Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Sophie Marceau

Téma: deset nejlepších rolí Sophie Marceau

Vydáno: 26.09.2020 12:00 v sekci Články | Publicistika - Václav Limberk | foto: MGM

Francouzská herečka Sophie Marceau, která v listopadu oslaví 54. narozeniny, patřila a stále patří k nejzářivějším francouzským hvězdám. Pojďme si připomenout desítku jejích nejlepších rolí.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
10. Ztracený a nalezený
Sophie Marceau, David Spade ve filmu Ztracený a nalezený / Lost & Found
© Warner Bros.
I když tato romantická komedie nepatří k nejlepším titulům ve filmografii francouzské herečky Sophie Marceau, ona sama je v tomto jinak průměrném snímku okouzlující a jen kvůli ní stojí snímek za zhlédnutí. Marceau tu hraje francouzskou cellistku Lilu Dubois (Sophie Marceau skutečně hraje na cello), která se přistěhuje do sousedství nesmělého sympaťáka Dylana (David Spade). Ten se do ní bezhlavě zamiluje a je ochoten učinit vše, aby se jí zalíbil. Lilu chce navíc zpátky získat i její bývalý snoubenec René (Patrick Bruel). Tento pozapomenutý titul, který v USA nemilosrdně propadl, natočil Jeff Pollack. U nás jsme ho mohli vidět v televizi.
Originální trailer filmu Ztracený a nalezený

9. Anna Kareninová

Sophie Marceau ve filmu Anna Kareninová / Anna Karenina
© Icon Produtions
Tato verze známého románu L.N. Tolstého je jedinou cizojazyčnou verzí, která byla natočena kompletně v Rusku - v Sankt Petěrburgu a Moskvě. Film vznikl na popud Sophie Marceau, která si chtěla zahrát titulní postavu vdané ženy, jejíž manželství s chladným Kareninem (James Fox) vezme za své, když potká atraktivního mladého Vronského (Sean Bean), do něhož se bezhlavě zamiluje. I přes to, že Sophie Marceau je v titulní roli nádherná a film režíroval schopný Bernard Rose, který měl zkušenosti s kostýmním dramatem díky filmu Nehynoucí láska, neslavila tato verze Anny Kareninové komerční úspěch. U nás byl film uveden na videokazetách a později na DVD.
Originální trailer filmu Anna Kareninová

8. Večírek
Sophie Marceau ve filmu Večírek / La boum
© Gaumont
Film z roku 1980 je tím, v němž herecky třináctiletá Sophie Marceau debutovala a hraje zde stejně starou hrdinku jménem Vic. Ta žije se svými rodiči (Brigitte Fossey a Claude Brasseur) a za nejlepší kamarádku má svou babičku Poupette (Denise Grey). Když jde Vic do nové školy, skamarádí se zde s Pénélope (Sheila O'Connor) a jejich největším zájmem je najít opravdovou lásku a zúčastnit se velkého večírku. Vic se zamiluje do chlapce jménem Matthieu (Alexandre Sterling). Snímek slavil ve Francii obrovský úspěch a z mladé začínající herečky udělal velkou hvězdu. Úspěch filmu si o dva roky později vyžádal pokračování. Oba filmy natočil specialista na romantické komedie Claude Pinoteau. U nás byly oba díly Večírku uvedeny na DVD. 
Originální trailer filmu Večírek

7. Veselé velikonoce

Sophie Marceau, Jean-Paul Belmondo ve filmu Veselé velikonoce / Joyeuses Pâques
© Jupiter Communications
Jedním z u nás nejznámějších titulů Sophie Marceau je díky každoročnímu reprízování v televizi divácky oblíbená komedie, kde si mladá herečka splnila sen a zahrála si po boku francouzské herecké legendy Jeana-Paula Belmonda. Sophie tu hraje mladou dívku Julii, která zkříží cestu protřelému sukničkáři Stefanovi, který podvádí svou manželku Sophii (Marie Laforêt). Když je manželka načapá u nich doma, předstírá Stefan, že je Julie jeho dcera. Tuto klasickou situační komedii s brilantně napsanými dialogy natočil Georges Lautner
Ukázka z filmu Veselé velikonoce


 6. Policie
Sophie Marceau ve filmu Policie / Police
© Gaumont
Rok po rozverné komedii Veselé velikonoce hrála Sophie Marceau v černočerné špinavé kriminálce režiséra Maurice Pialata. Hraje tu ženu jménem Noria, přítelkyni šéfa gangu Simona, kterou vyslýchá inspektor Mangin (Gérard Depardieu). Marceau tu mohla poprvé trochu rozšířit svůj herecký rejstřík a překvapivě vynikla v ryze dramatické roli. Kromě spolupráce s renomovaným režisérem se tu také mohla znovu sejít s tehdejší velkou hvězdou francouzského filmu - Gérardem Depardieum - s nímž se poprvé před kamerou setkala o rok dříve v historickém velkofilmu Pevnost Saganne. Kromě uvedení v televizi u nás film vyšel i na DVD. 
Originální trailer filmu Policie

5. Studentka

Sophie Marceau ve filmu Studentka / L'étudiante
© Gaumont
V roce 1988 se Sophie znovu sešla s režisérem Večírků Claudem Pinoteauem, aby natočila oddechovou romantickou komedii. Hraje tu studentku literatury Valentine, která potká jazzového muzikanta Edouarda (Vincent Lindon). I přes jejich ambice uspět ve svých oborech a přes nedorozumění spolu prožijí intenzivní milostný vztah. Hudbu pro film složil populární, původem rumunský, ale ve Francii pracující hudební skladatel Vladimir Cosma. Studentku jsme u nás mohli vidět v televizi a film vyšel i na DVD. 
Originální trailer filmu Studentka

4. Mé noci jsou krásnější než vaše dny
Sophie Marceau ve filmu Mé noci jsou krásnější než vaše dny / Mes nuits sont plus belles que vos jours
© IMDb.com
On (Jacques Dutronc) je úspěšný avšak smrtelně nemocný programátor, ona tanečnice a médium v bizarní show. S vědomím, že dny jejich lásky jsou sečteny, se přesto pokouší ponořit do intenzivního vztahu. Dokáží to ještě, nebo se poznali příliš pozdě?  (oficiální text distributora) Tento film natočila Sophie se svým tehdejším partnerem, kterým byl polsko-francouzský režisér Andrzej Żuławski, s nímž se poprvé setkala o čtyři roky dříve na filmu Šílená láska. Sophie s ním žila šestnáct let a natočila s ním čtyři filmy. Vedle Šílené lásky a tohoto to bylo ještě drama Modrá nota a tím posledním byl snímek Věrnost z roku 2000. Film Mé noci jsou krásnější než vaše dny byl u nás poprvé uveden na DVD v roce 2010.
Ukázka z filmu Mé noci jsou krásnější než vaše dny

3. Fanfan

Sophie Marceau, Vincent Pérez ve filmu  / Fanfan
© Gaumont
O tom, že je těžké být kamarádem s ženou, do které se muž zamiluje, je romantická komedie režiséra Alexandreho Jardina z roku 1993. Sophie hraje krásnou a atraktivní Fanfan, která se seznámí se sympatickým, leč trochu zvláštním Alexandrem (Vincent Pérez). I když se oba do sebe zamilují, Alexandre žije ve vztahu s Laurou (Marine Delterme), kterou nechce opustit. Alexandre nabízí Fanfan jen přátelství, které jí ale nestačí. Fanfan je velmi pohodovou a příjemnou romantikou a ústřední dvojici to dobře ladí. Film byl u nás vysílán televizí Nova a dostupný je i na DVD.
Originální trailer filmu Fanfan

2. Statečné srdce
Sophie Marceau ve filmu Statečné srdce / Braveheart
© 20th Century Fox
Historické drama je především životním projektem Mela Gibsona, který tento výpravný epos režíroval a hrál v něm hlavní roli skotského vzbouřence Williama Wallace, který po vraždě své milé Murron (Catherine McCormack) zasvětí svůj život boji proti nenáviděným Angličanům, kterým vládne krutý král Eduard I. (Patrick McGoohan). Marceau tu hraje francouzskou princeznu Izabelu, která tajně pomáhá Wallaceovi v boji proti Angličanům, ačkoliv je provdaná za Eduardova syna Eduarda II. (Peter Hanly). Izabela ve filmu prožije s Wallacem krátký románek. Marceau tu mohla uplatnit svou znalost angličtiny, kterou mluví plynule stejně jako svou rodnou francouzštinou. Statečné srdce mělo obrovský úspěch a získalo pět Oscarů a u nás bylo uvedeno v kinech.
Originální trailer filmu Statečné srdce

1. Jeden svět nestačí

Pierce Brosnan, Sophie Marceau ve filmu Jeden svět nestačí / The World Is Not Enough
© MGM
Svou největší hollywoodskou roli získala Sophie Marceau v devatenácté bondovce, kde ztvárnila femme fatale jménem Elektra King, jejíž zavražděný otec - ropný magnát - byl přítelem hlavy MI6, M. (Judi Dench). Bond (Pierce Brosnan), který dostane za úkol ji chránit, brzy zjistí, že Elektra to ve skutečnosti táhne s nebezpečným teroristou Renardem (Robert Carlyle). Tajuplná, vyzrálá krása Marceau tu ostře kontrastuje s bondgirl v podání blonďaté barbíny Denise Richards. I když jí mohla role v bondovce nastartovat kariéru v Hollywoodu, Marceau zůstala věrná hlavně francouzské kinematografii a dále natáčí převážně ve své domovině. Film se u nás hrál v kinech.
Originální trailer filmu Jeden svět nestačí

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

  • Za mraky (Jan Doležal, 26.09.2020 22:10) Reagovat

    S Johnem Malkovichem

  • Nádherná (Anonym, 01.10.2020 04:49) Reagovat

    Asi moje nejoblíbenější herečka, překrásná Anna Karenina. Nikdy se mi nepodařilo vidět ty "Moje noci jsou krásnější než vaše dny".

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 11. týden
Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo Největším hitem v první polovině března v kinech nepochybně bude česká komedie Sladký život, která bude útočit na dlouhodobě vysokou návštěvnost. V tomto týdnu to má usnadněné v tom, že srovnatelnou komerční konkurenci nemá.... čtěte zde
Vydáno: 13.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Můj táta hrdina má poslední šanci si vzpomenout (23.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Zemřel Ladislav Županič (10.12.2023 10:20 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- TV tipy: Muž na laně a skřítek si připíjí na zvrácenost strachu (20.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Expend4bles: Postr4datelní (22.09.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Profesor a šílenec vědí jak vykrást banku a rozpoutat vzpouru ve věznici Carandiru (08.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Dámy v černém spustily mnoho povyku pro nic (11.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: The Continental: From the World of John Wick (10.08.2023 19:00 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Velký Buster Keaton všechny zabije a vrátí se sám (04.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Malá mořská víla stojí v cestě na Svatou horu (24.05.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Pan Nepolapitelný hledá odhalenou stopu devadesátek (19.05.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Mark Wahlberg bude řídit Flight Risk (13.05.2023 08:00 v Novinky | Zprávy)
- Teaser: The Continental (13.04.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Tenkrát v Hollywoodu patřili apoštol Pavel a myši do nebe (07.04.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Sestry v sedle hájí čest zlodějů (29.03.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu