Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Preview: Láska a jiné závislosti

Preview: Láska a jiné závislosti

Vydáno: 14.02.2011 12:00 v sekci Radar | Preview - Jana Bébarová | foto: 2011 Bontonfilm

S blížící se šedesátkou se Edward Zwick rozhodl dočasně pověsit na hřebík kariéru režiséra válečných filmů a žánrově se vrátil ke svému komediálně a romanticky laděnému debutu z osmdesátých let.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Nejnovější režijní počin amerického režiséra Edwarda Zwicka měl sice v Americe premiéru již v listopadu loňského roku, nicméně do našich kin se dostane značně opožděně, a to i v rámci evropských zemí, neboť v řadě z nich si svou premiéru již rovněž odbyl. Čeští distributoři se totiž po několika změnách nakonec rozhodli uvést Zwickův film až začátkem dubna. Ale buďme rádi alespoň za to, neboť určitě je na co se těšit.
Jedním z důvodů je rozhodně herecké obsazení (na Zlaté glóby a Satellite Awards nominovaní Anne Hathaway a Jake Gyllenhaal), ale především je to zvědavost na žánrový obrat (respektive návrat) ve filmografii osmapadesátiletého tvůrce. Zwick se dlouhodobě profiluje jako poměrně úspěšný režisér politických thrillerů jako například Stav obležení a Krvavý diamant a válečných snímků jako jsou Glory, Odvaha pod palbou, Poslední samuraj a naposledy i Odpor, ke kterým můžeme přičíst i na pozadí války odehrávající se drama Legenda o vášni. Nyní však přichází s romantickou komedií, kterou hlásá návrat ke kořenům, tedy ke svému omsdesátkovému debutu Ohledně minulé noci, jenž ovšem možná oprávněně stojí ve stínu jeho výše jmenovaných, zdařilejších projektů.
Na počátku filmu Láska a jiné závislosti byla kniha s názvem Hard Sell: The Evolution of a Viagra Salesman Jamieho Reidyho, který se před deseti lety živil jako zástupce mezinárodní farmaceutické společnosti Pfizer a jehož kariéra byla spojena s uvedením Viagry na trh. Reidyho v knize popsané přímé zkušenosti z oboru se staly základem pro filmový scénář, který byl předně obohacen o romantickou linii, jež v literární předloze absentuje. Kariérní vzestup mladého Jamieho, jehož ztvárnil Jake Gyllenhaal, tvůrci propojili s milostným vzplanutím k jedné pacientce (Anne Hathaway) lékaře, kterého se snaží dostat na seznam lidí, jimž dodává léky jeho společnost.
Jak z prvotních informací vyplývá, můžeme se těšit na devadesátkové retro - podle traileru navíc na devadesátkovými hity prošpikované retro. Just Like Haven od The Cure a Beautiful Girl od INXS, které zazní v traileru, vás bez pochyb naladí na tu správnou vlnu, kterou ve filmu již během prvních titulků spustí energická hitovka Two Princes newyorských Spin Doctors. Při pohledu na seznam skladeb, které ve snímku zazní (dále například Fatboyova hymna Praise You), však po jeho zhlédnutí možná zalitujete, že tento opravdu nabitý soundtrack cestu do obchodů zatím nenašel. Každopádně pokud pro vás devadesátá léta potkala v období dospívání, těšte se na Zwickovu romantiku o to víc.
Z jasného žánrového vymezení můžeme předpokládat, že budeme svědky velkých milostných vzplanutí, ale i bolestivých rozchodů doprovázených momenty uvědomění si vlastní dospělosti a s ní spojené zodpovědnosti a razantní změny v rámci žebříčku životních hodnot. I přes komediální charakter však na řadu přijde i vážná tematika spjatá se světem nemocných, jejichž osudy jsou s osudy hlavního hrdiny pracujícího ve farmaceutickém průmyslu neodmyslitelně spjaty. Nějaké té slze se tak dost možná neubráníte. Ale na druhou stranu, romantika bez posmrkaného kapesníku je přece jen poloviční romantika.
Zwickovi skalní příznivci zvyklí na jisté dávky akce a napětí spjaté s válečnou vřavou a s jeho politicky angažovanými projekty pravděpodobně odejdou zklamáni. Šanci na zaplesání však pro změnu dostanou romantické duše. Obzvlášť ty, které mají skrytého komediálního talentu Gyllenhaala jako srdcovku. Definitiva padne 7. dubna 2011, kdy Láska a jiné závislosti vstupuje do českých kin.
ANKETA

Viděli jste již film Láska a jiné závislosti a půjdete na něj do kina?








Podívat se na výsledky



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

  • ... (Lukáš, 14.02.2011 17:25) Reagovat

    Pro mě to nebyl vyloženě špatný film, ale je to klasická romantická komedie, která těžko něčím překvapí. Hercům to padne, ale záleží vyloženě na tom, jaký je váš názor na daný typ filmu. Já jsem jich moc neviděl, ale Love and the other drugs bych zařadil mezi ty sympatičtější.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 19. týden
Top 20 ČR: Opice berou prvenství Pokračování opičí série s názvem Království Planeta opic zaznamenalo úspěch i v českých kinech, kde se mu podařilo z první příčky sesadit akční komedii Kaskadér. čtěte zde
Vydáno: 14.05.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 19. víkend
Box office: Opice přichází Nový díl opičí ságy nazvaný Království Planeta opic se ujal vedení tržeb amerického žebříčku podobně, jako tomu bylo u předchozích dílů. čtěte zde
Vydáno: 13.05.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Stovky bobrů 8/10
Recenze: Němá groteska Stovky bobrů patří k nejoriginálnějším filmům posledních let Je možné v současnosti natočit němou grotesku jako za časů začátků kinematografie? Je možné ji pojmout jako videoherní putování k vysněnému cíli? A je možné to zvládnout za pár šupů? Na to všechno odpovídá snímek Stovky... čtěte zde
Vydáno: 12.05.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
Království Planeta opic 7/10
Recenze: Království Planeta opic se pokouší zahájit další trilogii s novými postavami V příběhu nového hrdiny Noeho, jenž musí zachránit svou rodinu a přátele ze zajetí, snímek navazuje v řadě aspektů (včetně fantastické trikové úrovně) na kvality předešlé trilogie. čtěte zde
Vydáno: 11.05.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 10. 5. 2024 - 16. 5. 2024
TV tipy: Jidáš a černý mesiáš se ocitli v zajetí démonů Docela zajímavě vypadá televizní nabídka tohoto týdne, v níž dominují premiérová uvedení dvou atraktivních titulů. Prvním je třetí díl hororové série V zajetí démonů, tím druhým pak oscarové drama Jidáš a černý mesiáš.... čtěte zde
Vydáno: 10.05.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Dramata, westerny a jiné závislosti (09.05.2014 08:00 v Radar | TV tipy)
- Novinky na Blu-ray: 30. týden (23.07.2011 08:44 v Radar | BD a DVD tipy)
- Soundtrack: Láska a jiné závislosti (20.04.2011 10:30 v Recenze | Soundtracky)
- Útěk ze Sibiře knokautoval Královu řeč (12.04.2011 07:00 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Kinopremiéry: 14. týden (07.04.2011 21:00 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Láska a jiné závislosti (07.04.2011 07:00 v Recenze | Premiéry)
- Box office: Harry Potter o vlásek porazil Na vlásku (28.11.2010 23:05 v Komentáře | Box office)

PREMIÉRA TÝDNE   19/2024

Království Planeta opic
7/10

V příběhu nového hrdiny Noeho, jenž musí zachránit svou rodinu a přátele ze zajetí, snímek navazuje v řadě aspektů (včetně fantastické trikové úrovně) na kvality předešlé trilogie.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu