Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 25. týden

Kinopremiéry: Matky se ocitly v zajetí démonů a nikdo je nezachrání

Vydáno: 23.06.2021 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Universal Pictures

Z posledních červnových premiér nejvíce upoutají starty chváleného akčního thrilleru Nikdo a třetího dílu úspěšné hororové série V zajetí démonů. Domácí diváci ale nejspíš stejně budou chodit hlavně na tuzemskou komedii Matky.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Nikdo (Nobody) (CinemArt)

Český plakát filmu Nikdo / Nobody
© CinemArt
Akční thriller navazuje na podobně jednoduché snímky, které v poslední době trochu resuscitovaly žánr v podobě, v jaké kdysi bavil miliony diváků. Režie se chopil talentovaný Ilja Najšuller, který řešil především podobu drsné a syrové akce než samotný příběh, což je naprosto v pořádku. Hlavní roli ztvárnil Bob Odenkirk, jemuž sekundují kupříkladu Connie NielsenChristopher LloydMichael Ironside nebo RZA. Hodnocení a ohlasy jsou na žánr až nadšené a vesměs chválí perfektní akci, tempo a představitele hlavní role. Pro fanoušky to vypadá na trefu do černého a jasnou premiéru týdne.

Synopse: Hutch (Bob Odenkirk) je unavený chlap středního věku, jehož život je jeden velký stereotyp. Když do jeho domu vniknou dva lupiči, nechá je beztrestně loupit a praštit svého syna. On se hájí tím, že nechtěl celou situaci vyhrocovat, všichni v okolí ho ale mají za zbabělce. Hutch si původně myslel, že vše ustojí, když se ale stane jedním z cestujících, které v nočním autobusu obtěžuje banda grázlů, bouchnou v něm saze. Než se usadil, živil se tím, že za pomoci násilí řešil problémy, na které si nikdo jiný netroufal a absolvoval kvůli tomu hodně speciální trénink. Krvavá lekce v autobusu spustí lavinu událostí, které Hutche prověří víc, než cokoliv dosud prožil.

Zajímavost: Odenkirk se na roli připravoval dva roky.

Oficiální český trailer filmu Nikdo / Nobody
V zajetí démonů 3: Na Ďáblův příkaz (The Conjuring: The Devil Made Me Do It) (Vertical Ent.)

Český plakát filmu V zajetí démonů 3: Na Ďáblův příkaz / The Conjuring: The Devil Made Me Do It
© Vertical Ent.
Populární a chválená hororová série se po pěti letech vrací se třetím dílem, který si zachovává stejný koncept. To tedy znamená, že se opět vychází z reálných případů lovců paranormálních jevů manželů Warrenových a spoléhá se na atmosféru a děsivost celé události. Měnila se ovšem pozice režiséra, kterou obsadil začínající Michael Chaves, což je dle ohlasů znát, protože kvalita je přece jen trochu jinde a už nejde o tak vynikající záležitost, ale spíš o lehce nadprůměrnou žánrovku, která ztratila kouzlo prvních dvou dílů. Naštěstí se do hlavních rolí vrátili Patrick Wilson a Vera Farmiga, kteří dle všeho nezklamali. Poměrně očekávaná premiéra.

Synopse: Jeden z nejnapínavějších případů kariéry Eda (Patrick Wilson) a Lorraine (Vera Farmiga) Warrenových začal bojem o duši malého chlapce a pokračoval způsobem, který si ani jeden z nich nedovedl představit. Poprvé v americké historii se totiž vrah u soudu odvolával na posednutí ďáblem.

Zajímavost: Název filmu odkazuje na v zámoří slavný proces s Arne Johnsonem z roku 1981.

Oficiální český trailer filmu V zajetí démonů: Na Ďáblův příkaz / The Conjuring: The Devil Made Me Do it
Divoký Spirit (Spirit Untamed) (CinemArt)

Český plakát filmu Divoký Spirit / Spirit Untamed
© CinemArt
Další animák, který v krátké době vstupuje do tuzemských kin, nevypadá nikterak originálně a dá se čekat, že bude spíš sázkou na jistotu. Tomu napovídá i to, že za režii je zodpovědné duo Elaine Bogan a Ennio Torresan, které není příliš zkušené. Hodnocení ani komentářů není moc, takže nemá smysl se jimi nějak moc zabývat, ale podle trailerů to vypadá na technicky a řemeslně lacinější žánrovku, která nebude cílit na kritická ocenění, ale především na komerční úspěch a návštěvy celých rodin. Jedna z premiér, která bez dětí nemá smysl.

Synopse: Když byla Lucky Prescott malá, její mamince, neohrožené krasojezdkyni, se stala nehoda. Holčička se proto z rodného města Miradera odstěhovala do civilizace k tetě Coře. Ta z ní chtěla vychovat klidné a rozumné děvče, to se ale ani trochu nepovedlo. Po sérii nešťastných příhod se tedy děvče vrací do Miradera, po letech si tu ale připadá jako cizinka. Pak ovšem potká mustanga Spirita, stejně divokého a nespoutaného tvora, jakým je ona sama. V tu chvíli se zrodí velké přátelství, které ukončí až příjezd nelítostného obchodníka, jenž chce Spirita a další divoké koně ochočit a výhodně prodat. Lucky se rozhodne, že mu v tom zabrání.

Zajímavost: Jde o vůbec první celovečerní animovaný snímek uvedený v kinech, který vychází ze série exkluzivně natočené pro Netflix.

Oficiální český trailer filmu Divoký Spirit / Spirit Untamed
Červený střevíček a sedm statečných (Red Shoes and the Seven Dwarfs) (Bohemia MP)

Český plakát filmu Červený střevíček a sedm statečných / Red Shoes and the Seven Dwarfs
© Bohemia Motion Pictures
Druhý animák tohoto týdne pochází z Jižní Koreje a zcela evidentně vychází z legendární pohádky o Sněhurce, kterou si uzpůsobuje k obrazu svému. A to jako lákadlo musí stačit, protože režisérem a scenáristou je debutant Sung-ho Hong. Potěšující je ale to, že ohlasů je docela dost a vůbec nejsou zklamané a hovoří o hodně příjemné podívané, která neboří žánrové mantinely a ničím nepřekvapí, rozhodně ale nezklame. Našince může mrzet, že kvůli povinnému dabingu přijde o původní znění, v němž hlavní postavu namluvila Chloë Grace Moretz. Premiéra pro celou rodinu.

Synopse: Baculka Sněhurka najde pár kouzelných červených střevíčků, které z ní udělají hubeňoučkou krasotinku. Střevíce ale patří zlé čarodějnici, která použije všechna kouzla a čáry, aby je získala zpět. Jako by nestačilo, že Sněhurka má plné ruce práce s ježibabou, do cesty se jí připlete sedm trpaslíků, kteří od ní chtějí pusu. Pokud totiž tihle mrňouskové dostanou polibek od krásné ženy, bude zrušena jejich kletba a z nich se znovu stanou statní a udatní princové.

Český trailer filmu Červený střevíček a sedm statečných / Red Shoes and the Seven Dwarfs
Undine (Undine) (Film Europe)

Český plakát filmu Undine / Undine
© Film Europe
Německo-francouzské romantické drama vypadá ze synopse tak trochu tajemně a má určitý pohádkový nádech. Jeho režisérem a scenáristou je Christian Petzold, který dle ohlasů tentokráte vymyslel spíše telenovelový příběh, který se topí v sentimentu a s postupující stopáží nemá moc co nabídnout. Nejchválenější jsou ústřední představitelé Paula Beer a Franz Rogowski a prý naprosto úchvatná a magická atmosféra Berlína. Premiéra pro specifické publikum.

Synopse: Undine (Paula Beer) je historička, která přednáší o městské výstavbě Berlína. Když ji ale opustí muž, kterého miluje, dostihne ji starý mýtus. Podle něj musí zabít muže, který ji zradil a vrátit se do vody. Nečekaně se setkává s profesionálním potápěčem Christophem (Franz Rogowski) a zamiluje so do něj. Je to nová, šťastná a čistá láska naplněná zvídavostí a důvěrou. Když ale Christoph začne pociťovat, že Undine před něčím utíká, přiměje ji to postavit se svému prokletí jednou provždy.

Zajímavost: Na 70. festivalu v Berlíně si Beer odnesla Stříbrného medvěda za herecký výkon.

Český trailer filmu Undine / Undine
Perské lekce (Persian Lessons) (Film Europe)

Český plakát filmu Perské lekce / Persian Lessons
© Film Europe
Dramat z druhé světové války vzniká pořád dost a dost, proto není divu, když se nějaké dostane i do našich kin. Tentokráte je na řadě rusko-německo-běloruské, které námětem asi nepřekvapí, silným zážitkem ale stále může být. A právě tematika je to jediné, nač lze diváka lákat, protože režírujícího Vadima Perelmana nikdo moc nezná a ani v hlavních rolích se neobjeví žádné povědomější tváře, natožpak nějaké hvězdy. Hodnocení jsou ale velmi dobrá, takže to vypadá, že tu máme co dělat s nenápadným, ale poměrně povedeným snímkem.

Synopse: V roce 1942 je Gilles (Nahuel Pérez Biscayart) spolu s ostatními židy zatčen vojáky SS a poslán do tábora v Německu. Tam jen o vlásek unikne smrti, protože přísahá dozorcům, že není Žid, ale Peršan. Tato lež ho dočasně zachrání, ale je mu přidělen úkol na život a na smrt - učit perštinu velitele tábora Kocha (Lars Eidinger), který chce po válce otevřít restauraci v Íránu. Koch je ale den za dnem nedůvěřivější a Gillesovi je jasné, že své tajemství dlouho neudrží.

Český trailer filmu Perské lekce / Persian Lessons
Matky (Bontonfilm)

Plakát filmu  / Matky
© Totalfilm
Tuzemská komedie evidentně míří na první místa žebříčků návštěvnosti, protože diváky láká na atraktivní téma mateřství v různých podobách, komediální žánr a hvězdné obsazení, neboť v něm se objeví Hana VagnerováPetra HřebíčkováSandra NovákováJakub PrachařVladimír PolívkaOndřej Pavelka nebo Alena Mihulová. Režijní seriálová filmografie debutanta Vojtěcha Moravce sice nevypadá úplně slibně a komentáře ani hodnocení zatím moc neexistují, to ale z cílové divácké skupiny bude řešit málokdo. Možná první pocovidový domácí komerční hit.

Synopse: Sára (Hana Vagnerová) je profesionální influencerka, která je čerstvou matkou. Toho hodlá využít a chce o tom napsat knihu, představovala si ale všechno jednodušší. Hedvika (Petra Hřebíčková) je trochu snobská a dost osamělá, její manžel je navíc workoholik a doma moc často nebývá. Zuzana (Sandra Nováková) je po rozchodu bez peněz, takže se neustále musí ohánět, aby uživila dva pěkné sígry, kteří jí zůstali na krku. Eliška (Gabriela Marcinkova) má skvělého kluka, naprosto nesnesitelné rodiče, je těhotná a pořád zvrací. Tyto kamarádky spolu prožívají starosti všedního dne a mateřství, které jim úplně změnilo život.

Originální trailer filmu Matky
Nová šichta (Artcam Films)

Plakát filmu  / Nová šichta
© Česká televize
Tuzemský dokument je hodně vychvalován a odnesl si cenu z několika festivalů. Celovečerní debutant Jindřich Andrš v něm sleduje osud horníka, který se rozhodl pro rekvalifikaci na obor IT a stal se programátorem. Ohlasy jsou opravdu nadšené a hovoří o spontánním a velmi dobře vypointovaném dokumentu s výbornou atmosférou Ostravska, jehož hlavní protagonista je neodolatelný a přirozený. Někteří dokonce mluví o tom, že by z toho mohl po drobnějších úpravách být výborný hraný film. Zřejmě tuzemská dokumentární senzace.

Synopse: Tomáš Hisem prožil celých pětadvacet let pod zemí jako horník na Ostravsku. Trh práce se ale prudce mění, doly zavírají a havíři se rekvalifikují. Navzdory nevěřícím pohledům svých kamarádů a kolegů si Tomáš volí specializaci, která má k jeho původní profesi extrémně daleko. Šachtu totiž hodlá vyměnit za digitální prostor a stát se programátorem.

Oficiální trailer filmu Nová šichta
Osobní život díry (Klara Khine Distribution)

Plakát filmu  / Osobní život díry
© Česká televize
Od soboty 26. června je v několika vybraných kinech a zřejmě i na VOD platformách k vidění český experimentální středometrážní dokument, jehož synopse je nicneříkající a jen podnítí divákovu fantazii. Distributor uvádí, že snímek obsahuje i několik hraných scén, rozhovory s odborníky a je natočen na prošlý a čerstvý 16mm film. Režisérem je Ondřej Vavrečka, který jím završil svou pentalogii podobných dokumentů. Premiéra pro náročného diváka.

Synopse: Podstatu našeho světa netvoří nic pevného, nýbrž je spíše plná děr, což ukazuje například struktura hmoty. Prázdnota má hned několik forem a druhů. Svět ale tyto prázdné prostory potřebuje, aby se mohl někam pohnout.

Oficiální trailer filmu Osobní život díry

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Ezra (15.03.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo (13.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Matka je o zimních prázdninách v trapu a poslouchá hlasy mrtvých (21.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Pianista bere na Noemovu archu Frantu mimozemšťana (07.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Top 20 ČR: Bláznivá komedie vládne (09.01.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Kinopremiéry: Jedeme na teambuilding oslavit méďovy Vánoce (27.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Fantasy Aquaman a ztracené království je posledním dílkem do DC universa (23.12.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Nový trailer: Aquaman a ztracené království (01.12.2023 16:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Beavis a Butt-head drží slovo a vyráží do útoku (01.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu