně jiní, ve svém koncepčním přístupu k vizuálnímu a hudebnímu uchopení jednotlivých alb jsou naprosto precizní. Není divu, že ani dokument o kapele není úplně konvenční a je vyprávěn formou hravé koláže.

Originální trailer filmu tata_bojs.doc

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 13. 9. 2024 - 19. 9. 2024
TV tipy: Mizerové prochází hedvábnou stezku, účastní se svatby a brání návratu Casanovy Největším tahákem aktuálního televizního týdne, v němž se zdá, že podzim udeřil v plné síle a definitivně převzal vládu, je premiéra třetího dílu akční série Mizerové. Na programu je ovšem také drama Vyšší moc Rubena... čtěte zde
Vydáno: 13.09.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
3
Kinopremiéry: 37. týden
Kinopremiéry: Influencerky rozsvítily petrolejové lampy a podstoupily hypnózu Tento týden by měli zbystřit hlavně filmoví fajnšmekři, protože v kinech startují dvě žánrovky, které by náročnější publikum mohly uspokojit. První je zámořský remake severského thrilleru, druhou pak novinka Yorgose Lanthimose. čtěte zde
Vydáno: 11.09.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
1
Top 20 ČR: 36. týden
Top 20 ČR: Beetlejuice na Vlny nestačil Jedinou premiérou, která mohla ohrozit český snímek Vlny, byl komediálně laděný Beetlejuice Beetlejuice. Nakonec ale na úspěšný divácký hit Jiřího Mádla nestačil. čtěte zde
Vydáno: 10.09.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
2
Box office: 36. víkend
Box office: Beetlejuice Beetlejuice se raduje Beetlejuice Beetlejuice je hit. Z trůnu sesadil Deadpoola s Wolverinem a při začátku září jde o opožděný letní blockbuster s tomu odpovídajícími tržbami. čtěte zde
Vydáno: 09.09.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
2
TV tipy: 6. 9. 2024 - 12. 9. 2024
TV tipy: Posedlý Gauguin prožívá své peklo I když se prázdniny opět ocitly v propadlišti dějin, televizní nabídka filmů to nijak neakceptuje a pokračuje spíš v líném stylu spoléhajícím na osvědčené reprízy. Pouhé pětici tipů tak dominuje méně známý počin Rubena... čtěte zde
Vydáno: 06.09.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
2
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Saturday Night (09.08.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Agatha, Sněhurka a čertí brko jsou dokonalou partií (09.08.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Past na myši (07.08.2024 18:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Beetlejuice Beetlejuice (19.07.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Po nepovedeném večírku se Spider-Man a Liga spravedlnosti ocitají bez domova (05.07.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Nejočekávanější filmy (druhé poloviny) roku 2024 (29.06.2024 12:30 v Články | Publicistika)
- Nosferatu se předvádí v první ukázce (25.06.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Hladová Whitney je zrozená pro pomstu a ocitla se na křižovatce osudu (21.06.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Yorgos Lanthimos nabízí Milé laskavosti (31.05.2024 08:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Beetlejuice Beetlejuice (24.05.2024 16:30 v Novinky | Trailery)
- Teaser: Wednesday (08.05.2024 13:30 v Novinky | Trailery)
- Martin Scorsese natočí Sinatru (18.04.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Válka Roseových se dočká remaku (03.04.2024 11:30 v Novinky | Zprávy)
- Teaser: Kinds of Kindness (27.03.2024 17:00 v Novinky | Trailery)
- Beetlejuice Beetlejuice se předvádí první ukázkou (22.03.2024 09:30 v Novinky | Trailery)

PREMIÉRA TÝDNE   35/2024

Vrána
3/10

Podle komiksu Vrána, jenž vypráví o žalu za ztracenou lásku a o spravedlivé odplatě, byl natočen stejnojmenný film už v roce 1994. Nová adaptace se dopouští řady změn a ve všech případech jde bohužel o změny k horšímu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe