Zemřel italský herec Bud Spencer

Vydáno: 28.06.2016 00:18 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Ve věku 86 let zemřel v pondělí ráno v Římě italský herec Bud Spencer, známý z nespočtu akčních komedií a spaghetti westernů, ve kterých hrál většinou po boku svého mladšího parťáka Terence Hilla.
Terence Hill, Bud Spencer ve filmu Trumfové eso / I quattro dell'Ave MariaTuto zprávu přinesla agentura ANSA s odkazem na jeho syna. Bud Spencer se narodil jako Carlo Pedersoli v Neapoli v roce 1929. V mládí byl úspěšný v plavání a také vystudoval práva. Spencerova atletická a později typicky hřmotná postava přilákala pozornost filmařů, kteří ho postupně začali obsazovat z vedlejších rolích do těch hlavních. Ve filmu debutoval už v roce 1951 v historickém Quo vadis. Zlom v jeho kariéře přinesl rok 1967 a první westernová role ve filmu Bůh odpouští? Já ne! Šlo o druhý společný film s jiným Italem, kterého všichni znají pod jménem Terence Hill.

Od té doby tato dvojka hrála téměř pořád spolu. Bud Spencer a Terence Hill, dvojice podobně proslulá a kultovní jako Laurel a Hardy nebo Butch Cassidy a Sundance Kid, ačkoliv v případě té druhé šlo jen o fiktivní dvojici filmových hrdinů. Především starší generace nezapomene na celou řadu jejich společných kousků jako například Pravá a levá ruka ďáblaDva machři mezi nebem a peklem a možná jejich nejslavnější snímek Jestli se rozzlobíme, budeme zlí. Spencer s Hillem spolu hráli ve více jak dvaceti filmech. Po filmu Superpolicajti z Miami se pak sešli až o skoro deset let později ve filmu Průseráři

Bud Spencer zemřel 27. června 2016 v Římě ve věku 86 let.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY