Zemřel herec Marián Labuda

Vydáno: 05.01.2018 17:56 - Václav Limberk | foto: PINOT film

Náhle ve věku 73 let zemřel známý a populární slovenský herec Marián Labuda, který se proslavil především rolí řidiče Pávka z legendární komedie Vesničko má středisková.
János Bán, Marián Labuda ve filmu Vesničko má středisková / Vesničko má střediskováZprávu o úmrtí herce Mariána Labudy oznámil server tvnoviny.sk, který napsal, že Labuda zkolaboval, když vyjížděl ze své garáže. Ani přes okamžitou pomoc kolemjdoucího se ho nepodařilo oživit. Herec trpěl dlouhá léta cukrovkou. Labuda se narodil v roce 1944 v Hontianských Nemcích. Od mladého věku hrál v divadle i v televizi, kde debutoval už v roce 1964 v televizním filmu Smoliarka. Ve filmu debutoval o rok později ve snímku Petera Solana Kým sa skončí táto noc

Později se objevil například ve filmech Buldoci a třešněRadikální řez a především v nesmrtelné komedii Vesničko má středisková, kde vytvořil skvělou dvojici řidiče Pávka a závozníka Otíka s maďarským hercem Jánosem Bánem. Další významné role vytvořil ve filmech Dobří holubi se vracejíKonec starých časů a Žebrácká opera. Naposledy se objevil v pohádce Anděl Páně 2.  


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY