Chystá se nová česká komedie s Vojtou Dykem

Vydáno: 29.06.2011 15:21 - Amaya Tomanová | foto: Facebook tvůrce

Ve filmu Tomáše Řehořka si zahraje i Kryštof Hádek
Vojtěch Dyk a Veronika Khek Kubařová ve filmu <b>Ženy v pokušení</b>
Falcon
Cílem nové komedie Tomáše Řehořka Signál je navázat na tradici nejlepších českých veseloher. V hlavních rolích se představí Vojta Dyk a Kryštof Hádek, autorem scénáře o malém chytrém podrazu využívajícího lidské chamtivosti a touhy přechytračit sousedy, je Marek Epstein.
Dva mladíci Kája (Kryštof Hádek) a Filos (Vojta Dyk) přijíždí na vesnici s tím, že hledají nejlepší polohu pro nový mobilní vysílač, čímž nejen naruší místní idylku, ale navíc v místních obyvatelích probudí silnou vidinu zisku. Tomu, na jehož pozemku bude vysílač stát, totiž připadne nemalá odměna. Vesnice se tak rychle stává bitevním polem, na kterém se hojně využívají všechny povolené i nepovolené zbraně. A korunou všemu je to, že oba mladící vlastně možná ani nejsou těmi, za které se vydávají.
"Podraz je náš, tedy český, ale výchozí situaci jsem si dovolil importovat ze svého pracovního pobytu v deltě Dunaje. Ve vesnici, kde jsme byli ubytováni, stála celá řada zchátralých domů a pak jeden luxusní, opravený a zářící. Nad ním se tyčila anténa známého francouzského operátora. Náš průvodce trochu obšírně naznačoval, že v domě bydlí starosta a že svého času přineslo rozhodování, na čí pozemek ji umístit, velkou roztržku. Napadlo mě, že podobný spor by mohl vzplanout klidně i u nás,“ prozradil o své inspiraci pro příběh scenárista Marek Epstein.
Film vzniká za podpory Státního fondu ČR pro podporu a rozvoj české kinematografie ve spolupráci s HBO, hlavním partnerem je TV Nova. Premiéra nové komedie, kterou produkuje Tomáš Hoffman, je plánována na jaro příštího roku.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY