Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 30. 7. 2021 - 5. 8. 2021

TV tipy: Krásný kluk Noe míří do hadího doupěte, kde potkává divoké kočky

Vydáno: 30.07.2021 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Na přelomu července a srpna situace v televizích stagnuje, což znamená, že přednost stále dostávají ozkoušené reprízy a atraktivních premiér je hodně málo. Rozhodně ale nechybí, což dokazuje uvedení dramatu Krásný kluk.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Divoké kočky (Coyote Ugly) (sobota 31. 7., Nova, 14.40 - 16.35 / pondělí 2. 8., Nova Cinema, 14.05 - 16.00 / středa 4. 8., 10.40 - 12.40)

Plakát filmu Divoké kočky / Coyote Ugly
© IMDb
Miléniové komediální drama je dnes trochu zapomenuté a moc se nepřipomíná. Tehdy debutující režisér David McNally v něm možná měl trochu větší ambice, po slibném úvodu, který naláká na zajímavou podívanou o tom, jak je těžké prorazit ve světě šoubyznysu, ale upadne do naprosto očekávaných vod, z nichž už nikdy nevystoupí. To tedy znamená, že děj začne být předvídatelný, naprosto očekávatelný a chybí mu jakýkoli moment překvapení. Naštěstí je ale tempo dost svižné a stopáž natolik střídmá, že to při snížených požadavcích tolik nevadí. Na lehkém nadprůměru tak snímek udržují výborný soundtrack, jehož titulní píseň lze z tuzemských rádií slyšet i dnes, zdařilá taneční čísla plná nápaditých choreografií, prostředí příjemného baru a velmi dobré obsazení, v němž k nejznámějším tvářím patří John GoodmanMaria BelloTyra Banks a Bridget Moynahan. Naprosto nenáročná záležitost na víkendové odpoledne. 

Zajímavost: Film byl svého času natolik populární, že v USA, Rusku a Německu se otevřely bary stejného jména se stejným interiérem a velmi podobnou obsluhou.

Originální trailer filmu Divoké kočky / Coyote Ugly
Hadí doupě (Crooked House) (sobota 31. 7., Nova Cinema, 20.00 - 22.20 / neděle 1. 8., 14.10 - 16.25 / pondělí 2. 8., 11.20 - 13.35)

Plakát filmu Hadí doupě / Crooked House
© IMDb
U nás nepříliš známé britské kriminální drama doplácí na to, že vychází z předlohy Agathy Christie a divák od něj tím pádem automaticky očekává o něco víc. Režírující Gilles Paquet-Brenner v něm tedy dokáže vytvořit potřebnou dobovou atmosféru, opřít se může i o hodně solidní kostýmy a výpravu, velké problémy má ale s tempem, které se mu nedaří udržet a po celou dobu je podivně roztahané a rozvláčné a nemá ten správný náboj. Překvapivě nevýrazný je i příběh, který je zřejmě proti předloze trochu pokrácený, postavy v něm nejsou tak propracované a celkově není tak zajímavý. O to překvapivější pak je nečekaná a trochu šokující pointa, která přijde z ničeho nic, naštěstí ale dává smysl a nepůsobí násilně. Dojem výrazně vylepšuje výborné obsazení, v němž hlavní roli ztvárnil trochu nevýrazný Max Irons, kterému sekundují třeba Glenn CloseHonor KneafseyGillian AndersonTerence Stamp nebo Julian Sands. Příjemná, leč nedotažená žánrovka na sobotní večer.

Zajímavost: Autorka předlohy označila tento román za svůj nejoblíbenější.

Oficiální trailer filmu Hadí doupě / Crooked House
Viking (Viking) (sobota 31. 7., Prima Cool, 22.20 - 01.10 / Prima Max, 23.50 - 02.40)

Plakát filmu Viking / Viking
© IMDb
Pět let staré ruské historické drama je v našich končinách hodnoceno o hodně lépe než v zahraničí a má solidní potenciál na to stát se guilty pleasure. Režisér a spoluscenárista Andrej Kravčuk v něm zfilmoval část národních dějin, historickou věrností se ale příliš neřídil a vše podřídil technické stránce. Ohromný rozpočet je znát, protože akce je potřebně velkolepá, drsná a občas i hodně krvavá, kostýmy a výprava jsou naprosto opulentní a vizuálně všechno vypadá precizně a dokonale. Výborně funguje i dobová atmosféra, která působí takřka autenticky, vše ještě dotváří svižné tempo a burácivý soundtrack. Podařilo se i obsazení, v němž se objeví Anton AdasinskyAleksandr ArmerDanila Kozlovskiy nebo Vilen Babichev. Mnohem horší je to s příběhem, který leckdy postrádá logiku a nedává příliš smysl a nejvíc ze všeho vypadá jako několik dílů seriálu v jednom. Také stopáž asi mohla být o pár desítek minut kratší. Typický víkendový výplach.

Zajímavost: Film se natáčel šest let. 

Mezinárodní trailer filmu Viking / Viking
Vládce Paříže (L’Empereur de Paris) (sobota 31. 7., ČT2, 23.25 - 01.25)

Plakát filmu Vládce Paříže / L'Empereur de Paris
© AlloCiné
Francouzské dobrodružné krimi v tuzemsku moc známé není a oficální cestou se k němu nejde dostat. A je to trochu zvláštní, protože za ním stojí poměrně slavná jména a ani zápletka není nikterak neatraktivní. Režírující Jean-François Richet v něm zpracovává osudy Vidocqa, slavného trestance, který se stal policistou. Vše pojímá spíše v hollywoodském stylu, což znamená, že forma vítězí nad obsahem. Vizuální stránka je tedy famózní, atmosféra vynikající a Paříž působí potřebně "špinavě" a nehostinně a celé to opravdu připomíná závan starých časů a poctivých chlapských dobrodružství. Navíc fungují i emoce, kterých je tu poměrně dost. Jen těch několik zpomalených a rádoby uměleckých záběrů si tvůrce mohl odpustit. Hlavní roli skvěle zahrál charismatický Vincent Cassel, jehož doplňují třeba Patrick ChesnaisAugust DiehlOlga Kurylenko nebo Denis Lavant. Příběhem nemá smysl se moc zabývat, protože je jednoduchý, na psychologii a hlubší motivaci postav rezignuje a s logikou na tom také není nejlépe. Solidní záležitost.  

Zajímavost: Cassel kvůli roli přibral patnáct kilogramů.

Originální trailer filmu Vládce Paříže / L’Empereur de Paris
Zlom (Breakthrough) (neděle 1. 8., Prima Max, 20.00 - 22.25 / pondělí 2. 8., 17.40 - 20.00)

Plakát filmu Zlom / Breakthrough
© Facebook tvůrce
Dva roky staré životopisné drama to v našich končinách bude mít extrémně těžké a je vůbec s podivem, že oficiálně vyšlo na DVD a Blu-ray a televize ho zařadila do programu. Celovečerně debutující režisérka Roxann Dawson v něm totiž natočila typicky americký křesťanský film, který je pro nekatolíky a ateisty ryzí agitkou. Je tedy nutné počítat s tím, že na náboženské motivy je kladen extrémní důraz a s určitou iracionalitou a vírou se tu pracuje každou minutu. Tím pádem tedy na spoustu diváků bude snímek působit jako trapný kýč. Je ale škoda ho jednoznačně odsoudit, protože se musí nechat, že autorka velmi dobře vystihla atmosféru amerických křesťanských komunit a dala nahlédnout do jejich fungování, což může být pro mnohé přínosem. Samozřejmě, že celý příběh je předvídatelný a klišovitý, na emoce se v něm působí opravdu hodně prvoplánově a tempo také nepatří k nejsvižnějším, pořád ale ve svém subžánru patří počin k těm lepším a snesitelnějším. Za to může i dobré obsazení, v němž hlavní role ztvárnili Marcel Ruiz a Chrissy Metz, vedle kterých se ze známějších tváří objeví Topher Grace a Josh Lucas. Tip bez větších záruk.

Zajímavost: Snímek vychází z románu Joyce Smith.

Oficiální trailer filmu Zlom / Breakthrough
Noe (Noah) (neděle 1. 8., Nova, 20.20 - 22.55 / úterý 3. 8., Nova Cinema, 17.25 - 20.00 / čtvrtek 5. 8., 15.25 - 18.05)

Český plakát filmu Noe / Noah
© Facebook tvůrce
Před sedmi lety představil publiku režisér a spoluscenárista Darren Aronofsky svůj první blockbuster. A pojal ho typicky po svém. Atraktivní biblické téma vypráví v extrémně pomalém tempu a místo velkolepé akce se soustředí na dlouhé dialogy a hlubokou psychologii titulní postavy, což je zejména v první polovině až nesnesitelné a vzhledem k tomu, že děje je v ní minimum, dost často se dostavuje nepříjemná nuda. Ve druhé polovině se situace přece jen trochu zlepší, protože vše směřuje k velkolepé potopě, která je ztvárněná velmi dobře a vizuální stránka patří k tomu nejlepšímu na celém snímku, ačkoli ji trochu kazí nedotažené a viditelné triky. Velice specifickou atmosféru pak prohlubuje epický hudební doprovod Clinta Mansella. Titulní roli úžasně ztělesnil Russell Crowe, který snímek drží nad vodou i v těch nejslabších chvílích, vedle něj pak dostali důvěru třeba Emma WatsonJennifer ConnellyLogan LermanRay Winstone nebo Anthony Hopkins. Tak trochu jiný velkofilm, o čemž píše i naše recenze.

Zajímavost: V rámci lepšího zapadnutí do role se Crowe odmítal sprchovat a používat deodorant.

Oficiální český trailer filmu Noe / Noah
Osada Havranů (neděle 1. 8., Televize Seznam, 21.30 - 23.00 / pondělí 2. 8., 13.55 - 15.25 / středa 4. 8., 22.15 - 23.45)

Plakát filmu  / Osada Havranů
© s-antikvariat.cz
Normalizační dobrodružný snímek z druhé poloviny sedmdesátých let zaslouží pozornost už proto, že se odehrává v pravěku, o němž v našich končinách moc filmů nevzniklo. Režírující Jan Schmidt v něm vycházel z předlohy Eduarda Štorcha a cílil převážně na mladistvé publikum. To tedy znamená, že atmosféra je hodně přívětivá a příjemná a nikdy se v ní nepřitvrdí a nepotemní, což by asi obrazu doby odpovídalo více. Tolik to ale nevadí, protože stopáž je hodně krátká, takže v ní prakticky není čas na nic jiného než na pár dialogů a decentní akci. O nějaké hlubší psychologii postav tu nemůže být ani řeč, protože na ni není prostor, což ale na druhou stranu evokuje období, kdy záleželo jen na pár základních věcech a řešily se jen životně důležité potřeby. V příjemně neokoukaném obsazení je nejznámější tváří Jiří Bartoška, který nikterak nevyčnívá a nestrhává na sebe zbytečnou pozornost. Sice leckdy naivní, ale poměrně příjemný tip.  

Zajímavost: Vesnice tvůrci stavěli technikou své doby - bez jediného hřebíku.

Televizní spot filmu Osada Havranů
Beautiful Boy (Beautiful Boy) (středa 4. 8., Prima Max, 20.00 - 22.30)

Český plakát filmu Beautiful Boy / Beautiful Boy
© Facebook tvůrce
Pod přeloženým titulem Krásný kluk najdete v programu životopisné drama, které se zabývá drogovou závislostí. Režisér a spoluscenárista Felix van Groeningen v něm adaptuje knihy, které napsali otec David Sheff a jeho syn Nic. Je pravda, že z hlediska tematiky nic nového nepřináší, ale osobnější pohled přece jen na emoce působí trochu víc a divákům umožňuje s postavami více soucítit. Trochu dvousečné je pak pomalé tempo, v němž je vše vyprávěno, protože na někoho může působit úmorně až nudně, ale na jiného pro změnu velmi dobře a dá mu možnost vše procítit. Ocenit je nutné hodně zajímavou střihovou stránku, nádhernou kameru a skvěle vybraný písničkový soundtrack. V titulních rolích excelují Steve Carell a Timothée Chalamet, které doplňují například Maura Tierney nebo Timothy Hutton. I přes veškerou snahu o pozitivní vyznění a celkovou naději přece jen depresivní tip.

Zajímavost: Název filmu pochází ze stejnojmenné písně Johna Lennona.

Český trailer filmu Beautiful Boy / Beautiful Boy
Poslední semestr (The Professor) (středa 4. 8., Paramount Network, 20.00 - 22.00)

Plakát filmu Poslední semestr / The Professor
© Pinterest
Tři roky staré komediální drama u nás tolik známé není, protože není úplně výrazné, na druhou stranu ale rozhodně nejde o ztrátu času. Režisér a scenárista Wayne Roberts v něm spoléhá na atraktivní, i když už trochu otřepané téma vážné choroby a blížící se smrti. To se mu podařilo oživit cynickým až černým humorem, kterého tu není moc, ale objeví se vždy v pravou chvíli a zabrání tak úplné kýčovitosti a lacinému emočnímu vydírání. Také posmutnělá atmosféra není nikterak prvoplánová a poměrně funguje, výsledku pak prospívá i střídmá stopáž, v níž je čas jen na to nejpodstatnější. Tématu odpovídá i tempo, které je pomalejší a nikam se v něm nespěchá. Největším překvapením je ale umírněný Johnny Depp v titulní roli, který konečně nehraje podivína, ale úplně normálního člověka a předvádí nejlepší výkon za poslední léta, dále se pak objeví třeba Rosemarie DeWittZoey DeutchDanny Huston nebo Ron Livingston. To, že se tvůrce nevyhýbá občasným klišé, se asi dá s klidem odpustit. Melancholický tip.

Zajímavost: Fotografie, které má na stěnách hlavní hrdina, pocházejí od českého fotografa Ivana Pinkavy.

Oficiální trailer filmu Poslední semestr / The Professor
K-9: Soukromý detektiv (K-9: P.I.) (čtvrtek 5. 8., Nova Cinema, 20.00 - 21.55 / pátek 6. 8., 16.15 - 18.10)

Plakát filmu K-9. Soukromý detektiv / K-9: P.I.
© Wikipedia
Na to, že skoro dvě dekády starý počin je třetím dílem série a je určen přímo na videotrh, je hodnocení překvapivě docela slušné. Režírující Richard J. Lewis v něm toho moc neřešil a od počátku nasadil odlehčenou atmosféru, která se nebere moc vážně a první dvě třetiny jsou navíc plné slušných a vtipných hlášek. Potěší i to, že kriminální zápletka není jen na vedlejší linii, ale v rámci možností dává smysl, není úplně hloupá a občas v sobě má trochu napětí. To ale pochopitelně neznamená, že by se v příběhu neobjevovala klišé, byl nějak extrémně propracovaný a vyžadoval plnou diváckou pozornost. Naštěstí je ale tempo natolik svižné a stopáž natolik střídmá, že to není větší problém. V hlavní lidské roli se objeví velmi dobrý James Belushi, který výborně kooperuje se svým zvířecím partnerem, který je navíc snesitelný i pro ty, kteří čtyřnohé mazlíčky ve filmech nevyhledávají. Nenáročná a pohodová oddechovka na čtvrteční večer. 

Zajímavost: Na rozdíl od předchozích dílů se hlavní hrdina jmenuje Thomas, i když ho pořád hraje stejný herec.

Originální trailer filmu K-9: Soukromý detektiv / K-9: P.I.

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 11. týden
Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo Největším hitem v první polovině března v kinech nepochybně bude česká komedie Sladký život, která bude útočit na dlouhodobě vysokou návštěvnost. V tomto týdnu to má usnadněné v tom, že srovnatelnou komerční konkurenci nemá.... čtěte zde
Vydáno: 13.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Vrána (14.03.2024 16:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Protivná sprostá kung fu panda vyzvala železné bratry (06.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Sci-fi Duna: Část druhá láká na příběh mesiáše i na jízdu na pouštních červech (01.03.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Manželé Stodolovi zavalila Duna (28.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Sam Mendes a The Beatles (21.02.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Tajný agent Argylle má jen jeden život (31.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2023 opustily (23.12.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Box Office: Wonka měl sladký start (18.12.2023 07:30 v Komentáře | Box office)
- Trailer: Jeden život (17.12.2023 13:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Fantasy muzikál Wonka hýří barvami, magií, čokoládou a optimismem (17.12.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Trailer: Duna: Část druhá (13.12.2023 17:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Známý i neznámý Ludwig van Beethoven si v květnu dělá, co chce (08.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Princezna zakletá v čase natáčí banger na planetě opic (17.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Sebevražedný oddíl vypráví pravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandy (10.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu