Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 22. týden

Kinopremiéry: Priscilla a hrdí lvi jsou imaginární přátelé, kteří vrací úder

Vydáno: 29.05.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: CinemArt

Tento týden by v tuzemských kinech mohla slavit divácký úspěch rodinná komedie Imaginární přátelé, která kombinuje animaci s hraným filmem. Ze zbylé sedmičky už pak větší potenciál neskrývá žádná z novinek.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Imaginární přátelé (IF) (CinemArt)

Český plakát filmu Imaginární přátelé / IF
© Kino Pilotů
Rodinná dobrodružná komedie kombinuje digitální animaci s hraným filmem, což bývá vždy výzva a divácky atraktivní. Režijně a scenáristicky se jí chopil John Krasinski, což je poměrně překvapivé jméno, evidentně si ale chtěl zkusit jiný žánr. To se mu dle dostupných ohlasů relativně povedlo, i když žádné milníky přepisovat nebude a o film roku taky nepůjde. Hlavní lidské role ztvárnili Cailey Fleming a Ryan Reynolds, animované postavičky pak namluvila spousta hvězdných jmen, což ale tuzemský divák neocení, protože z logických důvodů bude uváděna dabovaná verze. Premiéra týdne pro celou rodinu.

Synopse: Obyčejná náctiletá dívka Bea (Cailey Fleming) má jedinečný dar - je schopná vidět imaginární přátelé lidí ve svém okolí a povídat si s nimi. Jejich dětští parťáci jim ale už dospěli a zapomněli na ně. Právě Bea, která je díky své unikátní schopnosti všechny vidí, se rozhodne najít jim nové kamarády. Pomáhat jí v tom bude trochu podivínský soused Cal (Ryan Reynolds), který má stejný dar.

Oficiální český trailer filmu Imaginární přátelé / IF

Priscilla (Priscilla) (Aeorfilms)

Český plakát filmu Priscilla / Priscilla
© Aerofilms
Jak už název dramatu napovídá, středobodem jeho zájmu je manželka Krále rokenrolu Elvise Presleyho. Snímek se nicméně povětšinou točí právě kolem jejího manželství a soustředí se na psychologii hlavní postavy. Tu si zahrála Cailee Spaeny, Elvise pak ztvárnil Jacob Elordi. Největším lákadlem je ovšem osoba režisérky a scenáristky Sofie Coppoly, která se podobných témat nebojí a pojímá je trochu jinak. To se dle ohlasů projevilo i v tomto případě a je tedy jasné, že někdo bude spokojen až nadšen a druhý zklamaný z pomalého tempa a zdánlivé bezdějovosti. Záleží zkrátka na preferencích a očekáváních.

Synopse: V roce 1959 potkává čtrnáctiletá Priscilla Beaulieu (Cailee Spaeny) na vojenské základně o deset let staršího Elvise Presleyho (Jacob Elordi). Jejich setkání je osudové, jenže po boku krále rokenrolu ji čeká život plný pozlátka a večírků, ale i hádek a citové manipulace.

Zajímavost: Elordi měří 196 cm, skutečný Presley byl vysoký jen 182 cm.

Český trailer filmu Priscilla / Priscilla

Děti těch druhých (Les enfants des autres) (Film Europe)

Český plakát filmu Děti těch druhých / Les enfants des autres
© CSFD
Francouzské komediální drama je viditelně určeno jen pro návštěvníky festivalů a trochu náročnější diváky. Ze synopse není úplně jasné, které téma mu bude dominovat a ani jména, která za ním stojí, nikomu moc neřeknou. Režie a scénář je dílem Rebeccy Zlotowski a v hlavních rolích se představí Virginie Efira a Roschdy Zem, dostupné ohlasy navíc hovoří o sice solidní, ale nikterak výrazné žánrovce a hodnocení se pohybují někde na úrovni lehkého nadprůměru. Premiéra, která se v kinech dlouho neohřeje a usídlí se na VOD.

Synopse: Rachel (Virginie Efira) je čtyřicetiletá učitelka, která je spokojená, má ráda svůj život, přátelé, práci a dokonce i své bývalé milence. Ačkoli si pohrává s myšlenkou na vlastní dítě, nijak zvlášť po něm netouží, protože v ní zároveň vzbuzuje velké obavy. Když potká okouzlujícího rozvedeného Aliho (Roschdy Zem), zamiluje se nejen do něj, ale také do jeho dcery Leily (Callie Ferreira-Goncalves). Bude jí ale tohle stačit, nebo nakonec zvítězí touha po mateřství?

Zajímavost: Autorka ve filmu vychází z vlastních zkušeností.

Oficiální český trailer filmu Děti těch druhých / Les enfants des autres

Saint Omer (Saint Omer) (Film Europe)

Český plakát filmu Saint Omer / Saint Omer
© CSFD
Velmi podobně je na tom další francouzská premiéra týdne, kterou je ryzí drama, jímž celovečerně debutuje dokumentaristka Alice Diop, která v něm dle všeho své dokumentární kořeny nezapřela a spolehla se na hodně silný příběh vycházející ze skutečnosti. Ten navíc vypráví v soudní síni, takže důraz bude kladen na dialogy a herecké výkony. Ty jsou dle nemnoha ohlasů fantastické a odvádí je především Kayije Kagame a Guslagie Malanga. Zájemci o náročnější počiny a nehvězdné snímky by měli být spokojeni.

Synopse: Laurence Coly (Guslagie Malanga) je mladá žena obviněná ze zabití vlastního dítěte. Svou patnáctiměsíční dceru opustila na pláži v severní Francii a nechala ji svému osudu. Soudní proces s ní sleduje spisovatelka Rama (Kayije Kagame), která pracuje na současném převyprávění antického mýtu o Médeii. Sama je těhotná a její počáteční neklid, neutěšená rodinná historie, pochybnosti a obavy z mateřství postupně mizí spolu s tím, jak se odhaluje příběh obviněné ženy, který ukazuje, že ne všechno je tak, jak se na první pohled zdá.

Zajímavost: Skutečného procesu se účastnila i sama režisérka, která na jeho základě napsala scénář.

Oficiální český trailer filmu Saint Omer / Saint Omer

Pan učitel vrací úder (Les vengeances de Maître Poutifard) (CinemArt)

Český plakát filmu Pan učitel vrací úder / Les vengeances de Maître Poutifard
© kdjs-sedlcany
Symbolicky na Den dětí startuje třetí francouzská premiéra tohoto týdne, kterou je pro změnu ryzí komedie. Ta už podle synopse vypadá typicky francouzsky bláznivě a půjde v ní jen o to, jak se vypořádá s humorem, zda nebude moc podbízivá a upachtěná. Režisérem a scenáristou je Pierre-François Martin-Laval, tuzemskému divákovi pak bude nejznámější jméno představitele hlavní role Christiana Claviera, jehož partnerkou je Isabelle Nanty. Ohlasů je tedy naprosté minimum, ale shodují se na tom, že právě na obou představitelích snímek do značné míry leží. Uvidíme tedy, zda si u nás najde nějaké publikum.

Synopse: Robert Poutifard (Christian Clavier) to nikdy neměl jednoduché a jako učitele si ho žáci krutě dobírali. Po mnoha letech, kdy stále žije se svou matkou (Isabelle Nanty), konečně odchází do důchodu a vše nechává za sebou. Hluboko v tajných koutech své mysli ale plánuje pomstu těm dětem, které mu před dvaceti lety udělaly ze života peklo, těm, které zničily jedinou jeho šanci zažít lásku. Jeho plán pomsty vychází, když na něj ale přijde jeho stará matka, ještě ho vylepší a na pozoru se opravdu musí mít úplně všichni.

Oficiální český trailer filmu Pan učitel vrací úder / Les vengeances de Maître Poutifard

HAIKYU! The Dumpster Battle (Gekijōban Haikyu!! Gomi Suteba no Kessen) (Falcon)

Český plakát filmu HAIKYU! The Dumpster Battle / Gekijôban Haikyû!! Gomi Suteba no Kessen
© Falcon
Je sympatické, že i v tuzemsku tak okrajový a menšinový žánr, jakým japonské anime bezesporu je, se čas od času dočká uvedení na velkých plátnech, které je pochopitelně prodělečné a určeno fanouškům. V tomto týdnu se dostane na sportovní komedii, která se odehrává v prostředí volejbalu. Jedinou relevantní informací krom toho, že zahraniční hodnocení jsou dost spokojená, je, že režie se ujal zkušený Susumu Mitsunaka. Premiéra, která v programech kin dlouho nepobyde.

Synopse: Šojó Hinata nastupuje do volejbalového týmu na střední škole Karasuno, kde by chtěl navázat na úspěchy svého velkého vzoru, bývalého hráče týmu, který získal přezdívku Malý obr. Hinata ale brzy zjistí, že členem týmu je jeho dřívější nemilosrdný protivník Tobio Kagejama. Ačkoliv se zdá, že jejich zcela odlišný herní styl nebude možné sjednotit, ukazuje se, že těchto rozdílů bude možné dobře využít. Bude to ale stačit na to, aby porazili tým Nekoma v prestižním zápase?

Oficiální český trailer filmu HAIKYU! The Dumpster Battle / Gekijōban Haikyu!! Gomi Suteba no Kessen

Princezna na hrášku (Bontonfilm)

Plakát filmu  / Princezna na hrášku
© CSFD
České pohádky se většinou těší velké divácké přízni a mají i jakou takous kvalitu, ačkoli někdy pochybnou. Tato ale na tom může být výrazně jinak, protože už na první pohled vypadá dost zoufale a nedůvěryhodně. Divák by měl zbystřit při informaci, že její režisérkou je Martina Adamcová, ta do hlavní role obsadila debutující Jasmínu Houf, vedle níž se objeví třeba i Dagmar Veškrnová-HavlováLucie Vondráčková nebo Pavel Kříž. Podobně zoufale pak vypadá i trailer, tudíž je důležité mít se na pozoru. Ohlasy zatím neexistují, nedá se ale čekat, že se to moc změní, a že budou nějak moc příznivé. Premiéra na vlastní nebezpečí.

Synopse: Na pohádkovém francouzském zámku probudí princeznu Agnes (Jasmína Houf) jednoho dne burácení davu pod okny. V zemi se bouří nespokojený lid a ona se musí ihned dostat do bezpečí. Jelikož na vznešené róby není čas, stává se vyhnankyní. Na radu své komorné se tedy vydává do dávno zapomenuté rodné země, až do dalekých Čech. Tam ji ale nedůvěřivá Hraběnka (Martina Adamcová) podrobí přísné zkoušce, neboť se do ní zamiluje její syn. Nechá ji ustlat na malém zeleném hrášku. Uspěje v tomto testu?

Zajímavost: Natáčení probíhalo na soukromém zámku Líšno.

Originální trailer filmu Princezna na hrášku

Hrdí lvi: Postup (Bontonfilm)

Plakát filmu  / Hrdí lvi: Postup
© CSFD
Hokejové mistrovství světa skončilo a mílovými kroky se blíží fotbalové EURO. Spíše propagační charakter tak zřejmě bude mít hodinový dokument o cestě českých fotbalistů kvalifikací, která nebyla úplně jednoduchá, a na jejímž konci byl sice postup, zároveň ale rezignace trenéra. Režii obstarali debutanti Petr Šedivý a Tomáš Kalous, kteří lákají hlavně na exkluzivní záběry z kabiny a nikdy nezvěřejněné ohlasy hráčů a členů realizačního týmu. Další premiéra, která bude mít jepičí život.

Synopse: Dokument mapuje cestu fotbalové reprezentace kvalifikačním rokem 2023. Ten přinesl především radost z postupu na EURO, ale taky těžké okamžiky a nečekané zvraty. Jak to vypadalo v zákulisí a hráčské kabině? Jak prožíval všechny důležité okamžiky tým mimo zraky veřejnosti?

Originální trailer filmu Hrdí lvi: Postup

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Recenze: Motorkáři 8/10
Recenze: Motorkáři aneb cesta do hlubin rebelovy duše Amerika na přelomu šedesátých a sedmdesátých let patřila rebelům bez příčiny na silných strojích, kteří se bouřili proti čemukoliv a byli trnem v oku normální společnosti. V kinech se hrají Motorkáři. čtěte zde
Vydáno: 22.06.2024 12:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 21. 6. 2024 - 27. 6. 2024
TV tipy: Hladová Whitney je zrozená pro pomstu a ocitla se na křižovatce osudu Na konci června v televizích už začíná být znát blížící se léto. To znamená, že nabídka premiér a jakkoli neokoukaných filmů bude slabá. V tomto týdnu je v našem seznamu pouhá pětice počinů, které se řadí spíše k těm... čtěte zde
Vydáno: 21.06.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 25. týden
Kinopremiéry: Motorkáři a Lassie prožívají nová dobrodružství Návštěvnost v českých kinech je dost bídná a ani tento týden na tom nejspíš nic moc nezmění. Nejatraktivnější premiérou je totiž poměrně hvězdně obsazené drama Motorkáři, jehož komerční potenciál ale není nikterak velký.... čtěte zde
Vydáno: 19.06.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 24. týden
Top 20 ČR: Mizerové se drží na špici Na prvním místě domácího žebříčku se drží čtvrtý díl akční komedie Mizerové a druhé místo si pojistil Garfield ve filmu. Návštěvnost v kinech je i nadále podprůměrná. čtěte zde
Vydáno: 18.06.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 24. víkend
Box office: V hlavě 2 má obrovský úspěch Kina ožila s premiérou pixarovky V hlavě 2, která oficiálně zahajuje letní sezónu obrovským komerčním úspěchem, který je dokonce ještě větší než v případě jedničky před devíti lety. čtěte zde
Vydáno: 17.06.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kinopremiéry: Velmistr má prachy ve jménu cti (12.06.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Top 20 ČR: Mizerové uspěli i v Česku (11.06.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box office: Mizerové prosperují (10.06.2024 07:30 v Komentáře | Box office)
- Trailer: Vetřelec: Romulus (04.06.2024 19:00 v Novinky | Trailery)
- Top 20 ČR: Garfield si drží vedení (04.06.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 20 ČR: Furiosa na Garfielda nestačila (28.05.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box office: Furiosa a Garfield v těsném závěsu (27.05.2024 07:30 v Komentáře | Box office)
- Box office: Imaginární přátelé jsou první (20.05.2024 07:30 v Komentáře | Box office)
- Trailer: Deadpool & Wolverine (23.04.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Sugestivní akční road movie Občanská válka je až překvapivě apolitická (21.04.2024 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Trailer: Imaginární přátelé (18.04.2024 17:30 v Novinky | Trailery)

PREMIÉRA TÝDNE   25/2024

Motorkáři
8/10

Amerika na přelomu šedesátých a sedmdesátých let patřila rebelům bez příčiny na silných strojích, kteří se bouřili proti čemukoliv a byli trnem v oku normální společnosti. V kinech se hrají Motorkáři.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe