Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 20. 4. 2018 - 26. 4. 2018

TV tipy: Nicholas Nickleby míří krotit důchodce do Chicaga

Vydáno: 20.04.2018 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Druhá polovina dubna není v televizi nějak extra zajímavá a nepřichází s žádnou velkou premiérou. Vládu tak přebírají tradiční reprízy a několik neznámých žánrovek. Asi nejtatraktivnějším tipem je šestioscarový muzikál Chicago.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Nicholas Nickleby (Nicholas Nickleby) (pátek 20. 4., Prima Max, 17.10 - 20.00 / sobota 21. 4., 13.20 - 16.10 / čtvrtek 26. 4., 11.10 - 13.55)

Plakát filmu Nicholas Nickleby / Nicholas NicklebyU nás nepříliš známé koprodukční romantické drama je adaptací stejnojmenné povídky Charlese Dickense a vyniká především úžasnou atmosférou staré Anglie. Režírujícímu Douglasi McGrathovi se vskutku podařilo zachytit ducha předlohy a mohl se opřít i o krásnou výpravu, kulisy, kostýmy a solidní hudbu Rachel Portman. Záležet si ovšem dal i na obsazení, které je naprosto skvostné a v němž září spolehliví Charlie Hunnam, Christopher Plummer, Jamie Bell, Jim Broadbent, Anne Hathaway nebo Tom Courtenay. Škoda jen, že ústřední příběh je až moc tuctový a předvídatelný a zcela v něm chybí moment překvapení a jediná napínavá scéna. Jako adaptace klasiky ale bez problémů obstojí. Příjemná podívaná na páteční podvečer.

Zajímavost: Režisér posunul dobu příběhu do poloviny devatenáctého století, takže výprava mohla nést i prvky tehdejší průmyslové revoluce.

Oficiální trailer filmu Nicholas Nickleby / Nicholas Nickleby
Koření života (No Reservations) (sobota 21. 4., Nova, 15.20 - 17.20 / neděle 22. 4., Nova Cinema, 12.35 - 14.30 / úterý 24. 4., 15.00 - 16.55)

Plakát filmu Koření života / No ReservationsNa zahraničních databázích o něco lépe než na těch našich hodnocená romantická komedie je dnes možná trochu zapomenutá a ztratila se v záplavě podobných žánrovek. A asi se není co divit, protože režírující Scott Hicks divákům neservíruje čistou komediální záležitost, ale snaží se i o dramatické podání, v čemž je právě největší problém, protože zůstává na půli cesty a v seriózní linii film moc nefunguje, stejně tak drhne i romantika. Bez překvapení není ani předvídatelný a tuctový příběh. Dost toho ale zachraňuje kulinářské prostředí, takže nechybí dost záběrů na připravování chutných pokrmů, a celková atmosféra. V hlavních rolích se představí trochu unylá Catherine Zeta-Jones a spolehlivý a okouzlující Aaron Eckhart, kterým přihrávají třeba Abigail Breslin, Patricia Clarkson nebo Bob Balaban. Nenáročná záležitost, které chybí víc koření.

Zajímavost: Zeta-Jones pracovala kvůli roli jeden večer jako servírka v jedné z newyorských restaurací.

Oficiální trailer filmu Koření života / No Reservations
Srdce a duše (Heart and Souls) (sobota 21. 4., Nova Cinema, 15.55 - 17.50 / neděle 22. 4., 07.10 - 08.55 / úterý 24. 4., 05.35 - 07.10)

Plakát filmu Srdce a duše / Heart and SoulsV tuzemsku jen minimálně známá fantasy komedie z první poloviny devadesátých let se od ostatních žánrovek odlišuje tím, že do jinak předvídatelného a vlastně nezajímavého děje přidává duchařskou linii a posmrtné životy. Režírující Ron Underwood toho naštěstí dokázal využít a vytvořil odlehčenou atmosféru a z přítomnosti nadpřirozených bytostí vytěžil zajímavý a po většinu času fungující humor, který není podbízívý. Oživit se vše pokoušel ještě několika muzikálovými vsuvkami, jež jsou ale dost rozpačité a rozhodně nefungují tak, jak bylo zamýšleno. Jinak už de facto nemá co nabídnout a spoléhá se na účinnou, i když rutinní režii, relativně svižné tempo a solidní obsazení, v němž dostali důvěru mimo jiné Robert Downey Jr., Tom Sizemore, Charles Grodin, Alfre Woodard, Kyra Sedgwick nebo Elisabeth Shue. Další z oddechových záležitostí na sobotní odpoledne.

Zajímavost: Film se natáčel od prosince 1992 do března 1993.

Originální trailer filmu Srdce a duše / Heart and Souls
Pád do tmy 2 (The Descent: Part 2) (sobota 21. 4., Prima, 23.45 - 01.30)

Plakát filmu Pád do tmy 2 / The Descent: Part 2Devět let starý britský horor příjemně překvapí navzdory všem přepokladům. Ačkoli má dvojku v názvu a navazuje na úspěšný a výborně hodnocený počin a je režijním debutem zkušeného střihače Jona Harrise, nedopadl totiž vůbec špatně a může se směle řadit k těm lepším žánrovkám. Tvůrce si dal docela záležet a atmosféra je příjemně klaustrofobní a minimálně do dvou třetin si snímek udržuje slušnou úroveň a je přiznaným béčkem, které si na nic nehraje. Poměrně fungují i lekačky, přestože jsou avizované dlouho dopředu, což se také počítá. I obsazení vesměs neznámými herci se docela povedlo a nikdo z nich není zásadně otravný. V závěru se ale bohužel snímek promění v klasickou krvavou jízdu, která nedává smysl a snaží se jen prvoplánově děsit brutalitou a množstvím krve. Jedna nečekaně snesitelná a v rámci možností podařená jednohubka na sobotně-nedělní noc.

Zajímavost: Pro druhou část bylo zbudováno třicet jeskyní.

Originální trailer filmu Pád do tmy 2 / The Descent: Part 2
Copak je to za vojáka... (neděle 22. 4., Nova, 17.35 - 19.30 / úterý 24. 4., Nova Cinema, 18.15 - 20.00)

Plakát filmu  / Copak je to za vojáka...Těsně předrevoluční československá komedie je i dnes hodně oblíbená, i když realitu notně zkresluje a zkrášluje. Ve svém suverénně nejlepším počinu se předčasně zesnulý režisér Petr Tuček spolehl hlavně na pohodovou atmosféru socialistické armády, kterou vykresluje jako bezstarostné místo, kde by chtěl sloužit každý, na fungující situační humor, svižné tempo, v němž není příliš času na přemýšlení o nesmyslech, hudbu Petra Hapky a velmi střídmou stopáž. V hlavních rolích mu notně pomáhají Jiří Langmajer a Karel Roden, kterým dělají společnost třeba Vítězslav Jandák, Veronika Gajerová nebo Bronislav Poloczek. Ve výsledku pak ani nevadí, že celistvý příběh ve filmu neexistuje a děj je sledem několika na sebe (ne)navazujících epizod. Jedna tuzemská náborářská klasika.

Zajímavost: Podle náčelníka štábu průzkumného útvaru, který byl natáčení přítomen, se v ději odráží hned několik skutečných událostí.

Ukázka z filmu Copak je to za vojáka...
Živý terč (Hard Target) (neděle 22. 4., Nova Cinema, 22.30 - 00.20 / středa 25. 4., 01.30 - 04.25)

Plakát filmu Živý terč / Hard TargetUž celých pětadvacet let má za sebou hollywoodský debut hongkongského akčního režijního boha Johna Woo a při troše tolerance je to pořád koukatelná záležitost. Je to právě slavný tvůrce, který toto jednoduché béčko pozvedl nad průměr, protože z akce, jíž dodal výbornou choreografii, vytěžil maximum a dokázal si vyhrát i s prostředím, do něhož ji umístil, čímž filmu dodal parádní potemnělou atmosféru. Využívá i svých tradičních atributů, takže je s odstupem let snadno rozpoznatelný, i když za svými domácími kousky logicky dost zaostává. Pozitivy budiž i svižné tempo, které drhne jen zpočátku, kdy se ještě autor pokouší vyprávět příběh a krátká stopáž. V hlavní roli se objeví toporný, ale žánrově spolehlivý Jean-Claude Van Damme, jehož protivníka si vychutnal charismatický Lance Henriksen. Když nebudete přemýšlet nad tupým dějem a nebudete moc vnímat hloupé a banální dialogy, užijete si hodně slušnou staromódní akční jízdu. 

Zajímavost: Jelikož studio se bálo režisérových omezených jazykových schopností, najalo Sama Raimiho, aby na vše dohlédl a v případě potřeby za něj zaskočil.

Oficiální trailer filmu Živý terč / Hard Target
Jak zkrotit důchodce (How About You...) (pondělí 23. 4., Prima Max, 18.05 - 20.00 / úterý 24. 4., 13.35 - 15.35)

Plakát filmu Jak zkrotit důchodce / How About You...V tuzemské kotlině absolutně neznámé irské komediální drama asi nikoho nepřekvapí, na druhou stranu ale příjemně pobaví. Režírující Anthony Byrne toho v něm moc neřešil a soustředil se na přímočarý a předvídatelný příběh o tom, jak jedna mladá ošetřovatelka o Vánocích "bojuje" s bandou čtyř extrémně nepříjemných důchodců. Naštěstí mu bylo jasné, že k úspěchu by to bylo trochu málo, takže vytvořil i typicky sváteční odlehčenou atmosféru a potěší poměrně chytrým situačním humorem, samozřejmě se pokouší i o nějaký přesah, ten ale tolik nefunguje. Snímek navíc doprovodil hodně příjemný soundtrack. Ve slabších chvílích je pak spoleh na zajímavé obsazení, v němž se objeví Joss Ackland, Hayley Atwell, Orla Brady, Brenda Fricker, Imelda Staunton nebo Vanessa Redgrave. Nenáročná a hodně raritní záležitost.

Zajímavost: Rozpočet filmu činil devět milionů dolarů.

Originální trailer filmu Jak zkrotit důchodce / How About You...
Chicago (Chicago) (pondělí 23. 4., ČT2, 21.55 - 23.50 / úterý 24. 4., 09.45 - 11.35)

Plakát filmu Chicago / ChicagoŠesti Oscary oceněný americko-německý muzikál už si také počítá šestnáct let od vzniku a stále je nejlepším a nikdy nepřekonaným počinem tehdy debutujícího Roba Marshalla. Tomu se podařilo zkombinovat prostředí divadla a filmu a výsledkem je zfilmovaný kabaret, který si ale zachovává jevištní kouzlo a zároveň využívá i čistě filmové prostředky, navíc vše přiznává a umně přechází z jednoho do druhého a zcela záměrně potlačuje veškeré emoce. Často odkazuje na stařičké divadelní muzikály a upoutá výbornou choreografií, skvěle zvládnutými hudebními čísly a celkovou nostalgickou atmosférou, která je připomínkou starých časů. V hlavních rolích upoutají tancem a zpěvem především Oscarem oceněná Catherine Zeta-Jones a na stejnou cenu nominovaní John C. ReillyRenée ZellwegerQueen Latifah, mnohé pak svým zpěvem příjemně překvapí i klasicky trochu toporný Richard Gere. Děj je samozřejmě velmi jednoduchý a oné stylizace je někdy až moc, to ale na hodně unikátním zážitku moc nemění.

Zajímavost: Gere se učil tančit tři měsíce, jeho stepovací scéna se pak natáčela půl dne.

Oficiální trailer filmu Chicago / Chicago
Piknik u cesty (Picnic) (čtvrtek 26. 4., Nova Cinema, 13.00 - 15.10)

Plakát filmu Piknik u cesty / PicnicV našich končinách hodně vzácně vysílané drama z poloviny padesátých let je v lecčem překonané, milovníky klasického Hollywoodu ale určitě potěší. Ve svém prvním samostatném režijním počinu se na Oscara nominovaný Joshua Logan spoléhal na romantickou atmosféru, která se v kýč změní jen málokdy a Oscary oceněné výpravu a střih. Hlavní role svěřil dvojici William HoldenKim Novak, mezi nimiž funguje báječná chemie a tu pak doplnil především na Oscara nominovaným Arthurem O'Connellem a dále pak třeba ještě Betty FieldSusan Strasberg nebo Cliffem Robertsonem. Zub času se projevuje hlavně v určité naivitě, trochu strojených dialozích a v podstatě banálním titulním příběhu, který trochu zastiňují dvě mnohem zajímavější dějové linie. Klasika, která by zasloužila lepší vysílací čas.

Zajímavost: Aby Holden vypadal mladší, musel si oholit hruď.

Originální trailer filmu Piknik u cesty / Picnic
Hammett (Hammett) (čtvrtek 26. 4., ČT art, 20.20 - 21.55)

Plakát filmu Hammett / HammettSnímek z počátku osmdesátých let se u nás vysílá jen minimálně a není nijak dobře hodnocen, v zahraničí si ale vede poměrně dobře. Dáno je to tím, že režírující Wim Wenders, pro něhož šlo o zámořský debut, ho pojal hodně zvláštně. Natočil totiž poctu klasickým filmům noir a vypůjčil si jejich postupy, což znamená, že většinu času točil ve studiových kulisách, soustředil se na propracované postavy a potemnělou atmosféru, výsledek ale někdy připomíná lacinou televizní inscenaci s lehce směšnými akčními scénami. Milovníky žánru určitě potěší to, že v menších rolích se objeví skuteční pamětníci původních noirovek, jakými byli třeba Elisha Cook Jr. nebo Sylvia Sidney, hlavní úlohu však bravurně ztvárnil Frederic Forrest. Na výsledku se podepsaly také velké produkční těžkosti a tvůrčí rozpory, díky nimž vznikal film několik let, a které nakonec potlačily skoro všechen autorský vklad. I tak ale vznikl hodně zajímavý a netradiční počin, který udělá radost hlavně znalcům noiru jako takového.

Zajímavost: Poté, co Wenders film dokončil, byla produkční společnost natolik zděšena, že ho nechala přepsat a přetočit. Nakonec vznikly dvě verze filmu, vydána byla ale jen ona druhá, podle režiséra se ta první posléze ztratila.

Originální trailer filmu Hammett / Hammett
 


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 11. týden
Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo Největším hitem v první polovině března v kinech nepochybně bude česká komedie Sladký život, která bude útočit na dlouhodobě vysokou návštěvnost. V tomto týdnu to má usnadněné v tom, že srovnatelnou komerční konkurenci nemá.... čtěte zde
Vydáno: 13.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Oscar 2024: filmem roku je Oppenheimer (11.03.2024 07:07 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Pianista bere na Noemovu archu Frantu mimozemšťana (07.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Recenze: Český fantasy horor Krvavý Johann je laciným brakem od fanoušků žánru (13.01.2024 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Zlatý glóbus vyhráli Oppenheimer a Chudáčci (08.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2023 opustily (23.12.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)
- Recenze: Drama o zákeřné nemoci Tancuj Matyldo zpracovává autenticky prožité situace (07.12.2023 07:30 v Recenze | Premiéry)
- Box office: Beyoncé přichází (04.12.2023 07:30 v Komentáře | Box office)
- Kinopremiéry: Přání prezidentovy ženy je zjistit jak mít sex (29.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Pes v ofsajdu míří na grand prix (24.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Sebevražedný oddíl vypráví pravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandy (10.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Silent Night (04.10.2023 10:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Expend4bles: Postr4datelní (22.09.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Toyen rozehrává velkou hru o humra (22.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu