Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 34. týden

Kinopremiéry: Kočky v muzeu dávají Mikimu tiché znamení

Vydáno: 21.08.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Neon

Temný thriller Longlegs, který provázejí nadšené zámořské reakce, se v tomto týdnu konečně objeví v českých kinech, a i když divácké žebříčky nezboří, fajnšmekry by potěšit měl. Konkurencí mu je třeba režijní debut Zoë Kravitz.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Longlegs (Longlegs) (Continental Film)

Český plakát filmu Longlegs / Longlegs
© CSFD
S poměrně velkým zámořským hypem přichází do kin snímek, který sice distributor v zájmu většího diváckého zájmu prezentuje jako horor, dle ohlasů jde ale ve skutečnosti spíše o psychologický thriller temného ražení. Režie a scénář je dílem méně známého Osgooda Perkinse, kterým v něm ale natočil zatím své nejvýraznější dílo, které je většinou chváleno. V titulní roli se představí Maika Monroe, děsivého vraha ztvárnil Nicolas Cage. Skromná, ale dle všeho velmi dobrá premiéra týdne.

Synopse: Úřady jsou šokované a zaskočené satanistickým sériovým vrahem, který si říká Longlegs (Nicolas Cage) a svých obětí se vůbec nedotýká. Všechny jeho zločiny v průběhu let se tak zdají být jasnými vraždami a sebevraždami, při nichž manžel a otec vyvraždí svou rodinu a následně si vezme život. Na každém místě činu ale Longlegs zanechává šifru, z níž je zřejmé, že další zločiny ještě přijdou. Na pomoc s jeho dopadením FBI povolá začínající agentku Lee Harker (Maika Monroe), která je nadána jasnovideckými schopnostmi. Boj s časem může začít.

Zajímavost: Tvůrce do role zabijáka zvažoval krom Nicolas Cage už jen Brada Pitta.

Český trailer filmu Longlegs / Longlegs

Tiché znamení (Blink Twice) (Vertical Entertainment)

Český plakát filmu Tiché znamení / Blink Twice
© CSFD
Thriller, jehož zápletka vypadá dost obecně a tuctově, je pro filmové fanoušky nejzajímavější tím, že s ním jako režisérka a scenáristka celovečerně debutuje Zoë Kravitz, která opravdu zůstala jen za kamerou. Vzhledem k tomu, že nějaké ohlasy dosud neexistují, nezbývá než doufat, že herečka se svou prvotinou kvalitativně uspěje a zařadí se do dlouhé řady těch, kteří přechod k režii víceméně zvládli. Největším diváckým lákadlem je tedy Channing Tatum v titulní roli, toho pak ze známějších tváří doplnili Christian SlaterHaley Joel OsmentGeena Davis a Kyle MacLachlan, hlavní ženskou roli ztvárnila Naomi Ackie. Potenciálně zajímavá premiéra.

Synopse: Frida (Naomi Ackie) je mladá servírka z Los Angeles, která se velmi zajímá o podnikatele Slatera Kinga (Channing Tatum). Když dostane možnost strávit dovolenou na jeho soukromém ostrově, má nejdřív nepopsatelnou radost. Později se tam ale začnou dít podivné a těžko vysvětlitelné věci a Frida zjistí, že pokud chce vyváznout živá, bude muset odhalit pravdu.

Český trailer filmu Tiché znamení / Blink Twice

Elli a parta příšeráků (Elli: Ungeheuer geheim) (Forum Film CZ)

Český plakát filmu Elli a parta příšeráků / Elli: Ungeheuer geheim
© CSFD
Animáky patří k těm nejvděčnějším žánrům a vzhledem k jejich velkým finančním úspěchům není divu, že se v tuzemských kinech občas objeví nějaký ten ze země, od níž bychom to úplně nečekali. Tento pochází z Německa a už dle synopse vypadá zcela předvídatelně, zaměnitelně a tuctově, což je ale na druhou stranu asi jediná možnost, jak mohou podobné záležitosti zaujmout. O režii a scénář se postaralo duo Piet De Rycker a Jesper Møller, které dle všeho moc riskovat nebude a spolehne na jistotu a bude se snažit zaujmout co nejvíc těch nejmenších diváků. Ohlasy ani komentáře dosud nejsou dostupné. Premiéra, která bez dětí nemá smysl.

Synopse: Elli žije ve starodávném sídle se svým strýcem, cítí se osaměle a strašit lidi ji vůbec nebaví. To je ale problém, protože je duch. Její jediný příbuzný, přísný a nevrlý strýc, se navíc snaží udržet tradici a trvá na tom, že Elli nesmí opustit dům jakoukoli cestou. Jednoho dne však strýc záhadně zmizí a Elli se ho vydává hledat. Na své cestě potkává partičku příšerek, která se ukrývá v lunaparku strašidelného zámku. I ony hledají místo, kam by mohly patřit.

Český trailer filmu Elli a parta příšeráků / Elli: Ungeheuer geheim

Kočky v muzeu (Koty Ermitazha) (Vertigo International)

Český plakát filmu Kočky v muzeu / Koty Ermitazha
© Kinobox
V podstatě totéž co o snímku výše by se dalo napsat o dalším animáku, který má v tomto týdnu premiéru v kinech. Tento má pro změnu původ v Rusku a do děje, který opět působí dost předvídatelně a tuctově, zapojuje i slavné muzeum Ermitáž. Jeho režisérem a spoluscenáristou je Vasilij Rovenskij, který bude klasicky spoléhat na roztomilá zvířatka jakožto hlavní postavy a pravděpodobně i na různé karamboly, které se jim budou stávat. I tentokrát platí, že ohlasy a komentáře by zájemci dosud hledali marně. Další premiéra, která bez dětí postrádá smysl.

Synopse: Mladý kocour Vinsent a myšák Moris se vydávají na dobrodružný výlet do petrohradského muzea Ermitáž. Tam potkávají elitní kočičí jednotku, která už staletí chrání umělecké poklady před myšmi a jinými škůdci. Vinsent už by se rád usadil a měl rodinu, jenže nechce přijít ani o Morise, který mu dříve zachránil život. Problémy v muzeu ale způsobuje i Morisova vášeň, neboť myšák si rád pochutnává na obrazech. Vše se ještě zkomplikuje, když do Ermitáže přivezou Monu Lisu, kterou touží pokousat každá myš. Netrvá ale dlouho a nejslavnější obraz v dějinách lidstva je ukraden.

Český trailer filmu Kočky v muzeu / Koty Ermitazha

Seventeen Tour 'Follow' Again to Cinemas (Seventeen Tour ´Follow´ Again to Cinemas) (Aerofilms)

Český plakát filmu Seventeen Tour 'Follow' Again to Cinemas / Seventeen tour 'Follow' Again to Cinemas
© Cinema City
Ve vybraných kinech a v limitovaném uvedení je možné zhlédnout jihokorejský dokument o tamním hudebním fenoménu, skupině Seventeen. Snímek sleduje především jejich koncert na stadionu v Soulu, ale přidává i záběry z dalších zastávek velkolepého turné. V žánru zkušený režisér Oh Yoon-Dong jde fanouškům naproti, protože vystoupení zabírá z několika kamerových úhlů a stran a v záběrech kombinuje denní světlo, za kterého koncert začal, a noční oblohu, která ho přivedla do finále. Ryze fanouškovská záležitost, která se dlouho promítat nebude.

Synopse: Seventeen přepisují hudební historii na každém kroku. Na plátna kin dorazí jejich první koncert na stadionu Seoul World Cup Stadium. Do záznamu se dostane i několik dalších zastávek turné Seventeen Tour Follow Again to Seoul. Vystoupení byla zachycena mnoha kamerami z mnoha úhlů, aby zajistila ten nejlepší zážitek. Fanoušci se se svými oblíbenci dostanou ze zahájení za denního světla až k vyvrcholení pod noční oblohou.

Český trailer filmu Seventeen Tour ´Follow´ Again to Cinemas / Seventeen Tour ´Follow´ Again to Cinemas

MIKI (CinemArt)

Český plakát filmu  / MIKI
© CinemArt
Slovensko-český thriller je inspirován skutečnou událostí a vypráví osudy jednoho z nejobávanějších slovenských mafiánů. Diváckým lákadlem je především scenárista Miro Šifra, který stojí za těmi lepšími žánrovkami a seriály z posledních let, režii pak obstaral Jakub Kroner, titulní roli si zahrál Milan Ondrík. Ohlasů zatím není mnoho, většina jich je ale minimálně spokojených a hovoří krom výborných výkonů a napětí o zajímavé a stále aktuální paralele se současnou slovenskou politickou situací. Uvidíme tedy, jak si podobná záležitost v tuzemských kinech povede.

Synopse: Miki se vrací ze zahraničí zpět do rodné vesnice, do země, která se rychle mění, a v níž se otevírají nové možnosti i v oblasti organizovaného zločinu. Původním povoláním je řidič autobusu, postupně v sobě ale objevuje schopnosti k tomu, aby vybudoval jednu z nejobávanějších a největších mafiánských skupin v zemi.

Originální trailer filmu MIKI

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 37. týden
Kinopremiéry: Influencerky rozsvítily petrolejové lampy a podstoupily hypnózu Tento týden by měli zbystřit hlavně filmoví fajnšmekři, protože v kinech startují dvě žánrovky, které by náročnější publikum mohly uspokojit. První je zámořský remake severského thrilleru, druhou pak novinka Yorgose Lanthimose. čtěte zde
Vydáno: 11.09.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 36. týden
Top 20 ČR: Beetlejuice na Vlny nestačil Jedinou premiérou, která mohla ohrozit český snímek Vlny, byl komediálně laděný Beetlejuice Beetlejuice. Nakonec ale na úspěšný divácký hit Jiřího Mádla nestačil. čtěte zde
Vydáno: 10.09.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 36. víkend
Box office: Beetlejuice Beetlejuice se raduje Beetlejuice Beetlejuice je hit. Z trůnu sesadil Deadpoola s Wolverinem a při začátku září jde o opožděný letní blockbuster s tomu odpovídajícími tržbami. čtěte zde
Vydáno: 09.09.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 6. 9. 2024 - 12. 9. 2024
TV tipy: Posedlý Gauguin prožívá své peklo I když se prázdniny opět ocitly v propadlišti dějin, televizní nabídka filmů to nijak neakceptuje a pokračuje spíš v líném stylu spoléhajícím na osvědčené reprízy. Pouhé pětici tipů tak dominuje méně známý počin Rubena... čtěte zde
Vydáno: 06.09.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 36. týden
Kinopremiéry: Beetlejucie sleduje světýlka, poslouchá hlas pralesa a klade past na myši Společně se školním rokem se na začátku září vrátil do kin Beetlejuice, kterému to ovšem trvalo dlouhých třicet šest let. A právě jeho pokračování má v aktuálním týdnu největší divácký potenciál. Dokáže ho využít?... čtěte zde
Vydáno: 04.09.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Top 20 ČR: Vlny v kinech dominují (03.09.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box office: Deadpool vládne filmovému létu (02.09.2024 07:26 v Komentáře | Box office)
- Top 20 ČR: Vlny se hřejí na výsluní (27.08.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box office: Deadpool se vrací na vrchol (26.08.2024 07:30 v Komentáře | Box office)
- Recenze: Nicolas Cage je sériový vrah Longlegs (23.08.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Top 20 ČR: Kina ovládly Vlny (20.08.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Nicolas Cage bude legendou NFL (16.08.2024 10:30 v Novinky | Zprávy)
- Teaser: The Monkey (13.08.2024 08:30 v Novinky | Trailery)
- Box office: Deadpool se drží v čele (12.08.2024 07:30 v Komentáře | Box office)
- Box office: Deadpool nemá konkurenci (05.08.2024 07:30 v Komentáře | Box office)

PREMIÉRA TÝDNE   35/2024

Vrána
3/10

Podle komiksu Vrána, jenž vypráví o žalu za ztracenou lásku a o spravedlivé odplatě, byl natočen stejnojmenný film už v roce 1994. Nová adaptace se dopouští řady změn a ve všech případech jde bohužel o změny k horšímu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe