Přehlídka v Krnově láká na Lynche či Finchera

Vydáno: 27.03.2011 14:03 - Jana Bébarová | foto: Facebook tvůrce

Blíží se 6. ročník tradiční přehlídky 70mm filmů
Harrison Ford ve filmu Dobyvatelé ztracené archyNecelé dva týdny zbývají do zahájení letošního ročníku tradiční krnovské přehlídky 70mm filmů s názvem KRRR!, která už šest let oživuje ve střední Evropě dnes již nepoužívaný formát filmové kopie, jenž ve své době diváky oslňoval brilantním zobrazením detailů a nepřekonatelným prostorovým zvukem.
Na druhý dubnový víkend (8. - 10. 4.) organizátoři akce připravili projekce celkem devíti celovečerních "sedmdesátek" a několik fragmentů. Největšími lákadly krnovské přehlídky jsou bez pochyby Lynchova Duna, třetí pokračování Vetřelce v režii Davida Finchera a Dobyvatelé ztracené archy Stevena Spielberga.
V Krnově se budou dále promítat i Malickovy Nebeské dny, slavný hollywoodský muzikál Za zvuků hudby, sovětský životopisný snímek Vzlet o významném vědci Konstantinovi Eduardoviči Ciolkovském, mayovku Old Shatterhand či válečné drama 55 dní v Pekingu s Charltonem Hestonem, Avou Gardner a Davidem Nivenem v hlavních rolích. Lahůdkou bude nově zrekonstruovaný snímek PlayTime Jacquese Tatiho.
O úvody k jednotlivým filmům se postarají filmoví recenzenti, pedagogové uměleckých škol a dramaturgové veřejnoprávních médií. Akreditaci na všechny tři dny pořídíte za 650 Kč, za dvoudenní zaplatíte 550 Kč. Pro studenty organizátoři připravili 40% slevu.
Bližší informace naleznete na oficiálních webových stránkách přehlídky.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • ? (Renton, 28.03.2011 07:20) Reagovat

    Krnov na severovýchodě čech?? Co takhle kouknout na mapu?

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY