Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 26. 7. 2024 - 1. 8. 2024

TV tipy: Bezva polda je půlnoční muž k sežrání

Vydáno: 26.07.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: Prime Video

Na přelomu letních měsíců je televizní nabídka překvapivě docela zajímavá, ačkoli nenabízí prvoplánový premiérový divácký hit. Většinu nabídky tak tvoří snímky komornější, málo známé a leckdy i na první pohled nevýrazné.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Děkujeme, že kouříte (Thank You for Smoking) (pátek 26. 7., Paramount Network, 20.00 - 22.00 / neděle 28. 7., 18.00 - 20.00)

Plakát filmu Děkujeme, že kouříte / Thank You for Smoking
© IMDb
Bezmála dvě dekády staré komediální drama je příjemnou a nekompromisní satirou, která na zdánlivě otřepanou problematiku nahlíží z jiného úhlu pohledu. Režisér a scenárista Jason Reitman v něm spolehl především na dost odlehčenou atmosféru a značný nadhled, svižné tempo a velké množství hlášek, které jsou navíc skvěle vypointované a sympaticky cynické. Opřít se mohl i o velice dobře napsaný příběh s životnými a uvěřitelnými postavami. V titulní roli exceluje zcela přesný Aaron Eckhart, kterého doplňují William H. MacyMaria BelloRobert Duvall nebo Katie Holmes. Škoda jen, že určitá kritika různých protikuřáckých kampaní a konzumní společnosti jako takové nezašla trochu dál a neměla údernější závěr. Ideální tip na konec pracovního týdne.

Zajímavost: Původně měl film vzniknout už v roce 1990, kdy se do hlavní role počítalo s Melem Gibsonem.

Originální trailer filmu Děkujeme, že kouříte / Thank You for Smoking

Půlnoční muž (The Midnight Man) (pátek 26. 7., ČT2, 23.50 - 01.45)

Plakát filmu Půlnoční muž / The Midnight Man
© Amazon.com
Kriminální drama z první poloviny sedmdesátých let zase tak známé není a do vysílání se zařazuje sporadicky. O režii se podělili představitel hlavní role Burt Lancaster a scenárista Roland Kibbee, který zároveň debutoval. A oba se spolehli spíš na jistotu, protože se pokusili zkombinovat noir, akci a klasické drama, aniž by ale cokoliv bylo výrazné a celou dobu tak oscilují mezi žánry, což působí malinko rozpačitě. I přesto ale dokáží první dvě třetiny diváka nalákat, protože rozehrávají zajímavou a atraktivní zápletku, v níž navíc velmi dobře dávkují napětí a bez problémů udrží pozornost publika. Závěr to ale do značné míry devalvuje, protože víc než co jiného vypadá nedomyšleně a kupí jeden nedůvěryhodný zvrat za druhým, takže je navíc značně překombinovaný. S tím pak úzce souvisí i stopáž, která je malinko přetažená. Na lehkém nadprůměru tak snímek udržuje obsazení, jemuž pochopitelně dominuje jeden z režisérů, toho pak doplňují třeba Susan ClarkCameron Mitchell nebo Morgan Woodward. Zapomenutý počin, který se na menší obrazovku dokonale hodí.  

Zajímavost: Ve snímku herecky debutovala Catherine Bach.

Originální trailer filmu Půlnoční muž / The Midnight Man

Láska na druhý pohled (Mon inconnue) (neděle 28. 7., Nova Cinema, 17.40 - 20.00)

Český plakát filmu Láska na druhý pohled / Mon inconnue
© Facebook tvůrce
Před pěti lety proběhla i tuzemskými kiny nenápadná francouzská komedie. Příliš úspěchu v nich ale nezískala, s čímž ale distributor nepochybně počínal. Režisér a spoluscenárista Hugo Gélin v ní víceméně ničím nepřekvapí a spoléhá na otřepaný příběh, který se sice snaží vyhýbat těm největším klišé a zápletku ozvláštňuje fantasy prvky, ale ve výsledku je stejně předvídatelný a nevýrazný. Někoho možná překvapí samotný závěr, který je trochu nečekaný, nicméně nijak šokující. Sázkou na jistotu je naopak humor, který je typicky francouzský, takže ti, kteří mu neholdují, by se snímku měli obloukem vyhnout. Dojem pak jednoznačně vylepšují malebné scenérie zabírané nádhernou kamerou, trefný soundtrack a spolehlivé obsazení, v němž se sešli François Civil a Joséphine Japy, mezi nimiž funguje potřebná chemie. Jen ta délka měla být o pár desítek minut kratší. Nenáročná záležitost na nedělní podvečer.   

Zajímavost: Oba hlavní představitelé spolu po natáčení začali randit, vztah jim vydržel tři roky.

Oficiální český trailer filmu Láska na druhý pohled / Mon inconnue

K sežrání (Fresh) (pondělí 29. 7., Prima Max, 22.25 - 00.40 / středa 31. 7., 00.55 - 03.10)

Plakát filmu K sežrání / Fresh
© CSFD
Hororová komedie měla premiéru před dvěma lety na jedné z menších a u nás ne tak využívaných streamovacích platformách, kam se přesně hodí. Režijně debutující Mimi Cave v ní pracuje s poměrně odvážným námětem, který se nebojí podávat opravdu nekonvenčně a nečekaně. Opírá se především o černý humor, který celý námět posouvá do trochu jiné kategorie a zcela záměrně pak výsledek působí jako jeden velký bizár. K dobru budiž připočtena i hutná atmosféra a celkově technická stránka, protože interiéry a barvy jsou řešeny hodně zajímavě a vše zabírá lehce hypnotická kamera. Autorka s blížícím se závěrem navíc přitvrzuje a výborně pracuje s napětím a několika exploatačními scénami, které z hlavy jen tak nezmizí. Titulní role ztvárnili Daisy Edgar-Jones a Sebastian Stan, jejichž vzájemný vztah a specifická probíhající chemie drží snímek nad vodou i v těch nejslabších momentech, kterých ale naštěstí tolik není. Poměrně originální tip.

Zajímavost: Úvodní titulky filmu proběhnou až po čtyřiatřiceti minutách.

Originální trailer filmu K sežrání / Fresh

Archiv (Archive) (pondělí 29. 7., Nova Cinema, 22.30 - 00.45 / čtvrtek 1. 8., 03.05 - 04.50)

Plakát filmu Archiv / Archive
© FilmAffinity
Čtyři roky staré sci-fi se do našich kin vůbec nedostalo a oficiálně ho lze vidět zatím jen na méně využívané streamovací platformě, i proto možná někomu televizní premiéra přijde vhod. Debutující režisér a scenárista Gavin Rothery v něm tedy byl nucen pracovat s nižším rozpočtem, což je bohužel nejvíc vidět na trikové stránce, která je jako by nedodělaná a spíše vypadá, jako když vše odehrály lidé schovaní v kostýmech. Neohromí ani po dějové stránce, protože příběh je kompilátem několika slavnějších žánrovek, takže je vesměs předvídatelný a nikterak překvapivý, výjimkou budiž snad jen samotný závěr, který trochu nečekaný je. Někomu nejspíš nesedne ani lehce filozofická linie, která se zamýšlí nad vším možným, nic ale nedořeší a většinou klouže po povrchu. Dojmy vylepšují příjemná atmosféra, úderný soundtrack, hezká kamera, až na zmíněné triky zdařilý vizuál a celková komornost, která dodává snímku realističnost. Ústřední roli si zahrál solidní Theo James, jemuž sekundují kupříkladu Stacy MartinRhona Mitra nebo Toby Jones. Další ne úplně známá záležitost.

Zajímavost: Natáčení probíhalo mimo jiné v Budapešti.

Oficiální trailer filmu Archiv / Archive

Informátor! (The Informant!) (středa 31. 7., Warner TV, 20.00 - 22.00 / čtvrtek 1. 8., 10.35 - 12.35)

Plakát filmu Informátor! / The Informant!
© Posterazzi
Kriminální komedie z druhé poloviny nultých let nového milénia je tak trochu problematický počin, který je ve výsledku lehce rozpačitý. Režírující Steven Soderbergh v ní adaptoval literární předlohu Kurta Eichenwalda, jenže jako by nepochopil, že její zápletka je extrémně složitá a po celou dobu ji nedokáže vysvětlit a jednotlivé střípky se začínají většině diváků spojovat až před koncem, což je dost pozdě. Moc jim to neulehčuje ani z hlediska dialogů, které jsou plné odborných výrazů, jež ale nikdy nikdo nevysvětlí. Celý snímek je navíc prezentován jako odlehčená komedie, jenomže zápletka moc komická není a po celou dobu se tyto dvě skutečnosti mezi sebou bijí. Sám tvůrce naštěstí nasadil svižné tempo a jeho režie je natolik sebejistá, že se divák nenudí. Hlavní roli si zahrál spolehlivý Matt Damon, vedle kterého se objeví mimo jiné Melanie LynskeyEddie JemisonTom Wilson nebo Clancy Brown. Tip, který nevyužil svůj potenciál. 

Zajímavost: Damon kvůli roli přibral patnáct kilogramů.

Originální trailer filmu Informátor! / The Informant!

Tři Kristové (Three Christs) (středa 31. 7., Nova Cinema, 22.55 - 01.05 / pátek 2. 8., 01.55 - 03.35)

Plakát filmu Tři Kristové / Three Christs
© IMDb
Pod alternativním českým názvem Stav mysli se v programu skrývá v tuzemsku neznámé drama, které se odehrává v prostředí psychiatrické léčebny. Režisér a spoluscenárista Jon Avnet se v něm hodně spoléhá na atmosféru uzavřeného oddělení a atraktivní zápletku. Ta je ale překvapivě trochu řídká, opakuje spousty motivů a zhruba v polovině se zdá, že se vyčerpala a až do konce se to nezmění. Částečně se to kompenzuje citlivou prací s emocemi a pomalejším tempem, v němž je prostor na představení důležitých postav. Ty jsou naštěstí napsané velmi dobře, a i když mnohdy jim chybí motivace a větší rozvedení jejich psychické choroby, jsou zábavné a natolik životné, že to až tolik nevadí. Výrazně tomu pomáhají i civilní herecké výkony, které obstarávají Richard GerePeter DinklageWalton Goggins a Bradley Whitford. Jen škoda, že to celé není výraznější a přece jen údernější. 

Zajímavost: Snímek je adaptací románu Miltona Rokeache.

Oficiální trailer filmu Tři Kristové / Three Christs

Bezva polda (Flawless) (čtvrtek 1. 8., Paramount Network, 20.00 - 22.30)

Plakát filmu Bezva polda / Flawless
© Facebook tvůrce
Komediální drama z konce milénia se v tuzemsku moc nepřipomíná a ve značně nevyrovnané filmografii režiséra a scenáristy Joela Schumachera patří k těm zapomenutým. Dáno to může být tím, že výsledek zkrátka ničím moc neohromí, protože jeho příběh je sice na papíře atraktivní, ve filmové podobě ale nedrží u sebe a je pouhým sledem několika epizod, které jsou občas vtipné, občas poměrně dobře vypointované, většinou ale nevýrazné, zvláštní a rozpačité. Nijak zajímavá není ani vizuální stránka, která je mdlá a tuctová, což je na tvůrce dosti neobvyklé. Titulní role si zahráli Robert De Niro a Philip Seymour Hoffman, kteří sice občas nemají co hrát a statečně se perou s tím, že jejich postavy nejsou úplně dobře napsané, ve výsledku na nich ale film stojí a padá a oni naštěstí nezklamávají. Jednoznačně by ale prospělo i menší střídání žánrů, protože kvůli němu veškeré podzápletky vyšumí a nefungují tak, jak bylo asi zamýšleno. Opomíjený počin z dílny filmařského chameleona.

Zajímavost: Hoffman si odvezl cenu za svůj výkon z festivalu v San Diegu.

Oficiální trailer filmu Bezva polda / Flawless

Audrey (Audrey) (čtvrtek 1. 8., ČT art, 20.15 - 21.55)

Plakát filmu Audrey / Audrey
© IMDb
Čtyři roky starý dokument přibližuje spíše soukromý život hollywoodské ikony Audrey Hepburn. Režírující Helena Coan šla cestou nejmenšího odporu a spolehla se na klasický postup v podobě několika mluvících hlav, občasných archivních promluv samotné herečky a pár ukázek ze slavných filmů. Ti, kteří její osudy znají, nebudou nijak překvapeni, protože zásadně nové informace se tu nedozvědí a snímek je spíš shrnutím její kariéry, ale zaměřuje se převážně na soukromí. I proto nepříjemně překvapí, že režisérka vytěsnila většinu negativních věcí, kterými si herečka prošla, a zabývá se převážně jejími úspěchy, což až hraničí s adorací. A je to škoda, protože i ti, kteří toho zase tolik nevědí, budou mít pocit, že se něco zatajuje, protože je všechno až moc sluníčkové. Přes všechnu kritiku se ale jedná o zajímavý portrét, který by ale mohl být o něco záživnější a rozhodně odvážnější.   

Zajímavost: Krom soukromí se snímek poměrně dost zaměřuje i na hereččinu charitativní činnost.

Oficiální trailer filmu Audrey / Audrey

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 6. 9. 2024 - 12. 9. 2024
TV tipy: Posedlý Gauguin prožívá své peklo I když se prázdniny opět ocitly v propadlišti dějin, televizní nabídka filmů to nijak neakceptuje a pokračuje spíš v líném stylu spoléhajícím na osvědčené reprízy. Pouhé pětici tipů tak dominuje méně známý počin Rubena... čtěte zde
Vydáno: 06.09.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 36. týden
Kinopremiéry: Beetlejucie sleduje světýlka, poslouchá hlas pralesa a klade past na myši Společně se školním rokem se na začátku září vrátil do kin Beetlejuice, kterému to ovšem trvalo dlouhých třicet šest let. A právě jeho pokračování má v aktuálním týdnu největší divácký potenciál. Dokáže ho využít?... čtěte zde
Vydáno: 04.09.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 35. týden
Top 20 ČR: Vlny v kinech dominují Českým kinům dominuje dobové drama Vlny režiséra Jiřího Mádla, které z dalších pozic jistí americké letní hity V hlavě 2 a Deadpool & Wolverine. čtěte zde
Vydáno: 03.09.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 35. víkend
Box office: Deadpool vládne filmovému létu Konec léta je ve znamení marvelovského trháku Deadpool & Wolverine, který nepřestává lákat filmové fanoušky. V patách mu je sci-fi horor Vetřelec: Romulus. čtěte zde
Vydáno: 02.09.2024 07:26 v sekci Komentáře | Box office
0
Vrána 3/10
Recenze: Komiksová Vrána zahazuje do koše všechny silné stránky své předlohy Podle komiksu Vrána, jenž vypráví o žalu za ztracenou lásku a o spravedlivé odplatě, byl natočen stejnojmenný film už v roce 1994. Nová adaptace se dopouští řady změn a ve všech případech jde bohužel o změny k horšímu. čtěte zde
Vydáno: 30.08.2024 12:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: 12 nezdolných sirotků žije soukromý život v malé Oděsse (16.08.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Teaser: The Monkey (13.08.2024 08:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Saturday Night (09.08.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Louis Wain a DC liga supermazlíčků odhalují hřích a strachy v nás (02.08.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Harold a kouzelná pastelka se společně s poslední jednotkou ocitají v pasti (31.07.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Film Twisters ukazuje, že katastrofy se dají překonat jen díky spolupráci (20.07.2024 10:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Američan staví v Paříži dům života a prožívá peklo na zemi (19.07.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: V hlavě zahradníka se odehrává zatracená krvavá láska (17.07.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Mark Wahlberg řídí Flight Risk (29.06.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Král Richard a jeho rodina na baterky se snaží nezanechat stopy (28.06.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Matt Damon a Casey Affleck jsou Provokatéři (17.06.2024 13:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Twisters (09.05.2024 12:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Bronco Billy se nehněvá a vydává se na první misi (26.04.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Zemřel Louis Gossett Jr. (30.03.2024 08:00 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led (22.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Ezra (15.03.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Gentlemani (23.02.2024 14:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Twisters (12.02.2024 11:30 v Novinky | Trailery)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)

PREMIÉRA TÝDNE   35/2024

Vrána
3/10

Podle komiksu Vrána, jenž vypráví o žalu za ztracenou lásku a o spravedlivé odplatě, byl natočen stejnojmenný film už v roce 1994. Nová adaptace se dopouští řady změn a ve všech případech jde bohužel o změny k horšímu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe