Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 9. týden

Kinopremiéry: Co komu provedla Colette, že se do dějin zapíše jako barbarka?

Vydáno: 27.02.2019 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Nevýraznost měsíce února v kinech potvrzuje i závěrečná šestice novinek, která ho uzavře. Nejzajímavěji vypadá asi drama Colette: Příběh vášně s Keirou Knightley, fanoušci hororu mohou zajít na pokračování hitu Všechno nejhorší.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Colette: Příběh vášně (Colette) (Bioscop)

Český plakát filmu Colette: Příběh vášně / ColetteBritsko-americké drama podle skutečných událostí vypadá tedy podle synopse hodně tuctově a zaměnitelně, což je škoda, protože podobná témata vždy táhnou. Tyto dojmy potvrzují i dostupné ohlasy, které hovoří o tom, že jde vskutku o ničím výjimečnou dobovku. Režie a částečně i scénáře se chopil zatím méně známý Wash Westmoreland, který diváky láká hlavně na obsazení, v němž se objeví Keira Knightley, Dominic West nebo Fiona Shaw. Uvidíme, jak si snímek, který lze snadno přehlédnout, povede v tuzemských kinech. Trochu slabší premiéra týdne.

Synopse: Mladinká Colette (Keira Knightley) se zamiluje do o patnáct let staršího, charismatického pařížského literáta Willyho (Dominic West). Díky němu pronikne do bohémského světa pařížských salónů a velmi ráda se přizpůsobuje novému životu. Inspirativní prostředí v ní probouzí kreativitu a spisovatelský talent. Začíná psát knihy, jenže Willy jí dovolí publikovat, pouze pokud román vyjde jeho jménem. Fenomenální úspěch pak dělá z Willyho slavného spisovatele a z obou manželů opravdové hvězdy. Colette ovšem touží po uznání a ráda by šla s pravdou ven. I vlivem manželovy nevěry se jejich vztah začíná hroutit, on ale o svou talentovanou ženu pochopitelně přijít nechce.

Zajímavost: Westmoreland napsal scénář už v roce 2001, tehdy ale film natáčet nemohl.

Český trailer filmu Colette: Příběh vášně / Colette
Všechno nejhorší 2 (Happy Death Day 2U) (CinemArt)

Český plakát filmu Všechno nejhorší 2 / Happy Death Day 2UPo dvou letech se dočkal pokračování horor, který vycházel z originální premisy, která využívala časovou smyčku. Podle synopse se zdá, že se od ní neustoupilo, ale samozřejmě je obohacena něčím navíc. Režii a scénář znovu obstaral Christopher B. Landon, takže se snad dá hovořit o nějaké konstantnosti, čemuž napovídají i dostupná hodnocení, které se pohybují zhruba na úrovni předchozího filmu. V titulní roli se vrací Jessica Rothe, jíž doplňují třeba Israel Broussard nebo Suraj Sharma. Premiéra pro milovníky žánru hrůzy.

Synopse: Z vysokoškolačky Tree (Jessica Rothe) se po děsivých zážitcích z nedávné doby stala přátelská bytost věrně milující spolužáka Cartera (Israel Broussard), který jí hodně pomohl. Asi by spolu žili šťastně až navěky, kdyby nedošlo k řadě nešťastných příhod, které končí tím, že se Tree znovu probudí v den svých narozenin a zase na ni číhá smrt. Když původního pachatele najde, je mrtvý a je jasné, že se cosi změnilo. Tree tak brzy přijde na to, že existují i mnohem horší věci než každodenní umírání.

Oficiální český trailer filmu Všechno nejhorší 2 / Happy Death Day 2U
Co jsme komu zase udělali? (Qu’est-ce qu’on a encore fait au bon Dieu?) (CinemArt)

Český plakát filmu Co jsme komu zase udělali? / Qu'est-ce qu'on a encore fait au bon Dieu?Minimálně ve své domovině poměrně úspěšná francouzská komedie čekala na pokračování pět let a alespoň dle synopse to vypadá, že se toho moc nezměnilo a hlavní humor bude spočívat v rozdílech mezi kulturami a národy. I v tomto případě se vrátil tvůrce předchozího filmu, jímž je režisér a spoluscenárista Philippe de Chauveron, který bude zřejmě pokračovat v nastavené linii. Ani v hlavních rolích nedošlo ke změně a platí, že nejznámější tváří z celého štábu je tuzemskému divákovi Christian Clavier. Ohlasů ani komentářů dosud není mnoho, takže asi není úplně relevantní se jimi řídit a chce to spíše se orientovat podle vztahu k "jedničce" a vůbec k francouzským komediím. Evropská premiéra týdne.

Synopse: Claude (Christian Clavier) a Marie (Chantal Lauby) Verneuilovi se s těžkým srdcem smířili s tím, že se jejich dcery provdaly za muže odlišných původů a podařilo se jim překonat všechny zakořeněné předsudky. Nyní ale čelí nové krizi, protože jejich čtyři švagrové jsou z různých důvodů odhodláni opustit Francii. Jak k tomu ale Claude a Marie přijdou? Rozhodnou se tedy, že aby si udrželi především vnoučata ve své blízkosti, budou se všechny snažit přesvědčit o tom, že Francie je tou nejúžasnější zemí na světě. A vůbec nevadí, že na ni oba až dosud svorně nadávali.

Oficiální český trailer filmu Co jsme komu zase udělali? / Qu’est-ce qu’on a encore fait au bon Dieu?
„Je mi jedno, že se zapíšeme do dějin jako barbaři“ (Îmi este indiferent daca în istorie vom intra ca barbari) (Pilot Film)

Český plakát filmu „Je mi jedno, že se zapíšeme do dějin jako barbaři“ / Îmi este indiferent daca în istorie vom intra ca barbariKoprodukční, převážně ale rumunské drama s předlouhým názvem je přesnou citací slov, která padla v roce 1941. Festivalovému publiku známý režisér a scenárista Radu Jude se v něm pokouší ukázat, jak ošidná a individuální může být snaha vyprávět historii vlastní země. A právě ono téma a již zmíněný titul jsou to jediné, nač lze lákat, protože v obsazení se objevují méně povědomé tváře. Hodnocení oscilují mezi nejrůznějšími hodnotami, z čehož se dá usoudit, že prožitek z filmu bude hodně individuální. Premiéra pro náročnější publikum.

Synopse: Mladá divadelní režisérka připravuje rekonstrukci skutečné události z roku 1941, kdy rumunská armáda na východní frontě spáchala etnický masakr v okupované Oděse. Ačkoli se snaží o věcný přístup a pomáhá jí i spolek vojenské historie, střetává se s urputnou snahou historii zlehčit, relativizovat a poupravit.

Oficiální český trailer filmu "Je mi jedno, že se zapíšeme do dějin jako barbaři" / Îmi este indiferent daca în istorie vom intra ca barbari
Yomeddine (Yomeddine) (Film Europe)

Český plakát filmu Yomeddine / YomeddineEgyptsko-rakousko-americké dobrodružné drama ukáže divákům zase kousek exotického světa, v němž se opravdu nežije úplně nejlépe. Nejatraktivněji na filmu působí synopse, která zdánlivě vypadá zaměnitelně a tuctově, vzhledem k tomu, že hlavním hrdinou je znetvořený člověk, mohla by mít solidní přesah. Jinak se ale odhadovat nedá nic, protože hodnocení je naprosté minimum, režisér a scenárista A.B. Shawky je celovečerní debutant a ani v hlavních rolích se neobjeví nikdo známý. Ukázka trochu jiné kinematografie.

Synopse: Bešaj (Rady Gamal) žije v koptské kolonii pro leprotiky, kam ho jako dítě umístila jeho rodina. Má tu manželku a práci, která spočívá ve sbírání věcí na smetišti. Když mu náhle zemře manželka, rozhodne se něco změnit. Odhodlá se k pouti, na jejímž konci se chce setkat se svým otcem. Na cestě ho doprovází malý kluk s nezapomenutelným jménem Obama (Ahmed Abdelhafiz).

Český trailer filmu Yomeddine / Yomeddine
Jižní vítr (Juzni vetar) (Balkanfilm)

Český plakát filmu Jižní vítr / Juzni vetarPo delší době se do tuzemských kin dostává vzorek balkánské kinematografie, tentokrát jde o srbský kriminální thriller. Jak už bývá zvykem, diváka může navnadit právě jen země původu a možná ještě poměrně solidně vypadající synopse evokující několikátou variaci na téma posledních zločinů a jejich následků. O režii a scénář se totiž postaral jen minimálně známý Milos Avramovic, který do hlavních rolí obsadil domácí, čili v tuzemsku neznámé herce. Vzhledem k tomu, že zahraniční ohlasy jsou poměrně nadšené a není jich zrovna málo, by nemuselo jít o úplnou ztrátu času, české komentáře byste ale zatím hledali marně.

Synopse: Maraš (Milos Bikovic) je na první pohled sympatický mladík, který se nedávno odstěhoval od rodičů a se svou dívkou (Jovana Stojiljkovic) si pořídil byt v centru Bělehradu. Peníze vydělat umí, ale pouze nelegálně. Pracuje pro gang zlodějů aut, kterému šéfuje ostřílený mafián Car (Dragan Bjelogrlić). Ten se udržel v branži mnoho let díky opatrnosti a také díky tomu, že ctil nepsaná pravidla. Ve chvíli, kdy se stane dědečkem a začne pomýšlet na důchod, se ale Marašovou neuvážeností dostává do konflitku s bělehradským narkobaronem Golubem (Nebojsa Glogovac) i policií, kterou ten ovládá. Jeho život se tak navždy změní.

Zajímavost: Snímek se natáčel pouhých devatenáct dní.

Český trailer filmu Jižní vítr / Juzni vetar

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: 28 dní s Benedettou a rok se Salingerem (12.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Beavis a Butt-head drží slovo a vyráží do útoku (01.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Sedmý Vřískot má nového režiséra (03.08.2023 15:30 v Novinky | Zprávy)
- Trailer: Boston Strangler (22.02.2023 13:35 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Johnny English a Robin Hood letí balónem a zbožňují prachy (20.01.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Hobbs a Shaw vyprávějí Pinocchiovi legendu o Zorrovi (28.10.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer 5. série seriálu Koruna (21.10.2022 13:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Gnomeo a Julie a muž mimo zákon prožívají dobrý časy (15.07.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Godzilla a Asterix prožili sen noci svatojánské a jdou dlouhou cestu zpět (08.07.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Lukas hraje vysokou karetní hru a podniká útok na Rommela (17.06.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Co komu udělali na Mulholland Drive, když prší slzy? (18.05.2022 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Šalamoun a královna ze Sáby prožívají půlnoční lásku, během níž boří teheránská tabu (04.03.2022 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu