Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 25. týden

Kinopremiéry: Elvis volí prezidentku a prožívá summer massacre

Vydáno: 22.06.2022 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Warner Bros.

Nabídku kin obohatí v tomto týdnu pětice novinek, z nichž tou nejvýraznější je životopisné drama Elvis Buze Luhrmanna. Vysoké ambice ohledně počtu diváků má rozhodně i česká romantická komedie Prezidentka.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Elvis (Elvis) (Vertical Ent.)

Český plakát filmu Elvis / Elvis
© Vertical Entertainment
Jak už název životopisného dramatu napovídá, centrem dění je legendární Elvis Presley. Jeho osudy tu budou nahlíženy především z pohledu jeho vztahů s manažerem, které nebyly úplně nejjednodušší. O režii a částečně scénář se postaral Baz Luhrmann, což by mělo znamenat, že o vizuální stránku by se divák bát neměl, protože australský tvůrce nikdy nešetří barvami, výraznou stylizací, někdy však sklouzne ke kýčovitosti, horší to může být s příběhem, který ne vždy je tím, co jeho snímky zdobí. Titulní roli ztvárnil Austin Butler, manažera si zahrál Tom Hanks, dále se pak objeví třeba Olivia DeJongeKodi Smit-McPhee nebo Richard Roxburgh. Ohlasy ani komentáře zatím neexistují, takže nezbývá než se nechat překvapit. Jasná premiéra týdne.

Synopse: Legendární Elvis Presley (Austin Butler) měl se svým manažerem, plukovníkem Tomem Parkerem (Tom Hanks) velmi komplikovaný vztah. V průběhu dvaceti let spolu ti dva prošli Elvisovým vzestupem ke slávě až po jeho nebývalou slávu, navíc se za tu dobu hodně vyvinula i samotná Amerika. Do jejich vzájemného vztahu také rázně promluvila Priscilla Presley (Olivia DeJonge), která se stala jednou z nejvlivnějších osob v Elvisově kariéře.

Zajímavost: Kvůli roli si musel Hanks nechat oholit hlavu.

Český trailer filmu Elvis / Elvis
George Michael Freedom Uncut (Freedom Uncut) (Aerofilms)

Český plakát filmu George Michael Freedom Uncut / Freedom Uncut
© CSFD
Pouze od 22. do 26. června je možné ve vybraných kinech vidět hudební dokument o zpěvákovi Georgi Michaelovi. Ten se zabývá především zásadním obdobím jeho života, v němž se soudil se svou nahrávací společností a zároveň zesnula jeho první velká láska. Snímek je kromě toho, že je v něm poměrně dost unikátních a nikdy neviděných archivních záběrů a fotografií, speciální tím, že na jeho režii se ještě sám umělec stihl před svou předčasnou smrtí podílet a namluvit k němu komentář. Spolurežisérem byl málo známý David Austin a ve filmu se obrazově a hlasově objeví další významné osobnosti nejen britské kultury. Ohlasy ani komentáře zatím neexistují, to ale zájemcům určitě vadit nebude.

Synopse: Po vydání alba George Michaela Listen Without Prejudice Vol.1 přišel v umělcově kariéře i životě zásadní zlom. Se svou nahrávací společností se začal soudit a navíc zemřela jeho první velká láska Anselmo Feleppa. Sám umělec stihl film natočit před svým předčasným skonem, takže jím hlasově provází a je tak jeho uměleckým odkazem, kde odhalí svou cestu až na vrchol a ukáže několik raritních a archivních záběrů.

Český trailer filmu George Michael Freedom Uncut / Freedom Uncut
Sibyl (Sibyl) (Film Europe)

Plakát filmu Sibyl / Sibyl
© CSFD
Francouzské komediální drama je určeno náročnějšímu divákovi, protože jména jeho tvůrců nejsou nijak hvězdná a není v něm prakticky nač lákat. Synopse sice není bůhvíjak originální, když se ale zpracuje dobře, není proti ní co namítat. Režie a částečně scénář je dílem Justine Triet, která do hlavních rolí obsadila Virginii Efiru a Adèle Exarchopoulos, ze známějších tváří pak dostali důvěru ještě Gaspard Ulliel a Sandra Hüller. Ohlasy jsou spíš zdrženlivé a hodnocení se pohybují někde na hranici velmi lehkého nadprůměru, takže se zdá, že půjde opravdu o záležitost pro fajnšmekry.

Synopse: Bývalá spisovatelka Sibyl (Virginie Efira) se stala psychoterapeutkou. Když se začne cítit profesně opotřebovaná a pohltí ji touha znovu psát, rozhodne se většinu pacientů opustit. Zatímco hledá inspiraci, objeví se nevyrovnaná mladá herečka Margot (Adèle Exarchopoulos), která ji prosí, aby ji vzala na terapii. Uprostřed natáčení Margot otěhotní s představitelem hlavní role a stává se jedním z vrcholů milostného trojúhelníku - třetím je pak samotná režisérka filmu. Fascinovaná Sibyl si všechna sezení tajně nahrává a hereččin příběh živí vznikající román a oživuje její vlastní prchavé vzpomínky.

Oficiální trailer filmu Sibyl / Sibyl
Prezidentka (Bioscop)

Plakát filmu  / Prezidentka
© Bioscop
Česká romantická komedie má poměrně vysoké ambice a bude chtít nalákat do kin co nejvíce diváků. Předpoklady pro to má, protože banální zápletka je zatraktivněna tím, že hlavní postavou je ženská hlava státu. O režii a scénář se postaral Rudolf Havlík, který bude lákat především na obsazení ústředního páru, který si zahráli Aňa Geislerová a Ondřej Vetchý, vedle nichž pak nechybí ani Veronika Khek KubařováVasil Fridrich nebo Juraj Loj. Ohlasy ani komentáře zatím dostupné nejsou a dají se očekávat až těsně před premiérou, vzhledem k tvůrčímu týmu by ale nemuselo jít o úplnou katastrofu. Potenciální divácký hit.

Synopse: Historicky první česká prezidentka Kateřina Čechová (Aňa Geislerová) má za sebou rok v úřadu. Je zahlcena prací a občas by si chtěla v klidu odpočinout bez pozornosti celé republiky. Jednoho dne se tedy rozhodne pro riskantní kousek - vezme si paruku a v dokonalém převleku se vytratí z Hradu. Plán jí vyjde dokonale a inkognito dobrodružství mezi lidmi se jí zalíbí. Seznámí se se sochařem Petrem (Ondřej Vetchý), kvůli němuž se do ulic vydává každou noc. Petr vůbec netuší, kdo ona tajemná žena, do které se zamiloval, je, jenže situace se brzy vymkne kontrole a prezidentčiny noční výlety se provalí. Dokáže si vybojovat právo na lásku, které jí naleží stejně jako každému jinému člověku?

Originální trailer filmu Prezidentka
Párty Hárder: Summer Massacre (Bontonfilm)

Plakát filmu  / Párty Hárder: Summer Massacre
© KZMJ
Zatímco první díl nekorektní a přiznaně buranské komedie byl středometrážním filmem a oficiální distribuce se nikdy nedočkal, pokračování je na tom zcela jinak. To by ale měl být jediný rozdíl, protože se znovu dá očekávat hodně černý a drsný humor, záplava vulgarit a naprosté burantsví. Režijně a scenáristicky všechno znovu zaštítil Martin Pohl aka rapper Řezník a tvůrce Martyho frků, který opět obsadil amatéry, kteří všemu dodávají punc absolutní autenticity. Dosavadní ohlasy, kterých tedy není tolik, jsou nadšené, je ale jasné, že dost velké skupině diváků tento počin nesedne, ti se ale na něj snad hnát nebudou. Premiéra pro specifické publikum.

Synopse: Parta kamarádů se z událostí, které ji potkaly dříve, už vzpamatovala a v létě vyrazí na Mácháč, legendární místo plné mejdanů, muziky a nevázaného sexu. Všichni si od toho slibují životní zážitek a pochopitelně i prázdninovou soulož. Užijí si léto se vším všudy, nebo selžou a čeká na ně ponížení?

Zajímavost: Na internetové sbírce dokázali tvůrci vybrat více než 1,2 milionů korun.

Originální trailer filmu Párty Hárder: Summer Massacre

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 11. týden
Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo Největším hitem v první polovině března v kinech nepochybně bude česká komedie Sladký život, která bude útočit na dlouhodobě vysokou návštěvnost. V tomto týdnu to má usnadněné v tom, že srovnatelnou komerční konkurenci nemá.... čtěte zde
Vydáno: 13.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Motorkáři (06.03.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Protivná sprostá kung fu panda vyzvala železné bratry (06.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Sci-fi Duna: Část druhá láká na příběh mesiáše i na jízdu na pouštních červech (01.03.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Matka je o zimních prázdninách v trapu a poslouchá hlasy mrtvých (21.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Intenzivní Zóna zájmu jako brutální obžaloba zla v nás (18.02.2024 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Madam Web se ocitá v zóně zájmu Boba Marleyho (14.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Top 20 ČR: Franta odsouvá aristokratku (13.02.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Kinopremiéry: Pianista bere na Noemovu archu Frantu mimozemšťana (07.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: 28 dní s Benedettou a rok se Salingerem (12.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Motorkáři (08.01.2024 17:51 v Novinky | Trailery)
- Portrét: Nicolas Cage - Nesnesitelná tíha obrovského talentu (07.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Trailer: Vládcové nebes (07.12.2023 08:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Vládcové nebes (10.11.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Zabijáci rozkvetlého měsíce analyzují anatomii pádu, při kterém mohou být také mrtví (18.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Citlivý vymítač ďábla hledá znamení víry (11.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Wes Anderson ve filmu Asteroid City zvážněl, poprvé zkusil i sci-fi prvky (28.06.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Trailer: Priscilla (22.06.2023 10:30 v Novinky | Trailery)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu