Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Box office: 12. víkend

Box office: Sexy kočky vyškolilo děcko s deníkem

Vydáno: 27.03.2011 23:28 v sekci Komentáře | Box office - Zbyněk Kubín | foto: Twentieth Century Fox Film Corporation

V zámořských kinech se tento víkend objevily dvě novinky, obě vydělaly víceméně podobnou sumu a seřadily se na čele žebříčku, radovat se ale mohou tvůrci jen jedné z nich. A sexy tým Zacka Snydera to rozhodně není.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Článek je založen na odhadech tržeb podle hollywoodských studií. Aktualizovaný žebříček tržeb podle reálných čísel přineseme ve středu ráno.
To, že severoamerická kina za sebou mají další mizerný víkend co se týče návštěvnosti, už asi nikoho nepřekvapí, je to takový letošní obyčej. Horší je fakt, že po sci-fi Světová invaze další dychtivě očekávaná novinka sbírá ze všech stran silně podprůměrné ohlasy. Ano, Jonathan Liebesman jen potvrdil, co jeho předchozí tvorba naznačovala, ale u Zacka Snydera, který si se Sucker Punch plnil sen, to bolí. Ale nepředbíhejme.
Novinkou na prvním místě je pokračování loňské úspěšné dětské komedie Deník Slabocha, zatím pod originálním názvem Diary Of A Wimpy Kid 2: Rodrick Rules. Ta si během prvních tří dnů vydělala 24,4 milionů dolarů, což je vzhledem k prťavému jednadvaceti milionovému rozpočtu vynikající suma. Dá se předpokládat, že výnosy Diary Of A Wimpy Kid 2: Rodrick Rules budou kopírovat jeho ještě o šest mega levnějšího předchůdce, jenž startoval na 22 milionech a celkově se zámořských kin vytřískal 64 milionů.
Děj snímku vychází ze stejnojmenné pětidílné knižní série Jeffa Kinneyho a popisuje všední a školní trable jedenáctiletého "slabocha" Grega Heffleye. Na režisérské stoličce zasedl David Bowers, spoluzodpovědný za animák Spláchnutej. Kritici zatím pokračování hodnotí kladně ve 40 %, tedy o něco hůře než první díl, který se líbil více než polovině. Díky vynikajícímu startu ale není tedy pochyb, že se dočkáme adaptací dalších dílů školácké ságy.
Sexy vypadající akční fantasy Sucker Punch v distribuci studia Warner Bros. o premiérovém víkendu vytáhlo z diváků jen 19 milionů dolarů, což stačilo na druhou příčku. Při rozpočtu 82 milionů jde o mizerný začátek a další komerční průšvih na Snyderově triku. Ten po neúspěchu geniálního snímku Strážci - Watchmen a nedoceněného animáku Legenda o sovích strážcích finančně nezabodoval už potřetí v řadě a jeho pozice u producentů klesla na bod mrazu. Superman: Man Of Steel, což je jeho další projekt, by s výdělkem neměl mít problémy, otázkou zůstává, nakolik Snyderův rukopis plný zpomalovaček a vizuálního obžerství u dvousetmilionového projektu Warneři potlačí.
Sucker Punch, popisovaný jako "Alenka v říši divů s rotačákem", vypráví příběh mladé dívky, která společně se čtyřmi dalšími chovankami utíká z psychiatrické léčebny, vše za asistence hodně divokých snových vizí. A právě většina kritiků se shoduje na faktu, že Snyder tradičně vizuálně nezklamal, ale ani oku lahodící forma nevyváží příběh samotný, který se mu prý naprosto rozpadl pod rukama, respektive... že je úplně pitomý. Na serveru Rotten Tomatoes tak Sucker Punch nasbíral pouhých 19 % kladných recenzí a průměrnou známku 3,9 bodu z deseti, což je jednoznačně nejhorší hodnocení, jaké Snyder se svým filmem zatím získal. Nutno podotknout, že kritickou obec nikdy příliš neoslovil, jeho recenzenty nejlépe hodnoceným filmem je debut Úsvit mrtvých se 76 % kladných ohlasů, naopak diváci třeba "třístovku" hodnotí pozitivně v 90 procentech případů.
Třetí a čtvrtou příčku obsadily dvě dobře hodnocené novinky z minulého týdne, a sice thriller Všemocný a soudní drama The Lincoln Lawyer. Obě svůj druhý víkend ustály s vynikajícími propady tržeb o méně než 20 procent a mají našlápnuto k slušným vytrvaleckým výkonům. V případě Všemocného se distribuční společnost Relativity nemusí o své zisky obávat. Díky dalším patnácti milionům má na kontě již 41 milionů jen ze Severní Ameriky, což znamená, že během příštího týdne dosáhne na dvojnásobek svého sedmadvacetimilionového rozpočtu. Lionsgate, zodpovědní za The Lincoln Lawyer musí s boucháním šampusu ještě počkat a dost možná se vůbec nedočkají. Čtyřicetimilionová právničina si nově vysoudila 11 milionů, což jí dohromady zatím nestačí ani na třicet milionů. Zatím to nevypadá dobře, ale pokles komerční výkonnosti o 16 procent a udržení premiérové příčky není zanedbatelný faktor.
Westernový animák Rango si na pětce vystřílel necelých deset milionů, čímž se vyhoupl do čela nejvýdělečnějších snímků letošního roku. Dohromady má již 106 milionů ze zámoří a celosvětově sto osmdesát. Aby se zaplatil, potřebuje však nastřádat alespoň tři sta. Se zaplacením se nebude mít větší problémy Světová invaze na šesté příčce, která si připsala dalších 7,6 milionů. Na domácím trhu tak právě vyrovnala sedmdesátimilionový rozpočet a bude spoléhat především na zbytek světa, který zatím přidal 52 milionů. I tak jde ale o zklamání.
Zcela závislá bude na neamerických tržbách sci-fi komedie Paul s dvojicí Simon Pegg a Nick Frost v hlavních rolích. Z Ameriky má zatím necelých 25 milionů, přitom z Velké Británie od pondělí přišlo to samé. Není tedy pochyb, že Evropa vytáhne čtyřicetimilionové sci-fi do vysoce zelených čísel. Další příčky zabraly nic moc výdělečná teenage hororová romance Červená Karkulka, podobně (ne)úspěšná sci-fi romance Správci osudu a megapropadák Máma mezi Marťany.
Příští týden se o diváckou přízeň budou prát hned čtyři novinky. Rocková animovaná komedie Hop, horor Insidious, akční sci-fi Zdrojový kód a jako třešnička na dortu přijde Weinsteinovic výsměch zdravému rozumu - světový hit Králova řeč v osekané verzi pro rating PG 13. Tedy s minimem sprostých slov, pro děj filmu přitom tak kriticky podstatných...
BOX OFFICE: VÍKEND OD 25.03.2011
  1. Diary Of A Wimpy Kid 2: Rodrick Rules 24,4 mil. (novinka)
  2. Sucker Punch 19 mil. (novinka)
  3. Všemocný 15,2 mil.
  4. The Lincoln Lawyer 11 mil.
  5. Rango 9,8 mil.
  6. Světová invaze 7,6 mil.
  7. Paul 7,5 mil.
  8. Červená Karkulka 4,3 mil.
  9. Správci osudu 4,3 mil.
  10. Máma mezi Marťany 2,2 mil.
Všechny tržby jsou vedeny v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 18. týden
Kinopremiéry: Sloní muž našel v tarotu recept na štěstí První květnové premiéry jsou především ve znamení zábavné akční podívané Kaskadér, která sice nebude bořit žebříčky návštěvnosti, milovníky filmařiny by ale měla uspokojit. Po letech se do kin vrací také oceňovaný... čtěte zde
Vydáno: 01.05.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 17. týden
Top 20 ČR: Brouček stoupá na vrchol Domácí komedie Prázdniny s Broučkem si po minulém týdnu, kdy se musela sklonit před animákem Jak zachránit draka, bere uzmuté první místo. čtěte zde
Vydáno: 30.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 17. víkend
Box office: U pokladen skórovali Rivalové Dospělácké drama Rivalové se Zendayou zasazené do tenisového prostředí skórovalo u pokladen kin a patří mu první místo amerického žebříčku Box office. čtěte zde
Vydáno: 29.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Lesní vrah 5/10
Recenze: Český film Lesní vrah nahlíží do prázdnoty existence mladého zabijáka Snímek režiséra Radima Špačka se zabývá postavou Viktora Kalivody, jenž v roce 2005 zastřelil tři lidi a vysloužil si přezdívku „Lesní vrah“. Film seznamuje diváky s událostmi v posledním roce před Viktorovým zatčením. čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
1
TV tipy: 26. 4. 2024 - 2. 5. 2024
TV tipy: Bronco Billy se nehněvá a vydává se na první misi Drtivou většinu z aktuální televizní nabídky tvoří snímky u nás zapomenuté, prakticky neznámé a jen těžko sehnatelné. Nejatraktivnějším tipem je nicméně premiéra prequelu ságy Kingsman s podtitulem První mise. čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Top 20 ČR: Česká kina patří i nadále Strážcům Galaxie (14.08.2014 07:00 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Divergent: první trailer na nástupce Hunger Games (26.08.2013 08:56 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Historické eposy, akčňáky a Všemocný (22.03.2013 08:00 v Radar | TV tipy)
- ČSFD zveřejnila nejlepší filmy roku 2011 (02.01.2012 06:36 v Novinky | Zprávy)
- Novinky na DVD: 33. týden (14.08.2011 09:28 v Radar | BD a DVD tipy)
- Box office: Aktualizovaná čísla za 12. víkend (30.03.2011 08:14 v Komentáře | Box office)
- Top 20 ČR: Chameleon ustál druhý útok koktavého krále (29.03.2011 07:00 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box office: Světové tržby za 11. víkend (25.03.2011 19:02 v Komentáře | Box office)
- Kinopremiéry: 12. týden (24.03.2011 18:40 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Všemocný (23.03.2011 13:00 v Recenze | Premiéry)
- Box office: Aktualizovaná čísla za 11. víkend (22.03.2011 10:47 v Komentáře | Box office)
- Box office: Ufouny vyhnal zfetovaný pisálek (20.03.2011 23:36 v Komentáře | Box office)
- Pusťe si filmové spoty ze 45. Super Bowlu (07.02.2011 08:12 v Novinky | Zprávy)
- Preview: Všemocný (07.02.2011 06:00 v Radar | Preview)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu