Paul Thomas Anderson a Daniel Day-Lewis znovu spolu?

Vydáno: 04.06.2016 09:06 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Režisér Paul Thomas Anderson a herec Daniel Day-Lewis se možná znovu sejdou na společném filmu. Jejich předchozí spoluprácí bylo "olejářské" drama Až na krev, za které Day-Lewis získal Oscara.
Daniel Day-Lewis, Paul Thomas Anderson při natáčení filmu Až na krev / There Will Be BloodZatím je vše pouze ve fází vyjednávání a domlouvání, ale je možné, že Paul Thomas Anderson a Daniel Day-Lewis se po historickém dramatu Až na krev znovu po letech sejdou na novém projektu. Tím by podle Variety, které jako první zprávu přineslo, mělo být jiné dobové drama, tentokrát z padesátých let z New Yorku a mělo by se týkat módy. Anderson momentálně pracuje na scénáři a také hledá vhodné herečky do vedlejších rolí. 

Jejich první spolupráce před devíti lety přitom přinesla jeden z nejsilnějších dramatických filmů roku 2007, který přinesl Day-Lewisovi za jeho impozantní výkon druhého Oscara a Andersonovi tři nominace - za nejlepší scénář, režii a film. Tudíž je dost pravděpodobné, že by jejich opětovná spolupráce mohla znovu přinést podobně oslnivý výsledek jako poprvé. Zatímco Day-Lewis si od Lincolna, za nějž získal třetího Oscara, od filmu dal pauzu, Anderson se před dvěma roky připomněl kriminálkou Skrytá vada a také krátkými videoklipy, které natočil s Thomem Yorkem z Radiohead a Joannou Newsom.

Nezbývá než doufat, že se spolupráce Andersona a Day-Lewise brzy skutečně oficiálně potvrdí.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY