Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 21. týden

Kinopremiéry: Furiosa bojuje s havětí a dodržuje noční klid

Vydáno: 22.05.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Warner Bros.

Jasným hitem skromných čtyř premiér je v tomto týdnu zařazení akčního sci-fi Furiosa: Sága Šíleného Maxe, které patří k nejočekávanějším filmům roku. A cestu k úspěchu má umetenou, protože relevantní konkurenci nemá.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Furiosa: Sága Šíleného Maxe (Furiosa: A Mad Max Saga) (Vertical Entertainment)

Český plakát filmu Furiosa: Sága Šíleného Maxe / Furiosa: A Mad Max Saga
© Město Bohumín
Jedním z nejočekávanějších filmů letošního roku je návrat do světa postapokalyptického sci-fi Šílený Max. Tentokráte se jedná o prequel devět let starého snímku, který představí titulní ženskou postavu Furiosu. Tu si zahrála Anya Taylor-Joy, hlavního záporáka pak ztvárnil Chris Hemsworth, takže o další lákadla je postaráno, k režii a částečně scénáři se navíc vrátil veterán a otec celé ságy George Miller. První ohlasy jsou nepřekvapivě nadšené a znovu hovoří o famózní akční jízdě, která je úplně jinde než většina žánrovek. Jasná premiéra týdne.

Synopse: V dystopické budoucnosti není svět nejbezpečnějším místem. Ten, kdo se zvládne postarat sám o sebe a bránit se všemožným útokům, tak dokáže přežít. Platí to i o Furiose (Anya Taylor-Joy), odpadlé válečnici, která hledá spravedlnost v příliš mužském světě.

Zajímavost: Navzdory tomu, že na nátačení absolvovala Taylor-Joy poměrně náročný výcvik na zvládání težkých zatáček, v reálném životě nevlastní řidičský průkaz.

Oficiální český trailer filmu Furiosa: Sága Šíleného Maxe / Furiosa: A Mad Max Saga

Havěť (Vermines) (Continental Film)

Český plakát filmu Havěť / Vermines
© CSFD
Vyloženě arachnofobických hororů se v posledních letech točí jen minimum, proto někoho potěší, že jedním z nich je francouzský počin, který tedy dle synopse vypadá silně neoriginálně, má ale trumf právě v podobě mnoha a mnoha pavouků. Režisérem a spoluscenáristou je debutant Sébastien Vanicek, který má české kořeny a spoléhá se ryze na tematiku. Obsazení tvoří vesměs neznámé tváře, pozitivem budiž to, že ohlasy jsou poměrně slušné a zdá se, že by nemuselo jít o úplně marnou žánrovku, což vždy potěší.

Synopse: Kaleb (Théo Christine) brzy oslaví třicátiny a cítí se dost sám. Se sestrou bojuje o dědictví a se svým nejlepším přítelem přerušil veškeré kontakty. Jedinou jeho radostí tak zůstávají exotická zvířata, i proto si na jednom trhu koupí jedovatého pavouka a přinese si ho domů. Jenomže pavouk mu brzy uteče, rozmnoží se a celé město změní ve strašlivou pavučinovou past. Policie navíc bytový komplex, kde bydlí, uzavře a obyvatele uvězní vevnitř. Kaleb tak musí najít cestu ven a přežít.

Český trailer filmu Havěť / Vermines

Jen řeka teče (He bian de cuo wu) (Film Europe)

Český plakát filmu Jen řeka teče / He bian de cuo wu
© CSFD
Čínských detektivek se v tuzemských kinech také objevuje naprosté minimum a v drtivé většině jsou součástí nějakých festivalů a přehlídek. Proto určitě některým fajnšmekrům udělá radost, že jedna se dostává do širší distribuce. Co od ní očekávat se ale těžko odhaduje, protože mladý režisér Wei Shujun je absolutně neznámý a podobné je to s kompletním obsazením. To jediné, čím se tedy tuzemský divák může řídit, jsou poměrně slušná hodnocení, kterých není úplně málo a už se dají považovat za relevantní. Premiéra do klubových kin.

Synopse: U řeky v čínském městě Banpo se v devadesátých letech najde ženské tělo. Vyšetřováním případu je pověřen šéf kriminální policie Ma Zhe (Yilong Zhu), který velmi brzy zatýká domnělého pachatele. Jeho nadřízení se tak předhání v tom, kdo se výsledkem rychleji pochlubí, Ma Zhe se ale na základě některých indicií rozhodne ponořit hlouběji do života svých spoluobčanů a zjišťuje, že možná věci nejsou tak, jak na první pohled vypadají.

Oficiální český trailer filmu Jen řeka teče / He bian de cuo wu

Noční klid (CinemArt)

Plakát filmu  / Noční klid
© CSFD
České drama patří k těm, která nemají vysoké komerční ambice, ale budou spíš uchvátit kvalitou a třeba i neotřelým přístupem. Jelikož ale žádné ohlasy dosud neexistují, lze jen velmi těžko odhadovat, jak mohlo dopadnout. Jeho režisérem je začínající Michal Hogenauer, na scénáři se podílel Václav Kadrnka, což je z tvůrčího týmu to nejznámější jméno. Obsazení sestává z pouhých tří herců, kterými jsou Pavel GajdošJudit Pecháček a Michal Isteník. Tím pak relevantní informace končí.

Synopse: M. je dobře situovaný muž středního věku, který během jedné z pracovních cest náhodou zpozoruje na letišti podezřele vypadajícího mladíka. Na první pohled nesmyslná výměna pohledů a několika slov roztáčí spirálu nečekaných událostí. M. se postupně zmocňuje strach a přichází paranoidní myšlenky. Ty mu potvrdí vylomené dveře do bytu, které ho přimějí svého pronásledovatele najít a připravovat se na možný útok. Jeho plány na obranu ho ale stahují hlouběji do temnoty, která narušuje vztah s jeho přítelkyní a kolegy.

Oficiální trailer filmu Noční klid

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Recenze: Motorkáři 8/10
Recenze: Motorkáři aneb cesta do hlubin rebelovy duše Amerika na přelomu šedesátých a sedmdesátých let patřila rebelům bez příčiny na silných strojích, kteří se bouřili proti čemukoliv a byli trnem v oku normální společnosti. V kinech se hrají Motorkáři. čtěte zde
Vydáno: 22.06.2024 12:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 21. 6. 2024 - 27. 6. 2024
TV tipy: Hladová Whitney je zrozená pro pomstu a ocitla se na křižovatce osudu Na konci června v televizích už začíná být znát blížící se léto. To znamená, že nabídka premiér a jakkoli neokoukaných filmů bude slabá. V tomto týdnu je v našem seznamu pouhá pětice počinů, které se řadí spíše k těm... čtěte zde
Vydáno: 21.06.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 25. týden
Kinopremiéry: Motorkáři a Lassie prožívají nová dobrodružství Návštěvnost v českých kinech je dost bídná a ani tento týden na tom nejspíš nic moc nezmění. Nejatraktivnější premiérou je totiž poměrně hvězdně obsazené drama Motorkáři, jehož komerční potenciál ale není nikterak velký.... čtěte zde
Vydáno: 19.06.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 24. týden
Top 20 ČR: Mizerové se drží na špici Na prvním místě domácího žebříčku se drží čtvrtý díl akční komedie Mizerové a druhé místo si pojistil Garfield ve filmu. Návštěvnost v kinech je i nadále podprůměrná. čtěte zde
Vydáno: 18.06.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 24. víkend
Box office: V hlavě 2 má obrovský úspěch Kina ožila s premiérou pixarovky V hlavě 2, která oficiálně zahajuje letní sezónu obrovským komerčním úspěchem, který je dokonce ještě větší než v případě jedničky před devíti lety. čtěte zde
Vydáno: 17.06.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Top 20 ČR: Mizerové uspěli i v Česku (11.06.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box office: Mizerové prosperují (10.06.2024 07:30 v Komentáře | Box office)
- Jubilejní ročník Fokus Festu bude v duchu retro (08.06.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Spasí Levy Marvel? (05.06.2024 18:30 v Novinky | Zprávy)
- Top 20 ČR: Garfield si drží vedení (04.06.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Recenze: Drama Noční klid ukazuje, jak nás může paralyzovat podlehnutí vlastnímu strachu (30.05.2024 07:30 v Recenze | Premiéry)
- Top 20 ČR: Furiosa na Garfielda nestačila (28.05.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box office: Furiosa a Garfield v těsném závěsu (27.05.2024 07:30 v Komentáře | Box office)
- Recenze: Akční sci-fi Furiosa: Sága Šíleného Maxe se nebála jít vlastní zběsilou cestou (24.05.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   25/2024

Motorkáři
8/10

Amerika na přelomu šedesátých a sedmdesátých let patřila rebelům bez příčiny na silných strojích, kteří se bouřili proti čemukoliv a byli trnem v oku normální společnosti. V kinech se hrají Motorkáři.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe