Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 3. 5. 2024 - 9. 5. 2024

TV tipy: Damien na Chesilské pláži snědl Bobovy burgery a našel lásku nebeskou

Vydáno: 03.05.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: Geeks Under Grace

V aktuálním týdnu je televizní nabídka poměrně střídmá a opět spoléhá na jistotu v podobě osvědčených repríz. V našem výběru tak nejvíce zaujme pokračování hororu Přichází satan! a pár téměř zapomenutých počinů.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Salamandr (The Salamander) (pátek 3. 5., ČT2, 21.50 - 23.30)

Plakát filmu Salamandr / The Salamander
© Amazon.com
Kriminální thriller z počátku osmdesátých let patří nejen v našich končinách k těm prakticky neznámým a v dnešní době už se oficiálně shání jen velmi těžko. Jeho největší slabinou je zkušený střihač Peter Zinner, který v něm režijně debutoval a nedokázal úplně prodat veškerý potenciál, s nímž pracoval. Ústřední příběh je totiž dost atraktivní a zajímavý a nabízí velký společenský přesah, nechybí ani romantická linie, která už je ale spíše tuctová. Celku ale chybí lepší práce s napětím i jakási konzistentnost, protože některé scény jsou zvládnuty výborně a třeba momenty, kdy je hlavní hrdina mučen, jsou hodně silné, některé jsou ale zase zoufale nevýrazné a nezáživné. Snímku neprospělo ani rozhodnutí nechat příběh vyprávět monologem titulní postavy, který není moc zajímavý a bohužel je až moc doslovný a nenechává divákům příliš prostoru pro domýšlení některých věcí. Na lehkém nadprůměru tak výsledek udržuje výborné obsazení, v němž hlavní roli ztvárnil výborný Franco Nero, jemuž zdatně sekundují Anthony QuinnEli WallachChristopher LeeMartin BalsamClaudia Cardinale nebo Paul L. Smith. Opomíjená záležitost.

Zajímavost: Natáčení probíhalo v průběhu tehdejší herecké stávky.

Originální trailer filmu Salamandr / The Salamander

Bobovy burgery ve filmu (The Bob’s Burgers Movie) (sobota 4. 5., Prima Cool, 20.15 - 22.20 / neděle 5. 5., 15.05 - 17.15 / středa 8. 5., Prima Max, 02.40 - 04.45)

Plakát filmu Bobovy burgery ve filmu / The Bob's Burgers Movie
© Impawards
Před dvěma lety vznikl celovečerní film na motivy seriálu, který v tuzemsku až tolik známý není. Režijní duo Loren Bouchard a Bernard Derriman v něm narazilo na problém stopáže, neboť celovečerní délku snímek nedokáže moc obhájit a utáhnout a jen utvrzuje v tom, že podobným formátům svědčí maximálně půlhodinové trvání. Nechybí vtipné dialogy a situace, které příznivce série nepochybně pobaví, tvůrci se nevzdali ani specifiké poetiky a černého humoru, který tu zaznívá často a po většinu času funguje. Animace je na vysoké úrovni a její styl je natolik osobitý, že i v těch nejslabších momentech je čím se kochat. Nejproblematičtější se ukázalo být zařazení muzikálových čísel, která viditelně natahují stopáž a navíc působí přinejmenším rozpačitě, protože nemají hitový potenciál a vypadají dost nahodile a nepromyšleně. Tip spíše pro milovníky seriálu.

Zajímavost: Pro animátora postav Dalea Baera šlo o poslední práci před jeho smrtí, film je mu věnován.

Oficiální trailer filmu Bobovy burgery ve filmu / The Bob’s Burgers Movie

Damien (Damien: Omen II) (sobota 4. 5., ČT2, 22.25 - 00.10)

Plakát filmu Damien / Damien: Omen II
© Impawards
Pokračování legendárního hororu u nás až tolik známé není, nicméně se jedná o jeden z mála případů, kdy se není zač stydět a "dvojka" dává smysl. Režírující Don Taylor, který v průběhu natáčení nahradil v titulcích neuvedeného Mikea Hodgese, si v něm byl velmi dobře vědom, že se svým předobrazem nemůže bojovat a nemá šanci ho překonat, proto se s ničím moc nezdržoval, příliš toho nevysvětloval a prakticky navázal tam, kde původní snímek skončil, jen o pár let dál. Podařilo se mu udržet potřebně hutnou atmosféru, skladatele Jerryho Goldsmithe, který znovu složil mrazivé téma, z něhož místy naskakuje husí kůže a děj přesunul do atraktivního armádního prostředí. Příběh sice není nikterak originální a většina scén je značně předvídatelná, naštěstí se tvůrci daří umně pracovat s napětím, čímž to značně kompenzuje. Titulní roli posedlého chlapce výtečně zahrál Jonathan Scott-Taylor, kterého doplnili třeba William HoldenLee Grant nebo Lance Henriksen. Ideální tip na sobotní noc.

Zajímavost: Hodges byl vystřídán kvůli příliš pomalému tempu natáčení.

Originální trailer filmu Damien / Damien: Omen II

Na Chesilské pláži (On Chesil Beach) (sobota 4. 5., ČT art, 23.10 - 01.00)

Český plakát filmu Na Chesilské pláži / On Chesil Beach
© Facebook tvůrce
Před šesti lety se britské romantické drama objevilo i v tuzemských kinech, jak už to ale u podobných počinů bývá, velkou díru do světa v nich neudělalo. Debutující režisér Dominic Cooke v něm adaptoval stejnojmenný román Iana McEwana a měl to štěstí, že ten mu sám napsal scénář, takže se nemusel příliš starat o příběh, který moc změnami neprošel a i ti, kteří předlohu nečetli, nejsou nijak znevýhodněni. O to větší je škoda, že nevyužil dané možnosti, protože ačkoli se mu podařilo vytvořit dobovou atmosféru a opíral se o nádhernou kameru Seana Bobbitta, po celou dobu nedokázal prodat emočně silné scény, které jsou podivně nevýrazné a trestuhodně nezajímavé. Úplně jistý není ani ve střídání dvou časových rovin, které je chvílemi nepřehledné a občas zbrklé a nevysvětlené. Titulní role ztvárnili spolehliví Saoirse Ronan a Billy Howle, mezi nimiž zcela záměrně neprobíhá úplná chemie, což příběhu dodává na jakési autenticitě. Tip, který zcela nevyužil svůj potenciál.

Zajímavost: O obsazení Ronan hodně stál sám autor předlohy.

Český trailer filmu Na Chesilské pláži / On Chesil Beach

Láska nebeská (Made in Heaven) (pondělí 6. 5., Warner TV, 20.00 - 22.00 / úterý 7. 5., 10.50 - 12.50)

Plakát filmu Láska nebeská / Made in Heaven
© IMDb
Romantická komedie z druhé poloviny osmdesátých let je v tuzemsku naprosto neznámá a její uvedení je vskutku raritní. Režírující Alan Rudolph v ní pracuje s poměrně zajímavým mystickým námětem, který ale scenáristé Raynold Gideon a Bruce A. Evans přetavili v naprosto tuctovou, klišovitou a předvídatelnou záležitost, která překvapí jen málokoho. Naštěstí si toho byl dobře vědom, takže větší důraz kladl na hodně příjemnou atmosféru, značný nadhled a velké množství humoru, který funguje, není nikterak podbízivý a pobaví snad každého. Veskrze spokojeným dojmům přispívá i obsazení, v němž se sešli Timothy HuttonKelly McGillisMaureen Stapleton nebo Ann Wedgeworth, menší úlohy tu ztvárnila také trojice hudebníků Neil YoungTom Petty a Ric Ocasek. Škoda jen, že i přes krátkou stopáž je výsledek někdy dost roztahaný. Zapomenutý počin. 

Zajímavost: Postavu Emmett, která je v titulcích uvedena jako role sebe sama, ve skutečnosti hrála Debra Winger, tehdejší Huttonova žena.

Originální trailer filmu Láska nebeská / Made in Heaven

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Recenze: Motorkáři 8/10
Recenze: Motorkáři aneb cesta do hlubin rebelovy duše Amerika na přelomu šedesátých a sedmdesátých let patřila rebelům bez příčiny na silných strojích, kteří se bouřili proti čemukoliv a byli trnem v oku normální společnosti. V kinech se hrají Motorkáři. čtěte zde
Vydáno: 22.06.2024 12:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 21. 6. 2024 - 27. 6. 2024
TV tipy: Hladová Whitney je zrozená pro pomstu a ocitla se na křižovatce osudu Na konci června v televizích už začíná být znát blížící se léto. To znamená, že nabídka premiér a jakkoli neokoukaných filmů bude slabá. V tomto týdnu je v našem seznamu pouhá pětice počinů, které se řadí spíše k těm... čtěte zde
Vydáno: 21.06.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 25. týden
Kinopremiéry: Motorkáři a Lassie prožívají nová dobrodružství Návštěvnost v českých kinech je dost bídná a ani tento týden na tom nejspíš nic moc nezmění. Nejatraktivnější premiérou je totiž poměrně hvězdně obsazené drama Motorkáři, jehož komerční potenciál ale není nikterak velký.... čtěte zde
Vydáno: 19.06.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 24. týden
Top 20 ČR: Mizerové se drží na špici Na prvním místě domácího žebříčku se drží čtvrtý díl akční komedie Mizerové a druhé místo si pojistil Garfield ve filmu. Návštěvnost v kinech je i nadále podprůměrná. čtěte zde
Vydáno: 18.06.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 24. víkend
Box office: V hlavě 2 má obrovský úspěch Kina ožila s premiérou pixarovky V hlavě 2, která oficiálně zahajuje letní sezónu obrovským komerčním úspěchem, který je dokonce ještě větší než v případě jedničky před devíti lety. čtěte zde
Vydáno: 17.06.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Klan Gucci prožil smrtící ticho, v němž se zabýval děsivým dědictvím (12.04.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Podvodnice slečna bestie se při honu ocitla v krizi (05.04.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Dva Jakeové odhalují zhoubné zlo v Moulin Rouge (16.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Hledá se růže pro plyšáka (19.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Beavis a Butt-head drží slovo a vyráží do útoku (01.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Princezna zakletá v čase natáčí banger na planetě opic (17.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Smolný den pro Jana Žižku (03.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Legenda Mulan se ocitla v žoldu smrti (27.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Malý Nicky našel místo u moře, kde pohřbil nesnesitelnou tíhu obrovského talentu (29.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Fokus Fest 2023 míří do Semil (26.09.2023 08:00 v Novinky)
- TV tipy: Toyen rozehrává velkou hru o humra (22.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Malé ženy Ofélie a Annette absolvovaly let Phoenixe (25.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Série Rambo od nejhoršího dílu k nejlepšímu (06.08.2023 12:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Velký Buster Keaton všechny zabije a vrátí se sám (04.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Pasažéři ve službách mafie jsou nezvěstní v boji (26.05.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Pan Nepolapitelný hledá odhalenou stopu devadesátek (19.05.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Papežův vymítač postrašit nedokáže, ale herecky baví (07.04.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Přenašeč Spider-Man jede daleko od domova poslední závod, v němž chce vždycky zvítězit (24.03.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   25/2024

Motorkáři
8/10

Amerika na přelomu šedesátých a sedmdesátých let patřila rebelům bez příčiny na silných strojích, kteří se bouřili proti čemukoliv a byli trnem v oku normální společnosti. V kinech se hrají Motorkáři.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe