Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 4. 6. 2021 - 10. 6. 2021

TV tipy: Svatý Black Panther je iracionální muž

Vydáno: 04.06.2021 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

I začátkem června pokračuje v televizích solidní premiérová nálož. Aktuálně určitě budou mít největší divácký ohlas zařazení sci-fi Solo: Star Wars Story a úspěšné marvelovky Black Panther. Dostane se ale i na Woodyho Allena.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Poslední čas na lásku (Last Chance Harvey) (sobota 5. 6., Prima Max, 15.40 - 17.40 / neděle 6. 6., 13.50 - 15.50)

Plakát filmu Poslední čas na lásku / Last Chance Harvey
© Movie Poster Shop
Romantické drama z druhé poloviny nového milénia patří k těm tuctovějším a méně výrazným zástupcům žánru. Režisér a scenárista Joel Hopkins v něm spoléhá na absolutní diváckou jistotu v podobě zoufale předvídatelného příběhu bez jakéhokoli překvapení a napětí, poměrně svižného tempa, střídmé stopáže a odpovídající atmosféry. Funguje mu i romantická linie, která má výhodu v tom, že hlavními hrdiny jsou lidé středního věku, takže se nedopouští větších bláznivin, ale chovají se relativně racionálně. Hlavní role obstarali spolehliví Dustin Hoffman a Emma Thompson, kterým sekundují kupříkladu Eileen AtkinsKathy Baker nebo James Brolin. Jen škoda, že tvůrce rezignoval na humor, kterého je tu hodně málo a místo něj se soustředil na přespříliš melancholickou a posmutnělou náladu. Neškodná jednohubka na sobotní odpoledne.  

Zajímavost: Scénář filmu se v roce 2007 ocitl na Blacklistu, tj. seznamu nejlepších nezrealizovaných scénářů roku.

Originální trailer filmu Poslední čas na lásku / Last Chance Harvey
Legenda jménem T-34 (T-34) (sobota 5. 6., ČT2, 20.00 - 22.20)

Plakát filmu Legenda jménem T-34 / T-34
© Pinterest
Tři roky staré ruské válečné drama v našich končinách není tolik známé a oficiální cestou se nedá sehnat. Režisér a scenárista Aleksei Sidorov se v něm evidentně inspiroval hollywoodskými spektákly, povětšinou ale vše přizpůsobil evropským podmínkám. Příběh je tedy patetický až běda a oslava tehdejší sovětské armády je znát z každého záběru, naštěstí v něm ale nechybí řádná porce napětí a ani hrdinové nejsou natolik výrazní, že by někdo z nich musel všechno přežít. Vzhledem k méně známému obsazení se navíc dostaví určitý pocit autenticity. Pozitivem budiž i výborná dobová atmosféra, poměrně svěží tempo a české lokace, které jsou leckdy k nepoznání. Největší devízou snímku jsou ovšem velkolepé tankové bitvy, které jsou zvládnuty výborně a potřebně epicky, kazí je nicméně velké množství samoúčelných zpomalovaček a místy také viditelně digitální efekty. Být to o minimálně patnáct minut kratší, asi by se také nic zásadního nestalo. Tradiční sobotní velkofilm. 

Zajímavost: I když někteří z tvůrců tvrdí něco jiného, příběh filmu nevychází z reálných základů.

Oficiální trailer filmu Legenda jménem T-34 / T-34
Solo: Star Wars Story (Solo: A Star Wars Story) (sobota 5. 6., Nova Cinema, 20.00 - 22.40 / neděle 6. 6., 13.25 - 16.00 / pondělí 7. 6., 10.10 - 12.45)

Český plakát filmu Solo: Star Wars Story / Solo: A Star Wars Story
© Facebook tvůrce
Příběh z rozsáhlého světa populárních Star Wars od začátku neměl být velkolepou podívanou, ale spíše ohlédnutím za osudy jedné z oblíbených postav a v rámci celého universa skromnějším počinem. Režírující Ron Howard to vesměs splnil, protože se soustředil na westernovou atmosféru ve sci-fi kulisách, poměrně zajímavý, i když nijak originální příběh plný loupeží a podrazů, velké množství povedené akce a několik trefných hlášek. K tomu přidal svižné tempo, staré známé hrdiny, příjemný soundtrack a nezklamal ani určitým oldschoolovým nádechem a v dobrém slova smyslu hollywoodskou rutinou. V hlavní roli se objeví velmi dobrý Alden Ehrenreich, jehož doplňují třeba Woody HarrelsonEmilia ClarkeDonald GloverPhoebe Waller-Bridge nebo Paul Bettany. Dojem pak kazí absence nějaké tvůrčí osobitosti i trochu přepálená stopáž. Nevýrazný počin z legendárního světa, o němž v naší recenzi píše ten nejpovolanější.

Zajímavost: Jde o vůbec první film z celého univerza, v němž se nezmiňují řád Jedi ani rytíři Jedi.

Český trailer filmu Solo: Star Wars Story / Solo: A Star Wars Story
Svatý (The Saint) (sobota 5. 6., Paramount Network, 20.00 - 22.40 / neděle 6. 6., 22.15 - 00.50)

Plakát filmu Svatý / The Saint
© Facebook tvůrce
Akční thriller z druhé poloviny devadesátých let je typickou podívanou své doby. Režírující Phillip Noyce se v něm opíral o tehdy populární špionskou zápletku, která má hodně pozvolný rozjezd a připomíná spíše horor, později ale tempo zrychlí a příběh se začíná zamotávat až překombinovávat. Postupem času v něm přebírá vládu romantika, která ne úplně funguje, především se ale začínají vršit nejasnosti a nelogičnosti. Tempo je ale potřebně svižné, akce solidní, i když nikterak výrazná a taktéž stopáž je odpovídající a snesitelná. Jednou z nejlepších složek zůstává perfektní a úderný soundtrack, u nějž mrzí jen to, že většina písní a motivů zní jen kuse a jdou rychle za sebou. Trochu problematické je obsazení, v němž hlavní roli ztvárňuje unylý a zaměnitelný Val Kilmer, jemuž sekunduje především sexy Elisabeth Shue, dále se objeví například Rade SerbedzijaHenry Goodman nebo Michael Byrne. Trochu opomíjená záležitost. 

Zajímavost: Film vychází ze stejnojmenného televizního seriálu ze šedesátých let.

Originální trailer filmu Svatý / The Saint
Black Panther (Black Panther) (sobota 5. 6., Nova 20.20 - 22.45 / středa 9. 6., Nova Cinema, 20.00 - 22.40)

Český plakát filmu Black Panther / Black Panther
© Facebook tvůrce
První marvelovka s černošským hlavním hrdinou se stala před třemi lety nečekaným kasovním hitem. Na zahraničních databázích je sice přijímána o něco lépe než na těch našich, to ale přece jen může být dáno větším důrazem na onu černošskou problematiku, které je tu přece jen pro Evropana až moc. Režisér a spoluscenárista Ryan Coogler v ní nicméně dokázal vysoký rozpočet využít na maximum, protože vizuální stránka je vynikající a celková výprava zrovna tak. Baví i akce, která má nápad a nepočítaje samotný závěr jí tu zase tolik není, což je příjemné osvěžení. Tvůrci navíc potěší í tím, že zkouší hrát na vážnější notu a humor upozaďují, což se jim relativně daří. Titulní roli ztvárnil výborný Chadwick Boseman, vedle něhož se neztratí ani Michael B. JordanLupita Nyong'oMartin FreemanAndy SerkisForest Whitaker nebo Daniel Kaluuya. Dojem kazí snad jen samotný závěr, který je až moc překotný, zbytečně epický a do předchozího děje se trochu nehodí. Jeden z tipů týdne, o němž se více píše v naší recenzi.

Zajímavost: Jordan musel po skončení natáčení docházet na psychoterapie.

Český trailer filmu Black Panther / Black Panther
Ve jménu krve (Blood Father) (sobota 5. 6., Prima, 21.30 - 23.25 / neděle 6. 6., Prima Max, 22.40 - 00.20)

Český plakát filmu Ve jménu krve / Blood Father
© Facebook tvůrce
Pět let starý thriller je tak trochu retro a vrací diváky do zlatých časů domácího videa, kdy byly podobné béčkové záležitosti na vrcholu popularity. Režírující Jean-François Richet v něm dostal k ruce veskrze jednoduchý příběh, který ale přece jen láká na něco trochu jiného, než divák ve skutečnosti dostane. Když dojde na akci, není si nač stěžovat, protože je příjemně nekompromisní, lehce brutální, drsná, velmi dobře zvládnutá a natočená a má svižné tempo. Odpovídající je i atmosféra, která je poměrně hutná. Problém je ten, že zmíněné akce tu překvapivě není tolik a větší část naštěstí krátké stopáže tvoří dialogy, které jsou sice někdy vtipné, nechybí v nich trefné hlášky, většinou ale nejsou tolik zajímavé, zábavné a dost drhnou. Titulní úlohu dostal na starosti spolehlivý Mel Gibson, vedle něhož nechybí ani Diego LunaWilliam H. Macy nebo Erin Moriarty. Nenáročná a převážně chlapská podívaná, kterou hodnotí naše recenze.    

Zajímavost: Postprodukce filmu trvala téměř dva roky.

Oficiální český trailer filmu Ve jménu krve / Blood Father
Neuvěřitelná dobrodružství Tada Stonese (Las aventuras de Tadeo Jones) (neděle 6. 6., ČT :D, 09.20 - 10.50)

Český plakát filmu Neuvěřitelná dobrodružství Tada Stonese / Las aventuras de Tadeo Jones
© D-Cinema
Skoro dekádu staré španělské animované dobrodružství prošlo svého času i tuzemskými kiny, větší úspěch v nich ale nezaznamenalo. Debutující režisér Enrique Gato se v něm viditelně a přiznaně inspiroval úspěšnými hollywoodskými dobrodružnými počiny, takže o nějaké originalitě nemůže být ani řeč. Příběh je od počátku zcela jasný a předvídatelný a tím nejdůležitějším v něm jsou sympatické postavy, pohodová atmosféra, z níž je znát celkový nadhled a několik vtipných hlášek. Tempo je potřebně svěží a pořád se v něm něco děje, což ti nejmenší diváci ocení, stopáž je navíc střídmá a je v ní prostor jen na to nejpodstatnější. Vzhledem k zemi původu se nedá očekávat úplně špičková animace, která v tomto případě evokuje lepší počítačovou hru, není to ale nikterak zásadní, jen možná zmlsaný dětský divák nebude úplně spokojen. Ti odrostlejší naopak ano, protože snímek není moc infantilní a některými vtípky se snaží pomrknout i na ně. Neškodný počin k nedělnímu rodinnému vstávání, o němž více prozradí naše recenze.

Zajímavost: Hudbu k filmu nahrál Bratislavský filmový orchestr.

Český trailer filmu Neuvěřitelná dobrodružství Tada Stonese / Las aventuras de Tadeo Jones
Mstitelé (The Revengers) (neděle 6. 6., ČT2, 20.00 - 21.50)

Plakát filmu Mstitelé / The Revengers
© The Movie Database
Western z první poloviny sedmdesátých let je nejen u nás prakticky neznámý a příliš se nepřipomíná. Patří totiž k těm méně výrazným zástupcům žánru, na druhou stranu ale nejde o vyslovený propadák. Režírující Daniel Mann se v něm zřejmě chtěl spolehnout na klasický příběh o pomstě, ten se mu ale s ubíhající stopáží malinko rozšířil v naivní a zbytečně moralizující zakončený trochu rozpačitou, ale očekávanou pointou. Akce je sice velmi dobrá, není jí tu ale tolik, kolik by možná divák očekával a uprostřed ustupuje lehce naznačené romantické linii, ta ale také brzy vyšumí. Atmosféra je ale hodně solidní, výprava také stojí za pozornost a i tempo je pomalejší, což v tomto případě zas tolik nevadí. Tím nejlepším tak zůstávají postavy, které jsou potřebně osobité a dobře napsané, navíc skvěle zahrané, neboť v obsazení se objeví William HoldenErnest BorgnineWoody StrodeRoger Hanin nebo Reinhard Kolldehoff. Lehce nedotažený tip.  

Zajímavost: Svou poslední roli ve filmu ztvárnila Susan Hayward.

Originální trailer filmu Mstitelé / The Revengers
Iracionální muž (Irrational Man) (neděle 6. 6., ČT2, 21.50 - 23.25)

Český plakát filmu Iracionální muž / Irrational Man
© Facebook tvůrce
V šest let starém dramatu se legendární scenárista a režisér Woody Allen pokoušel vrátit k trochu cyničtějším počinům, což se mu podařilo tak napůl. Hutnou atmosféru, krásnou kameru ani skvělé dialogy mu rozhodně vyčítat nelze, potíže nastávají u nejasně vytyčeného vypravěče, kterých se tu střídá hned několik a dopad tak není takový, jak bylo asi zamýšleno, navíc je vše doslovně vyprávěno pomocí voiceoveru, který nenechává ani kousek prostoru pro diváckou fantazii. I závěrečná pointa je avizována dlouho dopředu, v tomto případě ale lze polemizovat o tom, zda to tak autor záměrně nezamýšlel. Ten je ovšem natolik zkušený, že i leckdy prázdné promluvy o ničem mají své kouzlo a i na pověstné filozofování, kterého je tu někdy také až moc, se dá s trochou tolerance naladit. Jak bývá u slavného tvůrce zvykem, obsazení je špičkové a tentokrát ne tak hvězdné. Hlavní role byla svěřena výtečnému Joaquinu Phoenixovi, tomu zdatně sekundují Emma StoneJoe StapletonBrigette Lundy-PainePaula Plum nebo Parker Posey. Více najdete v naší recenzi.

Zajímavost: Phoenix přibral kvůli roli patnáct kilo.

Český trailer filmu Iracionální muž / Irrational Man
C. a k. polní maršálek [německá verze] (středa 9. 6., ČT art, 21.35 - 23.00)

Plakát filmu  / C. a k. polní maršálek [německá verze]
© CSFD
Československo-německá komedie z raných třicátých let se u nás vždy vysílá v klasické české verzi, tentokrát je ale možné vidět tu německou, která je na porovnání hodně zajímavá. Režírující Karel Lamač v ní vychází z úplně stejného příběhu, oba filmy natáčel zároveň, avšak s jiným obsazením, výsledek ale identický není. V německé verzi je totiž humor značně okleštěný a umírněný a není tak úderný. Jinak ale nechybí svižné tempo, vesměs pohodová atmosféra, krásná černobílá kamera a samozřejmě i již zmiňovaný jednoduchý příběh, který je spíše sledem jednotlivých gagů a nedrží moc u sebe. V klíčové hlavní roli zůstal Vlasta Burian, který uměl perfektně německy a svůj komediální talent dokázal prodat a předvést i v nerodném jazyce, aniž by ze svého typicky expresivního projevu cokoliv ztratil, vedle něj se pak objevili třeba Roda-RodaHarry Frank nebo Fay Wall. Pro zájemce o historii československé kinematografie hodně unikátní a raritní tip.

Zajímavost: Monarchistický tisk žádal zákaz filmu, protože se prý vysmíval rakouské tradici a dělal ostudu důstojnickému sboru.

Ukázka z filmu není dostupná. 


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 12. týden
Kinopremiéry: Neposkvrněné panenky na útěku z Utopie I v tomto týdnu je v kinech čas na dohánění restů, protože žádná z premiér nemá velký divácky potenciál a je spíše pro hrstku fanoušků. To platí jak pro novinku Ethana Coena, tak pro horor Neposkvrněná se Sydney Sweeney. čtěte zde
Vydáno: 20.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Teaser: Kinds of Kindness (27.03.2024 17:00 v Novinky | Trailery)
- Oscar 2024: filmem roku je Oppenheimer (11.03.2024 07:07 v Novinky | Zprávy)
- Trailer: I Saw the TV Glow (29.02.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Tiché místo: První den (08.02.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Drama Premiantka se úporně snaží tvářit chytřeji, než ve skutečnosti je (03.02.2024 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Tajný agent Argylle má jen jeden život (31.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Provokativní Chudáčci vás nenechají vydechnout aneb nejpodivnější filmový trip všech dob! (25.01.2024 07:30 v Recenze | Premiéry)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Chudáček Karlos je malířem jejího těla (24.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Rok 2023 ve znamení neúspěšných komiksových filmů. Je jejich pád nevyhnutelný? (20.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Zlatý glóbus vyhráli Oppenheimer a Chudáčci (08.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Jeden gól stačí Ferrarimu k zásahu štěstím (03.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Westwood a Zappa hledají tiché místo v temném domě (15.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu