Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 46. týden

Kinopremiéry: Fantastická zvířata a Silvio vzlétají za soumraku balónem a objevují Grindelwaldovy zločiny

Vydáno: 14.11.2018 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Warner Bros.

Z devítky aktuálních premiér je tou jasně nejatraktivnější druhý díl ságy Fantastická zvířata, který má podtitul Grindelwaldovy zločiny. Jeho konkurenci pak tvoří zajímavé evropské počiny většinou od silně autorských tvůrců.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny (Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald) (Vertical Ent.)

Český plakát filmu Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny / Fantastic Beasts: The Crimes of GrindelwaldDruhá část série, která se odehrává ve světě Harryho Pottera, je jedním z posledních letošních očekávaných blockbusterů. I z toho důvodu ho není potřeba představovat, protože ti, kteří se v mytologii orientují, určitě do kina půjdou, ti ostatní naopak nikoli. Moc změn se očekávat nedá, protože režii znovu obstaral David Yates a scénář napsala J. K. Rowling. V hlavní roli se objeví Eddie Redmayne, jehož doplňují třeba Johnny Depp, Ezra Miller, Jude Law nebo Zoe Kravitz. Tuzemské ohlasy zatím neexistují, ty zahraniční jsou vesměs nadšené, je ale důležité brát je s rezervou a počkat opravdu až na oficiální recenze. Jasná premiéra týdne.

Synopse: Kouzelnický kongres USA zajmul s pomocí Mloka Scamandera (Eddie Redmayne) mocného černokněžníka Grindelwalda (Johnny Depp). Ten ale splnil svou hrozbu, že uteče z vazby a začal shromažďovat stoupence, z nichž většina o jeho skutečných cílech netušila vůbec nic. Ve snaze zmařit mu plány získává Albus Brumbál (Jude Law) svého bývalého studenta Mloka Scamandera, který souhlasí s tím, že pomůže, aniž by si uvědomoval, jakému nebezpečí se tím vystavuje.

Zajímavost: Johnny Depp přijal roli, aniž by četl scénář. Chtěl být totiž součástí této ságy, protože je jejím fanouškem.

Český trailer filmu Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny / Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald
Oni a Silvio (Loro) (Aerofilms)

Český plakát filmu Oni a Silvio / LoroV tuzemsku poslední dobou oblíbený italský režisér a spoluscenárista Paolo Sorrentino přichází s komediálním dramatem, které reflektuje bouřlivou dobu, kdy Itálii vládl Silvio Berlusconi. Do hlavní role obsadil svého dvorního herce Toniho Servilla, takže kvalita by měla být zaručena. Určité kouzlo dodává českému divákovi i aktuální politická situace, která lehce připomíná tu, o níž film vypráví. Ohlasy zatím nejsou úplně nadšené, na druhou stranu se pohybují někde na úrovni poctivého nadprůměru, o vyslovené zklamání by tak jít nemělo, což ostatně potvrzuje i naše recenze. Důležité je ještě zmínit, že snímek je celovečerním sestřihem dvoudílného filmu, který měl mnohem delší stopáž, což je prý na výsledku hodně znát. Další zajímavá premiéra týdne.

Synopse: Notoricky známý miliardář Silvio Berlusconi (Toni Servillo) se proslavil jako skandalista, mediální magnát a dlouholetý předseda italské vlády, jenž proslul zejména excentrickým způsobem života a zhýralými večírky, které zná svět pod pojmem "bunga bunga". Jak vlastně jeho impérium fungovalo a jaký byl tento člověk v soukromí?

Zajímavost: Sorrentino se před natáčením s Berlusconim jednou setkal.

Český trailer filmu Oni a Silvio / Loro
Soumrak (Napszállta) (Film Europe)

Český plakát filmu Soumrak / NapszálltaMaďarsko-francouzské drama zaujme znalejšího diváka tím, že jde o druhý počin oscarového režiséra a scenáristy Laszla Nemese. Tentokrát se pustil do historického dramatu o dívce z dětského domova, která se vrací do Budapešti a je konfrontována s vlastní minulostí. Podle ohlasů, které tentokráte nejsou tak nadšené, tu tvůrce znovu aplikoval svůj osvědčený postup rozklepané first person kamery, která se ale prý tentokráte k tématu moc nehodí. Stopáž je navíc o dost delší než v předchozím případě, takže je potřeba se trochu připravit a obrnit trpělivostí. V titulní roli se představí zatím neznámá, ale talentovaná Juli Jakab. Další zajímavá evropská premiéra.

Synopse: Dvacetiletá Irisz Leiter (Juli Jakab) příjíždí na počátku dvacátého století do Budapešti poté, co strávila dospívání v sirotčinci. V maďarské metropoli je však okamžitě konfrontována s vlastní minulostí a temným tajemstvím obestírajícím její rodinu.

Český trailer filmu Soumrak / Napszállta
Balón (Ballon) (CinemArt)

Český plakát filmu Balón / BallonNěmecké historické drama láká diváka na atraktivní téma útěku dvou rodin z Východního Německa do toho Západního. A to je vlastně vše podstatné, co se o snímku dá napsat, neboť režiséra Michaela Herbiga zase tolik lidí nezná a ani v hlavních rolích se neobjeví nikdo extra povědomý. V tomto případě se nelze opřít ani o ohlasy a komentáře, které zatím neexistují a nedá se očekávat, že těsně po premiéře se to razantně změní. Jedna z premiér, při jejichž výběru se divák musí víc než kdy jindy řídit momentální náladou a instinktem.

Synopse: Na konci sedmdesátých let vrcholí v rozděleném Německu studená válka. Dvě východoněmecké rodiny touží po normálním životě ve svobodné zemi a v utajení připravují velký plán útěku na západ. Postaví si horkovzdušný balón, s jehož pomocí se všech osm členů obou rodin pokusí přeletět do Západního Německa. Těsně před hranicí však balón havaruje a východoněmecká policie Stasi najde stopy po tomto nezdařeném pokusu o útěk. Okamžitě se rozbíhá pátrání, uprchlíci se zatím snaží vyrobit nový balón. Podaří se jim to, než kolem nich sklapne policejní past?

Oficiální český trailer filmu Balón / Ballon
Dívka (Girl) (Artcam)

Český plakát filmu Dívka / GirlBelgické drama rozhodně není pro každého a vidět by ho měli především ti, kteří se zajímají o filmy o osobách s jinou sexuální orientací. Hlavní hrdinkou je totiž trans žena, která se narodila jako muž, což mluví za vše. Režisérem a spoluscenáristou je Lukas Dhont, pro něhož by mělo jít o počin, který mu zajistí známost v širší festivalové komunitě, v hlavní roli se objeví údajně skvělý Victor Polster. Potěšující je, že ohlasy a komentáře jsou poměrně spokojené a hovoří o citlivém a emocionálně silném filmu, který není klasickou "citovou ždímačkou", ale snaží se nabídnout hlubší pohled do života trans osoby. Premiéra pro festivalového diváka.

Synopse: Lara (Victor Polster) je trans žena, která se narodila s tělem a jménem chlapce. Podstupuje hormonální a chrirugické procedury, které by z ní měly udělat ženu. Zároveň se zapisuje na baletní školu, kde si chce splnit sen a stát se tanečnicí. Ačkoli jí její rodina a kamarádi vycházejí ve všem vstříc, okolní společnost jí situaci nijak neulehčuje.

Zajímavost: Autor získal inspiraci pro film v roce 2009, kdy četl novinový článek o dívce, která byla po narození přidělena otci, který se chtěl stát balerínou.

Oficiální český trailer filmu Dívka / Girl
Coldplay: A Head Full of Dreams (Coldplay: A Head Full of Dreams) (Aerofilms)

Plakát filmu Coldplay: A Head Full of Dreams / Coldplay: A Head Full of DreamsOd středy čtrnáctého listopadu můžete ve vybraných kinech vidět britský hudební dokument o vzestupu populární hudební skupiny Coldplay. Jeho výhodou je to, že režisérem je Mat Whitecross, který je s kapelou od úplných začátků, takže nabízí opravdu raritní záběry z londýnských barů a z dob, kdy Chrise Martina a spol. nikdo neznal. Všechno ještě prostříhává se záběry z posledního velkého turné, které dalo název snímku. Jelikož se České republice vyhnulo, je film pro fanoušky skupiny rázem mnohem atraktivnější, protože některé záběry do zákulisí i samotná koncertní vystoupení si mohou užít alespoň zprostředkovaně.

Synopse: Režisér Mat Whitecross je s kapelou Coldplay od úplných začátků kariéry. Proto si může dovolit uvést dokument, který mapuje její cestu z londýnských barů až na největší pódia celého světa. Navíc dodal i exkluzivní záběry z posledního veleúspěšného turné "A Head Full of Dreams".

Oficiální trailer filmu Coldplay: A Head Full of Dreams / Coldplay: A Head Full of Dreams
Touch Me Not (Touch Me Not) (Pilot Film)

Plakát filmu Touch Me Not / Touch Me NotKoprodukční experimentální drama, na němž se podílela i Česká republika, je autorským debutem mladé rumunské režisérky Adiny Pintilie. A to je vlastně to jediné relevantní, co se o snímku dá uvést, neboť po přečtení synopse diváci moc moudří nebudou, známé tváře tu pochopitelně očekávat nemohou a komentáře, kterých také není mnoho, se dost liší. Tím největším lákadlem pro znalejší publikum by tak měla být informace, že snímek vyhrál letošní Berlinale a odnesl si Zlatého medvěda. Premiéra pro extrémně náročné publikum.

Synopse: Laura (Laura Benson) pracuje již léta v továrně na výrobu figurín. Kvůli nemožnosti vlastního prožívání nahlíží do intimního života druhých a za navození iluze intimity platí mladým mužům. Herci Tudorovi, který si přivydělává jako masér, se líbí žena, která odmítá jeho snahy o kontakt. Začne ji tedy pronásledovat a nachází jiné způsoby, jak se jí dotýkat prostřednictvím věcí a míst, kterých se dotýkala ona. Laura jednoho dne mezi diváky interaktivní show Paula a Tudora pocítí jistou fascinaci a postupně se stává svědkem jejich životů i osamělé touhy, která rezonuje s její vlastní zkušeností.

Zajímavost: Snímek byl natočen bez tradičního scénáře a psaných dialogů.

Originální trailer filmu Touch Me Not / Touch Me Not
Sklep (Mirius FD)

Plakát filmu  / SklepSlovensko-rusko-české drama podle synopse vypadá hodně tuctově a obyčejně, co od něj ale čekat, je velmi těžké odhadovat. Režisérem je relativně zkušený, většinovému divákovi však neznámý Igor Vološin, největším překvapením pak je obsazení hlavní mužské role, kterou ztvárnil na poměry snímku hvězdný Jean-Marc Barr. Ohlasů je zatím málo, leč jsou bohužel dost zklamané a mluví o kopírování slavnějších filmů, které postrádá nápad a emoce. Zájemci každopádně budou muset vyvinout trochu úsilí, aby snímek ve svém oblíbeném klubovém kině našli.

Synopse: Dlouholeté manželství Milana (Jean-Marc Barr) a Táni (Olga Simonova) je v troskách a spojuje je už jen jejich dcera Lenka. Když se ale šestnáctiletá dívka jednoho večera nevrátí domů z mejdanu, jejich život se obrátí vzhůru nohama. Oba rodiče pohltí bezmoc, strach a pocit viny a nikdo jim neumí pomoci. Milan navíc nevěří ani policejnímu pátrání a rozhodne se pravdu odhalit sám.

Originální trailer filmu Sklep
Mimořádná zpráva (Pilot Film)

Plakát filmu  / Mimořádná zprávaV době velké kritiky médií a zneužívání tzv. fake news přichází do kin dokument, který nahlíží přímo do nitra dvou velkých tuzemských redakcí důležitých médií, která zpracovávají tu samou událost. Tou je ohlašování toho, zda Miloš Zeman bude znovu kandidovat na prezidentskou funkci. Režisérem a scenáristou je Tomáš Bojar, který dle dostupných ohlasů do dění moc nezasahoval a snažil se pouze věcně zachytit, jak která redakce pracuje. Logicky tak má snímek přínos pro ty, kteří nevědí, jak to v podobných institucích chodí, což je také hodně záslužné. Je tedy jasné, že hodnocení bude záležet na znalostech diváka a částečně i na očekávání, které by nemělo být tak vysoké.

Synopse: Český prezident bude na Pražském hradě svým příznivcům a podporovatelům oznamovat, zda bude do funkce kandidovat znovu. Novináři na akci přístup nemají a s rozhodnutím se mají seznámit až následující den. O to víc je ale zajímá už dnes. V newsroomech České televize a Hospodářských novin věnují této zprávě už od rána mimořádnou pozornost. V tomto dokumentu lze sledovat, jak dva různé týmy redaktorů v průběhu jednoho dne vytvářejí svou mimořádnou zprávu o totožné události. A jak známo, když dva dělají totéž, není to totéž.

Originální trailer filmu Mimořádná zpráva

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 29. 3. 2024 - 4. 4. 2024
TV tipy: Nekonečný příběh krále králů v království nebeském K Velikonocům se letos televizní dramaturgové moc neodvázali a vsadili na jistotu v podobě tradičních repríz. Kromě jednoho zapomenutého biblického příběhu tak nejvíc zaujme uvedení rozporuplného dramatu o Dianě Spencer. čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem (15.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Kinopremiéry: Jeden gól stačí Ferrarimu k zásahu štěstím (03.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Fantasy muzikál Wonka hýří barvami, magií, čokoládou a optimismem (17.12.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Zabijáci rozkvetlého měsíce analyzují anatomii pádu, při kterém mohou být také mrtví (18.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Jeanne du Barry - Králova milenka (07.10.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Králova milenka našla za úsvitu peníze těch tupců (04.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Zemřel Michael Gambon (28.09.2023 15:06 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Fantom Opery podstoupil zkoušku umění a stal se z nuly hrdinou (01.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Top 10: Roman Polanski (19.08.2023 17:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Sommersby se vrátil kolem půlnoci a zatančil si tanec v temnotách (18.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Flash bleskurychle servíruje fanservis, ale jako příběh pokulhává (15.06.2023 07:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Flash hledá americkou spravedlnost mezi živly (14.06.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Flash se představuje ve finálním traileru (01.06.2023 09:45 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Pan Nepolapitelný hledá odhalenou stopu devadesátek (19.05.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Neviditelní Mrňouskové se ve jménu otce ocitají v osmé třídě (12.05.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Nový trailer: Flash (26.04.2023 12:30 v Novinky | Trailery)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu