Pokračování akčňáku A-Team nebude

Vydáno: 14.03.2011 15:42 - Lukáš Horák | foto: Facebook tvůrce

Ačkoli by na něj Bradley Cooper i ostatní kývli
Bradley Cooper ve filmu VšemocnýOtázka pokračování akční týmovky A-Team zůstávala neustále otevřená, ale teď vyplulo na vrch prohlášení od těch nejpovolanějších, z něhož je zřejmé, že další část se definitivně natáčet nebude.
Nedávno se totiž Bradley Cooper v rámci propagace svého nejnovějšího filmu Všemocný zúčastnil chatu s fanoušky a rozhovořil se také o pokračování snímku A-Team. Vyjádřil se, že natáčení i film samotný se mu moc líbily, ale bohužel projekt příliš nezabodoval dle představ a jen horko těžko si na sebe dokázal vydělat. A to je velká škoda, protože i když nešlo o dokonalý film, byl plný akce, drsných hlášek a humoru.
Když se podíváte na čísla, tak v Americe film vydělal 77 milionů dolarů a zbytek světa se postaral o dalších 100 milionů. Rozpočet filmu se pohyboval při 110 milionech. Zisk tak představuje 67 milionů, z toho však byla zaplacena značná marketingová propagace, takže o nějakém zisku se v tomto případě mluvit nedá. Od letních blockbusterů si producenti slibují mnohem větší zisky.
Zbytek hereckého osazenstva filmu (Sharlto, Rampage a Neeson) se ohledně své účasti v dalším pokračování vyjádřil rovněž pozitivně. Všichni však dodávají, že studio to momentálně v plánu nemá a v nejbližší době ani mít nebude. Filmy, které přinesly málo peněz nebo nic, jen tak lehce druhou šanci nedostávají.
zdroj: Empire


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • Oprava "Zisk" (Zoltan, 14.03.2011 20:58) Reagovat

    musím poupravit vyjadrenie ohladom zisku.......... pretože zhruba polovica zárobku ide kinám, takže film v konečnom dosledku musí zarobit dvojnásobok aby pokryl náklady na produkciu........ projekty ktoré nedosiahnu na túto hranicu nemusia byt zatratené kedze blu-ray a dvd predaje niesu az tak malou polozkou v rozvahe filmu........ preto sa niekedy uvažuje aj nad pokračovaniami filmov ktoré v kinách nepokryli svoje náklady......

    • Re: Oprava "Zisk" (rogue, 15.03.2011 09:52) Reagovat

      V konecnem dusledku musi film vydelat jeste vice, protoze zhruba polovina trzby jde studiu jen v USA, v pripade Evropy se k nim dostane asi tretina. Blu ray a DVD zisky nikdy nezachrani a kdyz se uvazuje o pokracovani, nebere se na ne ohled. Filmy se toci tak, aby vydelali uz v kinech. Distribuce disku a vyroba akcnich hracek je okrajova zabava, ktera obcas pomuze nekterym filmum zaplatit se, ale to uz jim reputaci u producentu nezachrani. A ano, obcas se toci druhe dily prodelecnych serii... ale nemyslim, ze je to nejak casto pripad blockbusteru.

      • Re: Oprava "Zisk" (Zoltan, 16.03.2011 13:27) Reagovat

        máš pravdu ze ak film není úspešný už mu nič nepomoze a hlavne nie blockbuster,no napriek tomu mu studio moze povolit dalsí diel....... WB majú zhruba 65 percent príjmu z predaju hračiek a práv na značku, viem že to je síce gigant ale to je večšina štúdií v Hollywoode (samozrejme sú aj čisto filmové firmy ale to je skor výnimka kedze sa nedá spoliehat čisto na filmy v dobe, kedy nemusí zarobit aj dobrý film, ale ak sa vybuduje značka prečo na nej nezarobit aj mimo kina)....... George Lucas má príjem v desiatkach miliónov dolárov len z predaja merchandise..... a napríklad A-team zarobil na dvd 25 milionov dolarov len v usa a to je vlastne dost malo tak sa nečudujem...... napriklad temný rytier zarobil dalsích 200 milionov na dvd predajoch....... chcem tým povedat ze ak film nezarobí v kinách moze este zarobit na predaji dvd dost na to aby sa zaplatil ak nie je chýbajúca čiastka príliš velká, ale ako si uz vravel skor je to pri nizkorozpočtových filmoch

        • Re: Oprava "Zisk" (rogue, 16.03.2011 18:55) Reagovat

          To je samozrejme pravda, pokud film neni uplny kino propadak, muze si na sebe pote alespon vydelat a zaplatit se. To vsak neni prilis presvedcive pro povoleni dalsich dilu. Samozrejme obcas se nejake pokracovani pusti i nevydelecnym snimkum, ale to jsou spis vyjimky. Navic plati pravidlo, ze cim vice vydelas v kine, tim vice trhnes na nosicich a nasledne na hrackach. Blby film hracky neproda. Za informaci ohledne WB hracek dik, netusila jsem, ze je az to tolik.

    • Re: Oprava "Zisk" (Boogeyman, 18.03.2011 17:50) Reagovat

      Zajímavé je, že takovou blbost mají už na Empiru, ze které je zpráva zřejmě převzata.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY