Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 7. 8. 2020 - 13. 8. 2020

TV tipy: Jedinečný Baťa prožívá léto v Provence a hledá zlatý kruh

Vydáno: 07.08.2020 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: HDQwalls

Unylá letní nabídka v televizích pokračuje a ani v tomto týdnu nenabídnou programy nic tak zásadního, kvůli čemu by stálo za to sahat po ovladači. Jedinou výjimkou mezi příjemnými žánrovkami je premiéra druhého Kingsmana.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Cizinec mezi námi (A Stranger Among Us) (pátek 7. 8., Nova Cinema, 23.50 - 02.00)

Plakát filmu Cizinec mezi námi / A Stranger Among Us
© Amazon.com
Kriminální drama z počátku devadesátých let u nás není moc známé a v zahraničí je hodnoceno jen velmi lehce nadprůměrně. Důvodem jsou tentokrát asi vysoká očekávání, která znalejší divák po přečtení tvůrců má. Režírující Sidney Lumet si v něm vybral trochu oddechový čas, protože je na sebe až moc neinvenční, rutinní a mechanický. Zaujme jen originálním prostředím židovské komunity, v němž se snímek odehrává, solidní atmosférou, výbornou hudbou a ukázkami několika židovských zvyků. Nejvíc ovšem doplácí na samotný příběh, který je absolutně nekomplikovaný, předvídatelný a postrádá i napětí. Kriminální linie navíc postupem času ustupuje do pozadí a vládu přebírá romantická zápletka, která ale moc nefunguje a je hodně kýčovitá. Hlavní úlohu ztvárnila obstojná Melanie Griffith, kterou doplnili třeba Eric ThalJohn Pankow nebo Tracy Pollan. Nenáročná a nevýrazná žánrovka.   

Zajímavost: Ve snímku herecky debutoval James Gandolfini.

Originální trailer filmu Cizinec mezi námi / A Stranger Among Us
Ideál septimy (sobota 8. 8., ČT1, 15.40 - 17.10 / neděle 9. 8., 07.10 - 08.35)

Plakát filmu  / Ideál septimy
© Databáze knih
Československá romantická komedie z konce třicátých let je dnes už pozapomenutá a na program se často nedostává. Asi je to tím, že byla v průběhu času zastíněna mnoha lepšími žánrovkami, ve výsledku ale není vůbec špatná. Režírující Václav Kubásek v ní zadaptoval knižní předlohu Jaromíry Hüttlové a moderního diváka asi nejvíce zaujme vhledem do prvorepublikové reality a poodhalením fungování jejího "showbusinessu". Jinak ale jde o trochu naivní a místy těžkopádnou romanci, která opravdu nedisponuje nijak náročným příběhem a snaží se trochu moralizovat, zároveň ale být dost odlehčená. Pohodová atmosféra naštěstí funguje a některé hlášky a vtipy pobaví i současné publikum. Na druhou stranu už je tu ale znát nebezpečí tehdy nastupujícího nacistického režimu, na který tvůrci poměrně otevřeně upozorňují. V titulních rolích excelují Jindřich Plachta a Zdeňka Baldová, kterým dělají společnost třeba Jiří DohnalJiřina SedláčkováGustav Nezval nebo Theodor Pištěk. Tip pro tolerantní diváky.

Zajímavost: Snímek obsahuje skutečné dokumentární záběry z průběhu cvičení protiletecké obrany.

Ukázka z filmu Ideál septimy
Děvčátko z venkova (sobota 8. 8., Prima, 16.20 - 18.55 / neděle 9. 8., Prima Max, 11.00 - 13.25 / středa 12. 8., 12.10 - 14.35)

Plakát filmu  / Děvčátko z venkova
© Terryhoponozky
Taktéž československá komedie z druhé poloviny třicátých let je absolutně neznámá a příliš se nepřipomíná. Zájemcům ale dnes může sloužit jako typická ukázka tehdejšího nenáročného diváckého filmu, který neměl vysoké ambice. Režírující Vladimír Slavínský se v ní opíral o absolutně nenáročný a jednoduchý příběh, který nedrží moc u sebe a je jen záminkou pro nekomplikovanou sérii různých jednoduchých vtípků a gagů. Tu ještě umocňuje bizarní moravské nářečí, které nijak neodpovídá skutečnosti, humorný účel ale bezpochyby splní. Dále se spolehl na svěží tempo a záměrně přehnaně optimistickou atmosféru. Hlavní roli si zahrála tehdy extrémně populární Věra Ferbasová, které sekundovali kupříkladu Stanislav StrnadAntonie NedošinskáFrantišek Krištof-Veselý nebo Ferenc Futurista. Tip, který má smysl z hlediska dějin vývoje tuzemské kinematografie.

Zajímavost: Premiéru měl film 17. prosince 1937.

Ukázka z filmu není dostupná.

Láska bez bariér (Tout le monde debout) (neděle 9. 8., Prima Max, 17.45 - 20.00 / pondělí 10. 8., 13.40 - 15.50)

Český plakát filmu Láska bez bariér / Tout le monde debout
© Facebook tvůrce
Dva roky stará francouzsko-belgická romantická komedie, která prosvištěla i tuzemskými kiny, je příjemným kompromisem mezi hollywoodskou a evropskou podobou žánru. Režijně a scenáristicky debutující představitel hlavní role Franck Dubosc si je v ní naštěstí dobře vědom, že s předvídatelným a klišoidním příběhem toho moc neudělá, takže se snaží, aby nebyl moc sladkobolný a přeslazený, což se mu docela daří. Spolehl se i na svižné tempo, citlivou práci s emocemi, na které vůbec netlačí a několik zajímavých momentů, kterých ale není tolik. Nejvíc ovšem potěší humorem, který je decentní a nikterak bláznivý, někomu nicméně může vadit, že není víc sžíravý a je až moc laskavý a uhlazený. Vedle hlavního představitele se objeví velmi dobrá Alexandra Lamy, mezi oběma navíc funguje slušná chemie, takže si není nač stěžovat. Dojem z tohoto pohledu kazí snad jen přehrávající a pitvořivá Elsa Zylberstein. Hodně příjemná jednohubka na nedělní podvečer.  

Zajímavost: Scéna ze závěrečného maratonu byla natáčena na pražském Vítkově, mrakodrapy v pozadí byly přidělány digitálně.

Oficiální český trailer filmu Láska bez bariér / Tout le monde debout
Kingsman: Zlatý kruh (Kingsman: The Golden Circle) (neděle 9. 8., Prima Cool, 20.00 - 23.00 / úterý 11. 8., Prima Max, 00.20 - 03.20)

Český plakát filmu Kingsman: Zlatý kruh / Kingsman: The Golden Circle
© Facebook tvůrce
Pokračování úspěšné akční komedie už sice není tak úderné jako jeho předchůdce, stále ale jde o parádní podívanou. Režisér a spoluscenárista Matthew Vaughn v něm znovu ukázal, že umí natočit naprosto šílenou akční scénu, v níž je možné úplně vše a zároveň disponuje značným množstvím adrenalinu, napětí a má extrémně svižné tempo. Nechybí mu ani nadhled, s nímž skvěle paroduje klasické špionské filmy a vše navíc podkresluje fenomenálním soundtrackem, který některé otřepané hity staví do nového světla. Doplácí pak na klasický syndrom druhých dílů, v nichž je všeho víc. V tomto případě to platí především o dialozích a postavách, kterých je opravdu přespříliš, navíc nejsou tak zajímavé a plně se nevyužívá jejich potenciál. Titulní příběh nedává moc smysl, je zbytečně komplikovaný a neřeší motivaci postav. Příliš mu nepomáhá ani notně přepálená stopáž. Dost toho naštěstí zachraňuje hvězdné obsazení, v němž nechybí především Taron EgertonMark Strong a Colin Firth, dále pak Julianne MooreHalle BerryChanning Tatum nebo Jeff Bridges. Pravděpodobně tip týdne, o němž se více dočtete v naší recenzi.

Zajímavost: Původní střih filmu byl dokonce o celých osmdesát minut delší.

Oficiální český trailer filmu Kingsman: Zlatý kruh / Kingsman: The Golden Circle
Znamení čtyř (The Sign of Four) (úterý 11. 8., Nova Cinema, 20.00 - 21.50 / středa 12. 8., 14.05 - 15.50)

Plakát filmu Znamení čtyř / The Sign of Four
© IMDb
Kanadský snímek z počátku milénia je televizní adaptací jednoho z měné slavných románů Arthura Conana Doylea se Sherlockem Holmesem. Režírující Rodney Gibbons v něm zachoval věrnost předloze, v níž udělal jen ty nejnutnější změny, které se nakonec ukázaly jako poměrně dobré. Jeho devízami pak jsou pochopitelně dobře vymyšlený a napsaný příběh, výborná práce s napětím, pomalejší tempo a poměrně hutná atmosféra, která naplno využívá komorních možností malé obrazovky a překvapivě adrenalinová závěrečná akce. Hlavní roli si zopakoval Matt Frewer, který má ale i spoustu odpůrců, protože jeho projev je hodně teatrální a natolik specifický, že se může zdát, že se pohybuje na hraně parodie. Jeho kolegou je znovu velmi dobrý Kenneth Welsh. Jen škoda, že filmu chybí jakýkoli výraznější a zapamatovatelnější moment.

Zajímavost: V Kanadě měl snímek televizní premiéru 1. března 2001.

Originální trailer filmu Znamení čtyř / The Sign of Four
Baťa, první globalista (úterý 11. 8., ČT2, 21.35 - 22.55)

Plakát filmu  / Baťa, první globalista
© Kino Lucerna
Česko-francouzský dokument se snaží přiblížit fenomén slavného československého podnikatele. Režisér a spoluscenárista Peter Kerekes se ho pokusil pojmout dost ze široka, neboť nechává promlouvat zaměstnance továrny na různých světadílech, kupříkladu v Keni nebo v Indii. To je na jednu stranu poměrně fajn, protože snímek díky tomu působí svěže a exoticky a je z něj znát, jak moc rádi všichni zpovídaní pro slavnou značku pracovali a obsahuje mnoho unikátních záběrů z továren v Africe. Na tu druhou to ale výsledný dojem lehce tříští, jelikož celek pak vypadá trochu rozháraně, nedořečeně a těm, kteří o Baťovi něco vědí, neprozradí absolutně nic nového. Možná je škoda, že tvůrce nešel víc do hloubky a osobu továrníka podává až moc povrchně a navíc ji trochu idealizuje a dle všeho se nevyhýbá ani několika nepřesnostem. Komentář namluvil Bolek Polívka, jehož specifický projev také každého úplně nenadchne. Solidní dokument, který ale měl být odvážnější a výraznější.  

Zajímavost: Snímek vznikl v koprodukci České televize a francouzsko-německé televizní stanice ARTE. 

Ukázka z filmu není dostupná.

Moje léto v Provence (Avis de mistral) (středa 12. 8., ČT2, 21.55 - 23.40)

Plakát filmu Moje léto v Provence / Avis de mistral
© IMDb
Šest let stará francouzská rodinná komedie je typickým tzv. feel-good filmem, který nikdy vysloveně nezklame. Režisérka a scenáristka Rose Bosch dobře věděla, v čem je její síla a naprosto rezignovala na originální příběh, místo něhož přišla s otřepanou a předvídatelnou zápletkou plnou klišé. To ale vůbec nevadí, protože největší důraz kladla na naprosto pohodovou letní atmosféru Provence, která funguje dokonale a společně s nádhernými záběry na místní přírodu, krajinu a pamětihodnosti působí jako propagační video. Potěší ale i to, že se jí povedlo vybalancovat příjemný a vkusný humor s částečnou nostalgií a naivitou, která se přece jen občas dostaví. Divácky komfortní jsou i svěží tempo a snesitelná stopáž, v níž je prostor jen na to nejpodstatnější. Hlavní roli ztvárnil spolehlivý Jean Reno, jemuž neméně povedeně sekundují Anna GalienaChloé Jouannet nebo Aure Atika. Nenáročná a typicky letní žánrovka. 

Zajímavost: Představitel malého chlapce Thea, Lukas Pelissier je od narození hluchý.

Oficiální trailer filmu Moje léto v Provence / Avis de mistral
Zralé víno (čtvrtek 13. 8., Prima Max, 20.00 - 22.05)

Plakát filmu  / Zralé víno
© s-antikvariat.cz
Československá normalizační komedie je z celé "vinařské" trilogie zřejmě nejlepší a hodnocena je lehce nadprůměrně, to ale na její nevýraznosti nic moc nemění. Režírující Václav Vorlíček v ní natočil úlitbu tehdejšímu režimu, protože celá zápletka je extrémně naivní, rádoby moralizující, nechtěně směšná a zcela odpovídá dobovým nárokům a požadavkům. Naštěstí tu propagandy a politiky není zas tolik a tvůrci se sympaticky snaží koketovat i s kriminální linií, ta ale vychází naprázdno a nedůvěryhodně. Na snesitelné úrovni snímek udržují pár opravdu vtipných momentů, svižné tempo, střídmá stopáž a jako už tradičně obsazení, v němž se objeví tehdejší elita, důvěru tak dostali třeba Vladimír MenšíkBožidara TurzonovováIva JanžurováJiří SovákMiloš KopeckýJosef Somr nebo František Němec. Nenáročná záležitost, která vyžaduje trochu tolerantnějšího diváka. 

Zajímavost: V dětských rolích se objevily i dcery Janžurové Theodora a Sabina Remundovy.

Ukázka z filmu Zralé víno
Jedinečný (The One) (čtvrtek 13. 8., Prima Cool, 22.00 - 23.45)

Plakát filmu Jedinečný / The One
© IMDb
Dnes už trochu zapomenutý akční sci-fi thriller z počátku milénia je poctivou béčkovou zábavou, která se snažila vézt na tehdy populární vlně podobných žánrovek. Režisér a spoluscenárista James Wong v něm svou úlohu splní jen v úvodu a v závěru, které mají spád, potřebné tempo, relativní nápad, především ale výbornou akci, která nepostrádá adrenalin a naplňuje přesně to, co se v podobném počinu očekává, navíc je docela přehledná. Mezitím to ale zas taková sláva není, protože příběh je notně překombinovaný a v několika časových rovinách se tvůrce evidentně ztratil, hudební podklad se k jednotlivým scénám moc nehodí a ani triky nejsou úplně dokonalé, ale spíše viditelně digitální. Hodně toho krom krátké stopáže zachraňuje obsazení, v němž hraje prim Jet Li, který byl tehdy na vrcholu sil, jemuž zdatně sekundují Delroy LindoCarla Gugino a tehdy ještě málo známý Jason Statham. Další nenáročná zábava.

Zajímavost: Li hraje ve filmu dvojroli, v každé úloze ale používá jiný styl kung-fu.

Originální trailer filmu Jedinečný / The One

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 11. týden
Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo Největším hitem v první polovině března v kinech nepochybně bude česká komedie Sladký život, která bude útočit na dlouhodobě vysokou návštěvnost. V tomto týdnu to má usnadněné v tom, že srovnatelnou komerční konkurenci nemá.... čtěte zde
Vydáno: 13.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kinopremiéry: Protivná sprostá kung fu panda vyzvala železné bratry (06.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Gump - jsme dvojka (05.03.2024 14:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Drama Sucho pojednává o provázanosti přírody s mezilidskými vztahy (19.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Madam Web se ocitá v zóně zájmu Boba Marleyho (14.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Sněhurka provedla poslední loupež a žije šťastně až na věky (09.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Akční komedie Argylle: Tajný agent je nejslabším filmem Matthewa Vaughna (05.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Tajný agent Argylle má jen jeden život (31.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Sucho Bohdana Slámy (11.01.2024 17:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Il Boemo ví, jak je důležité míti Filipa (05.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Jedeme na teambuilding oslavit méďovy Vánoce (27.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Pes v ofsajdu míří na grand prix (24.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Sebevražedný oddíl vypráví pravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandy (10.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu