Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 5. 2. 2021 - 11. 2. 2021

TV tipy: Poslední Podskalák čte ostrovní zprávy a řídí se heslem ukradni, co můžeš

Vydáno: 05.02.2021 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: Wallpaper Abyss - Alpha Coders

Hned polovina z aktuálních televizních tipů pochází z první poloviny první miléniové dekády, čtyři filmy jsou dokonce z roku 2001. Z novějších snímků pak nejvíce zaujme nenápadná premiéra nedávného dramatu Nebezpečná laskavost.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Kdo s koho (The Score) (pátek 5. 2., Paramount Network, 20.00 - 22.30 / pondělí 8. 2., 02.50 - 05.30 / středa 10. 2., 00.55 - 03.30)

Plakát filmu Kdo s koho / The Score
© IMP Awards
Kriminální drama z počátku milénia na papíře vypadá hezky a lákavě, výsledek je ale překvapivě nevýrazný a potenciál nevyužitý. Za to možná může i režírující Frank Oz, jehož filmografii tvoří z drtivé většiny komedie, který se se seriózním námětem nedokázal úplně vypořádat. V úvodu se děj rozjíždí hodně pomalu a spíše nudí, spád nabere až ve druhé polovině, aby byl v závěru zbytečně překombinovaný. Díl viny na tom má pochopitelně i příběh, který je variací na slavnější žánrovky, nepřináší nic originálního a snaží se působit chytřejší, než ve skutečnosti je. Na lehkém nadprůměru nicméně snímek drží solidní atmosféra, pěkná kamera, trefný soundtrack, především ale hvězdné obsazení. Tomu dominuje trojice Robert De NiroMarlon Brando a Edward Norton, z níž zejména poslední jmenovaný strká zkušenější kolegy do kapsy, tu pak doplňují třeba Angela BassettGary Farmer nebo Jamie Harrold. Slušná, leč zapomenutelná záležitost.

Zajímavost: Brando přiznal, že roli vzal jen pro peníze, neboť na tom nebyl finančně dobře a u jeho sídla netěsnila střecha.

Originální trailer filmu Kdo s koho / The Score
Co ty jsi za číslo? (What’s Your Number?) (pátek 5. 2., Nova, 22.45 - 00.55 / neděle 7. 2., Nova Cinema, 00.20 - 02.15)

Plakát filmu Co ty jsi za číslo? / What's Your Number?
© Pinterest
Dekádu stará romantická komedie absolutně nikoho nepřekvapí a patří k těm záležitostem, které hned po doběhnutí závěrečných titulků vyšumí. Režírující Mark Mylod v ní dostal k dispozici naprosto předvídatelný a klišovitý příběh, v němž je po pár minutách vše jasné a spoléhal se vesměs na otřepanou žánrovou šablonu. To tedy znamená, že nasadil poměrně svižné tempo, bezstarostnou atmosféru a opíral se o roztomile ztřeštěnou hlavní hrdinku. Humor je naštěstí poměrně vkusný, vtipy mají svůj styl, nikdy nesklouznou k vysloveným vulgaritám a ani potřebná romantika není úplně kýčovitá. Ve slabších momentech drží snímek nad vodou jednoznačně dobré obsazení, v němž ústřední dvojku ztvárnili snesitelná a umírněná Anna Faris a spolehlivý Chris Evans, těm pak zdatně sekundovali mimo jiné Ari GraynorBlythe DannerChris Pratt a v menších rolích pak i Zachary QuintoMartin Freeman nebo Anthony Mackie. Jen škoda protahovaného a trochu prvoplánového závěru. Tip spíše pro dámské publikum. 

Zajímavost: Snímek je adaptací románu 20 Times a Lady Karyn Bosnak.

Oficiální trailer filmu Co ty jsi za číslo? / What’s Your Number?
Poslední Podskalák (sobota 6. 2., ČT1, 15.05 - 16.40 / neděle 7. 2., 06.40 - 08.15)

Plakát filmu  / Poslední Podskalák
© Aukro
Zcela zapomenuté protektorátní komediální drama se dnes skoro nevysílá, což je pochopitelné, protože na něm hodně zapracoval zub času, zároveň je to trochu škoda. Režírující Jan Sviták se v něm zaměřil na vyprávění o dnes zaniklé pražské čtvrti a největší devízou je unikátní dobová atmosféra a melancholický nádech něčeho, co už se nikdy nevrátí. Krom toho zaujme na svou dobu poměrně zajímavá kamera, hudební doprovod tvořený především dobovými lidovkami a unikátní záběry některých míst, která v současné době vypadají zcela jinak. Technická stránka bohužel převažuje samotný příběh, který je až příliš jednoduchý, trochu kýčovitý a jeho pointa je až moc apelativní, což může působit kontraproduktivně. Přehaný důraz na československé vlastenectví a hodnoty se vzhledem k roku vzniku dá snadno odpustit, protože tehdy měl velký význam. Fenomenální je obsazení, v němž excelují Jaroslav VojtaTheodor PištěkAntonie Nedošinská a Eman Fiala, neztratí se ale ani Jiřina SteimarováJiří Dohnal nebo Terezie Brzková. Zcela raritní tip pro připraveného a tolerantnějšího diváka.

Zajímavost: Podskalí se rozkládalo od vyšehradské skály k Emauzům.

Píseň z filmu Poslední Podskalák
Nebezpečná laskavost (A Simple Favor) (neděle 7. 2., Prima Max, 20.00 - 22.30 / úterý 9. 2., 00.45 - 03.10 / čtvrtek 11. 2., 15.20 - 17.45)

Český plakát filmu Nebezpečná laskavost / A Simple Favor
© Facebook tvůrce
Tři roky starý snímek je ne zcela dotaženou kombinací několika žánrů a viditelně se inspiruje u mnohem úspěšnějších počinů. Režírující Paul Feig v něm mixuje thriller a komedii, což se mu po celou dobu ne úplně daří a vyvěrají z toho všechny nedostatky. Na jednu stranu si celou dobu udrží určitý nadhled a potřebně tajemnou atmosféru, nasadí relativně svižné tempo a potěší i tím, že hlavními hrdinkami jsou ženy a muži jsou upozaděni, čímž to celé trochu ozvláštňuje. Na tu druhou je ale úroveň humoru dost kolísavá, mnoho situací je nedotažených a ani napětí není tak hutné, jak by mohlo a mělo být. Samotná pointa je docela uspokojivá, nelze se ale ubránit dojmu, že tvůrce chtěl diváka překvapit a možná šokovat, což se ale příliš nepovedlo. Titulní role ztvárnily výborné Anna Kendrick, která zaštiťuje komediální rovinu, a Blake Lively, která je přes určitou tajemnost. Ty pak dále doplňují mimo jiné Joshua SatineIan HoHenry Golding nebo Rupert Friend. Solidní, avšak nedotažená záležitost, o níž více prozradí naše recenze.  

Zajímavost: Většinu soundtracku tvoří francouzské písně ze šedesátých let.

Oficiální český trailer filmu Nebezpečná laskavost / A Simple Favor
Čas dobyvatelů (Vremya pervykh) (neděle 7. 2., Prima Cool, 20.15 - 23.10 / pondělí 8. 2., Prima Max, 17.10 - 20.00)

Plakát filmu Čas dobyvatelů / Vremya pervykh
© Pinterest
Ruské historické drama u nás není moc známé, přitom za podobnými hollywoodskými kousky moc nezaostává. Režírujcí Dmitriy Kiselev se v něm jimi tedy viditelně inspiruje, to ale tolik nevadí, protože vše přizpůsobuje evropskému divákovi a přes určitou velkolepost zůstává komorní a intimní. Zaujme výbornou vizuální stránkou, která je zejména ve vesmírných částech vtahující a fascinující zároveň. Moc nezaostává ani ve vyprávění, které je výtečně gradované a v akčních scénách, které rozhodně nejsou navíc a vypadají opravdu skvěle a naprosto přirozeně. Potěší i to, že autoři nezapomněli na psychologii postav, která je v rámci možností propracovaná a jejich dialogy netahají za uši. Velmi dobré jsou i herecké výkony, které obstarávají Yevgeny MironovKonstantin KhabenskyVladimir IlyinAnatoliy Kotenyov nebo Aleksandr Novin. Škoda jen přehnané délky, protože začátek je hodně roztahaný a dialogů je v něm až moc. Našinec se musí připravit i na značnou dávku patosu a určitou manipulaci v podobě relativně sympaticky vykreslených komunistických pohlavárů. Ukázka moderní ruské kinematografie.

Zajímavost: Alexej Leonov, který je hlavním hrdinou filmu, byl jeho hlavním konzultantem.

Originální trailer filmu Čas dobyvatelů / Vremya pervykh
Ukradni, co můžeš! (Buffalo Soldiers) (neděle 7. 2., ČT2, 21.35 - 23.15)

Plakát filmu Ukradni, co můžeš! / Buffalo Soldiers
© Cinemorgue Wiki
Dvacet let stará německo-britská záležitost s naprosto mimózním českým názvem má velice slibný rozjezd, v němž si režisér a spoluscenárista Gregor Jordan nebere servítky a baví výbornou armádní satirou. Opírá se při tom o hodně černý humor, kterému podřídil i absenci reálných a historických nedostatků, velké množství hlášek a absurdních situací, které jsou skvěle vypointované, a naprosto pohodovou atmosféru, která se nebere moc vážně. Vzhledem k umístění děje do Východního Německa budou našince bavit i prostředí a diametrální rozdíl západní a východní kultury. Dát dohromady se mu podařilo i velmi dobrý herecký ansámbl, jemuž kraluje výtečný Joaquin Phoenix, za nímž ale nikterak nezaostávají ani Ed HarrisScott GlennAnna PaquinElizabeth McGovern nebo Michael Peña. O to víc mrzí, že ve druhé polovině tvůrce nepochopitelně zvážní a soustředí se na akci, která je sice solidní, avšak se do snímku příliš nehodí. Trocha nekorektní zábavy na konec týdne.  

Zajímavost: Světovou premiéru měl film na festivalu v Torontu 9. září 2001, o dva dny později ale došlo ke známým teroristickým útokům, což zničilo jeho šanci na širší premiéru v USA. 

Originální trailer filmu Ukradni, co můžeš! / Buffalo Soldiers
Neříkej ani slovo (Don’t Say a Word) (neděle 7. 2., Nova, 22.55 - 01.15)

Plakát filmu Neříkej ani slovo / Don't Say a Word
© IMP Awards
Thriller z počátku milénia patří k těm, na které se v průběhu let trochu zapomnělo, a o nichž se špatně cokoli píše. Režírující Gary Fleder v něm totiž nedělá nic špatně, jen se urputně drží žánrové šablony, ničím nepřekvapí a víc než co jiného připomíná pásovou výrobu, jejímž hlavním úkolem je zabavit a nevybočovat moc z řady. Lehce originální námět se postupem času utápí v tunách klišé, přespříliš se spoléhá na typicky béčkové propriety a rekvizity a končí nezáživným, laciným a až příliš kýčovitým a očekávaným závěrem. Na lehkém nadprůměru nicméně snímek udržují hodně svěží tempo, potřebná atmosféra a trefný soundtrack, především pak ale výtečné obsazení, v němž hrají prim spolehlivý Michael Douglas a tradičně záporný Sean Bean, vedle kterých ovšem září i Brittany Murphy, dále se objeví například Famke Janssen nebo Jennifer Esposito. Nenáročná oddechovka na nedělní večer.

Zajímavost: V průběhu natáčení Bean skutečně telefonoval, takže jeho hlas nebyl dodatečně dabován.

Originální trailer filmu Neříkej ani slovo / Don’t Say a Word
Můj Chéri (Chéri) (pondělí 8. 2., Prima Max, 20.00 - 22.05 / úterý 9. 2., 18.05 - 20.00)

Plakát filmu Můj Chéri / Chéri
© IMDb
Ač za dvanáct let starým koprodukčním romantickým dramatem stojí poměrně slavná jména, tuzemským kinům se zcela vyhnulo, dodnes nejde sehnat na oficiálních nosičích a není absolutně známé. A je to částečně škoda, protože režírující Stephen Frears v něm rozhodně nezklame, neboť se spoléhá na výraznou a krásnou výpravu a kostýmy, pomalejší tempo a naprosto fantastickou atmosféru Paříže dvacátých let, kterou ještě dotváří příjemný soundtrack Daria Khondjiho. V titulních rolích navíc excelují Michelle Pfeiffer a Rupert Friend, mezi nimiž funguje úžasná a potřebná chemie, hodně výrazná je pak i Kathy Bates, dále se objeví například Frances TomeltyTom BurkeToby Kebbell nebo Felicity Jones. Jen škoda, že příběh vypadá rádoby velkolepě a chytře, ve výsledku ale zbytečně klouže po povrchu a o vztazích mezi muži a ženami nic zásadního neřekne. Nenápadný tip.

Zajímavost: Snímek je adaptací románů Zlatíčko Zlatíčkův konec autorky Colette.

Oficiální trailer filmu Můj Chéri / Chéri
Ostrovní zprávy (The Shipping News) (pondělí 8. 2., ČT2, 21.35 - 23.25)

Plakát filmu Ostrovní zprávy / The Shipping News
© IMDb
Dvě dekády staré romantické drama nejvíc doplácí na hvězdná jména, která za ním stojí, a od nichž diváci očekávají automaticky něco víc. Režírující Lasse Hallström byl tehdy ve vrcholné formě a znovu se tak opíral o melancholickou a trochu nostalgickou atmosféru, pomalejší tempo, důraz na dialogy a vztahy mezi postavami a nenápadný, ale úderný hudební doprovod. V tomto případě se navíc mohl spolehnout i na nádherně zvolené lokace a atmosféru odlehlého ostrova a zároveň maloměsta. Vzhledem k tomu, že vycházel z románu E. Annie Proulx, byl nucen ho trochu zjednodušit a tím pádem proměna hlavní postavy nepůsobí úplně důvěryhodně a některé dialogy jsou až moc nepřirozené a tzv. šustí papírem. Většinu pochybností rozptyluje výtečné obsazení, v němž na sebe největší pozornost strhává ústřední Kevin Spacey, jemuž zdatně sekundují Julianne MooreJudi DenchCate BlanchettPete PostlethwaiteScott Glenn nebo Rhys Ifans. Hodně příjemný počin, který ale asi mohl být výraznější.

Zajímavost: Autorka předlohy souhlasila s jejím zfilmováním jen pod podmínkou, že se bude skutečně natáčet na Newfoundlandu.

Oficiální trailer filmu Ostrovní zprávy / The Shipping News
Můj strýček Archimedes (pondělí 8. 2., ČT1, 21.50 - 23.25)

Plakát filmu  / Můj strýček Archimedes
© Filmová místa
Tři roky staré koprodukční televizní komediální drama je dost nenápadné, přitom ale patří k tomu lepšímu, co v našich končinách v dost nevyzpytatelné televizní tvorbě vzniklo. Režisér a spoluscenárista George Agathonikiadis měl sice viditelně nižší rozpočet, takže si nemohl dovolit extrémně krásné záběry, lepší výpravu a musel se držet komornějšího pojetí. To mu na druhou stranu umožnilo dát důraz na poměrně dobře napsané dialogy, příjemně nostalgickou dobovou atmosféru a dobře zvládnuté humorné momenty, které jsou vesměs inteligentní a nikdy se divákům vysloveně nepodbízí. Navíc měl tu výhodu, že v příběhu zobrazuje osudy řeckých emigrantů v Československu na konci čtyřicátých let, o nichž se obecně moc nemluví. K dobru mu budiž připsat i střídmou stopáž a relativně svižné tempo. Hlavní role obsadili výborný Ondřej Vetchý a civilní Miroslav Donutil, ty pak doplňují třeba Dana ČernáVeronika Freimanová nebo Stanislav Zindulka. Jen škoda, že žánrů se tu míchá zbytečně moc a snímek se někdy mění v bláznivou komedii, což moc nefunguje. Povedený televizní počin.

Zajímavost: Scénář vznikl na základě autobiografických vzpomínek režiséra.

Ukázka z filmu Můj strýček Archimedes

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 12. 4. 2024 - 18. 4. 2024
TV tipy: Klan Gucci prožil smrtící ticho, v němž se zabýval děsivým dědictvím Po delší době se v televizích objeví filmy, které ještě nedávno figurovaly v nabídkách kin. Největším lákadlem je oscarový trhák Všechno, všude, najednou, uvedení se dočká i hvězdně obsazená biografie Klan Gucci. ... čtěte zde
Vydáno: 12.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Joker: Folie à Deux (10.04.2024 14:00 v Novinky | Trailery)
- Válka Roseových se dočká remaku (03.04.2024 11:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Nekonečný příběh krále králů v království nebeském (29.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Ezra (15.03.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- Michael Douglas je Franklin (14.03.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Borderlands (22.02.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- Good Luck, Have Fun, Don’t Die (17.02.2024 17:00 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Drama Premiantka se úporně snaží tvářit chytřeji, než ve skutečnosti je (03.02.2024 10:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: The Ministry of Ungentlemanly Warfare (31.01.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Tajný agent Argylle má jen jeden život (31.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Rok 2023 ve znamení neúspěšných komiksových filmů. Je jejich pád nevyhnutelný? (20.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Il Boemo ví, jak je důležité míti Filipa (05.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu