Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 35. týden

Kinopremiéry: Vrána cestuje za legendou

Vydáno: 28.08.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Lionsgate

Na úplném konci prázdnin mohou diváci dohnat resty z týdnů minulých, protože žádný zásadní hit programy kin neobohatí. O tom svědčí to, že premiérou týdne je pochybně vypadající a dost kritizovaná nová verze komiksu Vrána.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Vrána (The Crow) (Vertical Entertainment)

Český plakát filmu Vrána / The Crow
© CSFD
Už od svého oznámení se remake (ačkoli tvůrci tvrdí, že jde spíš o novou verzi komiksové předlohy) bezmála kultovního snímku z devadesátých let jeví naprosto nezajímavě a především zbytečně. To bohužel potvrzují i zahraniční ohlasy, které jsou v drtivé většině dost kritické a hovoří o očekávaném průšvihu, hodnocení jsou tak pochopitelně hodně nízká. Režie se chopil nadějný Rupert Sanders, jemuž určitě snímek trochu poškodí renomé, hlavní roli ztvárnil Bill Skarsgård, což mrzí o to víc. Je ale přece jen možné, že ti, kteří originál neznají, budou možná hodnotit o trochu shovívavěji. Slabá premiéra týdne, která od začátku bojuje předem prohraný boj.

Synopse: Milenci Eric Draven (Bill Skarsgård) a Shelly Webster (FKA Twigs) jsou brutálně zavražděni. Podle staré legendy odnáší duše do říše zemřelých vrána. Eric velmi brzy vstává z hrobu a pod ochranou vrány se jako prakticky nesmrtelná bytost začíná mstít svým a Shellyiným vrahům.

Zajímavost: Natáčení probíhalo z větší části v Praze.

Český trailer filmu Vrána / The Crow

Cesta za legendou (Zak & Wowo, la légende de Lendarys) (CinemArt)

Český plakát filmu Cesta za legendou / Zak & Wowo, la légende de Lendarys
© CSFD
V posledních měsících není týden, v němž by nestartoval nějaký ten animák. Tentokrát je jím francouzsko-kanadský příspěvek, který je velkou neznámou a zatím není možné si o něm udělat představu ani na základě hodnocení a ohlasů, které prakticky neexistují. Jelikož ale režii obstaralo debutující duo Philippe Duchene a Cuvelier Jean-Baptiste, nedá se očekávat zásadní experimentování, ale spíš naprostá sázka na jistotu a zaměření na dětské diváky. To ostatně potvrzuje i synopse, která je vpravdě tuctová. Premiéra pro celé rodiny.

Synopse: V krásné zemi plné zeleně a kouzelných bytosti se objeví děsivé nestvůry, které donutí všechny obyvatele vyhledat útočiště v opevněném městě. Mimo jeho bezpečné hradby zůstanou jen dvojčata Zak a Kyle. Kyle však záhadně, nečekaně a beze stopy zmizí. Zak se ho vydává hledat a potkává při tom rebelku Indianu, kterou doprovází magická bytost Lendar. Po cestě navíc promění dříve třímetrovou chlupatou obludu Wowo na malou a roztomilou, avšak pěkně naštvanou potvůrku. A dokud nenajde způsob, jak ji přeměnit zpátky, půjde s ním Wowo kamkoli. Tato nesourodá parta tak zůstává jedinou nadějí k Zakově záchraně.

Český trailer filmu Cesta za legendou / Zak & Wowo, la légende de Lendarys

Medvídci Boonie: Záchrana domova (Xiong chu mo: Chong fan di qiu) (Sky Cinema Distribution)

Český plakát filmu Medvídci Boonie: Záchrana domova / Xiong chu mo: Chong fan di qiu
© CSFD
V podstatě totéž co o snímku výše se dá napsat o dalším animáku, který v tomto týdnu obohatí nabídky kin. V tomto případě jde o čínský počin, který vychází ze zavedené pohádkové série, kterou ale u nás zná jen málokdo. Režie se ujal Huida Lin, který už má s franšízou pár zkušeností, což ale stejně divákům nijak extra nepomůže. Navíc ani ohlasy a hodnocení neexistují, tudíž půjde skutečně jen o to, zda si zrovna děti tento animák v prgramech vyberou. Další premiéra, která bez těch nejmenších nemá smysl.

Synopse: Medvídka Brumlu zasáhlo mimozemské jádro, po čemž získal nadpřirozenou moudrost a energii. Mimozemská kočka Avi chce ovšem podivný předmět zpět a rozhodne se proti Brumlovi poštvat jeho přátele i rodinu. Nakonec s ním ale musí spojit síly a společně ochránit Zemi před zlou armádou.

Oficiální trailer filmu Medvídci Boonie: Záchrana domova / Xiong chu mo: Chong fan di qiu

Dej si pohov, mladej! 2 (Maison de retraite 2) (Forum Film CZ)

Český plakát filmu Dej si pohov, mladej! 2 / Maison de retraite 2
© CSFD
Prazvláštně se jeví premiéra francouzské komedie, jejíž první díl u nás není oficiálně dostupný. To ale u podobných žánrovek nevadí, protože jde stejně vždy o úroveň humoru, tempo a obsazení. Režijně vše zaštítil Claude Zidi Jr., který láká na Jeana RenaAmandu Lear nebo Keva Adamse. Ohlasy zatím neexistují, takže diváci se budou muset řídit jen a pouze svým vztahem k francouzským komediím obecně. Premiéra na poslední chvíli.

Synopse: Díky Milannovi (Kev Adams) žijí nyní senioři a osiřelé děti pod jednou střechou jako velká rodina. Pohádka ale končí, když do všeho začnou šťourat úřady. Rezidenti se tak během léta dočasně stěhují do zdánlivě dokonalého klubu Bel Azur, což se ale místním důchodům vůbec nelíbí. Milann se tedy zoufale snaží zachránit jejich společný domov, jenže se u toho chytne do pasti zlomyslné konkurence. A to teprve začínají pořádné trable.

Český trailer filmu Dej si pohov, mladej! 2 / Maison de retraite 2

Hajjan (Hajjan) (Film Europe)

Český plakát filmu Hajjan / Hajjan
© CSFD
Arabské filmy se v širší distribuci v tuzemsku objevují skutečně jen velmi výjimečně a hodně raritně. Proto milovníci exotických kinematografií určitě zaplesají, neboť v tomto týdnu mohou v klubových kinech vidět saúdskoarabsko-egyptský počin, který sice dle synopse nevypadá až tak nápaditě, vzhledem k zemi původu se ale může snadno proměnit v překvapivou podívanou. Režii obstaral A.B. Shawky, který bude známý jen velmi malé hrstce znalců arabské filmařiny. Hodnocení dosud neexistuje relevantní množství, takže nemá smysl se jimi zabývat. Exotická premiéra.

Synopse: Mladý Ghanim (Azzam Alnemari) sní o tom, že zvítězí v každoročním Velkém velbloudím závodě Safwa na počest svého legendárního dědečka, kterého všichni znají pod jménem Hajjan. Při závodě však dojde k tragédii, kdy ho z velblouda srazí tajemný jezdec ve zlatém šátku. Celou akci navíc sledoval jeho mladší bratr Matar, který okamžitě přísahá, že obnoví rodinnou čest a rozhodne se sám stát Hajjanem. Bez zkušeností se závoděním se může spolehnout jen na svého věrného velblouda, s nímž se vydává na cestu rozlehlými kraji arabské pouště, kde chce najít tajemství zlatého jezdce.

Zajímavost: Závodní scény se natáčely při skutečném závodu velbloudů.

Český trailer filmu Hajjan / Hajjan

Velký finále PSO (Alter Vision)

Plakát filmu  / Velký finále PSO
© CSFD
Dokument o svérázném hudebním uskupení několika nadšených amatérů je celovečerním režijním a scenáristickým debutem mladého Dominika Kalivody, který bude lákat především právě na téma a hlavní hrdiny. Krom několika málo nadšených festivalových ohlasů může být částečně relevantní ocenění, které si autor ze Zlína odvezl, a to konkrétně Zvláštní uznání prezidenta festivalu za autentické ztvárnění inspirativního příběhu mladých lidí. Premiéra, která se v kinech dlouho neohřeje.

Synopse: Police Symphony Orchestra je amatérská parta stovek muzikantů, zpěváků a dobrovolníků z malého města. S nakažlivou energií se vrhají do čím dál troufalejších realizací nápadů - vyprodat legendární Lucernu, uspořádat benefiční koncert pro pět tisíc lidí nebo vystoupit s nějakou zahraniční hvězdou. Sny a plány jsou rozhodně skvělá věc, ale když je chcete zrealizovat, není to žádná legrace. Dokáží členové PSO ustát střet s dospělostí a obtížnou realitou?

Originální trailer filmu Velký finále PSO

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 13. 9. 2024 - 19. 9. 2024
TV tipy: Mizerové prochází hedvábnou stezku, účastní se svatby a brání návratu Casanovy Největším tahákem aktuálního televizního týdne, v němž se zdá, že podzim udeřil v plné síle a definitivně převzal vládu, je premiéra třetího dílu akční série Mizerové. Na programu je ovšem také drama Vyšší moc Rubena... čtěte zde
Vydáno: 13.09.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
3
Kinopremiéry: 37. týden
Kinopremiéry: Influencerky rozsvítily petrolejové lampy a podstoupily hypnózu Tento týden by měli zbystřit hlavně filmoví fajnšmekři, protože v kinech startují dvě žánrovky, které by náročnější publikum mohly uspokojit. První je zámořský remake severského thrilleru, druhou pak novinka Yorgose Lanthimose. čtěte zde
Vydáno: 11.09.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
1
Top 20 ČR: 36. týden
Top 20 ČR: Beetlejuice na Vlny nestačil Jedinou premiérou, která mohla ohrozit český snímek Vlny, byl komediálně laděný Beetlejuice Beetlejuice. Nakonec ale na úspěšný divácký hit Jiřího Mádla nestačil. čtěte zde
Vydáno: 10.09.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
2
Box office: 36. víkend
Box office: Beetlejuice Beetlejuice se raduje Beetlejuice Beetlejuice je hit. Z trůnu sesadil Deadpoola s Wolverinem a při začátku září jde o opožděný letní blockbuster s tomu odpovídajícími tržbami. čtěte zde
Vydáno: 09.09.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
2
TV tipy: 6. 9. 2024 - 12. 9. 2024
TV tipy: Posedlý Gauguin prožívá své peklo I když se prázdniny opět ocitly v propadlišti dějin, televizní nabídka filmů to nijak neakceptuje a pokračuje spíš v líném stylu spoléhajícím na osvědčené reprízy. Pouhé pětici tipů tak dominuje méně známý počin Rubena... čtěte zde
Vydáno: 06.09.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
2
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Top 20 ČR: Vlny v kinech dominují (03.09.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Recenze: Komiksová Vrána zahazuje do koše všechny silné stránky své předlohy (30.08.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Box office: Deadpool se vrací na vrchol (26.08.2024 07:30 v Komentáře | Box office)
- Kinopremiéry: Můj kamarád tučňák se veze na vlnách vetřelce (14.08.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Vrána (19.07.2024 12:30 v Novinky | Trailery)
- Téma: Nejočekávanější filmy (druhé poloviny) roku 2024 (29.06.2024 12:30 v Články | Publicistika)
- Nosferatu se předvádí v první ukázce (25.06.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- Bill Skarsgård se vrátí jako zlý klaun Pennywise (31.05.2024 15:30 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta (24.04.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Vrána (14.03.2024 16:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Boy Kills World (09.03.2024 15:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Pan Nepolapitelný hledá odhalenou stopu devadesátek (19.05.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   35/2024

Vrána
3/10

Podle komiksu Vrána, jenž vypráví o žalu za ztracenou lásku a o spravedlivé odplatě, byl natočen stejnojmenný film už v roce 1994. Nová adaptace se dopouští řady změn a ve všech případech jde bohužel o změny k horšímu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe