Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 5. týden

Kinopremiéry: Muž jménem Otto klepe na dveře a žádá spravedlnost pro Emetta Tilla

Vydáno: 01.02.2023 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Universal

Z první osmičky únorových premiér tuzemský divák nepochybně nejvíce uslyší na českou komedii Ostrov, která bude atakovat čelní místa žebříčků návštěvnosti. K tomu lepšímu by měla patřit třeba hollywoodská verze švédského románu.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Někdo klepe na dveře (Knock at the Cabin) (CinemArt)

Český plakát filmu Někdo klepe na dveře / Knock at the Cabin
© CSFD
Na mysteriózním thrilleru je rozhodně nejzajímavější a nejatraktivnější jméno tvůrce, kterým je režisér a spoluscenárista M. Night Shyamalan. Ten v něm láká hlavně na tradičně nejasnou synopsi, z níž se může vyvinout úplně cokoliv, tentokrát jde o adaptaci románu Paula Tremblaye, takže ti, kteří ji znají, mohou být v malé výhodě. Z obsazení je nejznámější Dave Bautista, takže je jasné, že tady se spoléhá hlavně na tematiku a jméno tvůrce. Ohlasů zatím moc není, tak uvidíme, zda kdysi vzývaný autor natočil něco originálního, nebo šlápl vedle. Premiéra týdne.

Synopse: Rodinná dovolená daleko od veškeré civilizace probíhala skvěle do chvíle, kdy se na prahu chalupy objevili čtyři podivíni, kteří vypadají jako členové náboženské sekty. Nebohým dovolenkářům se snaží vysvětlit, že svět, jak ho znají, skončil, pokud ho tedy právě oni nezachrání. K tomu je potřeba, aby se mezi nimi našel někdo, kdo pro spásu planety udělá to, co by nikdo jiný neudělal. Ač se podivíni chovají jako naprostí blázni a čas od času sáhnou i k násilí, v členech rodiny stejně začínají hlodat myšlenky o tom, že vše, co jim vypráví, by mohla být pravda.

Zajímavost: Snímek byl natočen na 35mm film.

Oficiální český trailer filmu Někdo klepe na dveře / Knock at the Cabin
Muž jménem Otto (A Man Called Otto) (Falcon)

Český plakát filmu Muž jménem Otto / A Man Called Otto
© CSFD
Název komediálního dramatu bude tuzemskému publiku určitě povědomý, což není náhoda. Jde totiž o hollywoodskou adaptaci slavného švédského bestselleru Muž jménem Ove, který se své domácí filmové podoby již dočkal. Tu zámořskou natočil osvědčený Marc Forster, jemuž podobné záležitosti jdou, o čemž svědčí i velká řada pozitivních ohlasů, takže se zdá, že by zase jednou nemělo jít o zbytečný "remake" evropského filmu. Diváckým lákadlem nepochybně bude Tom Hanks v titulní roli protivného staříka. Možný hit.

Synopse: Otto Andreson (Tom Hanks) po smrti manželky ztratil smysl života. Je připraven všechno ukončit, jeho plány mu ale zhatí mladá živá rodina, která se nastěhuje do sousedního domu. Otto tak poznává Marisol (Mariana Treviño), která ho dotlačí k tomu, aby věci viděl jinak.

Oficiální český trailer filmu Muž jménem Otto / A Man Called Otto
Spravedlnost pro Emmeta Tilla (Till) (Forum Film CZ)

Český plakát filmu Spravedlnost pro Emmeta Tilla / Till
© CSFD
Je poměrně s podivem, že do českých kin se dostává i drama, které řeší typický americký problém otevřeného rasismu a utlačování menšin. Je to o to zvláštnější, že za ním nestojí žádné extra hvězdné jméno, protože režie a částečně scénář je dílem Chinonye Chukwu a hlavní roli ztvárnila Danielle Deadwyler. Jediným opravdu slavným jménem v obsazení tak zůstává Whoopi Goldberg. Ohlasy jsou vesměs pozitivní, to ale na zahraničních databázích u podobné tematiky bývá skoro vždy, uvidíme, jak bude spokojeno zdejší publikum.

Synopse: Mammie Till-Mobley (Danielle Deadwyler) je matkou čtrnáctiletého Emmeta (Jalyn Hall), kterého v roce 1955 posadila na vlak, aby trávil prázdniny u bratranců v Mississippi. Jenže její syn je po obvinění, že zapískal na bílou ženu v obchodě, unesen a brutálně zavražděn. Na jeho pohřbu pak Mammie trvala na tom, aby jeho rakev byla otevřená, aby všichni viděli, co udělali jejímu dítěti. Její čin podnítil vznik několika hnutí a ukázal, že spravedlnost rozhodně není určena pro všechny obyvatele USA.

Zajímavost: Film vychází z rešerší, které scenárista Keith Beauchamp dělal dvacet sedm let a nakonec díky nim v roce 2004 znovu otevřel celý případ.

Český trailer filmu Spravedlnost pro Emmeta Tilla / Till
Asterix a Obelix: Říše středu (Astérix & Obélix: L’Empire du Milieu) (Bioscop)

Český plakát filmu Astérix & Obélix: L'Empire du Milieu / Asterix & Obelix: The Middle Kingdom
© Bioscop
Po jedenácti letech do kin přichází další hraný film o legendárních hrdinech z francouzského komiksu. Příběhově se moc změn očekávat nedá, takže zřejmě opět půjde o další sled epizod, u nichž je nejdůležitější humor, dost se ale změnil tvůrčí tým i obsazení. Režie a hlavní role Asterixe se tentokráte chopil Guillaume Canet, Obelixe si zahrál Gilles Lellouche, dále se pak objeví Vincent Cassel nebo Marion Cotillard, očekávat se ale dají i hvězdná camea, mezi nimiž nelze přehlédnout promovaného fotbalistu Zlatana Ibrahimovice. Ohlasy zatím neexistují, takže výsledek může být jakýkoli. Premiéra pro celou rodinu.

Synopse: Zrádný princ Deng Tsin Ruin (Bun-hay Mean) nechal uvěznit čínskou císařovnu, protože chce ovládnout celou říši. Nepočítá ale s tím, že princezna Sass-Yi (Julie Chen) uteče do Galie, kde si vyžádá pomoc udatných bojovníků Asterixe (Guillaume Canet) a Obelixe (Gilles Lellouche), kteří jsou díky čarovnému elixíru obdařeni nadlidskou silou. A právě na nich dvou teď závisí osud celé Číny.

Zajímavost: Jde o vůbec první film z celé série, který nemá konkrétní komiksovou předlohu.

Český trailer filmu Asterix a Obelix: Říše středu / Astérix & Obélix: L’Empire du Milieu
Mumie (Mummies) (Vertical Ent.)

Český plakát filmu Mumie / Mummies
© CEKUS Chotěboř
Španělský animák velmi pravděpodobně bude patřit k těm, které kiny jen proletí a vstupují do nich jen kvůli popularitě žánru. Nejde u něj totiž moc nač lákat, protože režie je debutem Juana Jesúse Garcíi Galochy, synopse pochopitelně vypadá dost předvídatelně a ani od animace se nedá očekávat úplná dokonalost, což ale mnohdy úplně nevadí. Ohlasy ani komentáře dosud neexistují, takže ani od těch se nelze odrazit a je tak víceméně jasné, že návštěva kina bude záležet na rozmaru těch nejmenších diváků. Premiéra, která bez dětí nemá smysl.

Synopse: V útrobách Egypta se nachází 3000 let staré město mumií. Z císařského pověření je princezna Nefer nucena provdat se za Thuta, ani jednomu se do sňatku moc nechce. Nefer touží po svobodě a Thut je alergický na závazky, což ale nikoho nezajímá. Thut si tedy Nefer bude muset za pouhý týden vzít a na svatbu přinést starobylý prsten, který mu věnoval faraon. Na zemském povrchu mezitím lord Carnaby provádí archeologickou expedici, při níž se mu konečně podaří najít egyptskou hrobku, kde se nachází i jakýsi snubní prsten. Je to jeho příležitost zapsat se do historie a splnit si sen, nepočítá ale s tím, že prsten už majitele má.

Český trailer filmu Mumie / Mummies
BTS: Yet to Come in Cinemas (Aerofilms)

Český plakát filmu  / BTS: Yet to Come in Cinemas
© CineStar
Od středy 1. února je po velmi omezenou dobu v kinech k vidění záznam koncertu jihokorejského hudebního fenoménu, skupiny BTS. Konkrétně se jedná o vystoupení, které proběhlo v Pusanu a pochopitelně na něm zazněly ty největší hity, bonusem budiž i to, že vůbec poprvé tu pánové živě zazpívali song Run BTS. O režii se postaral Oh Yoon-Dong, což je v tomto případě ta nejméně důležitá informace. Ryze fanouškovská premiéra.

Synopse: Kapela BTS je celosvětový fenomén, který má miliony fanoušků. Nyní se ti mohou vrátit k jednomu z koncertů, který se odehrál v Pusanu a vychutnat si jeho záznam s pomocí nových detailních úhlů záběrů a celkově nového pohledu. Zazněly na něm všechny slavné hity a vůbec poprvé tu skupina živě představila píseň Run BTS.

Český trailer filmu BTS: Yet to Come in Cinemas
Ostrov (CinemArt)

Plakát filmu  / Ostrov
© CSFD
Tuzemská dobrodružná komedie zřejmě nemá jiné ambice než pobavit nenáročné publikum a zaútočit na čelní místa žebříčků návštěvnosti. Po přečtení synopse musí být všem jasné, jakým směrem se bude příběh ubírat a celé to bude o jednotlivých situacích, které snad budou aspoň trochu vtipné. O režii a částečně scénář se postaral Rudolf Havlík, který do hlavních a jediných rolí obsadil Jiřího Langmajera a Janu Plodkovou, na nichž vše bude stát. Ohlasy zatím neexistují a nejspíše se objeví až těsně před premiérou. Pravděpodobný divácký hit.

Synopse: Richard (Jiří Langmajer) a Alice (Jana Plodková) se na exotické dovolené pohádají, protože Richard se chce nechat rozvést. Rozhodnou se tedy, že předčasně odletí domů, jejich malý letoun ale ztroskotá na opuštěném ostrově. Oba jsou tak nuceni čekat na záchranu a chtě nechtě spolu spolupracovat.

Oficiální trailer filmu Ostrov
Plastic Symphony (Bontonfilm)

Plakát filmu  / Plastic Symphony
© CSFD
Spíše v klubových a menších kinech budou muset zájemci hledat slovenské drama, které je dle všeho trochu předvídatelným příběhem o osudech dvou rozdílných bratrů, což ale nemusí být nutně špatně. Diváci se ale nemají moc čeho chytit, protože režisér a scenárista Juraj Lehotský tak známý není a ani v obsazení se neobjeví žádná extrémně povědomá tvář. Ohlasů je velmi málo a otázka je, nakolik jsou relevantní. Skromná premiéra.

Synopse: Matúš (Bartosz Bielenia) je talentovaný hudebník, kterému svět ležel u nohou, jenže kvůli vážné nemoci adoptivní matky se kariéry musel vzdát. Jeho bratr David (Vojtech Zdražil) je naopak outsider a od života se snaží brát vše dobré, co nabízí. Společně se živí jako pouliční muzikanti a spojuje je velký kontrabas. Všechno se změní, když Matúš dostane nabídku, která mu otevře dveře do honosného světa.

Zajímavost: Bartosz Bielenia se kvůli roli naučil hrát na violoncello.

Originální trailer filmu Plastic Symphony

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 11. týden
Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo Největším hitem v první polovině března v kinech nepochybně bude česká komedie Sladký život, která bude útočit na dlouhodobě vysokou návštěvnost. V tomto týdnu to má usnadněné v tom, že srovnatelnou komerční konkurenci nemá.... čtěte zde
Vydáno: 13.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Ezra (15.03.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Strážci (28.02.2024 08:30 v Novinky | Trailery)
- Top 20 ČR: Franta odsouvá aristokratku (13.02.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Kinopremiéry: Pianista bere na Noemovu archu Frantu mimozemšťana (07.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Bastard přivádí aristokratku do varu (17.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Dcera divočiny Perinbaba přeje šťastné a krvavé (06.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Vládcové nebes (10.11.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Smolný den pro Jana Žižku (03.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Sestra hledá každý den odvahu k tlusté řecké svatbě (06.09.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Malé ženy Ofélie a Annette absolvovaly let Phoenixe (25.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Top 20 ČR: Češi se hrnuli na Kazmu (22.08.2023 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Recenze: Z Kazmova ONEMANSHOW: The Movie se vyklubala mizerná krimikomedie (18.08.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Top 20 ČR: Barbenheimer oslabuje (15.08.2023 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 20 ČR: novinky na Barbenheimera nestačily (08.08.2023 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 20 ČR: Barbenheimer dech neztrácí (01.08.2023 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 20 ČR: Barbie zachraňuje kina (25.07.2023 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu