TV Tipy: Od Zuřícího býka do Světa podle Prota

Vydáno: 02.10.2010 06:00 - Johana Hovorková | foto: 1980 United Artists

Začátek října opět televizní programy překypují filmy, které stojí za zhlédnutí. Ať už je to Scorseseho Zuřící býk, česká klasika Starci na chmelu nebo zfilmovaná počítačová hra Max Payne.


CELOPLOŠNÉ TV STANICE
Hned v sobotu doporučuji nechodit spát. Protože v 00.15 (takže už vlastně v neděli) uvede Nova Cinema legendárního Zuřícího býka Martina Scorseseho. Robert De Niro tady ztvárnil boxera, který celý život bojuje proti ostatním v ringu, ale neuvědomuje si, je jeho největším soupeřem je vlastně on sám.
A v neděli to bude velmi podobné, takže spát bude lepší odpoledne nebo si vzít na začátku pracovního týdne volno. Pondělí totiž v 00.30 začne výtečnou Hilary Swank ve smutném příběhu hledání sebe sama Kluci nepláčou, který uvede Prima.
V úterý ve 20.00 nabídne ČT2 pěti Oscary vyznamenaný snímek Kramerová vs. Kramer. Herecký koncert Dustina Hoffmana a Meryl Streep vypráví o krachu jednoho manželství a boji, který nakonec nejen manželům Kramerovým přinesl.
A pokud se vám ještě nebude chtít do postele, ve 23.55 začne na Nova Cinema slovenský snímek Dážď padá na naše duše. Příběh vypráví o útěku z vězení mladého Joka. Ten je po pokusu o sebevraždu převezen do nemocnice, odkud se mu podaří uprchnout. Na útěku ale unese jedenáctiletou dívku a vytvoří se mezi nimi zvláštní vztah...
Středa pak nabídne trochu napětí, když se s TV Barrandov vydáme na horský výstup ve filmu Závrať ve 22.20. Skupina horolezců totiž zjistí, že jsou ve velkém nebezpečí - nejsou na tomhle odlehlém místě sami.
A konec pracovního týdne patří TV Barrandov, protože ve 21.40 můžete sledovat skvělého Vladimíra Menšíka a nezapomenutelného Karla Högera ve filmu Přehlídce velím já!. Námět známé knihy Zlaté tele o plánu, jak připravit nepoctivého miliardáře o peníze. Problém je, že někdo má ještě lepší plán.

Filmový klub České televize

ČT2 V neděli najdeme ve 22.45 ve filmovém klubu italský snímek Tančírna. Film je natočen úplně beze slov a ukazuje divákovi malé příběhy lidí, kteří pravidelně navštěvují jednu věhlasnou pařížskou tančírnu vedle toho, jak plynou dějiny celé Francie od roku 1936 až 1983.

Středeční filmový klub pak nabídne ve 23.45 drama Exil. Road movie Zana a jeho přítelkyně Naïmy vypráví o tom, jak se tito dva lidé vydají do Francie poznat místo, odkud pocházejí jejich rodiče. Mají s sebou jen to, co je jim nejdražší - hudbu. Nakonec se však ukáže, že tohle není země, která by je vítala.
A ve čtvrtek ve 21.55 je tu opět Rumunsko a s ním film 4 měsíce, 3 týdny a 2 dny. Příběh dvou vysokoškolských studentek za doby hluboké rumunské totality. Jedna z nich se rozhodne podstoupit tehdy zakázaný potrat. Film ukazuje nejen složitost doby, ale i sílu přítelství dvou dívek.



KABELOVÉ A SATELITNÍ TV STANICE
Max Payne je policista, kterému už o nic nejde. Vyšetřuje sérii vražd, která by mohla souviset se smrtí jeho ženy a dítěte. A jak tento film natočený podle známé počítačové hry dopadne, se můžete podívat v sobotu ve 21.00 na HBO.
V neděle ve 22.00 opět HBO nabízí Zalknutí, adaptaci stejnojmenného románu známého spisovatele Chucka Palahniuka. Vypráví o Viktorovi Mancinim, jehož matka si myslí, že jeho otcem je Ježíš. On sám si přivydělává tím, že v restauracích předstírá, že se dusí, a jeho zachránci mu pak poskytnou malou finanční podporu. Zároveň také navštěvuje terapii, aby se léčil ze závislosti na sexu.
Úterní večer změní váš svět v 19.05 Filmbox na Svět podle Prota. Člověk, který se dostane do psychiatrické léčebny, velmi přesvědčivě tvrdí, že je mimozemšťan. I doktoři začínají pochybovat. Odletí na svoji planetu, nebo se stane něco úplně jiného?
Ve středu se ve 20.00 na CS Filmu určitě nezapomeňte zase jednou podívat na Starci na chmelu. Koho si na chmelové brigádě vybere Hanka? To se dozvíte v legendárním (a prvním) opravdovém českém muzikálu.
A po Starcích na chmelu televizi ještě nevypínejte, ale přepněte na Filmbox Extra. Ve 22.50 tady zazáří jako vždy skvělý Sean Penn v dramatu člověka, jemuž v životě nic nevyšlo, což se rozhodne vyřešit poněkud krajním způsobem - film s názvem Zabiji Nixona.

Zapomněli jsme na něco? Na které filmy se příští týden těšíte vy? Sdělte nám svůj názor v diskuzi pod článkem a doporučte ostatním čtenářům zajímavé filmové lahůdky!


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY