Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 2. týden

Kinopremiéry: Raubíř Ralf a Robin Hood platí cenu za štěstí

Vydáno: 09.01.2019 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Po vlažném rozjezdu roku 2019 se ve druhém týdnu chystá do kin hned kvintet premiér, z nějž tou nejzajímavější se zdá být animovaný Raubíř Ralf a internet. Startují ale také dva severské snímky a tuzemské drama Cena za štěstí.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Raubíř Ralf a internet (Ralph Breaks the Internet) (Falcon)

Český plakát filmu Raubíř Ralf a internet / Ralph Breaks the InternetPo sedmi letech se pokračování dočkal dobrodružný animák, který udělal hlavního hrdinu z videoherního záporáka a svého času byl hodně svěží, neotřelou a vtipnou podívanou. Že by si i "dvojka", v níž už se dostaneme i do světa internetu, mohla udržet minimálně dobrou úroveň, nasvědčuje to, že k režii se znovu vrátil Rich Moore, jemuž tentokráte pomáhá i scenárista Phil Johnston, pro něhož jde o režijní debut. Podle zahraničních ohlasů se o žádné zásadní dílo nejedná a kvalita je oproti prvnímu dílu o dost níž, hodnocení jsou nicméně pořád nadprůměrná, takže o příjemnou zábavu pro celou rodinu by jít mělo. Jen je asi třeba snížit očekávání. Premiéra týdne.

Synopse: Videoherní záporák Ralf a jeho malá poruchová kamarádka Vanilopka von Šmak jsou nuceni podniknout riskantní cestu po světové počítačové síti a najít náhradní část do Vanilopčiny videohry Cukrkáry. Cestou se oba potkávají s webovými občany neboli Webčany, mezi které patří třeba internetový podnikatel zvaný Yesss, jenž je hlavním algoritmem a duší trendové stránky "BuzzzTube".

Zajímavost: Jde o sedmapadesátý animovaný film studia Walta Disneyho a vůbec první, který má v názvu slovo internet.

Český trailer filmu Raubíř Ralf a internet / Ralph Breaks the Internet
Robin Hood (Robin Hood) (Vertical Ent.)

Český plakát filmu Robin Hood / Robin HoodDalší (kolikátá už?) filmová verze legendy o zbojníkovi, který ve středověku bojoval proti zkorumpované anglické vládě, přichází do našich kin s pověstí obrovského průšvihu a finančního propadáku, takže je trochu s podivem, že tuzemský distributor premiéru nezrušil. Určitě za to může poměrně silná popularita známé pověsti a relativně hvězdné obsazení, v němž hlavní role ztvárnili Taron Egerton a Jamie Foxx, které doplnili mimo jiné Ben Mendelsohn, Jamie Dornan nebo F. Murray Abraham. Režisérem je pak debutující Otto Bathurst, který kariéru nezačal úplně šťastně, protože ohlasy jsou vskutku zdrcující. Uvidíme, zda si u nás snímek povede lépe než v zámoří.

Synopse: Válkou zocelený bojovník Robin (Taron Egerton) se vrací z křižáckých výprav, aby společně se svým maurským přítelem Malým Johnem (Jamie Foxx) povstal proti zkorumpované anglické vládě. Nebude to mít ale jednoduché, protože klacky pod nohy mu hází především šerif z Nottinghamu (Ben Mendelsohn) a navíc se zamiluje do krásné Marian (Eve Hewson).

Zajímavost: Taron Egerton se rychlé a efektní střelbě z luku učil u dánského lukostřelce a umělce Larse Andersena, který drží světový rekord v rychlostní střelbě.

Oficiální český trailer filmu Robin Hood / Robin Hood
A dýchejte klidně (Andið eðlilega) (AČFK)

Český plakát filmu A dýchejte klidně / Andið eðlilegaI v roce 2019 se v tuzemských kinech dočkají fanoušci mnoha severských filmů, první dva startují hned ve druhém týdnu. Prvním je islandsko-švédsko-belgické drama, jehož synopse mnoho neprozrazuje, na druhou stranu si z ní lze domyslet, že by mohlo jít o příběhově a emočně silné drama. Fakta hovoří o tom, že jde o celovečerní režisérský a scenáristický debut islandské autorky Isold Uggadottir, která do ústředních rolí obsadila u nás totálně neznámé herce, jejichž jména správně vysloví jen málokdo. Ohlasů je dosud naprosté minimum, jsou ale vesměs spokojené a tvrdí, že milovníky chladných severských počinů snímek nezklame. Tak snad to bude pravda.

Synopse: Osudy islandské svobodné matky a africké ženy žádající o politický azyl se na okraji islandského poloostrova Reykjanes na chvíli protnou díky nepředvídatelným okolnostem. Vytvoří se mezi nimi intimní pouto a obě začnou společně bojovat za to, aby se jejich životy vrátily na správnou cestu.

Český trailer filmu A dýchejte klidně / Andið eðlilega
Svátky klidu a míru (Den tid på året) (Film Europe)

Český plakát filmu Svátky klidu a míru / Den tid på åretDruhým severským počinem, který vstupuje v tomto týdnu do kin, je dánské komediální drama, které bude svým tématem mnohým blízké a připomene jim nedávno skončené vánoční svátky. Ústřední zápletka se totiž točí kolem toho, že hlavní hrdinka se chystá na Vánoce, při nichž se schází celá rodina, což nebývá vždy jednoduché, navíc je vše umocněno tím, že aktuálně se připojí i velmi problematická sestra. Režie a hlavní role se chopila jen velmi výjimečně režírující Paprika Steen, která je poměrně známá i u nás, v dalších úlohách už se ale nikdo tak povědomý neobjeví. Hodnocení je zatím velmi málo, doufejme ale, že výsledek bude typicky seversky hořký a černohumorný a nesklouzne k tuctové zábavě.

Synopse: Katrine (Paprika Steen) se Vánoc vždy upřímně děsí. Musí totiž vařit pro třináct členů rodiny, zároveň ale uplatňovat veškeré diplomatické umění mezi jednotlivými aktéry. Letošní Vánoce jsou ale ještě horší, protože za sváteční stůl má usednout i její sestra Patricia (Patricia Schumann), která právě opustila protialkoholní léčebnu.

Český trailer filmu Svátky klidu a míru / Den tid på året
Cena za štěstí (Bontonfilm)

Plakát filmu  / Cena za štěstíPrvní tuzemskou premiérou roku 2019 je minimálně podle synopse zajímavě vypadající drama, které proplétá nelehké osudy několika postav. Právě to ale zároveň může být jeho zkázou, protože podobné žánrovky není vůbec lehké natočit a uspokojivě propojit všechny linie je snad ještě těžší. Jméno režisérky a scenáristky Olgy Dabrowské asi nikomu moc neřekne, zajímavostí budiž ale to, že na velká plátna se tato dáma vrací po dlouhých jedenácti letech. Diváky tak mimo již zmíněného námětu nejvíc přiláká hvězdné herecké obsazení, v němž se objeví Ivana Chýlková, Vanda Hybnerová, Tomáš Hanák, Pavel Řezníček, Klára Pollertová – Trojanová nebo Jaroslav Plesl. Recenze zatím dostupné nejsou, nezbývá tedy než věřit, že snad první český film roku nebude tak špatný jako většina těch v roce předchozím.

Synopse: Milenecký a životní pár (Vanda Hybnerová a Ivana Chýlková) vychovává dvě děti, když do jejich harmonického soužití vstoupí muž z minulosti (Tomáš Hanák). Násilnický psychopat (Jaroslav Plesl) se domáhá dcery z rozvedeného manželství, zatímco jeho bývalá žena (Klára Pollertová–Trojanová) s dětmi trpí jeho terorem. Dva teenageři od svých rodin prostě a jednoduše utečou. Oddaný muž (Pavel Řezníček) nemá sílu, aby ochránil svou lásku. Osudy všech těchto postav se v jednu chvíli protnou a možná, že právě v ten moment najdou všechny sílu své problémy řešit.

Originální trailer filmu Cena za štěstí

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kinopremiéry: Matka je o zimních prázdninách v trapu a poslouchá hlasy mrtvých (21.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Il Boemo ví, jak je důležité míti Filipa (05.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Dcera divočiny Perinbaba přeje šťastné a krvavé (06.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Kinopremiéry: Marvels objevují umění jíst a milovat a přemýšlí jak přežít svého muže (08.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Muž na laně a skřítek si připíjí na zvrácenost strachu (20.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Dcera divočiny (13.09.2023 18:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Vermeera děsí v temných oknech přízraky v Benátkách (13.09.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Kazma a Blue Beetle jsou vocasy na tripu (16.08.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Přízraky v Benátkách (21.07.2023 15:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Baby Driver veze Spider-Mana a Anastázii do paralelních světů (21.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Rebelova odplata je mission impossible (12.07.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Rachel Stoneová: Sázka na Srdce (19.06.2023 14:32 v Novinky | Trailery)
- Stroj času: vzpomínka na Filipa Topola a jeho Žiletky (18.06.2023 10:30 v Recenze | Stroj času)
- Recenze: Debut O malých věcech jakožto hořkosladká zpráva o banalitách, které mohou zásadně ovlivnit lidský život (17.06.2023 07:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Flash hledá americkou spravedlnost mezi živly (14.06.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Vztahové komedii s Janou Plodkovou Život pro samouky sluší sebeironie (14.05.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Trailer: Nikolaj Coster-Waldau mezi satanisty (11.05.2023 15:44 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Hypnotik poznává život pro samouky (10.05.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu