Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 27. 11. 2020 - 3. 12. 2020

TV tipy: Ničitel Jindřich V. potkává šíleně bohaté Asiaty

Vydáno: 27.11.2020 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: CinemArt

Na přelomu listopadu a prosince se můžete v televizích těšit na několik nenápadných, na první pohled neatraktivních, ale zajímavých premiér. Mezi nimi jsou třeba Bumblebee a Free Solo, tipem týdne je ale britské drama Jindřich V.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Kouzelný meč - Cesta na Camelot (Quest for Camelot) (sobota 28. 11., ČT :D, 12.55 - 14.20)

Plakát filmu Kouzelný meč - Cesta na Camelot / Quest for Camelot
© Pinterest
Dobrodružný animák z druhé poloviny osmdesátých let u nás není příliš známý a zůstává daleko ve stínu slavnějších kousků. Režírující Frederik Du Chau v něm vychází ze slavné artušovské legendy, kterou převyprávěl dětskému divákovi a z příběhového hlediska to neudělal vůbec špatně. Zápletka je sice velmi jednoduchá, což ale tolik nevadí, protože tempo je svižné, stopáž je střídmá, takže na nudu není moc prostor, postavy v čele s drakem jsou poměrně sympatické a všechno podmalovává hudba Patricka Doylea, které by mohlo být i víc. Dospělí navíc mohou hledat několik skrytých odkazů na hollywoodské klasiky. Problém je s technickou stránkou, která působí hodně lacině, protože animace je překvapivě málo barevná a pohyby postav jsou nepříjemně trhané, tvůrce se navíc pokusil zapojit i počítačovou animaci, která je tedy vysloveně nepovedená. Výsledku moc nepomáhají ani hodně otravné písně, ačkoli ta ústřední se dočkala oscarové nominace. Škoda, že nelze zvolit původní znění, protože originální hlasy jsou hvězdné. Sobotní odpolední zábava pro celou rodinu. 

Zajímavost: Snímek byl natočen na motivy románu The King’s Damosel Very Chapman.

Oficiální trailer filmu Kouzelný meč - Cesta na Camelot / Quest for Camelot
Krakatoa, na východ od Jávy (Krakatoa: East of Java) (sobota 28. 11., ČT2, 13.20 - 15.30)

Plakát filmu Krakatoa, na východ od Jávy / Krakatoa: East of Java
© IMDb
Dobrodružné drama z konce šedesátých let je v našich končinách absolutně neznámé, v zahraničí je na tom o něco lépe, nicméně hodnocení tam jsou jen lehce nadprůměrné. Nepochybně je to dáno tím, že režírující Bernard Louis Kowalski to přehnal se stopáží, v jejíž první polovině je extrémně nudný, nedokáže strhnout, pokouší se o psychologické drama a v kombinaci s hodně pomalým tempem dost diváků odradí. Ti, kteří vydrží, budou v polovině odměněni výrazným zlepšením, protože tvůrce najednou přehodí výhybku a předvádí klasickou dobrodružnou podívanou ze starých časů. To tedy znamená, že důraz se klade na blížící se katastrofu, postavy ustupují do pozadí a nadvládu přebírají triky, které jsou na svou dobu opravdu výtečné a po právu bojovaly o Oscara. Titulní roli obstojně ztvárnil Maximilian Schell, jemuž sekundovali Diane BakerBrian Keith nebo Barbara Werle. Pozitivem budiž i reálný základ jinak zbytečně jednoduchého příběhu a atraktivní exotické lokace. Zapomenutá žánrovka.

Zajímavost: Kamery, jimiž se natáčelo, dělaly na place takový hluk, že překryly téměř všechny dialogy, které musely být posléze znovu nahrány v postprodukci.

Originální trailer filmu Krakatoa, na východ od Jávy / Krakatoa: East of Java
Polibek ze stadionu (sobota 28. 11., ČT1, 14.50 - 16.15 / neděle 29. 11., 06.50 - 08.10)

Plakát filmu  / Polibek ze stadionu
© Terryhoponozky
Československá komedie z druhé poloviny čtyřicátých let se příliš nepřipomíná a dnes patří k těm zapomenutým. Způsobeno je to tím, že jde vlastně o banální historku, která je roztažená na celovečerní stopáž a o moc víc nenabízí. Režisér a spoluscenárista Martin Frič v ní naštěstí prokázal svou velkou zkušenost, protože na jednoduchoučký příběh navlékl výborný humor, který po celou dobu skvěle funguje, je poměrně chytrý a není nijak podbízivý. Sympatická je i romantická linie, která není moc kýčovitá. Celé to ale drží pohromadě především kvůli na svou dobu hodně překvapivě svižnému tempu, které se nezastaví. Titulní role ztvárnili Zdeněk Dítě a Jana Dítětová, které doplnili třeba Svatopluk BenešEman FialaIrena Bernátová nebo Jára Kohout. Nejpřínosnější je však snímek z dnešního pohledu kvůli raritním dokumentárním záběrům z některých zápasů hokejového mistrovství světa 1947 v Praze, které se jinak nedochovaly. Solidní, avšak snadno zapomenutelná záležitost.  

Zajímavost: Zápas, který je ve filmu vidět, je ten mezi Rakouskem a Švédskem, který skončil 2:1.

Ukázka z filmu Polibek ze stadionu
Šíleně bohatí Asiati (Crazy Rich Asians) (sobota 28. 11., Nova, 15.15 - 17.30 / úterý 1. 12., Nova Cinema, 13.15 - 15.35)

Plakát filmu Šíleně bohatí Asiati / Crazy Rich Asians
© Facebook tvůrce
Romantické komediální drama způsobilo před dvěma lety v zámoří poprask, protože se stalo obřím komerčním hitem, v našich končinách naopak dodnes nelze oficiální cestou sehnat. Režírující Jon M. Chu v něm získal body především tím, že klasickou hollywoodskou žánrovou šablonu přesunul do atraktivních a pro většinu světa exotických asijských lokací a hrdiny udělal z tamních vskutku extrémně až nechutně bohatých lidí, jejichž svět je totálně odlišný od všech ostatních. Vsadil také na zcela záměrně přepálený a barevný vizuál, svižné tempo a naprosto bezstarostnou a pohodovou atmosféru, která je cíleně přehnaně pozitivní, což je paradoxně působivé. Velmi příjemné je i relativně neznámé obsazení, v němž západní divák pozná snad jen Henryho GoldingaMichelle Yeoh a Awkwafinu. Přeslazený, ale stylový kýč.   

Zajímavost: Kvůli testovacím záběrům před natáčením musel Golding zkrátit líbánky.

Oficiální trailer filmu Šíleně bohatí Asiati / Crazy Rich Asians
Bumblebee (Bumblebee) (sobota 28. 11., Prima Cool, 20.15 - 22.40 / neděle 29. 11., 14.50 - 17.15)

Český plakát filmu Bumblebee / Bumblebee
© Facebook tvůrce
Dva roky staré akční sci-fi volně navazuje na úspěšnou sérii Transformers. Režírující a v hraném filmu debutující Travis Knight se v něm vrátil k jejím úplným základům a dobře udělal. Rezignoval tedy na opulentní a megalomanskou akci, místo které upřednostnil komornější a osobnější příběh, který funguje vesměs perfektně a výsledkem je tak spíš teenagerská dramedie. Akce samozřejmě nechybí, je jí ale mnohem méně, je výrazně skromnější a velmi překvapivě přijde ta nejlepší scéna hned v úvodu. Potěší i nostalgická atmosféra připomínající příjemnou naivitu osmdesátých let, v níž nechybí zároveň určitý nadhled a naprosto neškodný, nikoli ale infantilní humor a vše doplňuje vydařený soundtrack Daria Marianelliho. V hlavní roli se objeví vynikající Hailee Steinfeld, které ze známějších tváří sekundují jen John Cena a Justin Theroux. Škoda, že je to celé až moc předvídatelné a nepřekvapivé. Více informací hledejte v naší recenzi

Zajímavost: Když v závěru filmu bojuje ústřední Autobot proti Deceptikonům, pohybuje se velmi podobně jako wrestler Cena při zápasech.

Oficiální český trailer filmu Bumblebee / Bumblebee
Rampage: Ničitelé (Rampage) (sobota 28. 11., Nova, 20.20 - 22.20 / pondělí 30. 11., Nova Cinema, 00.40 - 04.30)

Český plakát filmu Rampage: Ničitelé / Rampage
© Facebook tvůrce
Filmová verze v zámoří poměrně oblíbené staré videohry nezůstává své předloze nic dlužná. Režírující Brad Peyton v ní totiž spoléhal především na akci, která je potřebně zběsilá, destruktivní, svižná a naštěstí i zábavná. Byl si moc dobře vědom, s čím má tu čest, proto je to celé extrémně přepálené, vizuálně precizní, naprosto nerealistické a neustále se něco děje. A to je jedině dobře, protože když už musí vyprávět nějaký příběh, moc to nefunguje, protože nic nedává smysl, zápletka je velmi primitivní, humor se zcela míjí účinkem a střílí až trestuhodně vedle a ani postavy nejsou nikterak zajímavé a sympatické. V hlavní roli udržuje diváckou pozornost jako vždy spolehlivý a charismatický Dwayne Johnson, jehož krom digitálních příšer, zvířat a monster doplňují například Naomie HarrisJeffrey Dean Morgan nebo Malin Akerman. Jen znovu zamrzí, jak je snímek přes veškerou zábavnost nekonfliktní, sterilní a stereotypní. Ideální víkendový výplach.

Zajímavost: Snímek změnil původ obřích zvířat - zatímco ve videohře jsou to původně lidé, kteří zmutovali, ve filmu jde o zmutovaná zvířata.

Oficiální český trailer filmu Rampage: Ničitelé / Rampage
Vetřelec: Covenant (Alien: Covenant) (sobota 28. 11., Prima Cool, 22.40 - 01.10 / neděle 29. 11., Prima Max, 01.55 - 04.25)

Český plakát filmu Vetřelec: Covenant / Alien: Covenant
© Facebook tvůrce
Před třemi lety legendární tvůrce Ridley Scott znovu rozšířil vetřelčí mytologii a většina fanoušků s tím znovu nebyla moc spokojená, přesto je po letech hodnocení relativně smířlivé. Problém je totiž v tom, že autor nejde divákům moc na ruku a místo, aby nabídl to, co sérii proslavilo a sluší jí úplně nejvíc, tj. hutnou atmosféru, krvavou akci a určitou tajemnost, utápí se v přílišné filozofii, která navíc moc nefunguje, mnohdy popírá to, co bylo kdysi vytvořeno a tím pádem bohužel moc nebaví. Výsledku nepomáhají ani nevýrazné a ne úplně sympatické postavy, které postrádají osobitost. Přehnaná stopáž snímku také moc nesvědčí, protože kvůli množství dialogů působí subjektivně zdlouhavě, což tedy částečně kompenzuje akce, která je výborná, nicméně je jí dost málo. Ze zajímavého obsazení nejvíce upoutá Michael Fassbender, za nímž více, či méně zaostávají Katherine WaterstonBilly CrudupDanny McBride nebo Demián Bichir. O fanouškovském zklamání, které možná po letech trochu odeznělo, se více dozvíte z naší recenze.

Zajímavost: Covenant znamená v překladu dohoda, v biblické tradici jde o smlouvu mezi Bohem a člověkem.

Český trailer filmu Vetřelec: Covenant / Alien: Covenant
Chata na prodej (neděle 29. 11., ČT1, 20.10 - 21.25)

Plakát filmu  / Chata na prodej
© Facebook tvůrce
Dva roky staré tuzemské komediální drama možná není tak výrazné, ve výsledku jde ale o hodně příjemnou podívanou. Režisér a spoluscenárista Tomáš Pavlíček v něm pobaví především inteligentním a nepodbízívým humorem, který vychází ze situací, které jsou přesně odkoukány ze života, což v tomto případě není myšleno pejorativně. Ke kladům pak patří i pomalejší tempo, nostalgická atmosféra, celková komornost a civilnost a velice střídmá stopáž, v níž je čas jen na to nejpodstatnější a nic se nestihne okoukat. Výsledku pomáhá taktéž skvělé obsazení, v němž se objeví Ivana ChýlkováDavid VávraTereza RambaJudit BárdosJana SynkováJan Kačer nebo Václav Kopta. Kdyby tvůrci nepracovali s tolika motivy, které nedořeší, trochu by zredukovali počet postav a zvolili trochu údernější konec, mohl být dojem ještě o něco lepší. Detaily obsahuje naše recenze

Zajímavost: Režisér se při psaní scénáře inspiroval skutečnými rodinnými historkami a postavami.

Oficiální trailer filmu Chata na prodej
Free Solo (Free Solo) (neděle 29. 11., ČT2, 22.35 - 00.20 / středa 2. 12., 01.20 - 03.00)

Český plakát filmu Free Solo / Free Solo
© Facebook tvůrce
Pod trochu nenápadným alternativním českým názvem Bez jištění na El Capitan najdete v programu držitele Oscara za celovečerní dokument. Režírující duo Jimmy Chin a Elizabeth Chai Vasarhelyi v něm sleduje extrémní výkon sportovce, který nemá obdoby. A nejzajímavější je to právě v pasážích onoho činu, protože záběry z vysoké hory jsou vynikající a slabším jedincům mohou působit závratě, kamera je naprosto fantastická a v samotném závěru je práce s napětím naprosto ukázková, což vyniká o to víc, když všichni ví, jak to celé dopadlo. Sympatické je, že autoři divákovi zprostředkovali kompletní přípravu na náročný výkon, přičemž nahlédli opravdu hluboko do sportovcovy duše a odhalili všechnu jeho motivaci. S tím ale souvisí i částečné neduhy, jimiž jsou pomalejší tempo, občasná nuda a někdy až moc velké psychologizování, které není až tak zajímavé. Tím pádem mohla být i stopáž o něco kratší. Výtečná a dost extrémní podívaná, o níž více prozradí naše recenze.

Zajímavost: Na masivu hory El Capitan se do historie zapsal i český horolezec Adam Ondra, který tuto cestu také přelezl.

Český trailer filmu Free Solo / Free Solo
Jindřich V. (Henry V) (pondělí 30. 11., ČT art, 21.10 - 23.20)

Plakát filmu Jindřich V. / Henry V
© Impawards
Britské historické drama z konce osmdesátých let u nás není tolik známé, což je velká škoda. Tehdy debutující režisér a scenárista Kenneth Branagh v něm zfilmoval jednu z her Williama Shakespearea a dost na sebe upozornil, protože jeho počin byl hodně výrazný a udělal z něj specialistu na podobné adaptace. Dokázal v něm totiž spojit uvěřitelný příběhový patos, strhující a propracované dialogy a silný příběh plný intrik a politiky, který zaujal už na jevišti, s filmovou řečí v podobě nádherných lokací, hutné atmosféry středověké Anglie, opulentní výpravy a Oscarem oceněných kostýmů, navíc titulní postavu excelentně zahrál a psychologicky ji ještě prohloubil, čímž dodal snímku další rozměr. Radost pak udělají i velmi dobrá akce, krásná hudba a působivá scéna králova projevu, která bere dech. Krom samotného tvůrce se dále objeví třeba Derek JacobiSimon ShepherdJames LarkinJudi DenchIan Holm nebo tehdy ještě neznámý Christian Bale. Vynikající záležitost a dost možná i tip týdne.

Zajímavost: Celý film se natáčel chronologicky.

Originální trailer filmu Jindřich V. / Henry V

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

  • No na wkji píšou úplně něco jiného :-D, tam ... (Anonym, 28.11.2020 17:02) Reagovat

    No na wkji píšou úplně něco jiného :-D, tam už bylo lidí: https://cs.wikipedia.org/wiki/... On AO leze jinou cestu než AH. A.O. Články na zakázku bez ověření jsou flákarna.


    Zajímavost: Na masivu hory El Capitan se do historie zapsal i český horolezec Adam Ondra, který se stal teprve druhým člověkem na světě, který tuto cestu přelezl.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kinopremiéry: Protivná sprostá kung fu panda vyzvala železné bratry (06.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Blade Runner bude pokračovat (20.02.2024 12:30 v Novinky | Zprávy)
- Ridley Scott natočí film o Bee Gees (16.02.2024 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Madam Web se ocitá v zóně zájmu Boba Marleyho (14.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Sněhurka provedla poslední loupež a žije šťastně až na věky (09.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Pianista bere na Noemovu archu Frantu mimozemšťana (07.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Akční komedie Argylle: Tajný agent je nejslabším filmem Matthewa Vaughna (05.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Trailer: The Ministry of Ungentlemanly Warfare (31.01.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Přátelé z dovolené mají těžký život a tvoří řetěz bláznů (26.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Zdá se mi, že s tebou nikdy, krvavý Johanne (10.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Il Boemo ví, jak je důležité míti Filipa (05.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Jeden gól stačí Ferrarimu k zásahu štěstím (03.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu