Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 6. 5. 2016 - 12. 5. 2016

TV tipy: Rebelka, Hamilton a Frankenweenie čelí hrozbě smrti

Vydáno: 06.05.2016 08:03 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: Disney/Pixar

Zejména tento víkend je v televizi bohatý na zajímavé a atraktivní premiéry. K těm nejzásadnějším určitě patří pixarovská Rebelka a Burtonův Frankenweenie, vedle nich se ale neztratí ani několik solidních žánrovek.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Rebelka (Brave) (pátek 6. 5., Nova, 20.20 - 22.10 / sobota 7. 5., Nova Cinema, 14.15 - 16.10)

Český plakát filmu Rebelka / BraveAnimovaná komedie není ničím výjimečný produkt studia Pixar, přesto slušně pobaví a nelze ji příliš kritizovat. Režírující dvojka Mark AndrewsBrenda Chapman tedy nezvládla akční momenty, které jsou zmatené a nepřehledné, naštěstí jich tu ale není tolik. Je také pravda, že některé postavy se chovají hloupě, to se ovšem dá s klidem přejít. Hlavní hrdinka je totiž vysloveně sympatická, tempo je vesměs svižné a vtipy odsýpají a nejsou moc infantilní. Když se smíříte s tím, že nezbytné morální ponaučení z filmu přece jen vyčnívá trochu víc, než by bylo zdrávo, máte co dělat s příjemnou zábavou pro celou rodinu, což vám potvrdí i naše recenze.

Synopse: Merida je princezna, která ze všeho nejraději střílí z luku a pobíhá po lese. Chce si žít po svém, takže není divu, že se vzepře tradicím a odmítne se vdávat za předem určeného prince. Místo toho uteče z království a bludičky ji zavedou až ke staré čarodějnici. Merida si objedná kouzlo, jímž chce změnit svůj osud. To ale dopadne poněkud jinak, než měla v plánu a jí tak nezbývá nic jiného než se pokusit škody napravit. A čas pomalu utíká.

Zajímavost: Medvěd Mor'du je první pixarovskou zápornou postavou, která nepronese jediné slovo.

Český trailer filmu Rebelka / Brave
Hamilton: Pokud jde o vaši dceru (Hamilton 2: Men inte om det gäller din dotter) (pátek 6. 5., ČT2, 21.20 - 22.50 / neděle 8. 5., 00.15 - 01.40)

Plakát filmu Hamilton: Pokud jde o vaši dceru / Hamilton 2: Men inte om det gäller din dotterPokračování švédského thrilleru je o poznání slabší než díl předchozí, jakožto žánrová oddechovka ale funguje více než dobře. Je na něm bohužel znát, že režírující Tobias Falk dostal k ruce uspěchaný a nedotažený příběh, v němž logika nemá mnoho místa a dialogů je v něm přespříliš. Akce je jinak hodně solidní, ústřední námět zajímavý a atraktivní, nechybí ani časté střídání lokací a v hlavní roli se znovu objevuje charismatický Mikael Persbrandt. Škoda, že si tvůrci nedali více záležet. Neškodná jednohubka.

Synopse: Carl Hamilton (Mikael Persbrandt) kdysi míval rodinu, tu ale zničil krutý akt pomsty. To vše se mu připomene, když je unesena jeho sedmiletá kmotřenka, která je nejspíše nucena, aby konvertovala k islámu. Je jasné, že únos míří proti její matce, šéfce švédské bezpečnostní policie. Vzhledem k tomu, že oficiální orgány jednají dost liknavě, uvědomí si Hamilton, že je na záchranu děvčete zcela sám.

Zajímavost: Natáčelo se i ve španělských městech Granada a Almeria.

Oficiální trailer filmu Hamilton: Pokud jde o vaši dceru / Hamilton 2: Men inte om det gäller din dotter
Flirt se slečnou Stříbrnou (pátek 6. 5., ČT art, 22.35 - 23.50 / pondělí 9. 5., 00.05 - 01.20)

Plakát filmu  / Flirt se slečnou StříbrnouMéně známé československé psychologické drama nejvíce doplácí na to, že je adaptací románu Lvíče Josefa Škvoreckého. Ačkoli se režírující Václav Gajer hodně snaží, kouzlo předlohy se mu zachytit úplně nepodařilo a barvitý jazyk i specifický humor se zcela vytratily. Jinak je ale vše víceméně v pořádku, neboť atmosféra je zajímavá, příběh atraktivní a také tempo je poměrně svižné. V hlavní roli exceluje Marie Drahokoupilová, kterou doplňují třeba Jan Kačer, Pavel Landovský, Ilja Prachař nebo Zdeněk Řehoř. Zapomenutý kousek, jemuž by prospělo, kdyby byl trochu výraznější.

Synopse: Lenka Stříbrná (Marie Drahokoupilová) je přitažlivá, leč trochu zvláštní mladá dívka. Zálusk si na ni dělá nesmělý tělocvikář Vašek (Pavel Landovský), který ji ale nedokáže oslovit, proto požádá o pomoc svého kamaráda, protřelého svůdce Karla (Jan Kačer). Ten se ovšem děvče snaží získat pro sebe, což pomalu ústí ve velké drama.

Zajímavost: Na scénáři se společně s režisérem podílel Zdeněk Mahler.

Ukázka z filmu není dostupná.

Bella a Sebastián (Belle et Sébastien) (sobota 7. 5., ČT :D, 09.20 - 11.00)

Český plakát filmu Bella a Sebastián / Belle et SébastienDva roky staré francouzské dobrodružné drama je novou adaptací populárního románu Cécile Aubry, od kterého se sice dost odchyluje, jeho podstata nicméně zůstává stejná. Je znát, že režírující Nicolas Vanier má dokumentární průpravu a často se uchyluje k majestátním záběrům nespoutané horské přírody, naplno využívá překrásnou kameru a dokáže vytvořit atmosféru drsné krajiny. Malinko horší je to pak s vedením herců a vyprávěním příběhu, který působí dost naivně. Titulní Félix Bossuet a jeho čtyřnohý kamarád toho ale hodně zachraňují, ze známějších tváří je pak jistí jen Tchéky Karyo. V rámci možností ideální mix dětského filmu a dospělejší podívané.

Synopse: Sebastián (Félix Bossuet) žije v horách u svého adoptivního dědečka a jednoho dne se spřátelí s divokou fenkou Bellou, velkým horským psem. V divokých horách spolu zažívají neuvěřitelná dobrodružství, aniž by tušili, že to největší je teprve čeká. Přichází totiž druhá světová válka.

Zajímavost: Celý film se natáčel chronologicky od léta do zimy.

Český trailer filmu Bella a Sebastián / Belle et Sébastien
Frankenweenie: Domácí mazlíček (Frankenweenie) (sobota 7. 5., Nova Cinema, 20.00 - 21.45 / neděle 8. 5., 12.30 - 14.05)

Český plakát filmu Frankenweenie: Domácí mazlíček / FrankenweenieCelovečerní verze krátkého animovaného filmu slavného režiséra a scenáristy Tima Burtona je sice nastavovaná a delší stopáž jí tolik nesluší, oproti jeho předchozím a vlastně i pozdějším počinům ale jde o výraznější kousek. Atmosféra, podivínské postavy i temnější ladění jsou pro svého tvůrce typické, zde navíc fungují i jednoduché, ale nesmírně účinné vizuální fórky. Příjemné dojmy z první poloviny trošku pokazí závěr, v němž se objevují různá monstra a zbytečně se protahuje. Je jasné, že nemůžeme čekat nic originálního, protože kdysi vizionářský tvůrce se v posledních letech hodně opakuje. Vše potvrdí i naše recenze.

Synopse: Když oblíbeného psa Sparkyho, jehož majitelem je mladý Victor, srazí auto, chlapec se rozhodne přivést ho zpátky k životu za pomocí vědy a drobných úprav jeho zevnějšku. Svůj výtvor ukrývá na půdě a doufá, že se brzy podaří, aby se vrátil co nejnormálnější. Jenomže Sparky uteče a celé okolí tak vidí, co se Viktorovi podařilo. Ten bude muset všechny přesvědčit o tom, že pes není tak nebezpečný, jak vypadá a že je v podstatě stejně mírumilovný jako dřív. Ale vysvětlujte to konzervativním obyvatelům.

Zajímavost: Příběh se odehrává ve městě Burbank, kde se Burton narodil.

Český trailer filmu Frankenweenie: Domácí mazlíček / Frankenweenie
Válka gangů (The Corruptor) (sobota 7. 5., Nova Cinema, 21.45 - 23.55 / úterý 10. 5., 00.40 - 02.30)

Plakát filmu Válka gangů / The CorruptorOpomíjené akční drama bohužel není ničím výjimečné a nevyužívá svůj potenciál. Režírující James Foley jel jakoby na půl plynu a největší trumf, kterým se měla stát akce, nedokázal zužitkovat a místo toho naservíroval jen řemeslně solidní, leč sterilní podívanou. Na lehkém nadprůměru tak snímek udržují především několik hlášek a fungující chemie mezi Chow Yun-FatemMarkem Wahlbergem v hlavních rolích. Dojem zlepšují i soundtrack a parádní automobilová honička. Typická jednohubka.  

Synopse: Detektiv Nick Chen (Chow Yun-Fat) je jedním z nejlepších důstojníků v Chinatownu. Jeho úkolem je udržovat křehký mír v Čínské čtvrti, který narušují války mezi Triádami a nebezpečnými Draky. Jeho partnerem se stává Danny Wallace (Mark Wahlberg) a společně mají zabránit tomu, aby Draci neovládli newyorský obchod s drogami.

Zajímavost: Uskupení Fukienese Dragons, které se ve filmu objeví, je skutečný název zločinecké organizace. 

Oficiální trailer filmu Válka gangů / The Corruptor
Underworld: Vzpoura Lycanů (Underworld: Rise of the Lycans) (sobota 7. 5., Prima Cool, 22.05 - 00.05 / neděle 8. 5., Prima Max, 01.10 - 09.00)

Plakát filmu Underworld: Vzpoura Lycanů / Underworld: Rise of the LycansJe zvláštní, jak v zahraničí velmi solidně přijímaný třetí díl akční fantasy série je u nás kritizován a dost nenáviděn. Pravda je, že režírující debutant Patrick Tatopoulos se prakticky neměl o co opřít, neboť příběh je ze samé podstaty béčkový a nedůležitý, triky příliš digitální a dialogy balancují na hranici směšnosti. Přesto může fanoušky uspokojit slušná akce, hodně příšer a zpočátku i slibná hororová atmosféra. Na snesitelné úrovni snímek drží především přehrávající Bill NighyMichael Sheen. Tip bez větších záruk.

Synopse: Mladý Lucian (Michael Sheen) patří do rasy Vlkodlaků Lycanů a ujímá se role vůdce, který všechny sjednotí proti démonickému králi upírů Viktorovi (Bill Nighy). Ten je stovky let pronásleduje a zdá se, že nad nimi má neomezenou moc.

Zajímavost: Snímek je ve skutečnosti prequelem celé série.

Originální trailer filmu Underworld: Vzpoura Lycanů / Underworld: Rise of the Lycans
Bojovali za vlast (Oni srazhalis za rodinu) (neděle 8. 5., ČT2, 21.55 - 00.30)

Plakát filmu Bojovali za vlast / Oni srazhalis za rodinuV našich končinách nepříliš známé sovětské válečné drama je typicky epickým dílem. Režírující Sergej Bondarčuk v něm znovu zadaptoval knižní předlohu Michaila Šolochova a soustředil se na detailní vykreslení charakterů, ponurou a bezvýchodnou atmosféru válečného šílenství a silný příběh, který se snaží být historicky věrný. V čem ale slavný tvůrce zklame, jsou nepodařené bojové scény, které působí nevěrohodně a nechtěně směšně. S ohledem na tento nedostatek a to, že ve filmu je znát určitá propaganda a dnes vypadá lehce zastarale, si jde tento počin, který se vyhýbá dobovým klišé, užít.

Synopse: V roce 1942 brání Rudá armáda svou vlast proti nájezdům zdánlivě neporazitelného německého vojska. Jednotliví vojáci prožívají své osobní příběhy, které jsou ale podřízeny lásce ke své domovině, kterou chtějí hájit do posledního dechu.

Zajímavost: Během natáčení zemřel herec Vasilij Šukšin.

Originální trailer filmu Bojovali za vlast / Oni srazhalis za rodinu
Střelci na útěku (The Replacement Killers) (čtvrtek 12. 5., Nova Cinema, 21.50 - 23.35 / pátek 13. 5., 00.20 - 01.45)

Plakát filmu Střelci na útěku / The Replacement KillersAkční thrilller si lze plně užít, když nebudete podrobněji přemýšlet o scénáři. Ten je totiž hloupý i na svůj žánr a zbytečně výsledek degraduje. Režírující Antoine Fuqua si toho byl naštěstí dobře vědom a po celou dobu divákovi nabízí svižné tempo, zdařilou a přiměřeně brutální akci, přestřelky, honičky a odpovídající neveselou atmosféru. Hlavní role se navíc perfektně zhostil tehdy v Hollywoodu debutující Chow Yun-Fat, jemuž dělají společnost třeba Mira Sorvino nebo Michael Rooker. Slušná žánrovka.

Synopse: Losangeleský detektiv Stan Zedkov (Michael Rooker) při policejní akci zastřelil syna mocného vládce čínského podsvětí. Ten svěří odvetu do rukou prvotřídního zabijáka Johna Lee (Chow Yun-Fat), jenž ale z etických důvodů odmítne rozkaz splnit. Nade vše totiž ctí rodinu a nemůže jen tak zastřelit otce sedmiletého syna. Je si ale moc dobře vědom, že neuposlechnutí rozkazu vyvolá silnou reakci.

Zajímavost: Tento snímek ustanovil rekord v počtu nejvíce vystřelených kulek v americkém filmu.

Originální trailer filmu Střelci na útěku / The Replacement Killers
Hrozba smrti (Road House) (čtvrtek 12. 5., Nova, 22.10 - 00.15 / pátek 13. 5., Nova Cinema, 01.45 - 03.35)

Plakát filmu Hrozba smrti / Road HouseAkční krimi z konce osmdesátých let vrátí diváka do zlatých dob žánru, kdy bylo možné prakticky cokoliv. Režírující Rowdy Herrington v něm vůbec nic neřešil a natočil příběhově prostou, přímočarou a charakterově černobílou jízdu, která nemá vyšší ambice. Hodně slušnou, řádně fyzickou a v závěru dost brutální akci doplňuje typicky dobový písničkový soundtrack, pár hlášek a charismatičtí hrdinové. Těm dominuje Patrick Swayze v titulní roli, který byl tehdy na vrcholu svého zlatého období. Poctivá žánrovka, jakých je dnes naprosté minimum.

Synopse: Legendární vyhazovač Dalton (Patrick Swayze) přichází do městečka Jasper v Missouri, aby nastolil pořádek v nebezpečném Double Deuce baru. To se mu daří, jenže tím jen zvyšuje vztek místního kápa zločinu Brada Wesleyho (Ben Gazzara), který kolem sebe šíří strach. Dalton se ale nevzdává a je odhodlán s ním bojovat.

Zajímavost: Swayze podstoupil trénink u šampiona v kickboxu a akční hvězdy Bennyho Urquideze, který měl ve filmu cameo.

Oficiální trailer filmu Hrozba smrti / Road House

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Nezlomní (01.03.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- Tim Burton natočí film o gigantické ženě (02.02.2024 14:30 v Novinky | Zprávy)
- Trailer: Road House (25.01.2024 18:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Fantasy muzikál Wonka hýří barvami, magií, čokoládou a optimismem (17.12.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- TV tipy: Sebevražedný oddíl vypráví pravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandy (10.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Marvels objevují umění jíst a milovat a přemýšlí jak přežít svého muže (08.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Plán pro rodinu (07.11.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Profesor a šílenec vědí jak vykrást banku a rozpoutat vzpouru ve věznici Carandiru (08.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Sestra hledá každý den odvahu k tlusté řecké svatbě (06.09.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Equalizer zažívá brutální vedro (30.08.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Emma žije psí život v prohnilé zemi (28.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Zemřel Milan Kundera (12.07.2023 13:13 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Flash bleskurychle servíruje fanservis, ale jako příběh pokulhává (15.06.2023 07:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Masakr v Římě způsobil chaos a znamenal farářův konec (02.06.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Pasažéři ve službách mafie jsou nezvěstní v boji (26.05.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu